Teppo Tulppu

Teppo Tulppu on kuvitteellinen henkilö Disneyn maailmasta sekä Aku Ankan naapuri. Hahmo on esiintynyt myös mm. nimellä herra Muristo.

TulppuYleensä Tulppu kuvataan tukevahkona, mustahiuksisena koiraeläimenä. Mmuita tuntomerkkejä ovat etenkin tuuheat kulmakarvat ja isokokoinen nenä. Toisinaan hänellä on myös viikset.

Tulppu esiintyi ensimmäisen kerran Carl Barksin vuonna 1943 ilmestyneessä sarjassa Hyvien tekojen päivä (engl. Good Deeds). Joissan tarinoissa Tulppu elää yhdessä äitinsä tai vaimonsa kanssa. Tepolla on myös Tommi-niminen veljenpoika Ankantekijät 6 -kirjan tarinassa. Tulpun tiedetään arvostavan taidetta ja harrastavan filateliaa. Hänen postimerkkikokoelmansa on kokenut kovia naapurisodissa Akun kanssa. Tulpun on kerrottu työskennelleen mm. pitopalvelussa, TV-sarjan käsikirjoittajana, putkimiehenä sekä hammastikkutehtaassa.

Aku ja Tulppu kiistelevät jatkuvasti. Yleensä heidän tappelunsa alkavat jostain pikkuasiasta ja päättyvät jonkinlaiseen katastrofiin, esimerkiksi siihen, että kaksikon kotitalot tuhoutuvat molempien osapuolten mitä erilaisimpien "aseiden", kuten esimerkiksi räjähteiden, kaiuttimien, robottien tai haisunäätien voimasta.

Ilmoitus

Muista myös