Ankkalinnalaiset ovat tunnetusti ahkeria lukijoita, ja kirjaston ovi käy kaupungissa tiuhaan.

Niin Aku Ankka, Roope-setä, Hessu kuin Sepe Susikin tavataan tuon tuosta jokin opus kädessään. Näin meidän maailmassamme – todellisuudessa siis – elävien näkövinkkelistä on melkeinpä harmi, ettei samoihin kirjoihin pääse kotikirjastossa käsiksi. Onneksi Ankallisakatemian ensimmäinen Ankallisyllätys tuo omalla tavallaan calisotalaisten lukumieltymykset lähemmäs meitä.

Katso alla olevasta liitetiedostosta, miten. Voit tulostaa tehtävän ihan vain vaikka omaksi iloksesi, jos et pääse muuten osallistumaan monilukuhaasteeseen.

Ankallisakatemian monilukuhaaste on kaikille Suomen alakouluille lukuvuodeksi 2015-16 tarkoitettu tehtäväpaketti. Haasteen tehtäviin pääsevät toki kaikki muutkin käsiksi, sillä ne julkaistaan myös täällä, Aku Ankan nettisivuilla. Tarkoituksenahan on nimittäin pitää ankkamaisen hauskaa lukemisen parissa.

Tämän lukuvuoden 2016–2017 Ankallisakatemian ensimmäinen Ankallisyllätys kehottaa luokkia pohtimaan hyvää kaveruutta ja sitä, miten kiusaamiselle pannaan piste. Inspiraatiota keskustelulle voi hakea Lataamon tarinoista Ihmekolmoset ja Koviksen kova koulu.

Voit ladata tehtävän alla olevasta linkistä.

Tästä alkaa koko lukuvuoden 2015–2016 kestävä lukuhaaste.

Ankallisakatemian uusi kouluvuosi starttaa lukupaketilla, jonka tarinoissa keskitytään sosiaalisiin taitoihin. Tehtäväpaketissa pääsee mm. harjoittelemaan anteeksipyytämisen jaloa taitoa, kirjoittamaan suostuttelevan puheenvuoron sekä keksimään Pellen jalanjäljissä kiusaamista vähentävän koneen.

Tehtäviä ei välttämättä tarvitse tehdä yhdessä koululuokan kanssa, vaan ne voi tehdä ihan vain omaksi ilokseenkin tai kotona perheen kanssa. Voit ladata koko tehtäväpaketin alla olevasta linkistä.

On tullut aika vetää yhteen Ankallisakatemian aikana opittu ja laatia lopputyö! Lopputyön palauttavat luokat osallistuvat arvontaan, jossa voittona on iloinen Ankka-päivä: Akkarin päätoimittaja Aki Hyyppä ja piirtäjä Kari Korhonen saapuvat vierailulle voittajakoululle.

Lopputyö palautetaan Sanoma Pron oppimisympäristöön 29.4.2016 mennessä. Valitse sieltä Huviksi ja hyödyksi -osio. Sen jälkeen siirry Luonnontieteen ihmeet -kansioon ja sieltä Lukuhaaste 5/6. Sieltä löydät kohdan "Opettaja, palauta luokkasi lopputyö tästä".

Lopputyön tekeminen on helppoa. Tarkoituksena on laatia luokan kanssa esitys siitä, mitä olette oppineet tekemällä Ankallisakatemian tehtäviä.

Työn muodon luokka voi valita itse. Voitte esimerkiksi:

  • palauttaa luokan lukulomakkeet joko kaikista tai osasta lukuhaasteita
  • kirjoittaa kokoavan tekstin tai kertomuksen hauskimmista hetkistä tehtävien parissa
  • ottaa kuvan parhaimmista tai kaikista ankallisyllätyksistä, joita luokassa on tehty
  • kuvata vinkeän videon, jossa kerrotte, mitä olette oppineet.

Jos haluatte, voitte myös jakaa lopputyöhön liittyviä kuvia Instagramissa. Käyttäkää silloin tunnusta #Ankallisakatemia.

Tyyli on vapaa. Tärkeintä on osallistua, sillä muuten arpaonni ei voi juuri teidän luokkaanne suosia! Ohjelomakkeen voi ladata myös alla olevasta linkistä.

Monilukuhaasteen viidennessä osassa perehdytään luonnontieteisiin, ja luonnontieteiden parissa viihdytään myös Ankallisyllätyksessä.

Viidennessä yllätyksessä pääset leikkimään hullua tiedemiestä ja kehittelemään aivan uudenlaisen eläinlajin. Voit ladata tehtävän alta.