Teppo Tulppu on kuvitteellinen henkilö Disneyn maailmasta sekä Aku Ankan naapuri. Hahmo on esiintynyt myös mm. nimellä herra Muristo.

Yleensä Tulppu kuvataan tukevahkona, mustahiuksisena koiraeläimenä. Mmuita tuntomerkkejä ovat etenkin tuuheat kulmakarvat ja isokokoinen nenä. Toisinaan hänellä on myös viikset.

Tulppu esiintyi ensimmäisen kerran Carl Barksin vuonna 1943 ilmestyneessä sarjassa Hyvien tekojen päivä (engl. Good Deeds). Joissan tarinoissa Tulppu elää yhdessä äitinsä tai vaimonsa kanssa. Tepolla on myös Tommi-niminen veljenpoika Ankantekijät 6 -kirjan tarinassa. Tulpun tiedetään arvostavan taidetta ja harrastavan filateliaa. Hänen postimerkkikokoelmansa on kokenut kovia naapurisodissa Akun kanssa. Tulpun on kerrottu työskennelleen mm. pitopalvelussa, TV-sarjan käsikirjoittajana, putkimiehenä sekä hammastikkutehtaassa.

Aku ja Tulppu kiistelevät jatkuvasti. Yleensä heidän tappelunsa alkavat jostain pikkuasiasta ja päättyvät jonkinlaiseen katastrofiin, esimerkiksi siihen, että kaksikon kotitalot tuhoutuvat molempien osapuolten mitä erilaisimpien "aseiden", kuten esimerkiksi räjähteiden, kaiuttimien, robottien tai haisunäätien voimasta.

Teppo Tulpun nimi muilla kielillä

Mr. Jones (englanti)

Olle Olsson (ruotsi

Jones (italia)

Lagrogne (ranska)

Anders Ands (tanska)

Buurman Bolderbast (hollanti)

Silva (portugali)

Aku Ankka, José Carioca ja Panchito Pistoles kutsuvat "tiimiään" kolmeksi caballeroksi, toisaalta Panchito kutsuu Akua Aguelloksi ja José Aquelliksi.

"Kolme caballeroa" onkin aika osuva nimi heille, sillä nämä kolme rämäpäätä osaavat todellakin hankkiutua hankaluuksiin ja ennen kaikkea selviytyä niistä.

Panchito, José ja Aku ovat hyviä ystäviä, joilla on kaikilla yhteistä, esimerkiksi rahaongelmat. He asuvat kaikki kaukana toisistaan: José asuu Brasiliassa, Aku Calisotan osavaltiossa Ankkalinnassa ja Panchito taas Meksikossa Chihuahuassa. José ja Panchito pitävät Akua vähintäänkin veroisinaan toisin kuin useimmat ankkalinnalaiset. Kaikki kolme, Aku, Panchito ja José pitävät seikkailuista yleensäkin jännityksestä.

Panchito: Panchito on kukko, jolla on hevonen. Hänen hevosensa nimi on Señor Martinez. Ehkä tunnetuimmat Aku Ankka -lehden tarinat, joissa Panchito esiintyy, ovat Don Rosan "Kolmen caballeron paluu" ja "Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa". Panchitosta ei löydy niin paljon tarinoita kuin Josésta, vaikka ainakin piirrosfilmeissä Panchito on usein se, jolla on suu koko ajan auki ja José se, joka seisoo hiljaa takana.

José: José on brasilialainen papukaija. José esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Saludos Amigos vuonna 1942 ja toisen kerran elokuvassa Kolme caballeroa vuonna 1944. José Cariocan ystäviä ovat  Akun ja Panchiton lisäksi myös Nestor ja Pedro. José Carioca tunnetaan Brasiliassa tavallisesti nimellä Zé Carioca. José rakastaa Rosebellaa,Rositaa ja muita söpöliinejä. Brasiliassa Josè Carioca on hyvin suosittu sarjakuvahahmo. Vuonna 1989 julkaistu Aku Ankan taskukirjan erikoisnumero José Carioca on omistettu José Carioca -sarjakuville.

Aku: Aku on ankka, jolla on koira ja joissakin sarjoissa kissa. Hän asuu Ankkalinnassa Calisotan osavaltiossa. Aku Ankalla on huollettavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, jotka kuuluvat Sudenpentujen partiolaisjärjestöön. Akun tyttöystävä on Iines Ankka, jota Hannu Hanhi -niminen kilpakosija yrittää jatkuvasti viekoitella omakseen. Hannu on Akun serkku. Akulla on myös sisko Della Ankka ja miljardöörieno, (jota kutsutaan yleensä sedäksi) Roope Ankka. Aku on äkkipikainen, riidanhaluinen ja epäonninen.

Donna Ankka on Aku Ankan ensimmäinen tyttöystävä. Donna Ankka on esiintynyt Aku Ankan piirretyssä nimeltään ''Don Donald'' (1937).

Donna on myös esiintynyt Aku Ankka -lehden numerossa 13/2012 tarinassa "Liian monta Akua". Samassa tarinassa esiintyy Donnan nykyinen poikaystävä, Sisuvius Ankka.

Donna on luonteeltaan hyvin samankaltainen kuin Aku, mutta hän vaihtelee kumppaniaan hyvin tiuhaan. Iineksen on kerrottu olevan Donnasta kehitelty hahmo, mutta asiasta ei ole varmuutta, koska Donna esiintyi Al Taliaferron sarjakuvastripissä samassa ruudussa Iineksen kanssa. Donna on kotoisin Meksikosta.

Sissi Simasuu on esiintynyt hyvin harvoin.  Hän on leppoisa, huoleton ja aika kiltti.

Eräässä Carl Barksin sarjassa sissi oli Akun uusi mielitietty, ja he kuuluivat päivänpaistattajien kerhoon. Aku yritti etsiä Sissille päivänkakkaraa, ja he päätyivät korkealle kielekkeelle. Lopulta heidät pelasti ankanpoikien suihkumoottoreiden avulla toimiva lentokone.

Sissi Simasuulla on oranssi tukka ja reilusti huulipunaa sekä pikimustat ylös kaareutuvat aurinkolasit. Sissiä on kutsuttu myös neiti Silkohapseksi.

Sissi ei pidä yhtään työstä. Ilmainen ruoka hänelle kyllä maistuu.

Sissi pääsi mukaan ehdokkaaksi pormestarinvaaleihin. Ääniä hän sai vähiten.

Tässä näet mitä hän vastasi kysymyksiin:

  1. Pormestarin valtaa tulee voimakkaasti lisätä. Sissi Simasuun vastaus: Huaah! Kuulostaa rasittavalta.
  2. Ankkalinnan, Hanhivaaran ja Sorsakylän on syytä yhdistyä suurmetropoliksi. Sissi Simasuun vastaus: Eikö siinä ole hirveästi työtä?
  3. Ankkalinnan sähkö on tuotettava vuoteen 2015 mennessä kuntopyöriä polkemalla. Sissi Simasuun vastaus: HYI!
  4. Pääoman kasaantuminen yhteen rahasäiliöön on estettävä. Sissi Simasuun vastaus: Liian työlästä.
  5. Pormestarille on katettava lautanen kaikkiin pöytiin. Sissi Simasuun vastaus: Ilmaista ruokaa ilman vaivaa, kyllä kiitos!
  6. Kaikissa Ankkalinnan kouluissa on tarjottava vähintään kerran kuussa hillottuja lanttuja ja karhennettuja turtanoita. Sissi Simasuun vastaus: Vain, jos siitä ei ole liikaa vaivaa.
  7. Pari pormestarin mukaan nimettyä pilvenpiirtäjää piristäisi kummasti Ankkalinnan kaupunkikuvaa. Sissi Simasuun vastaus: Vain, jos siitä ei ole liikaa vaivaa.

Haastattelusta ilmeni että Sissi ei todella pidä työn teosta. Taisi olla hyvä että Sissistä ei tullut pormestaria!

Spektro on hypnotisoimistaidoistaan tunnettu roisto, joka inhoaa sipulisoppaa. Spektron ensiesiintyminen Suomessa tapahtui Roope-sedässä 5/1992.

Spektro on esiintynyt myös Ultrasankareiden vihollisissa eli Pahassa Seiskassa.

Spektrolla on punainen haalari, jossa on kirjain S. Hänellä on pukuun kuuluva häntä ja sarvet sekä mustat kengät. Vihollinen Spektro on mm. Taikaviitalle sekä Magi Mustoselle, jonka tunnettu supersankari nimi on Taika Ankka.

Spektro esiintyy mm. Ultrasankarit vs Paha Seiska -teemataskarissa Pahan Seiskan joukkioissa.