Uudessa tyttöjen lehdessä bestikset Minni ja Iines seikkailevat koulumaailmassa.

Kun mainitaan sanat ”Disney” ja ”sarjakuva”, useimmat ajattelevat luultavasti Aku Ankkaa, Taskareita tai Roope-setää. Niitä lukevat sekä tytöt että pojat, ja aikuisissakin lukijoissa on melko tasaisesti naisia ja miehiä. Myös ikisuosikki Nalle Puhin lukijakunnasta löytyy sekä tyttöjä että poikia.

Uudelle vuosituhannelle siirryttäessä tarjolle on lisäksi tullut nimenomaan tytöille suunnattua Disney-sarjakuvaa. Suuntauksen aloitti isoksi hitiksi noussut W.i.t.c.h.-lehti 2000-luvun alussa. Tyttösarjisbuumi poiki vuonna 2003 myös Aku Ankan suomalaisen sisarjulkaisun Iines-lehden, joka pohjautui hollantilaiseen Katrien-lehteen ja sisälsi melko perinteistä Ankka-sarjakuvaa. Vuodesta 2009 Iines on ilmestynyt vain pokkarimuodossa. Vähän nuoremmille tehtyjä sarjiksia nähtiin vuosina 2006–2009 suloisessa Keijut-lehdessä, ja jopa tv-sarjan pohjalta luodussa High School Musical -fanilehdessä oli sarjakuvaliitteitä.

Elokuun lopussa pinkkiä energiaa pursuvan jonon jatkoksi liittyi Minni & Iines. Se on alakouluikäisille tytöille suunnattu lehti, josta noin puolet on sarjakuvaa. Lisäksi sen sivuilta löytyy tyylivinkkejä, vähän asiapitoisempia juttuja mm. lemmikeistä, liikunnasta ja musiikista, kivoja testejä sekä viihdyttäviä tehtäviä. Konseptin takana on Disneyn Italian-osasto, jonka käytävillä myös muun muassa W.i.t.c.h. ja Keijut ovat saaneet alkunsa. Minni & Iines -lehdessä näkyykin vaikutteita kaikista edellä mainituista julkaisuista.

Akkariin tottuneen silmään Minni & Iines -sarjakuvat näyttävät varmasti aika eksoottisilta, mutta tyttöjenlehtimaailmaan italialaisten iloinen ja värikäs tyyli sopii kuin rusetti Minnin päähän. Aika kaukana Ankkalinnasta ollaan muutenkin, sillä sarjiksissa Minni ja Iines ovat vielä koululaisia, eikä muita Akkarin sivuilta tuttuja hahmoja näy lainkaan. Vähän samaa henkeä oli monien haikeasti muistelemassa TK-lehdessä, jossa Akun alter ego Taikaviitta seikkaili avaruusolentojen ja muiden eksoottisen tyyppien kanssa.

 

Tutut hahmot, eri maailma.

 TK ja esimerkiksi Autot ovat muuten mainioita esimerkkejä pääasiallisesti pojille suunnatuista Disney-sarjiksista – niitäkin on vuosien varrella nähty monia. Aivan junnuosastolle oli jonkin aikaa myynnissä myös Toy Story -lehti, jonka lyhyissä sarjiksissa seikkalivat Leluelämästä tutut kaverit. Oikeasti hyvä sarjakuva on tietysti hyvää sarjakuvaa, ja sitä voivat lukea kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Aku Ankan toimitus jää mielenkiinnolla odottamaan, miten uutuus otetaan vastaan. Jos olet saanut jo lehden käsiisi ja lukaissut sen, kommentoi ihmeessä! Entä pitäisikö Akkarin saitilla mielestäsi olla oma teemasivusto muille Disney-sarjakuvaa sisältäville lehdille (Nalle Puh, Autot, Minni & Iines)? Vastaa gallupiin ja vaikuta!

Vuonna 2012 Minni & Iines ilmestyy kolme kertaa.

 

Ilmestymispäivät ovat 23.8., 10.10. ja 28.11.

 

Jokaisen lehden mukana on ihana lukijalahja: ensimmäisessä söpö kännykkäsetti.

Printtaa tästä itsellesi Don Rosa -värityskuva (ja varaa useampi värikynä valmiiksi).

Loppuiko väritettävä kesken?

Jos kynissäsi on vielä äskeisen väritystehtävän jäljiltä terää jäljellä ja kaipaat kiihkeästi lisää Don Rosan piirtämiä ankkoja väritettäväksi, löydät niitä kokonaisen värityskirjan verran Ankka-kaupasta. Kauppaan pääset tästä!

Toimitus onnittelee ikinuorta räpyläjalkaa!

 

Kajauta sinäkin Akun synttäripäivän kunniaksi onnittelulaulu beatboxaten!

 

Tänään ilmestyy vuoden viides Roope-sedän numero, joka sisältää Iineksen kohonneen lihaskunnon lisäksi muutakin äimisteltävää. Lehden johtosarjassa vanha visukinttu saa nimittäin vastaansa Kulta-Into Piin, Aku Ankan sivuilta tuiki tutun mutta Roope-sedässä harvemmin nähdyn miljardöörin.

Kun hätä on suurin, apu saattaa löytyä yllättävältä taholta. Millaisesta pulasta Iines Roopen ja pojat pelastaa – ja miten? Se selviää tänään ilmestyneestä Roope-setä-lehden numerosta 5/2016! Yllä olevat ruudut on poimittu Stefano Intinin mainiosta sarjasta Miljoonan dollarin kolikko, jossa Roope kohtaa vanhan kilpakumppaninsa, eteläafrikkalaisen miljardöörin Kulta-Into Piin. Ei mikään jokapäiväinen tapaus, sillä Roope-sedän ja Taskarien maailmassa pankkiiri Ankka mittelee voimiaan useimmiten Kroisos Pennosen kanssa. 

Lisäksi lehdestä löytyy upean Hessu reportterina -tarinasarjan viides osa, "tositeatteria" Touhon urotöistä antiikin Kreikassa sekä Enrico Faccinin hulvaton "mykkäfilmi", sarja ilman puhekuplia. Ankkamaisia lukuhetkiä!

Kesä on täällä! Auringonpaistetta, poutapilviä ja leppoisia hetkiä – niistä on kesä tehty. Aku Ankka Lataamo on myös virittäytynyt suvitunnelmiin ja tarjoaa koko kesän ajaksi luettavaa sekä muikean kilpailun, jonka pääpalkintona on iPhone 6s.

Lomasarjoja koko kesäksi

Aku Ankka Lataamoon ilmestyy aina maanantaisin koko kesän ajan – siis 6.6.–14.8. – yksi kesäinen, viikoittain vaihtuva sarja, jossa Aku ja kumppanit telttailevat, palloilevat, retkeilevät ja puuhastelevat kaikenlaista muuta mukavaa mitä nyt suvena voi vain tehdä. Sarja on ilmestymisensä jälkeen luettavissa koko viikon ajan, ja se löytyy koko kesän ajan myös Lomalle Lataamoon -erikoisnumerosta digipalvelumme etusivulta. Kyseiset sarjat ovat luettavissa ilmaiseksi, joten sinun ei tarvitse olla Lataamon tilaaja, jotta pääset tarinoita lukemaan.

 

Osallistu kisaan

Lomasarjoihin liittyy vänkä kilpailu: kun olet lukenut viikon sarjakuvan, lavasta itse jokin tarinasta löytyvä tilanne ja näpsäise siitä kuva. Jos siis Tupu, Hupu ja Lupu ovat esimerkiksi pelaamassa jalkapalloa, nappaa itsekin pallo kainaloon ja ota itsestäsi ja kamuistasi kuva samassa puuhassa. Lähetä kuva sitten Aku Ankan toimitukselle Instagramin välityksellä hashtagilla #lomallelataamoon, voit lähettää kuvan halutessasi yksityisviestinä tai sähköpostitse osoitteeseen aku.ankka@sanoma.com. Kaikkien kuvien lähettäneiden joukosta arvomme 15. elokuuta 2016 yhden onnellisen voittajan, joka saa ikioman iPhone 6s:n sekä Lataamon puoleksi vuodeksi käyttöönsä. Pääpalkinnon lisäksi arvomme kesän mittaan myös muutamia ankkamaisia yllätyspalkintoja osallistuneiden kesken.

Ensimmäinen yllätysarvonta järjestettiin maanantaina 20.6. Tuon päivän voittaja on jo arvottu ja onnekkaalle on myös ilmoitettu voitotostaan. Yllätysarvontoja on luvassa vielä lisää, mutta emme paljasta milloin. Kannattaa siis vierailla ahkerasti Lataamossa vilkuilemassa viikon sarjakuvia!

 

Osallistu kilpailuun näin: