Off-Topic ja sen sivut

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Minusta Off-topicista on tullut... Huonompi kuin ennen. Näen hyviä ja huonoja keskusteluja, mutta on ärsyttävää kun jossain hyvässä topicissa että: Tämä kuuluu Off-Topiciin. Onko tuo ärsyttävää? Kertokaa se täällä! Ja vielä kerran: Pyydän, että ette hauku tätä aihetta, tai sanoko: Off-Topiciin tuommoset / tollaset.

Kommentit (14)

Rosa4tehwin
Seuraa 
Liittynyt28.6.2008

Nyt on taas jostain päästä ymmärretty Off-Topicin idea väärin. Se, että kehotetaan liikaa eri aiheita pistämään Off-Topicciin eri toimi sekään. Jotkut aiheet ovat toki suoraan niin mitättömiä, että ne pitäisi O-T:in pistää, mutta toisaalta jotkut voivat mennä paljon paremmin jonkun muun olemassa olevan topicin alle tai ansaita sen oman topiccinsa. Joka tapauksessa topicit, joista tulee valituksia, ovat jollain tavalla huonoja ja emmehän me sellaisia tänne halua.

Otetaanpas vaikka esimerkit eri tilanteista.

Joku tekee aiheen vaikka siitä, että heilläpä satoi tänään lunta. Ja joku toinen tekee siitä, että hänen kissansa kuoli (ahh, tämä on kyllä lempiesimerkkini turhasta topicista xDD). Näiden topiccien sisältö EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA olisi tarvinnut omaa topiciaan, vaan ne olisi voinut aivan hyvin kertoa Off-Topicissa! Aivan aiheesta vastaaviin aiheisiin huomautellaan.

Sitten taas, joku tekee vaikka topicin Joku vastaan Joku Toinen. Tätähän ei millään voi sisällyttää O-T:hen sen laajuuden takia, mutta sen oma painoarvokaan ei ihmeellinen ole. Tällöin se menee siihen topicciin, minkä nimeä en nyt muista, mutta mikä on tarkoitettu eri asioiden/henkilöiden kyselyvertailuun.

Kolmas esimerkki topicista on aika hyvänä tuo In vai Out. Tottakai sen kannattavuudesta kannatti ensin tiedustella Off-Topicissa ja sen jälkeen luoda kyseinen topic. Se on itsessään tietyllä idealla, mitä muissa topiceissa ei ole, toimiva kokonaisuus ja foorumeilla toimivaksi todettu käytäntö. Tällainen, tarpeeksi laaja tms. topic aivan hyvin ansaitsee oman topicpaikkansa. Samoin kuin "Tämä vai Tuo" tai "Mitä sana tuo mieleesi".

Ymmärtänette kaikki, minkälaisettopicit etenkin joutaisivat suoraan Off-Topicciin ihan oikeastikin. Sellaiset siis, jotka eivät mitään sen suurempaa kesksutelua herätä ja jotka eivät mitenkään tärkeitä ole. Ja tarinointi itsestä ja omista tapahtumista ei tietenkään omaa topiccia ansaitse, vaan itsestää voi tarinoida ihan Off-Topicissa.

Pieniä vivahteita, mutta pienellä kokemuskella ja JÄRJEN KÄYTÖLLÄ ne oppii tunnistamaan helposti. Se onkin muuten yksi moden tärkeimpiä ominaisuuksia; että tietää, mitkä keskutelut saavat poistotuomion. Paras tapa pohtia kunkin topicin asemaa ja painoarvoa on LOOGINEN PÄÄTTELY. Jos ihan yleiseltä kannalta topic tuntuu hyvältä (EI siis vain henkilökohtaisesti), niin silloin se luultavasti onkin hyvä. Jos se taas tuntuu laajemmasta näkökulmasta turhalta, sitä se onkin.

Aleksi muuten, on ihan turhaa pyytää "älkää haukkuko tätä keskustelua" tms. Se kun ei ole keskustelun aloittajan päätettävissä, vaan huomauksia tulee, jos keskustelu aidosti on jollain tavalla turha!

Salwer1st/
Seuraa 
Liittynyt6.5.2008

adz kirjoitti:Off-Topic, on ihan ok että siellä höpistään nonstoppina kaikkee, mutta ei sinne voi laittaa esim.Salwer(terveisiä :) )aikoi ekana laittaa sinne IN /OUT kisailun.<br />

Aatelkaas ei se olisi lainkaan toiminu siellä.

Ällös koijaa. Minulla ei todellakaan ollet aikomustakaan laittaa sitä sinne. Laitoin maininnan, että olen tekemässä sellaista topiccia, koska halusin tietää saako se kannatista vai vastustusta. En ikimaailmassa laittaisi sellaista Offiin. Aioin alunperin laittaa sen omaksi topiciksi Pulinat-osioon ja niin teinkin. Se ei kyllä todellakaan olisi siellä toiminut.

Und sitten asiaan. Yleensä nuo "Tämä kuuluisi Off-topicciin"-jutut eivät minua ärsytä, mutta poikkeustapauksiakin on. Ensimmäisenä näiatä poikkeustapauksista tulee mieleen tämä "Viikko kisat on lopetettu!"-topic. Sen tekijälle valitettiin siitä, että se kuuluisi Off-topicciin. Minusta se oli oikein hyvä topic, joka käsitteli sivuston nykytilaa ja sopi hyvin foorumiinsa.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lyhyesti sanoen: Off topicciin kuuluvat kaikki sellaiset jotka eivät herätä mitään suurempaa keskustelua tai mikä on vain ajankohtainen ilmiö/tapahtuma yms. Esimerkiksi on turha tehdä sellaista topiccia, että "minkä merkkinen ja värinen takki teillä on". Sen sijaan ei ole turha tehdä topiccia nimeltä "Vaatteet".

Tai sitten ajankohtaisista tapahtumista esimerkkinä sellainen, että EI topiccia jonkin bändin keikasta, vaan senkin asian voi sisällyttää Wondyn hienoon Musiikki-topicciin.

Ja se, että jossain sanotaan, että "Tämä topic on turha!" On useammin mielestäni kuitenkin tarpeellinen huomautus, kuin tarpeeton kitinä. Tässä on hankala alkaa yhtä viestiä kirjoittaessa määrittelemään aiheellisen topicin millin tarkkaa rajaa, mutta suurin piirtein kun sen pitää mielessä että topicceja kannattaa tehdä vain laaja-alaisista ja aikaa kestävistä asioista, niin pääsee jo pitkälle. Lisäksi apuna määrittelyssä toimii hienosti Tehwinin pitkät ohjeet topiccien tekoon.

Lyhyesti: Topiccien teossa PITÄÄ käyttää sitä OMAA JÄRKEÄÄN! Toiseksikin: Sanominen turhasta topicista ei ole yleensäkkään turhaa, ja sillä tarkoitetaan vain hyvää.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Olen kyllä samaa mieltä; Off-topiciin hukkuu melkein kaikki tavalla tai toisella. Ja on kyllä ärsyttävää kun sanotaan melkein jokaiselle uuden topicin tekijälle että tämä kuuluisi off-topiciin. Eikä Tarinan jatkaminen todellakaan toimi Off-topicissa, niinkuin ei mikään muukaan kisailu tai visailu.

Vierailija

Salwer1st/ kirjoitti:

Ällös koijaa. Minulla ei todellakaan ollet aikomustakaan laittaa sitä sinne. Laitoin maininnan, että olen tekemässä sellaista topiccia, koska halusin tietää saako se kannatista vai vastustusta. En ikimaailmassa laittaisi sellaista Offiin. Aioin alunperin laittaa sen omaksi topiciksi Pulinat-osioon ja niin teinkin. Se ei kyllä todellakaan olisi siellä toiminut.<br />

Und sitten asiaan. Yleensä nuo "Tämä kuuluisi Off-topicciin"-jutut eivät minua ärsytä, mutta poikkeustapauksiakin on. Ensimmäisenä näiatä poikkeustapauksista tulee mieleen tämä "Viikko kisat on lopetettu!"-topic. Sen tekijälle valitettiin siitä, että se kuuluisi Off-topicciin. Minusta se oli oikein hyvä topic, joka käsitteli sivuston nykytilaa ja sopi hyvin foorumiinsa.

Juu enhän toki! ;D Mutta sen kuva sai moni muukin siellä Offarissa, kun sanoit mitä sanotte jos teen TÄNNE..pulinoihin..juujuu.

Nou hätä, olethan järkevä aina.

Samaa mieltä tuosta Viikkokisat lopetettu..olin eka joka sanoi asia on täysin oikeassa paikassa.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

"Viikkokisat on lopetettu" -topicista tuli mieleen, että juuri kun keskusteluiden taso alkaa hieman jo nousta marras-joulukuun vaihteen pohjanoteerauksesta, niin sitten alkaa lama tuolla muualla kuin keskusteluissa.

"Tuolla muualla" -termillä siis tarkoitan etusivuja ja pelit- ja puuhat-osiota. Mitä te muut olette mieltä tuosta mainitsemastani "lamasta" näitä sivuja tarkoittaen? :^)

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Minun mielestäni VAIN laajoista aiheista pitäisi tehdä keskustelu. Off-Topiciin voi laittaa pikkujutut, ja tietoa itsestään. Esimerkiksi "Mikä on sinun lempikirjasi" topicia ei kannattaisi tehdä, sillä voi luoda yhtä hyvin aiheen nimeltä Kirjat. Sellaisessa topicissa voi kertoa esimerkiksi inhokkikirjansa, tai mitä vain kirjoista!

Ja Allu, minusta Off-Topic on nyt nostanut tasoaan, sillä siellä kerrotaan nyt pikkujuttuja, ja turhia/tyhmiä keskusteluja on vähemmän. Tottahan toki saa luoda uuden aiheen, mutta ei mitään täysin älyttömiä.

Silloin kun tämä sivusto vasta uudistui, niin keskustelu-osio oli täysin piip! Silloin ei keskusteluiden määrässä ollut mitään rajaa. I-)

Vierailija

No suoraan sanoen kommenttini: Tein kerran sellaisen "Jatka tarinaa!"-aiheen, joka on jo jossain perällä, mutta kumminkin, ja nyt on tullut uusia "Jatka tarinaa"-aiheita, minulle kommentoitiin, että off-topicciin tämä, ja kaikkee, et turha aihe, mutta muihin "Jatka tarinaa"-tapaisiin aiheisiin tehtiin se, mitä käskettiin eikä kommentoitu. Se on ärsyttävää, ja eihän Tarinan jatkaminen toimi off-topicit, joten aika typerää..

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Henna_Duck kirjoitti:Olen kyllä samaa mieltä; Off-topiciin hukkuu melkein kaikki tavalla tai toisella. Ja on kyllä ärsyttävää kun sanotaan melkein jokaiselle uuden topicin tekijälle että tämä kuuluisi off-topiciin. Eikä Tarinan jatkaminen todellakaan toimi Off-topicissa, niinkuin ei mikään muukaan kisailu tai visailu.

Mutta se on hyvä, että Off topic kerää itseensä kaikki pienet asiat, jotka eivät ehkä ajan myötä ole enää ajankohtaisia. Näin ollen siinä ei ole mitään vaarallista, jos joku asia "hukkuu" muutaman sivun taakse. Se onkin tavallaan Off topicin tarkoitus, estää pienien ja vähämerkityksellisien topiccien syntymistä.

Ja sanominen jostain uudesta topicista on useimmiten (valitettavasti) tarpeellista. Kaikki uudet tai nuorimmat käyttäjät eivät voi millään heti tietää, että mikä on varmasti järkevä topic tai mikä sitten ei ole. Mielestäni tässä asiassa saa neuvoa, ettei sivut menisi aivan pilalle. Veikkaampa, että mikäli Wonderlustikaan ei olisi näillä sivuilla saarnaamassa foorumi-käyttäytymisestä yms. uusimmille käyttäjille, olisi sivut paljon huonommassa kunnossa. Se sen takia, että sittenhän nämä uusimmat käyttäjät saisivat suht. rauhassa väkertää turhia/tyhmiä topicceja ilman että näillä ttopiceilla olisi sen suurempaa painoarvoa.

Eli ei siitä saa MISSÄÄN NIMESSÄ loukkaantua, mikäli huomautetaan perustellusti, että topic on turha. Ei siinä huomautuksessa/huomauttamisessa ole mitään henkilökohtaista, eikä sitä ole tarkoitettu miksikään oukkaukseksi.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Olet oikeassa ja väärässä.

Sikäli oikeassa, että sieltä ei aina löydä kaikkea.

Mutta kun yksinkertaisesti topicceja ei tehdä kaikista pikkuaiheista, ne on syytä laittaa off-topicciin. Ihan foorumin selvyyden vuoksi.

Ja jos on tekemässä topiccia, joka ei ansaitse omaa topicciaan, eikö toimi off-topicissa, jättäkää sellaiset aiheet tekemättä. Siten niistäkään ei tule pelkkää foorumintäytettä.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Niin, topicceja EI tehdä pelkäksi foorumeiden täytteeksi. Ne tehdään, kun on oikeasti siltä alalta asiaa Urheilu, Elokuvat, Kirjat/Kirjallisuus, Musiikki, Pelit ja harrastukset.....

Eikä mitään visailu topiccia esim. kissoista ole edes pakko tehdä. Kun tuossa ylempänä mainittiin ettei visailut toimi Off topicissa. Eli ei kuitenkaan rueta joka asiasta tekemään jokaista irrallista omaa visailu-topiccia, koska ne vain täyttävät foorumin aivan turhaan. Pienimmät visailut voi jättää pois kokonaan, kuten Sami-96:kin sanoi jo.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

"...on ärsyttävää kun jossain hyvässä topicissa että: Tämä kuuluu Off-Topiciin. Onko tuo ärsyttävää?"

ON! Olen sen sanonutkin, sillä minusta liikaa aletaan sanomaan että off-topiciin tää ja tää kuuluu..ja oon sanonut että ei sitä sieltä kukaan sitten löydä!

Monia keskusteluaiheita jotka toimii hyvin ja sopii omaan foorumiinsa joku sanoo pian että mikset off-topiciin laittanu..ja pahimmassa tapauksessa sellanen identtinen aihe löytyy tsägällä sieltäkin.

Off-Topic, on ihan ok että siellä höpistään nonstoppina kaikkee, mutta ei sinne voi laittaa esim.Salwer(terveisiä :) )aikoi ekana laittaa sinne IN /OUT kisailun.

Aatelkaas ei se olisi lainkaan toiminu siellä.

Selkeyttä tuo kun on omaan foorumiinsa kirjoittanut asiansa, mutta käyttäisi järkeä ensin, eli miettisi onko tuo tarpeellinen ja onko näitä samoja jo useita.

Pulinat on kiva kun sinne voi laittaa A.Ankan ulkopuolelta..mutta Off-Topic ei ole siksi että sinne tarvii kaikki tunkea.

King Henkka
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

adz kirjoitti:"...on ärsyttävää kun jossain hyvässä topicissa että: Tämä kuuluu Off-Topiciin. Onko tuo ärsyttävää?"<br />

<br />

ON! Olen sen sanonutkin, sillä minusta liikaa aletaan sanomaan että off-topiciin tää ja tää kuuluu..ja oon sanonut että ei sitä sieltä kukaan sitten löydä!<br />

<br />

Monia keskusteluaiheita jotka toimii hyvin ja sopii omaan foorumiinsa joku sanoo pian että mikset off-topiciin laittanu..ja pahimmassa tapauksessa sellanen identtinen aihe löytyy tsägällä sieltäkin. <br />

<br />

Off-Topic, on ihan ok että siellä höpistään nonstoppina kaikkee, mutta ei sinne voi laittaa esim.Salwer(terveisiä :) )aikoi ekana laittaa sinne IN /OUT kisailun.<br />

Aatelkaas ei se olisi lainkaan toiminu siellä.<br />

<br />

Selkeyttä tuo kun on omaan foorumiinsa kirjoittanut asiansa, mutta käyttäisi järkeä ensin, eli miettisi onko tuo tarpeellinen ja onko näitä samoja jo useita.<br />

<br />

Pulinat on kiva kun sinne voi laittaa A.Ankan ulkopuolelta..mutta Off-Topic ei ole siksi että sinne tarvii kaikki tunkea.

Hmmm...

Adz olen osin samaa mieltä osin en. On totta, että off-topiciin hukkuuu moni asia, mutta esim. in-out keskustelu ei sinne oikeastaan sopisi, eikä se sinne kuulukaan, vaan on ideana ihan kunnollinen ja ihan ansaitusti omana aiheena.

Toisaalta keskustelu topiceja on niin paljon, että moni valittaa ettei jaksa selata topic aiheita ja tämäkin aihe kasvattaa sitä. Mutta esim. off-topicissa joku juttu unohtuu ja jää sinne monien kymmenien sivujen taakse, joten toki se ei ole hyvä, mutta jotkin hyvin lyhyen aikaa ajallisesti "elävät" aiheet ovat turhia omalle topicille jossain määrin.

Off-topicin usein ajattelen olevan pulinoilla, joka ei kasvata viestimäärää ja pulinoissa saa keskustella vapaammin, joten off-topicin hieman turhemmat aiheet eivät ota niin paljon aivoon. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö pulinoissa yhtä lailla pitäisi kunnon viestejä postata, jos on postatakseen.

Off-topic on vähän ristiriitainen alue, mutta muutamat topicit olisivat sinne kyllä joutaneet, jotkut eivät, joita sinne on tyrkytetty.

Sellainen topic, joka olisi näille "tiedoitushommiin" voisi olla omalla tavalla hyvä, eli siellä voisi ilmoittaa tälläiset asiat, kuten "Aku Ankan kaupassa ale" (josta on siitäkin ainakin 2 eri topic, joka on liikaa aiheesta, joka on hyvin vähän aikaa. ajankohtainen) Toisaalta, sinnekin ne helposti sekottuisi, mutta toisaalta topic määrät voisi hieman vähentyä ja se ei menisi yhtä sekavaksi, kuin itse off-topic.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat