Karhukopla (engl. The Beagle Boys) on Carl Barksin keksimä konnajoukko, joka yrittää toistuvasti ryöstää Roope Ankan rahat.

Ankallispankki ja monet muut rahan tai arvotavaroiden säilytyspaikat ovat myös karhukelmien mielenkiinnon  kohteita. Yleensä he päätyvät kuitenkin vankilaan ja jos eivät, niin kuitenkin tyrivät jotenkin. Alun perin Karhukopla oli hyvin vakavasti otettava ja Akun sanojen mukaan "tämän maan vaarallisin" rosvojoukkio.

Barksin tarinassa Ovela Roope-setä (Only a poor old man) Roope saa melkein sydänkohtauksen, kun kuulee, että Karhukopla aikoo ryöstää hänet. Nykyään Roope hyvinkin usein hykertelee ikkunalaudalla katsellessaan Karhukoplan surkeita ryöstöyrityksiä. Karhukoplan esiasteena voidaan pitää helmikuussa 1950 seikkailleita naamiorosvoja, jotka sarjassa Lumottu Papukaija saivat koko Roopen omaisuuden kähvellettyä papukaijan suosiollisella avustuksella.

Karhukoplan varsinainen ensiesiintyminen tapahtui Barksin tarinassa Ankkalinnan pamaus (Terror of the Beagle Boys) joka julkaistiin vuonna 1951. Ensimmäisessä sarjassaan Karhukopla ei vielä kuitenkaan erityisen aktiivisesti tee mitään, sillä Roope Ankka kauhistuu koplan vankilapaosta niin pahoin, että ampuu itse tykillään rahasäiliöön reiän ja rahat valuvat myhäilevän koplan kerättäväksi.

Ensimmäistä kertaa Karhukopla pääsi aktiivisesti ryöstöpuuhiin vuonna 1952 sarjassa Ovela Roope-setä, jossa raskaalla koneistolla, merimetsoilla ja tammihärillä aseistautunut rosvojoukko joutuu lopulta tunnustamaan Roope-sedän ovelammakseen. Tässä vaiheessa Karhukoplan luonne on jo olennaisilta osiltaan saavuttanut nykyisen muotonsa, ja Roopen rahoista on tullut periaatekysymys: koplaa näkee harvoin jahtaamassa muiden kuin Roopen omaisuutta.

Eurooppaan kopla siirtyi vaudikkaasti: ensiesiintyminen Suomessa oli jo Aku Ankan numerossa 10/52, mutta vieläkin vikkelämpiä oltiin Italiassa. Kesti ainoastaan tammikuuhun 1952, kun järjestäytynyt rikollisuus rantautui Italiaan. Myös muut piirtäjät innostuivat Karhukoplasta, kuten muistakin Barksin luomista hahmoista. Ensimmäinen muun kuin Barksin kynästä lähtenyt Karhukopla-tarina ilmestyi Suomessa vuonna 1958 Tony Stroblin piirtämänä.

Nykyisten karhukonnien edeltäjiä Roopen nuoruudenseikkailuista kertovissa sarjoissa ovat Kivisyömmi Karhula kolmine poikineen ja Akun tapaan kolme veljenpoikaa: Karhukakarat tai Karhunpennut joidenka numerot ovat 1,2 ja 3. Karhuvaari ja Kivisyömmi Karhula ovat oikeastaan saman hahmon kaksi eri muotoa. Tarinoissa esiintyy toisinaan myös Karhuveikkojen äiti Konnamuori. Joskus tarinoissa on mukana myös karhuveikkojen poliisiksi aikova sukulaistyttö Penni. Karhuveikot pukeutuvat yleensä sinisiin housuihin ja punaisiin paitoihin, joissa on sarjanumerot. Heillä on yleensä siniset lippalakit. Karhukopla teki ainakin vanhemmissa sarjoissa joskus töitä Velmu Viurusilmän kanssa.

Karhukoplaan ei suinkaan kuulu vain 3 jäsentä, siis Ankkalinnan osaston 176-671, 176-176 ja 176-761. Karhukopla on maailmanlaajuinen rikollisjärjestö, johon kuuluu tuhansia jäseniä. Joskus he kutsuvat apuvoimia muualta. Esimerkiksi tarinassa Kaoottinen kodinvaihto he vaihtavat paikkoja Lora Lora saarella asuvien 421-241,421-124 ja 412-142 kanssa.

Tällä Ankkalinnan kolmikolla on myös selkeimmät erot keskenään. 176-176 esiintyy koplan selvänä pomona ja muutkin veljet kutsuvat häntä koplan aivoiksi. 176-176 on kutsuttu yhdessä sarjassa etunimellä Allu. Luumut taas ovat 176-761-veljen erikoisherkkua, mutta eivät maistu muille lainkaan. 176-671 esitetään usein muutenkin syöpöttelyyn taipuvaisena, kolmikon vitsiniekkana ja myös hidasälyisempänä. Joissain sarjoissa on mukana myös Karhuvaari joka suunnittelee ryöstöt ja teettää hommat kolmikolla.

Muuten laajaan Karhulan sukuun mahtuu Tony Stroblin ja Vic Lockmanin mukaan Välkky-serkku, 176-lukutoukka ja muutama muukin älyniekka.

Karhukoplalaiset ovat beagleja eli koiria, vaikka heitä sanotaan Karhukoplalaisiksi. Taskareissa heidät esitetään nykyään melko laihoina, vaikka perinteisesti Karhukoplan pojat ovat tuhteja veikkoja. Yksi karhukoplan esi-isä on Musta Karhu.

Karhukoplalla on myös mäyräkoira Kuusnelonen (64), joka esiintyy lähinnä italialaisissa sarjoissa. Kuusnelonen pitää makkarasta ja joutuukin usein pulaan niiden takia.

Karhukopla esiintyy taskareissa usein tarinoissa, joissa  Ankkalinnan hahmot seikkalevat eri aikakaudella.

Koplalaisilla on myös useita sukulaisia, kuten suvun keksijä ja tieteisnero Intellektuelli-176, jonka avulla Karhukonnat ovat onnistuneet Roopen rahojen ryöväämisessä aika useinkin. Lisäksi sakkiin kuuluu kassakaappeihin erikoistunut koplalainen Liikaherkkä-666, joka tarvitsee äärimmäistä hiljaisuutta työskennellessään. Niinpä kilometrin päässä kermajuuston päällä kävelevä muurahainenkin voi häiritä häntä. Ankronikka-sarjiksissa karhukoplan Äiti on joukon pomo.

Karhukoplaan kuuluu myös neroja kuten 176-I, 176-Äo761 ja 176-nero. Barksin tarinassa Karhukoplan kavalat konnat (Aku Ankan parhaat 30) kolmikko opiskelee vankeinhoidon koulutus- ja kasvatuskeskuksessa ainakin lääketiedettä, kemiaa ja metallurgiaa käyttääkseen oppejaan rikoksiin.

Karhukoplalaisten oikeita nimiä ei tiedetä. Kuitenkin pari poikkeusta on esiintynyt. 176-617:aa on kutsuttu nimellä Allu akkarissa 11/63 ja 176-671:tta on kutsuttu nimellä Keksi-Keijo. Kerran kuitenkin Don Rosan tarinassa Talon kokoinen vastustaja eräs karhukoplalainen on Roopen kirjastossa ja saa melkein selville oman nimensä, mutta jää ansaan hyllyjen väliin.

Kerran Karhukoplalaiset saivat superkonnien voimat. Yksi pystyi lentämään, toinen oli väkivahva ja kolmas omisti kyvyn jäädyttää esineitä, vettä ja luoda jopa jäätä tyhjästä. Tämä johtui siitä, että Milla Magia oli tehnyt padassaan keitoksen Superkonna-sarjakuvista.

Karhukoplan kaikki yritykset ryöstää Roopen rahat epäonnistuvat joko Roopen tehokkaiden ansojen ja oveluuden takia tai joskus he taas tyrivät ihan itse. Esimerkiksi tarinassa Superkarhut he saivat supervoimia ja Roope selvisi juuri ja juuri vain, koska eräs heistä aivasti väärään aikaan, toinen kompastui sähkölankoihin ja 176-167:n Roope houkutteli muualle keitetyillä luumuilla.

Karhukopla on nähty vain harvoin jos lainkaan ilman naamioita. Konna nähdään kokonaan kasvot paljaina eräässä vuoden 2011 Aku Ankka-lehdessä olleessa liitteessä, jossa oli 176-671:n kuva ilman naamiota. Kuvan yhteydessä kysyttiin tekeeko silmänaamiointi ihmisen tunnistamattomaksi. Tarina, jossa koplalaiset nähdään ilman naamioita, on Roope Ankan elämä ja teot-kirjassa. Siinä varjo peittää 1800-luvulla Roopen kiusana olleiden karhukoplalaisten ja Kivisyömmi Karhulan silmät naamioiden tavoin. Syynä naamioitumiseen oli se, että heillä kaikilla oli jo mittava rikosrekisteri.

Jos olet kiinnostunut Karhukopla-tuotteista, kuten hienoista Karhukopla t-paidoista tai jännittävästä Karhukopla-pelistä, niin kurkkaa tuotteet Aku Ankan kaupasta.

Eri kielillä:
 
Englanniksi: The Beagle Boys
Italiaksi: Bassotti
Saksaksi: Die Panzerknacker
Ruotsiksi: Björnligan
Tanskaksi: Bjørne-banden
Norjaksi: B-Gjengen
Indonesiaksi: Gerombolan Siberat
Portugaliksi: Irmãos Metralha
Alankomailla: Zware Jongens
Puolaksi: Bracia Be
Suomeksi:Karhukopla

Aku Ankka, José Carioca ja Panchito Pistoles kutsuvat "tiimiään" kolmeksi caballeroksi. toisaalta Panchito kutsuu Akua Aguelloksi ja José Aquelliksi.

"Kolme caballeroa" onkin aika osuva nimi heille, sillä nämä kolme rämäpäätä osaavat todellakin hankkiutua hankaluuksiin ja ennen kaikkea selviytyä niistä.

Panchito, José ja Aku ovat hyviä ystäviä, joilla on kaikilla yhteistä, esimerkiksi rahaongelmat. He asuvat kaikki kaukana toisistaan: José asuu Brasiliassa, Aku Calisotan osavaltiossa Ankkalinnassa ja Panchito taas Meksikossa Chihuahuassa. José ja Panchito pitävät Akua vähintäänkin veroisinaan toisin kuin useimmat ankkalinnalaiset. Kaikki kolme, Aku, Panchito ja José pitävät seikkailuista yleensäkin jännityksestä.

Panchito Pistoles: Panchito on kukko, jolla on hevonen. Hänen hevosensa nimi on Señor Martinez. Ehkä tunnetuimmat Aku Ankka -lehden tarinat, joissa Panchito esiintyy, ovat Don Rosan "Kolmen caballeron paluu" ja "Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa", joissa Panchito kutsuu Akua Aguelloksi. Panchiton tähdittämiä sarjoja julkaistaan Suomessa pääasiallisesti Aku Ankka Ekstrassa.

José Carioca: José on brasilialainen papukaija. José esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Saludos Amigos vuonna 1942 ja toisen kerran elokuvassa Kolme caballeroa vuonna 1944. José Cariocan ystäviä ovat  Akun ja Panchiton lisäksi myös Nestor ja Pedro, jotka tavataan Josén tavoin tuon tuosta Aku Ankka Ekstra -lehdessä. José Carioca tunnetaan Brasiliassa tavallisesti nimellä Zé Carioca. José ei voi vastustaa Rosabellaa, Rositaa ja muita söpöliinejä. Brasiliassa Josè Carioca on suosittu sarjakuvahahmo. Vuonna 1989 julkaistu Aku Ankan taskukirjan erikoisnumero José Carioca on omistettu José Carioca -sarjakuville.

Aku Ankka: Akun kaikki tunnemmekin jo. Hän on ankkalinnan kenties epäonnisin kaveri, jolla on huollettavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, sekä vielä koira ja toisinaan jopa kissa. Akun tyttöystävä on Iines Ankka. Aku on äkkipikainen, riidanhaluinen ja epäonninen.

Aku Ankan suku tulee kolmesta suvusta: Ankanpään suvusta, MacAnkan Klaanin suvusta ja Ankkojen suvusta.

Hannu Hanhi on esimerkiksi sukua Aku Ankan kanssa tällä tavalla: Aku Ankka on Hortensia MacAnkan ja Aaron Ankan lapsi, Aaron Ankka on Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) ja Hepsu Ankan lapsi, Hepsu ja Kaino-Vieno saivat myös kaksi muuta lasta, Unto Ankan ja Dora Ankan. Sitten Dora Ankka ja Hjalmar Hanhi saivat lapsen, Hannu Hanhen.

Kaino-Vieno ankka (Mummo Ankka) on taas Julle Ankanpään lapsenlapsi, Kaino-Vieno Ankka (Mummo Ankka) on Olga Ankanpään ja Kornelius Ankanpään lapsi. Kaino-Vienolla on myös veli nimeltä Konrad Ankanpää. Hän meni naimisiin Gerda Hanhen kanssa. He saivat lapsen nimeltä Hanna Hanhi. Gerda Hanhella oli myös toinen lapsi Serkku Kiljuhanhi. Hanna Hanhi ja Martti Hanhi saivat lapsen ja nimesivät hänet Hansu Hanheksi.

Palataanpa ankkojen sukuun. Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) lapsi, Unto Ankka meni naimisiin Aino Ankan kanssa. He saivat kaksi lasta Touho Ankan ja Sisuvius Ankan.

Sitten MacAnkan klaanin suku. Sekin polveutuu kahdesta suvusta, muuta pian yhtyy: Ensimmäiset suvut olivat Kananjalan suku ja tietysti MacAnkan suku. Kananjalan suvusta oli ensimmäinen Ritari Kananjalka. MacAnkan suvusta ensimmäinen oli Sir Rahakas MacAnkka. Lordi Ohrapää Kananjalka muutti heti sukunsa nimeksi MacAnkka. Lordi Ohrapää MacAnkka sai lapsen Sir Mahakas MacAnkan, Sir Rahakas MacAnkka sai lapsen nimeltä Julius MacAnkka. Sir Mahakkaan lapsi oli Joonas MacAnkka. Oli myös Malcolm MacAnkka, mutta hänellä ei ollut lapsia. Richard Ankanmielellä hänellä oli yksi lapsi, Molli Mac Ankka, joka aikoinaan meni naimisiin Kalle Ankanpään kanssa. He saivat lapsia; Fergus MacAnkka, Jake MacAnkka ja Angus Hiidenkirnu MacAnkka. Fergus MacAnkka ja Lauha MacAnkka saivat lapsia; Matida MacAnkka, Roope MacAnkka ja Hortensia MacAnkka. Ja niin kuin alussa sanottiin, niin Hortensia MacAnkka ja Aaron Ankka saivat kaksi lasta; Della Ankka ja Aku Ankka. Della ja (etunimi tuntematon) Ankka ovat Tupun, Hupun ja Lupun isä ja äiti.

Oletko kiinnostunut Ankkain suvun juhlakirjasta? Voit tilata sen Aku Ankan kaupasta.

Iines Ankka on Aku Ankan tyttöystävä, mutta koska kummankaan luonteenlaatu ei varsinaisesti ole tasaisimmasta päästä, syntyy sydänkäpysten välille tuon tuosta pieniä kahnauksia.

Akun lisäksi Iines nähdään toisinaan myös Hannu Hanhen seurassa - ensimmäiseksi mainitun suureksi harmiksi. Varsin usein tosin Iines kyllästyy myös kumpaiseenkin serkukseen, nämä kun eivät millään osaa olla kiistelemättä.

Iineksen luona vierailee toisinaan kolme siskontyttöä: Leenu, Liinu ja Tiinu. Muista Iineksen sukulaisista sarjakuvissa on nähty myös tämän äiti tarinassa Hankalat kirjeet (mm. AA 26/2012).

Iines kuuluu Ankkalinnan naisyhdistykseen ja on monena vuonna häärännyt koko järjestön puheenjohtajana. Iines on työskennellyt myös pukusuunnittelijana, kirjastossa ja Roopen sihteerinä. Iines työskentelee myös ATP:lle. Iines asuu muiden tapaan Ankkalinnassa.

Suomalaisessa nimipäiväkalenterissa Iineksen nimipäivä on 29.8.

Iines teki ensiesiintymisensä sarjakuvissa maailmalla vuonna 1940 Yhdysvalloissa Bob Karpin käsikirjoittamassa ja Al Taliaferron piirtämässä sanomalehtistripissä. Kuitenkin hieman aiemmin Iines oli ehtinyt näyttäytyä piirrosfilmissä Mr. Duck Steps Out.

Iineksen tuntomerkit: Iineksellä on päässään vaaleanpunainen rusetti ja päällään hänellä on musta- vaaleanpunainen paita ja korkokengät.

Iineksellä on myös toinen minä kuten Akulla. Iineksen alter ego on nimeltään Viitatar, joka on aiemmin tunnettu myös nimellä Naistaikaviitta. Supersankarirooliin Iines astui ystävänsä Hanhikki Hanhen avustamana sarjassa Taikaviitta saa vastustajan (Aku Ankan taskukirja 56).
 

Kulta-Into Pii (engl. Flintheart Glomgold) on sarjakuvataiteilija Carl Barksin vuonna 1956 luoma fiktiivinen hahmo, joka asustaa Disneyn sarjakuvamaailmassa ja kilpailee jatkuvasti Roope Ankan kanssa maailman rikkaimman tittelistä.

Pii on Karhukoplan ja Milla Magian ohella yksi Roopen kolmesta päävastustajasta. Hänet on toisinaan sotkettu Kroisos Pennoseen, yleensä Yhdysvalloissa, jossa ankkatarinat eivät ole yhtä tunnettuja ja suosittuja kuin Euroopassa.

Kulta-Into esitetään viekkaana ja kunnianhimoisena liikemiehenä, jolla on samoja ominaisuuksia kuin Roopella, mutta kilpailijastaan poiketen hän ei kaihda rikollisia keinoja saavuttaakseen päämääränsä. Hän on lukuisia kertoja yrittänyt jopa päästää Roopen sukulaisineen päiviltä ja onkin tästä syystä yksi visukintun vaarallisimmista vihollisista. Useimmista Roopen vastustajista poiketen Kulta-Into ei ole kiinnostunut Roopen suuresta omaisuudesta, vaan hän haluaa nähdä kilpailijansa tuhon ja täten saavuttaa maailman rikkaimman aseman.

Carl Barksin tarinoissa

Kulta-Into Piin ensiesiintyminen tapahtui Carl Barksin piirtämässä ja käsikirjoittamassa tarinassa Maailman toiseksi rikkain ankka (mm. Aku Ankka 15/1993) (The Second-Richest Duck), joka on Suomessa julkaistu myös nimellä Roope-setä vaikeuksissa. Tarinan alussa Roope Ankka saa selville, että muuan afrikkalaismiljardööri on julistautunut maailman rikkaimmaksi henkilöksi. Roope matkustaa Etelä-Afrikkaan selvittääkseen asian ja tapaa Kulta-Innon, joka väittää olevansa Roopeakin vauraampi. Koska Roopen ja Kulta-Innon väliselle väittelylle ei näy loppua ja heidän omaisuutensa vaikuttavat yhtä suurilta, miljardöörit päättävät järjestää kilpailun, jonka voittaja saa laillisesti itselleen maailman rikkaimman miehen tittelin. Tämän jälkeen tarina seuraa Roopen ja Kulta-Innon kilpailua, kun he pyörittävät omaa purjelankakeräänsä pitkin Afrikan tasankoja ja samalla yrittävät jatkuvasti pysäyttää vastapuolen etenemisen. Sittemmin Barks huomasi Kulta-Innon luomat mahdollisuudet tarinoissaan ja päätti käyttää hahmoa toistamiseen.

Kulta-Into teki paluun vuonna 1959 ilmestyneessä tarinassa Kova ottelu (The Money Champ) (mm. AA 20-21/1961), jossa hän haastaa Roopen uuteen kilpailuun. Edellisestä tarinasta poiketen kilpailu sijoittuukin Roopen kotiseudulle Ankkalinnaan. Tarinassa Roope ja Kulta-Into myyvät kaikki öljylähteensä, kaivoksensa ja muun omaisuutensa, minkä jälkeen he kasaavat rahavaransa yhdeksi suureksi vuoreksi nähdäkseen kumman kasa on korkeampi.

Barks käytti Kulta-Intoa kolmannen ja viimeisen kerran vuoden 1966 tarinassa Afäärisafari (So Far and No Safari), joka on Suomessa julkaistu myös nimellä Kultakaivoksen tarina. Afäärisafari oli yksi Barksin uran viimeisimpiä kertomuksia, ja siinä Kulta-Into esitettiin paljon synkempänä hahmona kuin kahdessa aiemmassa esiintymisessään. Tarinassa Roope suunnittelee matkustavansa Afrikkaan ostaakseen ehtyneen Kaffir de Gaffir -kultakaivoksen, sillä hän uskoo kaivoksessa olevan yhä kultaa. Kulta-Innolla on kuitenkin samat suunnitelmat kaivoksen suhteen.

Barksin tarinoiden mukaan Kulta-Into Pii on kotoisin Etelä-Afrikasta, ja Roopen tavoin hän aloitti tyhjästä ja ansaitsi omaisuutensa olemalla "ahkeraakin ahkerampi ja ovelaakin ovelampi". Roopesta poiketen Pii kuitenkin käytti epärehellisiä keinoja omaisuutensa kasvattamiseksi. Roopen tavoin Kulta-Innolla on rahasäiliö, mutta siinä on kaksi huomattavaa eroa verrattuna kilpailijansa säiliöön: Piin säiliössä on kuvattuna dollarin sijasta punta; ja siinä missä Roopen säiliö sijaitsee keskellä Ankkalinnan suurkaupunkia, Kulta-Innon rahasäiliö on Limpopon laaksossa luonnon ja villieläinten ympäröimänä. Toisinaan ahne ja jopa häijy Roope kykenee myötätuntoon ja hyväntahtoisuuteen, mutta Pii on aina luonteeltaan julma, säälimätön ja häikäilemätön. Hänellä ei vaikuta olevan perhettä eikä edes ystäviä, mikä voisikin selittää hänen tylyn käytöksensä. Kulta-Into elää kilpailijaansa ylellisemmin: hänellä on esimerkiksi palvelijoita ja komea kartano (Roope ei tuhlaa rahojaan tällaiseen "turhuuteen"). Häntä on monesti kuvailtu eräänlaiseksi Roopen "pimeäksi puoleksi" ja "pahaksi kaksoisolennoksi".

Sukulaiset

Eräässä Barksin tarinassa Kulta-Into Pii paljastaa syyn siihen, miksi hän yrittää jatkuvasti olla Roopea rikkaampi, parempi ja yleensä maailman rikkain mies: erään kisan aikana hän kertoo tuhonneensa äitiparkansa rakkaimman unelman ryhtymällä rikolliseksi, ja että oli tehnyt sen vain päästäkseen rikkaimmaksi maailmassa.

Don Rosan tarinoissa

Kulta-Into Piillä on huomattava rooli Don Rosan tarinoissa, jotka sisältävät lukuisia viittauksia Barksin klassikkokertomuksiin. Kulta-Into nähtiin jo Rosan kaikkien aikojen ensimmäisessä ankkatarinassa, Auringon pojassa (The Son of the Sun) vuodelta 1987. Tarinan alussa Kulta-Into ilmestyy Ankallismuseoon, johon Roope on vienyt Barksin tarinoissa löytämiään aarteita museonäyttelyä varten. Hän pilkkaa Roopea ja toteaa, ettei hänen tarvinnut "alentua" etsimään arvoesineitä luolista ja muinaisista temppeleistä, mutta samalla hän väittää olevansa kilpailijaansa etevämpi aarteenmetsästäjä. Pian tämän jälkeen Roope pääsee myyttisen inkakuningas Manco Capacin temppelin, ja sen kätkemien kulta-aarteiden jäljille. Kulta-Into kuitenkin salakuuntelee temppelistä kertovaa keskustelua ja matkustaa Etelä-Amerikkaan löytääkseen temppelin ensimmäisenä.

Kulta-Innon luultavasti merkittävin esiintyminen Rosan tarinoissa on Roope Ankan elämä ja teot -sarjakuva-albumin kuudennessa osassa, Transvaalin tuittupäässä (The Terror of the Transvaal), joka sijoittuu vuosien 1886–1889 välille. Siinä nuori Kulta-Into, joka on jo luisunut epärehellisten keinojen pariin, kohtaa nuoren Roopen. On maininnan arvoista, ettei Roope saa selville Kulta-Into Piin nimeä Transvaalin tuittupäässä, sillä Maailman toiseksi rikkaimmassa ankassa hän ei vielä tunne tätä nimeltä, vaikka ensiesiintymisessään Kulta-Into itse vaikuttaakin tavanneen kilpailijansa aiemminkin.

Rosa suunnitteli alun perin käyttävänsä Kulta-Into Piitä myös Roope Ankan elämä ja teot -kirjan yhdennessätoista luvussa, Maailman rikkaimmassa ankassa, mutta lopulta hän hylkäsi idean. Tästä huolimatta Kulta-Into nähtiin kyseisen tarinan varhaisen käsikirjoitusversion kohtauksessa, joka sijoittui vuoteen 1906. Tässäkään tilanteessa Roopelle ei paljasteta Kulta-Into Piin nimeä.

Rosan tarinoissa Kulta-Into on vähintäänkin yhtä ilkeä ja kiero kuin Barksin tarinoissa, esimerkiksi Eldoradon viimeisessä valtiaassa (The Last Lord of Eldorado) hän vyöryttää valtaisan kivenjärkäleen alas syöstäkseen Roopen kuorma-auton syvään rotkoon.

Muissa tarinoissa

Muutkin ankkataiteilijat kuin Barks ja Rosa ovat käyttäneet Kulta-Into Piitä, mutta heidän tarinoissaan hahmo ei ole yleensä samanlaiselle ilkeyden asteelle. Koska miltei jokaisella ankkapiirtäjällä ja -käsikirjoittajalla on oma näkemyksensä Roopen menneisyydestä, on olemassa eurooppalaisia tarinoita, joiden mukaan Roope ja Kulta-Into olivat alun perin ystävyksiä ja rikastuivat yhdessä Klondiken kultaryntäyksessä. Monissa tarinoissa Kulta-Into asustaa Ankkalinnassa ja on Miljardööriklubin jäsen. Aku Ankka -lehden antaman selityksen mukaan Kulta-Into toisinaan asustaa Yhdysvalloissa voidakseen tarkkailla Roopen liikeimperiumin kehittymistä.

Piirretyissä

1980-luvun loppupuolen suosituimpiin piirrossarjoihin kuulunut Ankronikka pohjautui pitkälti Barksin luomiin tarinoihin ja hahmoihin, joten myös Kulta-Into esiintyi siinä. Ankronikan suomenkielisessä versiossa äänen Kulta-Intolle antoi näyttelijä Risto Aaltonen. Koska Etelä-Afrikka oli sarjan ilmestymisen aikoihin poliittisesti arka paikka ja Disney-yhtiö halusi välttää viittauksia apartheidiin, Kulta-Innosta tehtiinkin Roopen tavoin syntyperältään skotlantilainen. Hänen skotlantilaisuutta korostetaan sillä, että hän pukeutuu kilttiin ja puhuu voimakkaalla skottilaisella aksentilla. Sarjassa hän pyrkii hävittämään Roopen omaisuuden. Usein hän värvää Karhukoplan kätyrikseen suorittamaan erilaisia Roopea vastaan suunnattuja rikollisia tehtäviä. Kulta-Into myös tekee cameo-roolin eräässä Varjoankan jaksossa.

Kulta-Into Pii eri kielillä

    Englanniksi: Flintheart Glomgold
    Espanjaksi: Gilberto Oro, Mac Money, Doroteo Empedernido
    Hollanniksi: Govert Goudglans
    Italiaksi: Cuordipietra Famedoro
    Kreikaksi: Εξηνταβελόνης
    Luxemburgiksi: Mac Moneysac
    Norjaksi: Gulbrand Gråstein
    Ranskaksi: Gripsou prénom Archibald
    Ruotsiksi: Guld-Ivar Flinthjärta
    Saksaksi: Mac Moneysac
    Tanskaksi: Guld-Iver Flintesten