Aku Ankka Lataamo – suunnaton sammiollinen digihupia

Vastakuoriutunut sarjispalvelumme Aku Ankka Lataamo on nyt valmiina viihdyttämään sarjakuvan suurkuluttajia vauvasta vaariin. Lue tästä Ankka-toimituksen laatima Lataamo-esittely, niin tarinameressä kroolaaminen käy kätevämmin!

650 digihupia

Aku Ankka Lataamo on varsinainen Akkari-fanien aarreaitta: palvelun uumenista löytyy yli 100 000 sivua sarjakuvaa eli koko lehden yli 60-vuotisen historian tarinatarjonta. Jos Lataamon sisältämiä sarjakuvia haluaisi selata paperisina versioina, saisi lattialle kipata noin kuusi kottikärryllistä Aku Ankkoja. Se on melkoinen määrä! Siksi palvelussamme onkin useita eri tapoja syventyä tarinoiden selaamiseen.

Aku Ankka Lataamo on jaettu viiteen eri osioon, jotka ovat etusivu, piirtäjät, hahmot, teemat ja lehtiarkisto. Selainversiossa osiosta toiseen siirrytään tavalliseen tapaan navigaation kautta, iPad-sovelluksessa taas sivusuuntaan pyyhkäisemällä tai vasemmasta yläreunasta löytyvän räpylävalikon kautta.

Jokaisen osion paraatipaikalle toimitus nostaa hahmoja, piirtäjiä ja teemoja sen mukaan, mikä on juuri kulloinkin ajankohtaista tai muuten vain kiintoisaa. Myös aihetta sivuavat tarinasuositukset ovat Ankka-toimituksen hellin käsin valitsemia. Osion sisältöön pääsee syventymään sivua alaspäin vierittämällä – ja sisältöähän palvelussa riittää.

 

1. ETUSIVU

Uusin Aku Ankka -lehti putkahtaa Lataamon lehtiarkistoon sähköisenä versiona neljä viikkoa ilmestymisensä jälkeen. Jatkot viikon Akkarista -otsikon alle toimitus on kuitenkin koonnut malttamattomille jo pari tarinatärppiä, jotka liittyvät uusimman lehden tarinoihin tavalla tai toisella.

Sivua alaspäin vierittämällä saa näkyviin suosikkilistat, jotka muodostuvat kaikkien käyttäjien mieltymysten perusteella. Oman suosikkilistan pääsee rakentamaan iPad-versiossa yläpalkin oikeassa reunassa olevan tikku-Aku-ikonin kautta ja selainversiossa oman käyttäjätunnuksen takaa löytyvän valikon kautta.

 

2. PIIRTÄJÄT

Haluatko lukea kaikki tuhatkunta Aku Ankassa ilmestynyttä Vicarin sarjaa? Täältä ne löytyvät siististi listattuina. Vai olisiko kenties kutkuttavampaa tutustua  hieman tuntemattomampiin piirtäjiin? Millaista mahtaa olla esimerkiksi Maria José Sanchez Nuñezin kynänjälki  – hänhän on yksi harvoista Disney-sarjojen naispiirtäjistä? Selaamaan vain! Sarjalistauksen lisäksi jokaisesta artistista on tarjolla myös lyhyt esittely. Käsikirjoittajat-osiota Lataamosta ei (vielä) erikseen löydy, mutta vapaan haun avulla on mahdollista löytää myös lempikynäilijänsä tarinat nopsasti ja näppärästi.

 

3. HAHMOT

Kukaan tuskin yllättyy huomatessaan, että Aku Ankka -lehden yleisin hahmo on kääkättäjä itse. Mutta keitä muita kymmenen kärkeen on kiilannut? Se selviää Hahmot-osiota selaamalla. Entäpä sitten harvinaisemmat Ankkalinnan asukit ja vierailevat tähdet, tai hahmot, joita ei lehdessä ole enää vuosikymmeniin nähty? Lataamosta nekin löytyvät, tietysti asianmukaisin esittelyin varustettuina. 

 

4. TEEMAT

Jos jokin tietty aihepiiri kiehtoo muita enemmän, kannattaa tutustua Teemat-osioon. Siellä voi selata vaikkapa avaruusseikkailuja tai perehtyä Ankkalinnan arkeen. Teemat-osio päivittyy jatkuvasti sitä mukaa kun toimitus täydentää tarinoiden metatietoja. Toimituksen palautepostiin voi myös lähettää toivomuksia uusista teemoista – kaikkia emme tietenkään pysty palveluun lisäämään, mutta hartaimmat toiveet pyritään toteuttamaan ennemmin tai myöhemmin.

 

5. LEHTIARKISTO

Tarinoihin voi tutustua myös ilmestymisvuosi kerrallaan. Mitä Aku Ankassa tapahtui sillä viikolla, kun sinä synnyit? Olivatko 1970-luvun Akkarit todella verrattoman paljon nykyisiä parempia, kuten vanhempasi väittävät (tai kuten itse ihan varmasti muistat)? Onko jokin jatkotarinan osa jäänyt lukematta? Sukella lehtiarkiston uumeniin ja ala penkoa! Tässä osiossa pääsee myös ihailemaan Aku Ankka -lehtien kansia ja selaamaan superharvinaisia B-numeroita.

 

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI!

Kannattaa pitää mielessä myös nämä tärkeät seikat:

Helppokäyttöisten osioiden ohella sarjisaarteiden etsimistä siivittää kattava vapaa haku. Missä sarjassa laulettiinkaan haikeasti ”Suo mulle hauta pohjassa meren...”? Ja mikäs se olikaan se tarina, jossa mellasti jättimäinen mutanttitomaatti? Pim, olet koukussa!

Aku Ankka -lehdessä ilmestyneiden sarjakuvien lisäksi tarinatarjonta sisältää Aku Ankka Ekstra -lehtien sarjikset, mikä ilahduttanee erityisesti hollantilaisen tyylin ystäviä.

Jokaiseen tarinaan on liitetty tietokortti, josta selviää piirtäjän ja käsikirjoittajan lisäksi sivumäärä, keskeisimmät hahmot ja lehti tai lehdet, jossa tarina on julkaistu.

Ilman verkkoyhteyttäkin pääsee lukunautinnon lähteille, sillä tarinoista 20 voi ladata offline-tilassa luettavaksi ja sulostuttaa niillä esimerkiksi lentomatkaa Ankkapulcoon.

Tarinoita voi arvioida ja koota suosikkilistoiksi, ja palvelusta löytyneet helmet voi myös jakaa Facebookissa kavereiden tietoon.

Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä tärkeistä tärkein huomio: Lataamossa sarjakuvien lukeminen on vaivatonta ja riemukasta. Olemme tehneet kaikkemme maksimoidaksemme lukemisen sietämättömän keveyden. Tämä todella on parempaa kuin pasianssi ja helpompaa kuin heinänteko – ja kaikki kuusi kottikärryllistä lehtiä kulkevat kätevästi mukanasi vaikka käsilaukussa!

Aku Ankan toimitus toivottaa kaikille lokoisia lukuhetkiä niin paperille painetun kuin sähäkän sähköisenkin sarjakuvan parissa!

 

 

Ilmoitus

Kommentoi

1/3 ( klo 17:33)

Lataamo jyrää!

[quote author="Roope03" time="10.11.2013 klo 17:33"]

Lataamo jyrää!

[/quote]
7 5
2/3 ( klo 17:43)

Se on kova

[quote author="Roope03" time="10.11.2013 klo 17:43"]

Se on kova

[/quote]
6 4
3/3 ( klo 15:02)

Lataamo on Paras!

[quote author="ankkamestari super" time="13.12.2013 klo 15:02"]

Lataamo on Paras!

[/quote]
3 1
Lue kaikki kommentit keskusteluista

Keskusteluun voivat osallistua vain rekisteröityneet käyttäjät.


Muista myös