miksi Rosaa haukutaan?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

jostain olen lukenut että Don Rosan piirroksia on haukuttu huonoiks ja "yksitiyskohdattomiksi" vaikka se piirroksissahan yksityis kohtia vasta onkin? :(

Sivut

Kommentit (40)

Vierailija

Eipä ole ensimmäinen topic. Mutta Rosan ankat ei ole niin eiloisia, koska ne on jotenkin niin yksityiskohtaisella taustalla. Kuten vaikka Vicarilla.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

EmBBu kirjoitti:Ei kai kukaan hauku Rosaa? :O En ainakaan minä ole huomannut.

En hauku, mutta piirrostyyli on erilainen verrattuna muihin piirtäjiin.

Tuo minkä akkaridekkari kirjoitti pitää varmaan paikkansa aikalailla.

Vierailija

Mä en tykkää oikeen rosan sarjoista ku ne on jotenkin synkkiä ja pelottavampia kuin vaikka barksin. No joo kyllähän se silti piirtää osaa mutta mun mielipide.

Vierailija

Minusta Rosa on maailman paras ankka-piirtäjä ja itse pidän hänen piirrosjäljestään erittäin paljon, ja piirränkin usein niitä. Juuri lähetin suosikkihahmot-näyttelyyn yhden kuvan jonka alkuperäinen kuva on Rosan käsialaa. Mielestäni siitä tuli kyllä aika hyvä. :D

Mutta kamalaa on se että Rosaa haukutaan!

Vierailija

Itse en ole tälläistä mistään kuullut. Varmaan joitakin jotka eivät ole lukeneet Rosan aivan mahtavia tarinoita.

Vierailija

Mutta kaikillahan on oma tyylinsä piirtää ja minusta Rosalla se on hyvä juuri niiden yksityiskohtien vuoksi. :D vaikka kaikkia Rosan tarinoita en jaksa aina lukea,mutta hyvä piirtäjä hän on.

Vierailija

No, itse pidän Don Rosasta (ja Carl Barksista vielä sitäkin enemmän), mutta tiedän kyllä mistä Don Rosaa haukutaan. Nimittäin häntä haukutaan siitä, ettei hänen piirostyylinsä kuulu Aku Ankkaan. Muun muassa Carl Barks ei pitänyt (nythän Barks on jo kuollut, rauha hänen sielulleen) Rosan tyylistä, sillä perinteisesti Aku Ankassa on totuttu näkemään huolella tehtyjä, mutta selkeitä ja melko yksityiskohdattomia piirroksia; Don Rosan tyyli taas oli täysin päinvastainen (ja on edelleenkin). Maailmalla Don Rosaan tai hänen tyyliinsä ei kuitenkaan ole pahemmin ikinä kiinnitetty huomiota; Don Rosa ei nimittäin muualla maailmassa kuin Suomessa saanut suurta huomiota. Esimerkiksi Italiassa italialaisia piirtäjiä, kuten Giorgio Cavazzanoa, arvostetaan paljon enemmän kuin Rosaa; Yhdysvalloissa ne harvat, jotka siellä Aku Ankkaa lukevat, tuskin tuntevat Rosaa vaan kääntyvät pikemminkin esim. Van Hornin ja Vicarin puoleen.

Näinpä voisin todeta, että kukaan ei tietääkseni ole haukkunut Rosan tyyliä yksityiskohdattomaksi, vaan päinvastoin(koska se ei sovi Aku Ankkaan) ja muualla maailmassa, kuin Suomessa, ei Rosan tyyliä ole arvosteltu juuri millään lailla.

Vierailija

Rosaa haukutaan sen takia, koska hän ei osaa piirtää. Hän on itse tämän kertonut ja olen melko samaa mieltä. Rosan piirrokset ovat nimittäin jäykkääkin jäykempiä, vaikka yksityiskohtia löytyykin ne eivät voi pelastaa ketään piirtäjää ja siksi kyseinen herra onkin listallani vasta 19. Tuohan se yksi niistä parista syystä on.

Vanhemmat ankka-fanit taas eivät pidä Rosasta, koska heistä tuntuu, että tämä matkii Barksia, jonka sarjojen kanssa he ovat kasvaneet.

Vierailija

rosa on hyvä piirtään haukkuminen on sopimatonta itse piirrän paljon ja itsestäni hyvin aku ankan henkilöitä ja rosa on piirtäjä jonka käsialaa on helppo matkia ja minäkin pidän hänen yksityis tarkkuudesta

Vierailija

Voiko joku kertoa(esim ketjun aloittaja) paikan mistä on löytänyt väitteen. Ja muutenkin tämä on todella turha topic.

Huom. Kaikki kunnon kirjoittajat siirtykää www.ankkis.net. Siellä on todelaa laadukasta keskustelua verrattuna tähän.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat