Aku Ankan ja ankallisprofessori

Nokka maasta ja kohti uusia haasteita! Professori Esa Saarinen tutki Ankkalinnan asukkaat ja analysoi mielellään sinutkin. Vastaa rehdisti vieressä näkyviin kysymyksiin ja tutustu itseesi ankkahahmojen välityksellä.

Kesäkuun palkintotehtävässä tulee selvittää Akun ammatteihin liittyviä anagrammeja.

Palkintotehtävän löydät Aku Ankasta 22/2016. Vastausaikaa on 30.6.2016 asti.

Palkinnot - viisi tömäkkää ankalliskirjallisuupakettia - arvotaan heinäkuun alussa, ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Tehtävän ratkaisu ja voittajien nimet julkaistaan täällä, Aku Ankan nettisivuilla sekä Aku Ankassa 36/2016.

Kirjoita tähän vastauksesi.
Yhteystiedot
Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Etkö löytänyt uudesta Roope-sedästä helmikuun palkintotehtävän ratkaisua ja voittajien nimiä? Ne löytyvät tästä jutusta!

Roope-sedän helmikuun palkintotehtävässä (RS 2/2016) piti ratkaista kolme taiteilija-aiheista anagrammia. Tehtävän ratkaisu ja voittajien nimet jäivät pois tänään ilmestyvästä maaliskuun lehdestä (RS 3/2016), mutta ei hätää, ne löytyvät tästä. Toimituksen pahoittelut lehteä turhaan selanneille!

SLOPS COPAIBA on tietenkin Pablo Picasso, OVERCOLD INDIANA Leonardo Da Vinci ja TIGRÉ TREEMAN René Magritte.

Oikein vastanneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Toni Asikainen, Iisalmi; Riina Herranen, Niittylahti; Merja Kemppainen, Kajaani; Santeri Mannonen, Kirkkonummi ja A. I. Pelttari, Sastamala. Roope-setä onnittelee voittajia!

Ankkalinnassa ovat rellestäneet jo vuosikausia samat roistot, joten olisi ehkä aika piristää konnakavalkadia uudella ilkimyksellä. Hauskinta jutussa on se, että Aku Ankan lukijat pääsevät suunnittelemaan uutta roistoa.

Ankkalinnaan on siis saatava uusi roisto, ja uuden konnan kehitteleminen on Aku Ankan lukijoiden tehtävä. Kuinka konnakehitykseen oikein pääsee mukaan?

Ohjeet löytyvät tästä:

Kuvaile, ketä vastaan uusi konna kamppailee, mikä on hänen rikollisen uransa pääkohde, mitkä ovat hänen erityiskykynsä ja vahvuutensa, entäpä heikkoudet, kenen kanssa hän toimii, miltä hän näyttää ja niin edelleen. Kuvaile siis haluamasi konna mahdollisimman pikkutarkasti, kirjoita ja piirrä meille tarkka kuvaus!
Lähetä konnasi sähköpostilla osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com ja kirjoita aiheeksi Uusi konna Ankkalinnaan. Toki perinteinen kirjepostikin saavuttaa toimituksen osoitteessa Aku Ankka/Konnakisa, PL 100, 00040 Sanoma. Aikaa osallistumiseen on tietysti rikollisen ovelasti karkauspäivään saakka eli helmikuun loppuun. Luonnoksiasi voit myös jakaa muiden iloksi Akkarin somekanavissa hässäköillä #konnakisa ja #akuankka.

Paras ehdotus piirretään pääkonnaksi Aku Ankka -lehden sarjaan!

Toimituksen raati vahvistettuna Kari Korhosella päättää parhaan konnan, joka päätyy seikkailemaan Akkarin sivuille numerossa 48/2016 Karin käsikirjoittamassa ja piirtämässä sarjassa.

Konnakisan osallistumisaika on päättynyt! Nyt Aku Ankan toimitus käy yhdessä Kari Korhosen kanssa saapuneiden ehdotusten kimppuun (ja hahmotelmia uusista konnista tulikin muuten kerrassaan kiitettävä määrä!). Kiitos kaikille oman hahmonsa lähettäneille!

 

Konnia Jeetuubissa

Näyttelijä Roope Salminen innostui niin kovasti Konnakisasta, että improvisoi koko joukon toinen toistaan kovempia kelmejä. Löydät minisarjan Akkarin YouTube-kanavalta. Klikkaa sinne tästä!

Perinteisen joulukalenterikisan voittaja arvottiin Nuutin päivänä.

Joulukalenteri 2015 löytyi Aku Ankka Lataamosta, ja tehtävänä oli käydä lukemassa joka päivä jokin jouluinen tarina ja vastata tarinaan liittyvään kysymykseen. Tuttuun tapaan arvontaan sai sitä useamman virtuaalisen lipukkeen mitä useampana päivänä kävi sarjoja lukemassa. Pääpalkintonta arvoimme PlayStation 4 -konsolin sekä Disney Infinity 3.0 Star Wars aloituspakkauksen. Virallinen arvonta suoritettiin Nuutin päivänä 13. tammikuuta. Ja pääpalkinnon saaja... Hän on Pyry Partanen Espoosta!

Joulukalenterikisaan kuului myös kolme yllätysarvontaa, joiden päivämääriä emme etukäteen paljastaneet. Yllätyspalkintopaketteihin kuului sarjakuvakirjoja sekä muita Aku Ankka -tuotteita. Nämä paketit menivät Mikko Lehtiselle Turkuun, Leo Schuurmanille Vaajakoskelle sekä Ari Ojalatvalle Tampereelle.

Onnea kaikille voittajille!