Teppo Tulppu on kuvitteellinen henkilö Disneyn maailmasta sekä Aku Ankan naapuri. Hahmo on esiintynyt myös mm. nimellä herra Muristo.

Yleensä Tulppu kuvataan tukevahkona, mustahiuksisena koiraeläimenä. Mmuita tuntomerkkejä ovat etenkin tuuheat kulmakarvat ja isokokoinen nenä. Toisinaan hänellä on myös viikset.

Tulppu esiintyi ensimmäisen kerran Carl Barksin vuonna 1943 ilmestyneessä sarjassa Hyvien tekojen päivä (engl. Good Deeds). Joissan tarinoissa Tulppu elää yhdessä äitinsä tai vaimonsa kanssa. Tepolla on myös Tommi-niminen veljenpoika Ankantekijät 6 -kirjan tarinassa. Tulpun tiedetään arvostavan taidetta ja harrastavan filateliaa. Hänen postimerkkikokoelmansa on kokenut kovia naapurisodissa Akun kanssa. Tulpun on kerrottu työskennelleen mm. pitopalvelussa, TV-sarjan käsikirjoittajana, putkimiehenä sekä hammastikkutehtaassa.

Aku ja Tulppu kiistelevät jatkuvasti. Yleensä heidän tappelunsa alkavat jostain pikkuasiasta ja päättyvät jonkinlaiseen katastrofiin, esimerkiksi siihen, että kaksikon kotitalot tuhoutuvat molempien osapuolten mitä erilaisimpien "aseiden", kuten esimerkiksi räjähteiden, kaiuttimien, robottien tai haisunäätien voimasta.

Teppo Tulpun nimi muilla kielillä

Mr. Jones (englanti)

Olle Olsson (ruotsi

Jones (italia)

Lagrogne (ranska)

Anders Ands (tanska)

Buurman Bolderbast (hollanti)

Silva (portugali)

Mikki Hiiri on Disneyn ja Ub lwerksin luomista piirroshahmoista kuuluisin. Siitä onkin tullut Disney-imperiumin keulakuva pallokorvaisine päineen. Mikki esiintyi ensi kerran vuonna 1928 piirretyssä Höyrylaiva Ville (Steamboat Willie).

Höyrylaiva Ville oli kolmas Mikki-piirretty, mutta ensimmäinen joka esitettiin yleisölle. Se oli myös ensimmäinen piirretty, jossa on synkronoitu ääniraita. Ensimmäisen kerran sarjakuvissa Mikki esiintyi tarinassa Lentokonehullu/Postilentäjä vuodelta 1930, joka on myös maailman ensimmäinen Disney-sarjakuva. Tarinassa ensiesiintyy (ei varma) myös Samu Suutari, joka on tarinassa entisen Jopi Jalkapuolen, nykyisen Mustan Pekan seurana pahana kuninkaana zeppeliinissä.

Höyrylaiva Villen suuren suosion takia Disney jälkiäänitti myös kaksi ensimmäistä Mikki-piirrettyä, Plane Crazyn ja The Gallopin' Gauchon. Mikki ei kuitenkaan puhunut ennen yhdeksättä piirrettyään, The Karnival Kidiä. Mikin ensimmäiset sanat olivat 'Hot Dogs!' Vaikka Walt Disney siirtyi käyttämään Technicolor-värijärjestelmää jo 1932, Mikki Hiiri -piirroselokuvat tehtiin mustavalkoisina vuoteen 1935 asti, koska Mikin hahmo toimi erinomaisesti mustavalkoisena Siitä tuli vasta myöhemmin värillinen.

Alussa Mikki-piirrettyjen huumori oli jopa alatyylistä, ja Mikki itse oli ilkikurinen karjapihan hahmo Suosion kasvaessa Mikki rauhoittui, ja kujeilu sai jäädä muille hahmoille. Mikistä tuli pian herrasmiesmäinen hahmo, jolle Walt Disney antoi piirroselokuvissa oman äänensä. Mikki esiintyi sarjakuvissa ensimmäisen kerran vuonna 1930. Sarjakuvien Mikki on usein poliisin apuri. Vanhemmissa tarinoissa Mikillä oli pelkästään keltanappiset housut, jotka ovat vaihtuneet useimmissa tarinoissa pitkiin punaisiin housuihin ja valkoiseen kauluspaitaan. Joissakin tarinoissa Mikillä on silti punaiset shortsit. Nykypiirtäjistä Ferioli on melkeinpä ainut, joka jättää Mikille nuo keltanappiset housut. Aluksi Mikillä oli ohuet jalat ja kädet. Mikillä on valkoiset hanskat ja keltaiset kengät. Valkoisia hanskoja Mikki käyttää siksi, koska yleensä mustilla näyttelijöillä oli valkoiset hanskat.

Vanhojen piirrosfilmien kultakaudella 1940- ja 1950-luvulla Mikki oli usein herrasmiesmäinen arjen sankari, jolle päivittäiset askareet tai esimerkiksi metsästysretket Pluto-koiran kanssa tuottivat usein vaikeuksia, mutta joka osasi suhtautua ongelmiinsa huumorilla päinvastoin kuin Aku Ankka. Yksi tunnetuimmista Mikki-pätkistä oli Mickey and the Seal (Mikki ja hylje) vuodelta 1948, jossa eläintarhan hylje seuraa Mikkiä kotiin. Toisin kuin esimerkiksi USA:ssa tai Saksassa, Suomessa Disney-fanien suosikkihahmoksi on noussut äkkipikainen ja kenties mattimeikäläismäisempi Aku Ankka.

Mikin lähipiiriin kuuluvat ystävä ja aisapari Hessu Hopo, tyttöystävä Minni Hiiri, lemmikkikoira Pluto, ystävä ja keksijä tohtori Staattinen, poliisimestari Sisu sekä ystävät Polle Koninkaulus, professori Zakopet, tohtori Marlin ja Heluna Ammu. Mikillä on myös kaksi veljenpoikaa, Mortti ja Vertti. Tulevaisuudessa asuva Eka Vekara ja suurennettu atomi Atomiinus kuuluvat myös Mikin ystäviin. Mikin ystävä on myös tunnettu Aku Ankka. Aiemmin Mikki seikkaili aika ajoin myös Aku Ankan kanssa, mutta nykyään Mikin ja Akun tapahtumat esitetään useimmin toisistaan riippumattomina, erillisinä maailmoina. Yleensä vain Ferioli piirtää nykyään ankkoja ja hiiriä samoissa sarjakuvissa. Myös Mikki asuu Ankkalinnassa, mutta englanninkielisissä sarjoissa kaupungissa nimeltä Mouseton.

Tavanomaisin teema nyky-Mikin seikkailuissa on rikollisuuden torjunta joko ammattimaisena yksityisetsivänä tai poliisimestari Sisun epävirallisena salapoliisiavustajana. Tunnetuimmat Mikin rikolliset vastustajat ovat Musta Pekka, Mustakaapu sekä Sikari-Sakarin ja Viiksi-Vallun muodostama parivaljakko. Joskus mukana on myös Mustan Pekan kiero tiedemiesrosvokumppani Karvakatti. Kaksi muuta Mikin tuttua vastustajaa ovat Samu Suutari ja Salomo. Toinen usein toistuva teema ovat arkielämän seikkailut, joissa Mikki joutuu usein selvittelemään välejään Minnin kanssa, ihmettelemään ystävänsä Hessun monenlaisia toilailuja tai pelastamaan tämän pulasta. Mikki auttaa melkeinpä aina etsivä Kaasia ja Simo Sisua vaikeissa mysteereissä.

Mikki on hyvin teräväpäinen Niinpä poliisimestari Sisu pyytää aina Mikkiä kaveriksi, kun jokin vaikea rikos on selvitettävänät. Mikki on myös toiminut salaisena agenttina.

Rikolliset, kuten Musta Pekka ja Mustakaapu, käyttävät Mikistä monia eri nimityksiä, kuten "nuuskija", "siimahäntä", "kikkanokka", "hiirulainen" ja "pallokorva". Tunnetuimpia noista ovat "siimähäntä" ja "pallokorva".

Jotkut hahmoista ovat toimineet vakituisesti tai hetken ajan supersankareina, joiden esikuvina ovat olleet esim. DC Comicsin ja Marvelin supersankarit. Mikki sai kerran Aku Ankan taskukirjassa 287:ssä tarinassa "Totta vai tarua" Hämähäkkimiehen voimat ja muuttui Hämähäkki-Hiireksi, mutta vain väliaikaisesti.  Esikuvana oli nähtävästi toiminut Hämähäkkimies. Silloin myös hänen vastustajansa sai supervoimat.

Don Rosalla on joskus tapana piilottaa Mikki tarinoihinsa Esimerkkinä vaikkapa tarina, jossa Pelle Peloton keksii superjuuston, jolla hän yrittää houkutella hiiret pois Roope Ankan rahasäiliöstä. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen kaikki kaupungin hiiret kokoontuvat rahasäiliölle, ja niiden joukossa on mm. hyvin tuntemamme hiirulainen.

Mikki Hiiri on on jatkanut pitkään jatkunutta esiintymistään esimerkiksi Taskareissa, lehdissä ja jopa Roope-sedissä. Vanhoja Mikki-sarjakuvia on ollut monesti nykyajan Aku Ankassa. Vuonna 2010 Mikistä nähtiin monta tarinaa 30-luvulta nykyaikaan asti.

Lukijoille tuttuja Mikki-tarinoiden juonenkäänteitä

- Mikki yrittää metsästää Hessun kanssa jotain aarretta
- Mikki Hiiri jahtaa jotain rikollista
- Mikki Hiiri jättää Pluton vahtikoiraksi, josta syntyy pienimuotoinen katastrofi

Erityistä: Georg Malmsten oli joutua oikeuteen Disneyn kanssa, koska hän teki lauluja Mikki Hiirestä. Mutta Disney antoi periksi koska Georgin Mikki-Hiiri kirjoitettiin eri tavalla.

Mikki Hiiri -lehti ilmestyy Saksassa nimellä Micky Maus Magazine.

Jos olet Mikki Hiiren ystävä, kannattaa tutustua hienoon Mikki Hiiren juhlakirjaan Aku Ankan

Mikki Hiiri eri kielillä

Englanti: Mickey Mouse
Italia: Topolino
Ruotsi: Musse Pigg
Tanska: Mickey Mouse
Norja: Mikke Mus
Saksa: Micky Maus
Ranska: Mickey
Espanja: Mickey Mouse/ El ratón Mickey / El ratón Miguelito
Portugali: Mickey Mouse
Kiina: Mi-Lao-Shu
Kreikka: œ¯ºÅ œ¬¿ÅÂ
Viro: Miki Hiir
Turkki: Miki Fare
Indonesia: Miki Tikus
Alankomaat: Mickey Mouse
Unkari: Miki Eger
Islanti: Mikki Mús    
Venäjä: Mikki Maus
Puola: Myszka Miki
Japani: Mikkimausu

Tunnettuja ja suosittuja Mikki-piirtäjiä

Walt Disney
Carl Barks (Toisaalta piirtänyt vain yhden Mikki-sarjan)
Floyd Gottfredson
Paul Murry
Cesar Férioli
Paco Rodricues
Michel Nadorp
Giorgio Gavazzano
Giovan Battista Carpi
Romano Scarpa
Tony Strobl
Wilma van den Bosh
William Van Horn
Noel Van Horn
 
Don Rosa pitää Mikki Hiirtä mielenkiinnottomana hahmona. Hän piilottaa Mikin kuitenkin moniin tarinoihinsa. Tosin noloihin paikkoihin.

Aku Ankka, José Carioca ja Panchito Pistoles kutsuvat "tiimiään" kolmeksi caballeroksi, toisaalta Panchito kutsuu Akua Aguelloksi ja José Aquelliksi.

"Kolme caballeroa" onkin aika osuva nimi heille, sillä nämä kolme rämäpäätä osaavat todellakin hankkiutua hankaluuksiin ja ennen kaikkea selviytyä niistä.

Panchito, José ja Aku ovat hyviä ystäviä, joilla on kaikilla yhteistä, esimerkiksi rahaongelmat. He asuvat kaikki kaukana toisistaan: José asuu Brasiliassa, Aku Calisotan osavaltiossa Ankkalinnassa ja Panchito taas Meksikossa Chihuahuassa. José ja Panchito pitävät Akua vähintäänkin veroisinaan toisin kuin useimmat ankkalinnalaiset. Kaikki kolme, Aku, Panchito ja José pitävät seikkailuista yleensäkin jännityksestä.

Panchito: Panchito on kukko, jolla on hevonen. Hänen hevosensa nimi on Señor Martinez. Ehkä tunnetuimmat Aku Ankka -lehden tarinat, joissa Panchito esiintyy, ovat Don Rosan "Kolmen caballeron paluu" ja "Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa". Panchitosta ei löydy niin paljon tarinoita kuin Josésta, vaikka ainakin piirrosfilmeissä Panchito on usein se, jolla on suu koko ajan auki ja José se, joka seisoo hiljaa takana.

José: José on brasilialainen papukaija. José esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Saludos Amigos vuonna 1942 ja toisen kerran elokuvassa Kolme caballeroa vuonna 1944. José Cariocan ystäviä ovat  Akun ja Panchiton lisäksi myös Nestor ja Pedro. José Carioca tunnetaan Brasiliassa tavallisesti nimellä Zé Carioca. José rakastaa Rosebellaa,Rositaa ja muita söpöliinejä. Brasiliassa Josè Carioca on hyvin suosittu sarjakuvahahmo. Vuonna 1989 julkaistu Aku Ankan taskukirjan erikoisnumero José Carioca on omistettu José Carioca -sarjakuville.

Aku: Aku on ankka, jolla on koira ja joissakin sarjoissa kissa. Hän asuu Ankkalinnassa Calisotan osavaltiossa. Aku Ankalla on huollettavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, jotka kuuluvat Sudenpentujen partiolaisjärjestöön. Akun tyttöystävä on Iines Ankka, jota Hannu Hanhi -niminen kilpakosija yrittää jatkuvasti viekoitella omakseen. Hannu on Akun serkku. Akulla on myös sisko Della Ankka ja miljardöörieno, (jota kutsutaan yleensä sedäksi) Roope Ankka. Aku on äkkipikainen, riidanhaluinen ja epäonninen.

Donna Ankka on Aku Ankan ensimmäinen tyttöystävä. Donna Ankka on esiintynyt Aku Ankan piirretyssä nimeltään ''Don Donald'' (1937).

Donna on myös esiintynyt Aku Ankka -lehden numerossa 13/2012 tarinassa "Liian monta Akua". Samassa tarinassa esiintyy Donnan nykyinen poikaystävä, Sisuvius Ankka.

Donna on luonteeltaan hyvin samankaltainen kuin Aku, mutta hän vaihtelee kumppaniaan hyvin tiuhaan. Iineksen on kerrottu olevan Donnasta kehitelty hahmo, mutta asiasta ei ole varmuutta, koska Donna esiintyi Al Taliaferron sarjakuvastripissä samassa ruudussa Iineksen kanssa. Donna on kotoisin Meksikosta.

Sissi Simasuu on esiintynyt hyvin harvoin.  Hän on leppoisa, huoleton ja aika kiltti.

Eräässä Carl Barksin sarjassa sissi oli Akun uusi mielitietty, ja he kuuluivat päivänpaistattajien kerhoon. Aku yritti etsiä Sissille päivänkakkaraa, ja he päätyivät korkealle kielekkeelle. Lopulta heidät pelasti ankanpoikien suihkumoottoreiden avulla toimiva lentokone.

Sissi Simasuulla on oranssi tukka ja reilusti huulipunaa sekä pikimustat ylös kaareutuvat aurinkolasit. Sissiä on kutsuttu myös neiti Silkohapseksi.

Sissi ei pidä yhtään työstä. Ilmainen ruoka hänelle kyllä maistuu.

Sissi pääsi mukaan ehdokkaaksi pormestarinvaaleihin. Ääniä hän sai vähiten.

Tässä näet mitä hän vastasi kysymyksiin:

  1. Pormestarin valtaa tulee voimakkaasti lisätä. Sissi Simasuun vastaus: Huaah! Kuulostaa rasittavalta.
  2. Ankkalinnan, Hanhivaaran ja Sorsakylän on syytä yhdistyä suurmetropoliksi. Sissi Simasuun vastaus: Eikö siinä ole hirveästi työtä?
  3. Ankkalinnan sähkö on tuotettava vuoteen 2015 mennessä kuntopyöriä polkemalla. Sissi Simasuun vastaus: HYI!
  4. Pääoman kasaantuminen yhteen rahasäiliöön on estettävä. Sissi Simasuun vastaus: Liian työlästä.
  5. Pormestarille on katettava lautanen kaikkiin pöytiin. Sissi Simasuun vastaus: Ilmaista ruokaa ilman vaivaa, kyllä kiitos!
  6. Kaikissa Ankkalinnan kouluissa on tarjottava vähintään kerran kuussa hillottuja lanttuja ja karhennettuja turtanoita. Sissi Simasuun vastaus: Vain, jos siitä ei ole liikaa vaivaa.
  7. Pari pormestarin mukaan nimettyä pilvenpiirtäjää piristäisi kummasti Ankkalinnan kaupunkikuvaa. Sissi Simasuun vastaus: Vain, jos siitä ei ole liikaa vaivaa.

Haastattelusta ilmeni että Sissi ei todella pidä työn teosta. Taisi olla hyvä että Sissistä ei tullut pormestaria!