Teppo Tulppu on kuvitteellinen henkilö Disneyn maailmasta sekä Aku Ankan naapuri. Hahmo on esiintynyt myös mm. nimellä herra Muristo.

Yleensä Tulppu kuvataan tukevahkona, mustahiuksisena koiraeläimenä. Mmuita tuntomerkkejä ovat etenkin tuuheat kulmakarvat ja isokokoinen nenä. Toisinaan hänellä on myös viikset.

Tulppu esiintyi ensimmäisen kerran Carl Barksin vuonna 1943 ilmestyneessä sarjassa Hyvien tekojen päivä (engl. Good Deeds). Joissan tarinoissa Tulppu elää yhdessä äitinsä tai vaimonsa kanssa. Tepolla on myös Tommi-niminen veljenpoika Ankantekijät 6 -kirjan tarinassa. Tulpun tiedetään arvostavan taidetta ja harrastavan filateliaa. Hänen postimerkkikokoelmansa on kokenut kovia naapurisodissa Akun kanssa. Tulpun on kerrottu työskennelleen mm. pitopalvelussa, TV-sarjan käsikirjoittajana, putkimiehenä sekä hammastikkutehtaassa.

Aku ja Tulppu kiistelevät jatkuvasti. Yleensä heidän tappelunsa alkavat jostain pikkuasiasta ja päättyvät jonkinlaiseen katastrofiin, esimerkiksi siihen, että kaksikon kotitalot tuhoutuvat molempien osapuolten mitä erilaisimpien "aseiden", kuten esimerkiksi räjähteiden, kaiuttimien, robottien tai haisunäätien voimasta.

Teppo Tulpun nimi muilla kielillä

Mr. Jones (englanti)

Olle Olsson (ruotsi

Jones (italia)

Lagrogne (ranska)

Anders Ands (tanska)

Buurman Bolderbast (hollanti)

Silva (portugali)

Mikki Hiiri on Disneyn ja Ub lwerksin luomista piirroshahmoista kuuluisin. Siitä onkin tullut Disney-imperiumin keulakuva pallokorvaisine päineen. Mikki esiintyi ensi kerran vuonna 1928 piirretyssä Höyrylaiva Ville (Steamboat Willie).

Höyrylaiva Ville oli kolmas Mikki-piirretty, mutta ensimmäinen joka esitettiin yleisölle. Se oli myös ensimmäinen piirretty, jossa on synkronoitu ääniraita. Ensimmäisen kerran sarjakuvissa Mikki esiintyi tarinassa Lentokonehullu/Postilentäjä vuodelta 1930, joka on myös maailman ensimmäinen Disney-sarjakuva. Tarinassa ensiesiintyy (ei varma) myös Samu Suutari, joka on tarinassa entisen Jopi Jalkapuolen, nykyisen Mustan Pekan seurana pahana kuninkaana zeppeliinissä.

Höyrylaiva Villen suuren suosion takia Disney jälkiäänitti myös kaksi ensimmäistä Mikki-piirrettyä, Plane Crazyn ja The Gallopin' Gauchon. Mikki ei kuitenkaan puhunut ennen yhdeksättä piirrettyään, The Karnival Kidiä. Mikin ensimmäiset sanat olivat 'Hot Dogs!' Vaikka Walt Disney siirtyi käyttämään Technicolor-värijärjestelmää jo 1932, Mikki Hiiri -piirroselokuvat tehtiin mustavalkoisina vuoteen 1935 asti, koska Mikin hahmo toimi erinomaisesti mustavalkoisena Siitä tuli vasta myöhemmin värillinen.

Alussa Mikki-piirrettyjen huumori oli jopa alatyylistä, ja Mikki itse oli ilkikurinen karjapihan hahmo Suosion kasvaessa Mikki rauhoittui, ja kujeilu sai jäädä muille hahmoille. Mikistä tuli pian herrasmiesmäinen hahmo, jolle Walt Disney antoi piirroselokuvissa oman äänensä. Mikki esiintyi sarjakuvissa ensimmäisen kerran vuonna 1930. Sarjakuvien Mikki on usein poliisin apuri. Vanhemmissa tarinoissa Mikillä oli pelkästään keltanappiset housut, jotka ovat vaihtuneet useimmissa tarinoissa pitkiin punaisiin housuihin ja valkoiseen kauluspaitaan. Joissakin tarinoissa Mikillä on silti punaiset shortsit. Nykypiirtäjistä Ferioli on melkeinpä ainut, joka jättää Mikille nuo keltanappiset housut. Aluksi Mikillä oli ohuet jalat ja kädet. Mikillä on valkoiset hanskat ja keltaiset kengät. Valkoisia hanskoja Mikki käyttää siksi, koska yleensä mustilla näyttelijöillä oli valkoiset hanskat.

Vanhojen piirrosfilmien kultakaudella 1940- ja 1950-luvulla Mikki oli usein herrasmiesmäinen arjen sankari, jolle päivittäiset askareet tai esimerkiksi metsästysretket Pluto-koiran kanssa tuottivat usein vaikeuksia, mutta joka osasi suhtautua ongelmiinsa huumorilla päinvastoin kuin Aku Ankka. Yksi tunnetuimmista Mikki-pätkistä oli Mickey and the Seal (Mikki ja hylje) vuodelta 1948, jossa eläintarhan hylje seuraa Mikkiä kotiin. Toisin kuin esimerkiksi USA:ssa tai Saksassa, Suomessa Disney-fanien suosikkihahmoksi on noussut äkkipikainen ja kenties mattimeikäläismäisempi Aku Ankka.

Mikin lähipiiriin kuuluvat ystävä ja aisapari Hessu Hopo, tyttöystävä Minni Hiiri, lemmikkikoira Pluto, ystävä ja keksijä tohtori Staattinen, poliisimestari Sisu sekä ystävät Polle Koninkaulus, professori Zakopet, tohtori Marlin ja Heluna Ammu. Mikillä on myös kaksi veljenpoikaa, Mortti ja Vertti. Tulevaisuudessa asuva Eka Vekara ja suurennettu atomi Atomiinus kuuluvat myös Mikin ystäviin. Mikin ystävä on myös tunnettu Aku Ankka. Aiemmin Mikki seikkaili aika ajoin myös Aku Ankan kanssa, mutta nykyään Mikin ja Akun tapahtumat esitetään useimmin toisistaan riippumattomina, erillisinä maailmoina. Yleensä vain Ferioli piirtää nykyään ankkoja ja hiiriä samoissa sarjakuvissa. Myös Mikki asuu Ankkalinnassa, mutta englanninkielisissä sarjoissa kaupungissa nimeltä Mouseton.

Tavanomaisin teema nyky-Mikin seikkailuissa on rikollisuuden torjunta joko ammattimaisena yksityisetsivänä tai poliisimestari Sisun epävirallisena salapoliisiavustajana. Tunnetuimmat Mikin rikolliset vastustajat ovat Musta Pekka, Mustakaapu sekä Sikari-Sakarin ja Viiksi-Vallun muodostama parivaljakko. Joskus mukana on myös Mustan Pekan kiero tiedemiesrosvokumppani Karvakatti. Kaksi muuta Mikin tuttua vastustajaa ovat Samu Suutari ja Salomo. Toinen usein toistuva teema ovat arkielämän seikkailut, joissa Mikki joutuu usein selvittelemään välejään Minnin kanssa, ihmettelemään ystävänsä Hessun monenlaisia toilailuja tai pelastamaan tämän pulasta. Mikki auttaa melkeinpä aina etsivä Kaasia ja Simo Sisua vaikeissa mysteereissä.

Mikki on hyvin teräväpäinen Niinpä poliisimestari Sisu pyytää aina Mikkiä kaveriksi, kun jokin vaikea rikos on selvitettävänät. Mikki on myös toiminut salaisena agenttina.

Rikolliset, kuten Musta Pekka ja Mustakaapu, käyttävät Mikistä monia eri nimityksiä, kuten "nuuskija", "siimahäntä", "kikkanokka", "hiirulainen" ja "pallokorva". Tunnetuimpia noista ovat "siimähäntä" ja "pallokorva".

Jotkut hahmoista ovat toimineet vakituisesti tai hetken ajan supersankareina, joiden esikuvina ovat olleet esim. DC Comicsin ja Marvelin supersankarit. Mikki sai kerran Aku Ankan taskukirjassa 287:ssä tarinassa "Totta vai tarua" Hämähäkkimiehen voimat ja muuttui Hämähäkki-Hiireksi, mutta vain väliaikaisesti.  Esikuvana oli nähtävästi toiminut Hämähäkkimies. Silloin myös hänen vastustajansa sai supervoimat.

Don Rosalla on joskus tapana piilottaa Mikki tarinoihinsa Esimerkkinä vaikkapa tarina, jossa Pelle Peloton keksii superjuuston, jolla hän yrittää houkutella hiiret pois Roope Ankan rahasäiliöstä. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen kaikki kaupungin hiiret kokoontuvat rahasäiliölle, ja niiden joukossa on mm. hyvin tuntemamme hiirulainen.

Mikki Hiiri on on jatkanut pitkään jatkunutta esiintymistään esimerkiksi Taskareissa, lehdissä ja jopa Roope-sedissä. Vanhoja Mikki-sarjakuvia on ollut monesti nykyajan Aku Ankassa. Vuonna 2010 Mikistä nähtiin monta tarinaa 30-luvulta nykyaikaan asti.

Lukijoille tuttuja Mikki-tarinoiden juonenkäänteitä

- Mikki yrittää metsästää Hessun kanssa jotain aarretta
- Mikki Hiiri jahtaa jotain rikollista
- Mikki Hiiri jättää Pluton vahtikoiraksi, josta syntyy pienimuotoinen katastrofi

Erityistä: Georg Malmsten oli joutua oikeuteen Disneyn kanssa, koska hän teki lauluja Mikki Hiirestä. Mutta Disney antoi periksi koska Georgin Mikki-Hiiri kirjoitettiin eri tavalla.

Mikki Hiiri -lehti ilmestyy Saksassa nimellä Micky Maus Magazine.

Jos olet Mikki Hiiren ystävä, kannattaa tutustua hienoon Mikki Hiiren juhlakirjaan Aku Ankan

Mikki Hiiri eri kielillä

Englanti: Mickey Mouse
Italia: Topolino
Ruotsi: Musse Pigg
Tanska: Mickey Mouse
Norja: Mikke Mus
Saksa: Micky Maus
Ranska: Mickey
Espanja: Mickey Mouse/ El ratón Mickey / El ratón Miguelito
Portugali: Mickey Mouse
Kiina: Mi-Lao-Shu
Kreikka: œ¯ºÅ œ¬¿ÅÂ
Viro: Miki Hiir
Turkki: Miki Fare
Indonesia: Miki Tikus
Alankomaat: Mickey Mouse
Unkari: Miki Eger
Islanti: Mikki Mús    
Venäjä: Mikki Maus
Puola: Myszka Miki
Japani: Mikkimausu

Tunnettuja ja suosittuja Mikki-piirtäjiä

Walt Disney
Carl Barks (Toisaalta piirtänyt vain yhden Mikki-sarjan)
Floyd Gottfredson
Paul Murry
Cesar Férioli
Paco Rodricues
Michel Nadorp
Giorgio Gavazzano
Giovan Battista Carpi
Romano Scarpa
Tony Strobl
Wilma van den Bosh
William Van Horn
Noel Van Horn
 
Don Rosa pitää Mikki Hiirtä mielenkiinnottomana hahmona. Hän piilottaa Mikin kuitenkin moniin tarinoihinsa. Tosin noloihin paikkoihin.

Aku Ankka (engl. Donald Fauntleroy Duck) on Walt Disneyn keksimä hahmo, jonka kehittivät Carl Barks ja Walt Disney ja valkokankaalle taas loihti Richard Lundy. Aku suoritti ensiesiintymisensä vuonna 1934.

Aku Ankan tunnistaa mustasta paidasta, jossa on keltaiset napit, kaulus ja hihansuut. Hänellä on kaulassaan punainen rusetti ja päässään sinimusta merimieslakki. Akun juhla-asu on sininen paita.

Akun ulkonäkö on vaihtunut vuosien varrella Joskus Akulla oli pitkä nokka ja iso merimieslakki. Aku esiintyi ensimmäisen kerran animaatioelokuvassa nimeltä "Viisas kana kananen" (The Wise Little Hen).

Koko maailmassa Aku Ankkaa luetaan suhteessa väestöön eniten Suomessa ja Aku onkin Suomen suosituin sarjakuvahahmo. Aku Ankka ilmestyi sarjakuviin vuonna 1936. Akua ovat piirtäneet useat piirtäjät, joista ehkä suosituimmat ovat Don Rosa sekä ankkamestari Carl Barks. Sanotaankin, että Barks puhalsi Akuun sielun. Aku esiintyy sarjakuvissa myös kaksoisrooleissa ja hänen alter egojaan ovat muun muassa Taikaviitta, Tuplanolla ja LäPä 7. Aku on nuorena kuulunut partiolippukunta Tuomenmarjoihin. Aku Ankka on jo monia vuosia vanha hahmo, mutta Walt Disney keksi kuitenkin jo ennen Akua Mikki Hiiren.

Aku Ankka sarjakuvahahmona

Aku Ankka on Aaron Ankan ja Hortensia MacAnkan lapsi. Aku Ankka on maailman rikkaimman ankan, Roope Ankan siskonpoika, (vaikka häntä on joskus virheellisesti kutsuttu tämän veljenpojaksi) ja tekee tälle usein töitä 30 sentin tuntipalkalla. Akulla on holhokkina hänen sisarensa Della Ankan lapset Tupu, Hupu ja Lupu. Ankanpojat saapuivat Akun riesaksi vuonna 1937. Akulla on myös täti Matilda MacAnkka, joka on Hortesian ja Roopen sisko. Akun serkkuja ovat Hannu Hanhi, Touho Ankka ja Sisuvius Ankka. Mummo Ankka on Akun mummo. Joidenkin tarinoiden mukaan Taavi Ankka on Akun eno. Kuitenkin Don Rosan piirtämän Aku Ankan sukupuun mukaan tämä on virheellinen väittämä. Tarkemmin Akun sukulaiset löytää Don Rosan tekemästä Aku Ankan sukupuusta.

Aku Ankka on tunnettu siitä, että hän on harvinaisen epäonninen, äkkipikainen ja erittäin riitaisa. Akun auton rekisterinumero (313) kuvaa hänen syntymäpäiväänsä (13.3). Hänen serkkunsa Hannu Hanhi on tunnettu tuurihaukka, joka nähdään usein liehittelemässä Akun mielitiettyä Iines Ankkaa. Tämä saa Akun usein vihaiseksi ja riitaisaksi Hannua kohtaan. Akun virallinen työpaikka on Kattivaaran margariinitehdas. Hän pakoilee usein velallisiaan ja pyrkii aina juhlapyhien aikaan lainaamaan rahaa lahjoihin ja muihin vastaaviin menoihin sedältään Roope Ankalta.

Aku välttelee usein Roope-sedän seikkailuretkiä. Hän ei pidä niistä lainkaan, sillä Aku joutuu lähes aina kuormajuhdaksi tai muihin vastaaviin ikäviin töihin velkataakkansa pakottamana. Usein hän kuitenkin matkaan päätyy pakoillessaan velvollisuuksiaan Roopen luona. Yleensä retkillä ovat mukana myös Tupu, Hupu ja Lupu.

Akulla on ollut Tupun, Hupun ja Lupun ansiosta monenlaisia lemmikkejä, mutta vakituisiksi lemmikkeiksi ovat jääneet ainoastaan Pulivari-koira sekä Kisumisu-kissa. Kisumisua ei nykyisin uusissa sarjoissa kuitenkaan näe. Aku ei ole kovinkaan eläinrakas, mutta kyllä hän osaa huolehtia lemmikeistään.

Akun luonteenpiirteisiin on monesti törmärtty historiallisissakin tarinoissa. Näistä esimerkkejä ovat vaikkapa Pennius Polonius ja barbaarien hyökkäyssarjassa esiintynyt Akunius. Akun seurana ovat olleet menneissä ajoissa mm. ankanpojat, Hannu sekä Roope. Usein myös Akun mielitietty Iines.

Akun ammatteja

Aku on työskennellyt todella monessa ammatissa vuosien varrella. Nykyään Aku häärii useimmiten margariininpakkaajana Kattivaaran Margariinitehtaalla tai kolikonkiillottajana Roope Ankan rahasäiliössä. Aku on myös usein mukana setänsä Roopen aarteenetsintämatkoilla 30 sentin tuntipalkalla.

Akun ammatteja ovat olleet mm. Kaivonkatsoja (9/1952), Iskelmänikkari (11/1952), Rahantuhlaaja (9/1953), Sateentekijä (5/1955, 6/1959), Apumiehenlomittaja kaljatehtaassa (6/1955), Käärmeenlumooja (3B/1956), Ratsupoliisi (5B/1956), Muukalaislegioonalainen (4A/1957), Patjatehtailija (1/1958), Nyrkkeilijän harjoitusvastustaja (4/1958), Kalanviljelykonsultti (7/1958), Maanmittari (2/1959), Astronautti (17/1959), Hotellinjohtaja (13/1959), Puulääkäri (24/1959), Etikanpullottaja (5/1960), Joululaulukauppias (49/1961), Sulttaanin yliseremoniamestari (12/1962), Eläintarha-apinan sijainen (11/1964), Alivahtimestarin apulainen (11/1964), Kehitysmaatalouden asiantuntija (27/1964), Setelinsilittäjä (45/1964), Hatuntekijä (47/1964), Astronauttisimpanssin viihdyttäjä (17/1966), Äänilääkäri (2/1967), Sirkustirehtööri (24/1967), Ulosottomies (27/1968), Nuorallatanssija (12/1969), Autokoulunopettaja (29/1969), Rehtori (52/1969), Toimitusjohtaja Ankka-yhtymässä (6/1970,2/1979), Paikannäyttäjä elokuvateatterissa (52/1970), Kuningas (11/1972), Autotohtori (43/1972), Alligaattoritarhuri (46/1972), Sijaisraivoaja (45/1973), Keksijä (33/1975), Syvänmerensukeltaja (24/1976), Kaapeliasentaja (38/1976), Meluvalvoja (26/1977), Hissipoika (11/1978), Hattukauppias (46/1978), Elokuvakoomikko (5/1979), Sääpallonkaitsija (11/1979) ja Setelinlaskija (43/1979)

Joissakin tarinoissa Aku on toiminut myös yrittäjänä. Hän on myös yrittänyt rikastua huonon onnensa avulla: eräässä tarinassa hän pyysi asiakkailtaan rahaa ja he saivat nähdä Akun huono-onnisena. Tosin silloin, kun maksava asiakas oli Akun seurassa, Akulla olikin hyvä onni, mutta heti kun asiakas poistui, hänestä tuli jälleen huono-onninen.

Kaksoiselämä

Aku muuttuu öisin Taikaviitaksi, oikeuden puolustajaksi. Pelle ei muista, että Aku on Taikaviitta, sillä hän nieli keksimiään UhKa-pillereitä (Unohda Kaikki), joita niellessään unohtaa lähimenneisyyden tapahtumat. Oikeasti alkuperäisen Taikaviitan huvilaa Ruusulinnaa ei omista Aku, vaan Hannu Hanhi, Akun onnekas serkku. Ruusulinnaan oikeuttavasta arpajaisvoitosta ilmoittava kirje tuli kuitenkin vahingossa Akulle. Aku ei kertonut voitosta Hannulle vaan piti Ruusulinnan itsellään. Ruusulinnasta Aku löysi Varjoankan salaisen päiväkirjan ja näin hän sai ajatuksen ryhtyä uudeksi Varjoankaksi nimellä Taikaviitta. Taikaviitta kuuluu myös Ultrasankareihin. Taikaviitta auttaa Ankkalinnan poliiseja useasti, jos häntä tarvitaan.

Aku Ankka kuuluu myös Touhon kanssa PAM:iin (Päihitämme Avaruuden Muukalaiset), jossa Aku ja Touho taistelevat erilaisia hirviöitä vastaan.

Aku on lisäksi ATP:n (Ankan Tiedustelu Palvelu) eli Roopen rahoja suojelevan ryhmän agentti koodinimeltään LäPä 7 (fentti, Tuplanolla (eng. DoubleDuck). Tuplanolla teki Suomessa ensiesiintymisessä Aku Ankan taskukirjassa nro. 348. Tämän jälkeen hahmo on säännöllisesti esiintynyt Taskarissa, niin kansikuvassa, tarinoissa kuin selkämyskuvassakin. Tuplanolla työskentelee agenttijärjestölle, joka on niin salainen, ettei sillä ole edes nimeä. Usein Tuplanolla-tarinoissa puhutaankin yleisesti Toimistosta. Yleensä Tuplanolla komennetaan hoitamaan tehtäviä, joiden tarkoituksena on päihittää Järjestö, Toimiston vihollisjärjestö.

Aku on myös ollut mukana Taikaviittana Ultrasankarit-nimisessä joukkiossa, johon kuuluvat myös Viitatar, Neliapila, Rautahansu, Lepakkoankka, Superhessu ja Mikki Hiiri. Joukkiota johtaa tulevaisuuden olio, Eka Vekara, Mikin ystävä.

Aku Ankasta animaatioissa

Aku on esiintynyt monissa elokuvissa, mutta Aku Ankka -lehden ansiosta  Aku on Suomessa syrjäyttänyt suosiossa häntä vanhemman luomuksen, Mikki Hiiren, joka on Disneyn virallinen maskotti. Monissa muissa maissa Mikki Hiiri on edelleen Akua suositumpi sarjakuvahahmo.

Aku on esiintynyt Mikin ja Hessun kanssa monissa animaatioissa. Lisäksi hän on esiintynyt ainakin Tikun ja Takun sekä ankanpoikien kanssa samoissa elokuvissa.

Akun auto

Aku ajaa punaista avoautoa, jonka rekisterinumero on 313. Sen merkiksi on useimmiten veikkailtu American Bantamia, vaikka Aku itse on sanonut koonneensa autonsa omin käsin. Eräässä tarinassa kyseisiä autoja on olemassa vain kaksi koko maailmassa. Vanhoissa sarjoissa autossa saattaa olla tuulilasi tai katto. Aku on uskollinen autolleen eikä hevillä vaihda sitä, vaikka se usein jääkin tienvarteen. 313 on monesti joutunut kaikenlaisiin onnettomuuksiin, mutta on aina seuraavassa tarinassa ihan ehjä.  313 on toiminut myös mm. taksina. Akun autosta on julkaistu Teemataskari nimeltä Urku Auki.

Akun auto on myös Taikaviitan kulkuväline. Taikaviitan auton rekisteritunnus on usein X. Taikaviitan kulkuneuvona toimiessaan autossa on mitä mielikuvituksellisimpia vempaimia helpottamassa rosvojen nappaamista.

Aku Ankka Suomessa

Aku Ankalla on Suomessa oma lehti, jonka ilmestymispäiväksi on vakiintunut keskiviikko (aiemmin se oli maanantai). Lehden näytenumero ilmestyi 5.12.1951.Silloin nimi oli Aku Ankka ja kummppanit. Kyseisestä lehdestä on otettu näköispainokset vuosina 1981 ja 2001. Aluksi Aku Ankka ja kumppanit ilmestyi vain kerran kuussa, mutta asiaan tuli muutos vuonna 1960, kun lehti alkoi ilmestyä joka viikko. Niinpä vuoden aikana ehti ilmestyä 30 lehteä, joka oli siihenastinen ennätys.

Aku Ankka -lehti on levikiltään ja lukijamäärältään Suomen suurin tilattava aikakauslehti. Aku Ankka -lehden lisäksi Suomessa julkaistaan Aku Ankan Sarjisekstra -lehteä, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Jo ennen omaa lehteään Aku esiintyi Suomessa lyhyissä sarjakuvastripeissä nimellä Ankka Lampinen. Aku Ankka -lehdessä on julkaistu eniten Vicarin piirtämiä Aku-sarjakuvia ja toiseksi eniten Carl Barksin tarinoita.

Lukijoille tuttuja juonenkäänteitä

- Aku saa uuden työn, mutta menettää sen

- Aku tappelee Hannun kanssa Iineksestä

- Aku ja ankanpojat sekä Roope metsästävät kadonnutta aarretta

 

Tunnettuja Aku Ankka -piirtäjiä

 • Keno Don Hugo Rosa
 • Carl Barks
 • Al Taliaferro
 • Giorgio Cavazzano
 • Giovan Battista Carpi
 • Andrea Freccero
 • Arild Midthun
 • Victor José Arriagada Rios (Vicar)
 • Flemming Andersen
 • Romano Scarpa
 • Daan Jippes
 • Mau Heymans
 • Bas Heymans
 • Tony Strobl
 • Kari Korhonen
 • Al Hubbard
 • William Van Horn
 • Massimo De Vita

 

Aku Ankan suosikkisanonta

KÄÄK!

 

Aku Ankka eri kielillä

Donald Duck (Englanti, Ranska, Saksa, Hollanti, Islanti, Norja)

Aku Ankka (Suomi) ex. Ankka Lampinen

Anders And (Tanska)

Kalle Anka (Ruotsi)

Kaczor Donald (Puola)

Donaldeu Deog (Korea)

Pilupafffд Дак (Venäjä)

Paperino (Italia)

Paja Patak (Serbia)

El pato Donald (Espanja)

Vakvak (Turkki)

Antunis Donaldas  (Liettua)

Vulle Vuojaš (Saame)

Aku Ankka, José Carioca ja Panchito Pistoles kutsuvat "tiimiään" kolmeksi caballeroksi, toisaalta Panchito kutsuu Akua Aguelloksi ja José Aquelliksi.

"Kolme caballeroa" onkin aika osuva nimi heille, sillä nämä kolme rämäpäätä osaavat todellakin hankkiutua hankaluuksiin ja ennen kaikkea selviytyä niistä.

Panchito, José ja Aku ovat hyviä ystäviä, joilla on kaikilla yhteistä, esimerkiksi rahaongelmat. He asuvat kaikki kaukana toisistaan: José asuu Brasiliassa, Aku Calisotan osavaltiossa Ankkalinnassa ja Panchito taas Meksikossa Chihuahuassa. José ja Panchito pitävät Akua vähintäänkin veroisinaan toisin kuin useimmat ankkalinnalaiset. Kaikki kolme, Aku, Panchito ja José pitävät seikkailuista yleensäkin jännityksestä.

Panchito: Panchito on kukko, jolla on hevonen. Hänen hevosensa nimi on Señor Martinez. Ehkä tunnetuimmat Aku Ankka -lehden tarinat, joissa Panchito esiintyy, ovat Don Rosan "Kolmen caballeron paluu" ja "Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa". Panchitosta ei löydy niin paljon tarinoita kuin Josésta, vaikka ainakin piirrosfilmeissä Panchito on usein se, jolla on suu koko ajan auki ja José se, joka seisoo hiljaa takana.

José: José on brasilialainen papukaija. José esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Saludos Amigos vuonna 1942 ja toisen kerran elokuvassa Kolme caballeroa vuonna 1944. José Cariocan ystäviä ovat  Akun ja Panchiton lisäksi myös Nestor ja Pedro. José Carioca tunnetaan Brasiliassa tavallisesti nimellä Zé Carioca. José rakastaa Rosebellaa,Rositaa ja muita söpöliinejä. Brasiliassa Josè Carioca on hyvin suosittu sarjakuvahahmo. Vuonna 1989 julkaistu Aku Ankan taskukirjan erikoisnumero José Carioca on omistettu José Carioca -sarjakuville.

Aku: Aku on ankka, jolla on koira ja joissakin sarjoissa kissa. Hän asuu Ankkalinnassa Calisotan osavaltiossa. Aku Ankalla on huollettavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, jotka kuuluvat Sudenpentujen partiolaisjärjestöön. Akun tyttöystävä on Iines Ankka, jota Hannu Hanhi -niminen kilpakosija yrittää jatkuvasti viekoitella omakseen. Hannu on Akun serkku. Akulla on myös sisko Della Ankka ja miljardöörieno, (jota kutsutaan yleensä sedäksi) Roope Ankka. Aku on äkkipikainen, riidanhaluinen ja epäonninen.

Donna Ankka on Aku Ankan ensimmäinen tyttöystävä. Donna Ankka on esiintynyt Aku Ankan piirretyssä nimeltään ''Don Donald'' (1937).

Donna on myös esiintynyt Aku Ankka -lehden numerossa 13/2012 tarinassa "Liian monta Akua". Samassa tarinassa esiintyy Donnan nykyinen poikaystävä, Sisuvius Ankka.

Donna on luonteeltaan hyvin samankaltainen kuin Aku, mutta hän vaihtelee kumppaniaan hyvin tiuhaan. Iineksen on kerrottu olevan Donnasta kehitelty hahmo, mutta asiasta ei ole varmuutta, koska Donna esiintyi Al Taliaferron sarjakuvastripissä samassa ruudussa Iineksen kanssa. Donna on kotoisin Meksikosta.