Hessu Hopo on isojalkainen, laiha ja pitkä koira. Hän on välillä vähän hölmö ja hassu Mikki Hiiren kaveri. Hessu on syntynyt Hopolassa, ja hän ottaa elämän rennosti, eikä turhaan huolehdi asioista. Hessun koti on todella sekainen, ja hän onkin on yrittänyt siivota sitä Mikin avustuksella useaan otteeseen siinä kuitenkaan onnistumatta. Hessu keksii myös useissa tarinoissa kaikennäköisiä omia erittäin hupaisia keksintöjä ja virityksiä.

Aku Ankan tavoin Hessullakin on oma salainen alter egonsa. Nimittäin Superhessu, joksi Hessu muuttuu, kun hän nappaa takapihallaan kasvavia superpähkinöitä. Aivan ensimmäisen kerran Superhessu esiityi piirtäjä Paul Murryn ja käsikirjoittaja Bob Oglen tarinassa Kauniin Helunan ryöstö (1965). Pähkinöiden teho kestää epämääräisen ja ennalta-arvaamattoman ajan, joten Hessulla on tapana kantaa aina varapähkinöitä mukanaan hatussa. Välillä käy niin, että Superhessun pähkinöiden teho loppuu esimerkiksi kesken ilmalennon, jolloin hän tippuu maahan. Superhessuna hän ottaa kiinni rosvoja ja auttaa toisia ihmisiä. Välillä Superhessu lentää toiselle puolelle maapalloa muutamassa sekunnissa. Superhessulla on erikoiskykyjä kuten lentotaito, röntgenkatse ja superkuulo. Superhessu pystyy myös lentämään avaruteen ja auttaa toisinaan muidenkin planeettojen asukkaita. Superälyä Hessulle pähkinät eivät kuitenkaan tuo. Superhessun pukuun kuuluu punainen trikoopuku ja viitta.

Myös Hessun veljenpoika Pikku-Pelle on saanut kokeilla sankariroolia: mm. tarinassa Superhessu pysäyttää pyörrepatsaita (mm. Aku Ankka 10-11/1969) hän nielaisee superpähkinän päästyään selville setänsä kaksoiselämästä ja muuttuu Superpelleksi. Hessu, joka on selvillä omien älynlahjojensa rajallisuudesta, ottaa mielellään veljenpoikansa superkumppanikseen, sillä Pikku-Pellen tiedoista on hyötyä katastrofien estämisessä. Turha kai sanoakaan, että sankarimme ei suinkaan aina onnistu pyrkimyksissään.

Sarjakuvatarinoissa Hessu on totuttu näkemään varsin hyväsydämisenä mutta hieman hömelönä hahmona, joka usein avittaa Mikkiä ratkomaan rikoksia. Hessu saa tuon tuosta varsin tolkuttomia päähänpistoja ja toteuttaa niitä erinomaisen ennakkoluulottomasti. Tämä auttaa usein häntä ja Mikkiä seikkailuissa eteenpäin. Lisäksi Hessulla on varsin vilkas mielikuvitus.

Historia

Hessu esiintyi ensimmäisen kerran The Walt Disney Companyn mustavalkoisessa lyhytanimaatiossa Mickey's Revue (ohjannut Wilfred Jackson, piirroselokuva ilmestyi 1932) luonteenomaisesti naurahtelevana, ruokkoamattomana maalaishujoppina. Ns. alku-Hessun nimi oli "Dippy Dawg" (suomeksi "Kumma Koira" tai "Höntti Hauva"). Hessun ääninäyttelijänä toimi sirkustaiteilija Pinto Colvig vuoteen 1965 asti. Vuonna 1933 Floyd Gottfredson piirsi ensimmäisen kerran Hessun sarjakuviin. Hahmo pohjautui tuolloin kömpelöön Dippy Dawgiin. Walt Disney oli rohkaissut piirtäjää luomaan uuden sankarin elävöittämään Mikki Hiiren seikkailuja. Näin siis sai alkunsa sarjakuvastrippien hassu hujoppi.

Vähitellen hahmo pääsi mukaan pitkiin tarinoihin kuten The Lair of Wolf Barker, jonka ensimmäinen osa ilmestyi tammikuun 29. päivänä 1933 ja sai amerikkalaiset lukijat odottamaan innolla sunnuntaipäiviä ja jatkoa tarinaan. Mikki Hiiren ihailijoille, jotka olivat tottuneet näkemään sankarinsa Polle Koninkaulus -hevoshahmon seurassa, Hessu oli varsinainen pelle nököhampaineen, pitkine luppakorvineen ja reikäisine kenkineen. Oli huvittavaa nähdä Mikki Hiiren rinnalla pää pilvissä kulkeva hölmöläiskoira, jonka tavaramerkiksi tuli huudahdus: "Yuk, Yuk!" Epäsuhtainen parivaljakko takasi yleisölle hyvät naurut.

Alkuperäiseltä nimeltään Hessu-hahmo oli siis The Goof, mutta vuonna 1936 hänet ristittiin Goofyksi. Hessu karisti vanhan Dippy Dawgin roolin harteiltaan myös valkokankaalla. Hänet jalosti nykyiseen hahmoonsa animaattori Art Babbit, jota hyvällä syyllä voi kutsua sankarimme isäksi. Babbit kehitti myös Hessun henkisiä ominaisuuksi huolellisesti. Monissa 1930-luvun lyhytelokuvissa Hessu seikkaili yhdessä Aku Ankan ja Mikki Hiiren kanssa.

Päähenkilönä Hessu esiintyi kaikkiaan 46 piirroselokuvassa, joista ensimmäinen oli Goofy and Wilbur (1939) ja viimeinen Aquamania (1961). Alun perin viimeinen Hessun piirroselokuva oli Goofy's Freeway Troubles (1965). Jostain syystä Disney-yhtiö on myöhemmin katsonut että kaksijakoinen päähenkilö ei ole Hessu ja muuttanut sen muotoon Freewayphobia II (edeltävä filmi samalta vuodelta oli Freewayphobia).

Historian tutkijoita on ällistyttänyt jo kivikaudella elänyt laji Hopo Erectus, antiikin Rooman keisarina ollut Hessu Augustus, keskiajan turnajaisissa voimiaan mitellyt Sir Hedric Hopo ja Hessu Kolumbus, joka löysi Amerikan jo ennen Kristofferia, vaikkakaan sankari ei vaatimattomuttaan tehnyt asiasta numeroa.

Suosituiksi tulivat humoristiset urheilulajien esittelyt (1940-luvun How to -sarja). 1950-luvulla Hessusta tuli keskiluokkainen lähiöperheenisä. 1990-luvulla hän sai TV-sarjan Goof Troop eli Hopon Poppoo ja sen jatkoksi kaksi elokuvaa: A Goofy Movie (1995) ja An Extremely Goofy Movie (2000). Colvigin jälkeen Hessun ääntä ovat esittäneet George Johnson, Bob Jackman, Hal Smith, Tony Pope, Will Ryan ja Bill Farmer.

Kielenkäytöltään suomennosten Hessu poikkeaa Aku Ankan yleisestä kirjakielisyydestä käyttämällä mä- ja sä-tyyppisiä pronomineja. Alkukielellä Hessu puhuu vielä murteellisempaa kieltä, muttei Mikki Hiirikään pitkään puhunut kirjakieltä. Hessun luonteenomainen huudahdus on "Höhöö!".

Hessun sukulaiset

Hessulla on paljon sukulaisia, muun muassa: Indiana Hopo, Max, Tessu, Hissu, Hasse  ja Hössö ja Hessun täti Tilda sekä Pikku-Pelle (eng. Gilbert). Hessun suku on kotoisin paikkakunnalta nimeltä Hopola (eräissä suomennoksissa Hessukylä), jonka kaikki asukkaat ovat Hessun näköisiä. Hessu pitää vihreistä karkeista.

Edellä mainittu Max on Hessun poika, Hopon Poppoo-nimisestä televisiosarjasta. Kyseisestä sarjasta on tehty myös sarjakuvaversio.

Myös Elmo Hopo on mainitsemisen arvoinen hahmo. Elmo Hopo valittiin Ranskan olympiajoukkueen maskotiksi vuonna 1980 ja Portugalin joukkueen 4 vuotta myöhemmin. Elmo asui Hanhivaarassa, ja vuonna 1987 ilmestyneessä piirroselokuvassa Sport Goofy In Soccermania Roope Ankka värväsi hänet vahvistukseksi sponsoroimaansa Tupun, Hupun ja Lupun jalkapallojoukkueeseen The Greenbacks, jonka tavoitteena oli päihittää Karhukopla ja voittaa kallisarvoinen pokaali.

Hessun seikkailuissa esiintyy myös loputon määrä setiä aina Howanista, josta kerrotaan sarjakuvassa The Grazy Crime Wave (1933), ujoon keksijään Herkko Hopoon.

Hessu-kirjoja ovat muun muassa MÄ Hessu (2002) ja Aku Ankan satasivuiset 9 Sehän on Hessu!.

Tunnettuja Hessu-piirtäjiä: Floyd Gottfredson, Tony Strobl, Paul Murry Marco Palazzi, Lorenze Chiavinim, Lino Gorlero, César Ferioli, Paco Rodriques, Daan Jippes ja paljon, paljon muita.

Jos olet Hessun ystävä, kannattaa tutustua hienoon Hessu Hopon juhlakirjaan Aku Ankan kaupassa.

Hessu Hopo muilla kielillä:

Englanniksi: Goofy

Ruotsiksi: Långben

Ranskaksi: Dingo

Saksaksi: Goofy

Norjaksi: Langbein

Tanskaksi: Fedtmule

Portugaliksi: Pateta

Espanjaksi: Goofy

Hollanniksi: Goofy

Islanniksi: Guffi

Italiaksi: Pippo

Puolaksi: Goofy

Slovakiaksi: Goofy

Aku Ankka, José Carioca ja Panchito Pistoles kutsuvat "tiimiään" kolmeksi caballeroksi. toisaalta Panchito kutsuu Akua Aguelloksi ja José Aquelliksi.

"Kolme caballeroa" onkin aika osuva nimi heille, sillä nämä kolme rämäpäätä osaavat todellakin hankkiutua hankaluuksiin ja ennen kaikkea selviytyä niistä.

Panchito, José ja Aku ovat hyviä ystäviä, joilla on kaikilla yhteistä, esimerkiksi rahaongelmat. He asuvat kaikki kaukana toisistaan: José asuu Brasiliassa, Aku Calisotan osavaltiossa Ankkalinnassa ja Panchito taas Meksikossa Chihuahuassa. José ja Panchito pitävät Akua vähintäänkin veroisinaan toisin kuin useimmat ankkalinnalaiset. Kaikki kolme, Aku, Panchito ja José pitävät seikkailuista yleensäkin jännityksestä.

Panchito Pistoles: Panchito on kukko, jolla on hevonen. Hänen hevosensa nimi on Señor Martinez. Ehkä tunnetuimmat Aku Ankka -lehden tarinat, joissa Panchito esiintyy, ovat Don Rosan "Kolmen caballeron paluu" ja "Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa", joissa Panchito kutsuu Akua Aguelloksi. Panchiton tähdittämiä sarjoja julkaistaan Suomessa pääasiallisesti Aku Ankka Ekstrassa.

José Carioca: José on brasilialainen papukaija. José esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Saludos Amigos vuonna 1942 ja toisen kerran elokuvassa Kolme caballeroa vuonna 1944. José Cariocan ystäviä ovat  Akun ja Panchiton lisäksi myös Nestor ja Pedro, jotka tavataan Josén tavoin tuon tuosta Aku Ankka Ekstra -lehdessä. José Carioca tunnetaan Brasiliassa tavallisesti nimellä Zé Carioca. José ei voi vastustaa Rosabellaa, Rositaa ja muita söpöliinejä. Brasiliassa Josè Carioca on suosittu sarjakuvahahmo. Vuonna 1989 julkaistu Aku Ankan taskukirjan erikoisnumero José Carioca on omistettu José Carioca -sarjakuville.

Aku Ankka: Akun kaikki tunnemmekin jo. Hän on ankkalinnan kenties epäonnisin kaveri, jolla on huollettavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, sekä vielä koira ja toisinaan jopa kissa. Akun tyttöystävä on Iines Ankka. Aku on äkkipikainen, riidanhaluinen ja epäonninen.

Aku Ankan suku tulee kolmesta suvusta: Ankanpään suvusta, MacAnkan Klaanin suvusta ja Ankkojen suvusta.

Hannu Hanhi on esimerkiksi sukua Aku Ankan kanssa tällä tavalla: Aku Ankka on Hortensia MacAnkan ja Aaron Ankan lapsi, Aaron Ankka on Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) ja Hepsu Ankan lapsi, Hepsu ja Kaino-Vieno saivat myös kaksi muuta lasta, Unto Ankan ja Dora Ankan. Sitten Dora Ankka ja Hjalmar Hanhi saivat lapsen, Hannu Hanhen.

Kaino-Vieno ankka (Mummo Ankka) on taas Julle Ankanpään lapsenlapsi, Kaino-Vieno Ankka (Mummo Ankka) on Olga Ankanpään ja Kornelius Ankanpään lapsi. Kaino-Vienolla on myös veli nimeltä Konrad Ankanpää. Hän meni naimisiin Gerda Hanhen kanssa. He saivat lapsen nimeltä Hanna Hanhi. Gerda Hanhella oli myös toinen lapsi Serkku Kiljuhanhi. Hanna Hanhi ja Martti Hanhi saivat lapsen ja nimesivät hänet Hansu Hanheksi.

Palataanpa ankkojen sukuun. Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) lapsi, Unto Ankka meni naimisiin Aino Ankan kanssa. He saivat kaksi lasta Touho Ankan ja Sisuvius Ankan.

Sitten MacAnkan klaanin suku. Sekin polveutuu kahdesta suvusta, muuta pian yhtyy: Ensimmäiset suvut olivat Kananjalan suku ja tietysti MacAnkan suku. Kananjalan suvusta oli ensimmäinen Ritari Kananjalka. MacAnkan suvusta ensimmäinen oli Sir Rahakas MacAnkka. Lordi Ohrapää Kananjalka muutti heti sukunsa nimeksi MacAnkka. Lordi Ohrapää MacAnkka sai lapsen Sir Mahakas MacAnkan, Sir Rahakas MacAnkka sai lapsen nimeltä Julius MacAnkka. Sir Mahakkaan lapsi oli Joonas MacAnkka. Oli myös Malcolm MacAnkka, mutta hänellä ei ollut lapsia. Richard Ankanmielellä hänellä oli yksi lapsi, Molli Mac Ankka, joka aikoinaan meni naimisiin Kalle Ankanpään kanssa. He saivat lapsia; Fergus MacAnkka, Jake MacAnkka ja Angus Hiidenkirnu MacAnkka. Fergus MacAnkka ja Lauha MacAnkka saivat lapsia; Matida MacAnkka, Roope MacAnkka ja Hortensia MacAnkka. Ja niin kuin alussa sanottiin, niin Hortensia MacAnkka ja Aaron Ankka saivat kaksi lasta; Della Ankka ja Aku Ankka. Della ja (etunimi tuntematon) Ankka ovat Tupun, Hupun ja Lupun isä ja äiti.

Oletko kiinnostunut Ankkain suvun juhlakirjasta? Voit tilata sen Aku Ankan kaupasta.

Iines Ankka on Aku Ankan tyttöystävä, mutta koska kummankaan luonteenlaatu ei varsinaisesti ole tasaisimmasta päästä, syntyy sydänkäpysten välille tuon tuosta pieniä kahnauksia.

Akun lisäksi Iines nähdään toisinaan myös Hannu Hanhen seurassa - ensimmäiseksi mainitun suureksi harmiksi. Varsin usein tosin Iines kyllästyy myös kumpaiseenkin serkukseen, nämä kun eivät millään osaa olla kiistelemättä.

Iineksen luona vierailee toisinaan kolme siskontyttöä: Leenu, Liinu ja Tiinu. Muista Iineksen sukulaisista sarjakuvissa on nähty myös tämän äiti tarinassa Hankalat kirjeet (mm. AA 26/2012).

Iines kuuluu Ankkalinnan naisyhdistykseen ja on monena vuonna häärännyt koko järjestön puheenjohtajana. Iines on työskennellyt myös pukusuunnittelijana, kirjastossa ja Roopen sihteerinä. Iines työskentelee myös ATP:lle. Iines asuu muiden tapaan Ankkalinnassa.

Suomalaisessa nimipäiväkalenterissa Iineksen nimipäivä on 29.8.

Iines teki ensiesiintymisensä sarjakuvissa maailmalla vuonna 1940 Yhdysvalloissa Bob Karpin käsikirjoittamassa ja Al Taliaferron piirtämässä sanomalehtistripissä. Kuitenkin hieman aiemmin Iines oli ehtinyt näyttäytyä piirrosfilmissä Mr. Duck Steps Out.

Iineksen tuntomerkit: Iineksellä on päässään vaaleanpunainen rusetti ja päällään hänellä on musta- vaaleanpunainen paita ja korkokengät.

Iineksellä on myös toinen minä kuten Akulla. Iineksen alter ego on nimeltään Viitatar, joka on aiemmin tunnettu myös nimellä Naistaikaviitta. Supersankarirooliin Iines astui ystävänsä Hanhikki Hanhen avustamana sarjassa Taikaviitta saa vastustajan (Aku Ankan taskukirja 56).
 

Kulta-Into Pii (engl. Flintheart Glomgold) on sarjakuvataiteilija Carl Barksin vuonna 1956 luoma fiktiivinen hahmo, joka asustaa Disneyn sarjakuvamaailmassa ja kilpailee jatkuvasti Roope Ankan kanssa maailman rikkaimman tittelistä.

Pii on Karhukoplan ja Milla Magian ohella yksi Roopen kolmesta päävastustajasta. Hänet on toisinaan sotkettu Kroisos Pennoseen, yleensä Yhdysvalloissa, jossa ankkatarinat eivät ole yhtä tunnettuja ja suosittuja kuin Euroopassa.

Kulta-Into esitetään viekkaana ja kunnianhimoisena liikemiehenä, jolla on samoja ominaisuuksia kuin Roopella, mutta kilpailijastaan poiketen hän ei kaihda rikollisia keinoja saavuttaakseen päämääränsä. Hän on lukuisia kertoja yrittänyt jopa päästää Roopen sukulaisineen päiviltä ja onkin tästä syystä yksi visukintun vaarallisimmista vihollisista. Useimmista Roopen vastustajista poiketen Kulta-Into ei ole kiinnostunut Roopen suuresta omaisuudesta, vaan hän haluaa nähdä kilpailijansa tuhon ja täten saavuttaa maailman rikkaimman aseman.

Carl Barksin tarinoissa

Kulta-Into Piin ensiesiintyminen tapahtui Carl Barksin piirtämässä ja käsikirjoittamassa tarinassa Maailman toiseksi rikkain ankka (mm. Aku Ankka 15/1993) (The Second-Richest Duck), joka on Suomessa julkaistu myös nimellä Roope-setä vaikeuksissa. Tarinan alussa Roope Ankka saa selville, että muuan afrikkalaismiljardööri on julistautunut maailman rikkaimmaksi henkilöksi. Roope matkustaa Etelä-Afrikkaan selvittääkseen asian ja tapaa Kulta-Innon, joka väittää olevansa Roopeakin vauraampi. Koska Roopen ja Kulta-Innon väliselle väittelylle ei näy loppua ja heidän omaisuutensa vaikuttavat yhtä suurilta, miljardöörit päättävät järjestää kilpailun, jonka voittaja saa laillisesti itselleen maailman rikkaimman miehen tittelin. Tämän jälkeen tarina seuraa Roopen ja Kulta-Innon kilpailua, kun he pyörittävät omaa purjelankakeräänsä pitkin Afrikan tasankoja ja samalla yrittävät jatkuvasti pysäyttää vastapuolen etenemisen. Sittemmin Barks huomasi Kulta-Innon luomat mahdollisuudet tarinoissaan ja päätti käyttää hahmoa toistamiseen.

Kulta-Into teki paluun vuonna 1959 ilmestyneessä tarinassa Kova ottelu (The Money Champ) (mm. AA 20-21/1961), jossa hän haastaa Roopen uuteen kilpailuun. Edellisestä tarinasta poiketen kilpailu sijoittuukin Roopen kotiseudulle Ankkalinnaan. Tarinassa Roope ja Kulta-Into myyvät kaikki öljylähteensä, kaivoksensa ja muun omaisuutensa, minkä jälkeen he kasaavat rahavaransa yhdeksi suureksi vuoreksi nähdäkseen kumman kasa on korkeampi.

Barks käytti Kulta-Intoa kolmannen ja viimeisen kerran vuoden 1966 tarinassa Afäärisafari (So Far and No Safari), joka on Suomessa julkaistu myös nimellä Kultakaivoksen tarina. Afäärisafari oli yksi Barksin uran viimeisimpiä kertomuksia, ja siinä Kulta-Into esitettiin paljon synkempänä hahmona kuin kahdessa aiemmassa esiintymisessään. Tarinassa Roope suunnittelee matkustavansa Afrikkaan ostaakseen ehtyneen Kaffir de Gaffir -kultakaivoksen, sillä hän uskoo kaivoksessa olevan yhä kultaa. Kulta-Innolla on kuitenkin samat suunnitelmat kaivoksen suhteen.

Barksin tarinoiden mukaan Kulta-Into Pii on kotoisin Etelä-Afrikasta, ja Roopen tavoin hän aloitti tyhjästä ja ansaitsi omaisuutensa olemalla "ahkeraakin ahkerampi ja ovelaakin ovelampi". Roopesta poiketen Pii kuitenkin käytti epärehellisiä keinoja omaisuutensa kasvattamiseksi. Roopen tavoin Kulta-Innolla on rahasäiliö, mutta siinä on kaksi huomattavaa eroa verrattuna kilpailijansa säiliöön: Piin säiliössä on kuvattuna dollarin sijasta punta; ja siinä missä Roopen säiliö sijaitsee keskellä Ankkalinnan suurkaupunkia, Kulta-Innon rahasäiliö on Limpopon laaksossa luonnon ja villieläinten ympäröimänä. Toisinaan ahne ja jopa häijy Roope kykenee myötätuntoon ja hyväntahtoisuuteen, mutta Pii on aina luonteeltaan julma, säälimätön ja häikäilemätön. Hänellä ei vaikuta olevan perhettä eikä edes ystäviä, mikä voisikin selittää hänen tylyn käytöksensä. Kulta-Into elää kilpailijaansa ylellisemmin: hänellä on esimerkiksi palvelijoita ja komea kartano (Roope ei tuhlaa rahojaan tällaiseen "turhuuteen"). Häntä on monesti kuvailtu eräänlaiseksi Roopen "pimeäksi puoleksi" ja "pahaksi kaksoisolennoksi".

Sukulaiset

Eräässä Barksin tarinassa Kulta-Into Pii paljastaa syyn siihen, miksi hän yrittää jatkuvasti olla Roopea rikkaampi, parempi ja yleensä maailman rikkain mies: erään kisan aikana hän kertoo tuhonneensa äitiparkansa rakkaimman unelman ryhtymällä rikolliseksi, ja että oli tehnyt sen vain päästäkseen rikkaimmaksi maailmassa.

Don Rosan tarinoissa

Kulta-Into Piillä on huomattava rooli Don Rosan tarinoissa, jotka sisältävät lukuisia viittauksia Barksin klassikkokertomuksiin. Kulta-Into nähtiin jo Rosan kaikkien aikojen ensimmäisessä ankkatarinassa, Auringon pojassa (The Son of the Sun) vuodelta 1987. Tarinan alussa Kulta-Into ilmestyy Ankallismuseoon, johon Roope on vienyt Barksin tarinoissa löytämiään aarteita museonäyttelyä varten. Hän pilkkaa Roopea ja toteaa, ettei hänen tarvinnut "alentua" etsimään arvoesineitä luolista ja muinaisista temppeleistä, mutta samalla hän väittää olevansa kilpailijaansa etevämpi aarteenmetsästäjä. Pian tämän jälkeen Roope pääsee myyttisen inkakuningas Manco Capacin temppelin, ja sen kätkemien kulta-aarteiden jäljille. Kulta-Into kuitenkin salakuuntelee temppelistä kertovaa keskustelua ja matkustaa Etelä-Amerikkaan löytääkseen temppelin ensimmäisenä.

Kulta-Innon luultavasti merkittävin esiintyminen Rosan tarinoissa on Roope Ankan elämä ja teot -sarjakuva-albumin kuudennessa osassa, Transvaalin tuittupäässä (The Terror of the Transvaal), joka sijoittuu vuosien 1886–1889 välille. Siinä nuori Kulta-Into, joka on jo luisunut epärehellisten keinojen pariin, kohtaa nuoren Roopen. On maininnan arvoista, ettei Roope saa selville Kulta-Into Piin nimeä Transvaalin tuittupäässä, sillä Maailman toiseksi rikkaimmassa ankassa hän ei vielä tunne tätä nimeltä, vaikka ensiesiintymisessään Kulta-Into itse vaikuttaakin tavanneen kilpailijansa aiemminkin.

Rosa suunnitteli alun perin käyttävänsä Kulta-Into Piitä myös Roope Ankan elämä ja teot -kirjan yhdennessätoista luvussa, Maailman rikkaimmassa ankassa, mutta lopulta hän hylkäsi idean. Tästä huolimatta Kulta-Into nähtiin kyseisen tarinan varhaisen käsikirjoitusversion kohtauksessa, joka sijoittui vuoteen 1906. Tässäkään tilanteessa Roopelle ei paljasteta Kulta-Into Piin nimeä.

Rosan tarinoissa Kulta-Into on vähintäänkin yhtä ilkeä ja kiero kuin Barksin tarinoissa, esimerkiksi Eldoradon viimeisessä valtiaassa (The Last Lord of Eldorado) hän vyöryttää valtaisan kivenjärkäleen alas syöstäkseen Roopen kuorma-auton syvään rotkoon.

Muissa tarinoissa

Muutkin ankkataiteilijat kuin Barks ja Rosa ovat käyttäneet Kulta-Into Piitä, mutta heidän tarinoissaan hahmo ei ole yleensä samanlaiselle ilkeyden asteelle. Koska miltei jokaisella ankkapiirtäjällä ja -käsikirjoittajalla on oma näkemyksensä Roopen menneisyydestä, on olemassa eurooppalaisia tarinoita, joiden mukaan Roope ja Kulta-Into olivat alun perin ystävyksiä ja rikastuivat yhdessä Klondiken kultaryntäyksessä. Monissa tarinoissa Kulta-Into asustaa Ankkalinnassa ja on Miljardööriklubin jäsen. Aku Ankka -lehden antaman selityksen mukaan Kulta-Into toisinaan asustaa Yhdysvalloissa voidakseen tarkkailla Roopen liikeimperiumin kehittymistä.

Piirretyissä

1980-luvun loppupuolen suosituimpiin piirrossarjoihin kuulunut Ankronikka pohjautui pitkälti Barksin luomiin tarinoihin ja hahmoihin, joten myös Kulta-Into esiintyi siinä. Ankronikan suomenkielisessä versiossa äänen Kulta-Intolle antoi näyttelijä Risto Aaltonen. Koska Etelä-Afrikka oli sarjan ilmestymisen aikoihin poliittisesti arka paikka ja Disney-yhtiö halusi välttää viittauksia apartheidiin, Kulta-Innosta tehtiinkin Roopen tavoin syntyperältään skotlantilainen. Hänen skotlantilaisuutta korostetaan sillä, että hän pukeutuu kilttiin ja puhuu voimakkaalla skottilaisella aksentilla. Sarjassa hän pyrkii hävittämään Roopen omaisuuden. Usein hän värvää Karhukoplan kätyrikseen suorittamaan erilaisia Roopea vastaan suunnattuja rikollisia tehtäviä. Kulta-Into myös tekee cameo-roolin eräässä Varjoankan jaksossa.

Kulta-Into Pii eri kielillä

    Englanniksi: Flintheart Glomgold
    Espanjaksi: Gilberto Oro, Mac Money, Doroteo Empedernido
    Hollanniksi: Govert Goudglans
    Italiaksi: Cuordipietra Famedoro
    Kreikaksi: Εξηνταβελόνης
    Luxemburgiksi: Mac Moneysac
    Norjaksi: Gulbrand Gråstein
    Ranskaksi: Gripsou prénom Archibald
    Ruotsiksi: Guld-Ivar Flinthjärta
    Saksaksi: Mac Moneysac
    Tanskaksi: Guld-Iver Flintesten