Miksi Carl Barks ja Don Rosa on kaikkien suosikkeja...?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Kun kysyy, kuka on paras ankka piirtäja, niin miks kaikki vastaa, et "Don Rosa tai Carl Barks"? P.S.tai no kyl mä tiiän,et vastaus on "Ne vaan on niin hyvii", mut löytyiskö selvempää tai suurempaa vastausta?

Kommentit (9)

Vierailija

Carl Barks tekee niin hienoja/hauskoja/hyviä tarinoita ja Don Rosa piirtää ne niin tarkasti/hienosti.

Kun katsoo Don Rosan piirtämää sarjakuvaruutua tarkasti, huomaa joitain yksityiskohtia.

Muita selityksiä en osaa antaa.

Vierailija

Aika paljon tämmösessa aiheessa tulee samoja "kliseitä". Barksin suosio perustuu aivan ensimmäiseksi siihen, että hän loi yleensäkkin aku ankan siihen ruumiisen joka nyt tunnetaan. sitä ennen aku oli pitkänokkainen paatin isäntä. lisäksi barks lähti luomaan akun ympärille muuta sukua, joilla jokaisella on oma persoonansa.Akun epäonnen vastapainoksi tuli hannu ja akun köyhyyden ja hyväsydämisyyden vastalle tuli roopen rikkaus ja kylmyys.

Don Rosan suosio perustuu taas tarinoihin joissa on joko lähdetty jatkamaan Barksin klassikko seikkailuja, lähdetään metsästämään historiallisia ja tarumaisia aarteita tai ihan perus vitsisarjoja. kahdessa ensimmäisessä vaihtoehdossa Rosa ottaa aina esille historialliset faktat ja aikojen saattossa kulkeutuneet legendat. on aivan aiheellista että Don Rosalla on käsittämätön suosia koska hän panostaa tarinoihinsa enemmän kuin kukaan muu tällä hetkellä. Kuka muu ottaisi niin paljon tietoa esille mm. Aleksandrialaisesta astronomista Aristarkhos Samoslaisesta? (esiintynyt tarinassa Kadonneen kirjaston vartijat)

Vierailija

Minusta Carl Barks on siksi niin mainio piirtäjä, sillä hänen sarjakuvansa ovat niin upeita ja mielikuvitus sarjoissa on aiv an ylittämätöntä. Myös Barksin huumori ja hauskuus tulee sarjoissa hyvin vahvasti esiin.

Don Rosa taas piirtää valloittavan tarkasti ja hänen käsikirjoituksensa on täynnä huumoria ja vauhtia.

Kutenkin näistä kahdesta se "ankkamaailman Jumala" on Carl Barks, sillä hän on luonut Ankkalinnan ja lähes kaikki tärkeimmät hahmot (Hannu Hanhi, Roope Ankka,Ankanpojat... jne..jne..) sinne.

Vierailija

Noo, Rosasta en pistä, koska minusta se ei ole paras hahmo.

Minusta Barks on paras, koska hän on sentään luonut melkein koko ankkamaailman - ihan tyhjästä!

Ajatelkaa mikä mielikuvituksen paljous hänella oli, se idearikkaus tarinoihin! Ja unohtumattoman selkeä piirrostyyli!

Barks on arvostuksensa ansainnut, niin lyhyessä ajassa kun hän tuon kaiken loikin! Hän on legenda, ankkamaailman isä!

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Eihän ne KAIKKIEN mielestä ole parhaimpia, mutta suurimman osan mielestä. Koska suurinosa tykkää heidän piirrustus tyylistään, ja he oikeastikin osaavat piirtää tosi hyvin Ankkoja. He ovat oppineen joltakulta piirtämään niin hyvin.

Vierailija

Ne on vaan PAREMPIA kun jotkut toiset piirtäjät. Rosa piirtää niin tarkasti ja sit viel se tekee tosi hyvii tarinoita. Carl Barks taas on keksiny niin monta hahmoo.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat