Aku Ankan suuri sarjakuvahaaste käynnistyy nyt!

Miten sarjakuvan käsikirjoitus syntyy? Kumpi oli ensin, kuva vai sana? Kuka kirjoittaa parhaan sarjakuvan? Oletko se juuri sinä? Osallistu, niin näet!

Sarjishaasteen aikataulu ja ohjeet

Sarjishaaste, osa 1: synopsiskisa

Kirjoita mahtava sarjisideasi juonitiivistelmän eli synopsiksen muotoon.
Tarkoituksena on saada aikaan 4–5-sivuinen tarina, ja seikkailun sankarit saat itse päättää! Lähetä maksimissaan sivun mittainen tiivistelmä 15.2.2015 mennessä osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com. Käytä otsikkoa Sarjishaaste 2015.
Synopsis on tiivistelmä sarjan sisällöstä. Se voi vastata esimerkiksi kysymyksiin kuka, mitä, miksi ja miten. Synopsis kertoo lyhyesti siitä, mitä sarjassa tapahtuu. Synopsis ei sisällä vielä kuvia tai muita yksityiskohtaisia ratkaisuja.

Kari Korhosen vinkit synopsiksen laatimiseen voi lukea täältä.

Sarjishaaste, osa 2: kansanäänestys

Aku Ankka -lehdessä 11/2015 ja Aku Ankan nettisivuilla – samaan aikaan kun edellä mainittu lehti ilmestyy – esitellään kilpailun satoa ja äänestys parhaasta sarjaideasta alkaa.
Kymmenen raadin mielestä rautaisinta seikkailua pääsee mukaan äänestykseen.
Äänestysaikaa on aprillipäivään asti!

Sarjishaaste, osa 3: kultaa ja kunniaa

Sarjishaasteen voittaja julkaistaan Aku Ankka -lehden numerossa 23/2015 sekä Aku Ankan nettisivuilla.

Tadaa!

Valmis tarina ilmestyy Ankallispäivän numerossa 49/2015.

Bonus: sarjiskoulun jatko-osat

 

Kun sarjishaasteen äänestysaika on päättynyt, haaste jatkuu sarjiskouluna. Numerossa 14/2015 pohditaan käsikirjoittamisen kiemuroita, numerossa 23 perehdytään piirtämisen saloihin, numerossa 32 tutustutaan tussaamiseen, numerossa 40 ihmetellään mistä värit tulevat ja numerossa 49 lausutaan vielä sananen toimitusprosessista.

Roope-sedän 5/2016 palkintotehtävän voittajat on arvottu!

Roope-sedän kesäkuun palkintotehtävässä (RS 5/2016) piti auttaa Hannua sudokun ratkaisemisessa. Oikea vastaus löytyy tältä sivulta. 

Sudokun oikein ratkoneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Henri Koivunen, Lepsämä; Juuso Makkonen, Vantaa; Heli Paananen, Kouvola; Laura Siltala, Vantaa ja Riku Vainionpää, Raisio. Roope-setä onnittelee voittajia!

Ratkaisu ja voittajien nimet julkaistaan myös tänään ilmestyvässä syyskuun lehdessä (RS 8/2016). 

 

Kuluneen kesän aikana Aku Ankka Lataamossa sai nauttia kesäisistä sarjoista erikoisnumeron muodossa.

Kesäisiä sarjoja lukemalla ja kuvia ottamalla pystyi osallistumaan vinkeään kesäkisaan, jonka pääpalkinto arvottiin sopivasti samalla viikolla kun koulut alkoivat. Kilpailuun tuli toinen toistaan hauskempia kuvia, ja Onnetar arpoi pääpalkinnon voittajaksi Heidi Lambergin. Onnea! Kesän aikana arvottiin myös kolme yllätyspalkintopakettia, joiden sisällön kanssa oli mukava suunnata vaikkapa rannalle. Kaikille voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Aku Ankan toimitus onnittelee voittajia ja kiittää kilpailuun osallistuneita!

Muiden muassa näiden sarjakuvaruutujen lavastukset osallistuivat kisaan.

Kesäkuun palkintotehtävässä tulee selvittää Akun ammatteihin liittyviä anagrammeja.

Palkintotehtävän löydät Aku Ankasta 22/2016. Vastausaikaa on 30.6.2016 asti.

Palkinnot - viisi tömäkkää ankalliskirjallisuupakettia - arvotaan heinäkuun alussa, ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Tehtävän ratkaisu ja voittajien nimet julkaistaan täällä, Aku Ankan nettisivuilla sekä Aku Ankassa 36/2016.

Kirjoita tähän vastauksesi.
Yhteystiedot
Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Etkö löytänyt uudesta Roope-sedästä helmikuun palkintotehtävän ratkaisua ja voittajien nimiä? Ne löytyvät tästä jutusta!

Roope-sedän helmikuun palkintotehtävässä (RS 2/2016) piti ratkaista kolme taiteilija-aiheista anagrammia. Tehtävän ratkaisu ja voittajien nimet jäivät pois tänään ilmestyvästä maaliskuun lehdestä (RS 3/2016), mutta ei hätää, ne löytyvät tästä. Toimituksen pahoittelut lehteä turhaan selanneille!

SLOPS COPAIBA on tietenkin Pablo Picasso, OVERCOLD INDIANA Leonardo Da Vinci ja TIGRÉ TREEMAN René Magritte.

Oikein vastanneiden joukosta Onnetar valitsi viisi kirjapalkinnon voittajaa: Toni Asikainen, Iisalmi; Riina Herranen, Niittylahti; Merja Kemppainen, Kajaani; Santeri Mannonen, Kirkkonummi ja A. I. Pelttari, Sastamala. Roope-setä onnittelee voittajia!