Virhe vai pilkun viilausta?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Sattuiko kukaan lukemaa Aku Ankka - lehteä 7/09? Tarinassa Roope-setä: Rikkaudella on hintansa, Karhukopla yrittää kiristää Roopelta rahaa vanhan kirjeen perusteella, jossa hän on luvannut antaa kaiken omaisuutensa Orvokki -nimiselle ankalle. Sarjassa myös väitetään, että Roope oli kirjettä tehdessään ollut ''köyhä kuin kirkonrotta'', ja että hän on rustannut kirjeen 60 vuotta sitten.

Eli toisin sanoen: jos Roope on tehnyt lupauksensa 60 vuotta sitten tästä päivästä, olisi lupaus tuolloin tehty vuonna 1949. Ongelma piilee siinä, että Roope Ankasta tuli maailman rikkain jo n. 1930-luvun tienoilla. Eli hän ei olisi mitenkään voinut olla ''köyhä kuin kirkorotta v. 1949 :D. Mahdollista tämä olisi silloin jos jakso sijoitettaisiin n. v.1956. Jos tästä vuosiluvusta otetaan 60 vuotta pois saataisiin vuosi 1896, jolloin Roope tosiaan oli keppikerjäläinen. Toisaalta tämä nyt voi olla joidenkin mielestä turhaakin turhempaa pilkun viilausta. Onhan Aku Ankan tarinat ikään kuin ''ajattomia'', ja ehkäpä tässä on tullut kääntäjien virhe, mutta sainpahan santottua sanottavani :D

Kommentit (9)

Vierailija

Ankkuri kirjoitti:Pilkun viilausta, sanon minä. Tarinaa ei varmasti ole tehty tänä vuonna, eikä varmaan edes tällä vuosikymmenellä. Ja silloinhan tuo 60 vuotta pitäisi heittää aivan eri paikkaan, jos se edes on (mitä epäilen) tasaluku. Tällöinhän Milton on ajatellut ihan oiken?<br />

<br />

Ja minusta on turhaa hiketystä kimpaantua vuosiluvuista ja vielä tollaisesta seikasta.

Ööf en kai missään vaiheessa ole väittänyt, että olisin kimpaantunut tuosta :D

Vierailija

Tuollaisia pikku virheitä on sattunut ja on huomattu jo aika monessa ankka-tarinassa. Mutta kuten Eterna sanoi, niin tuskin Milton on ajatellut kauheasti asian perää..?

Vierailija

hoo&ee kirjoitti:Tuskin on ajateltu tollasta..mut kiva ku joku huomas!

Aivan. Hyvin huomattu. En itse huomannut koko asiaa. :)

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mistä johtuu artsan 0 postia? Oliko tämä pulinoissa aluksi?

Sitä tarinaa ei ole tänä vuonna tehty, vaan ehkä pari vuotta sitten, mutta kuitenkin sama ongelma.

Vierailija

Pilkun viilausta, sanon minä. Tarinaa ei varmasti ole tehty tänä vuonna, eikä varmaan edes tällä vuosikymmenellä. Ja silloinhan tuo 60 vuotta pitäisi heittää aivan eri paikkaan, jos se edes on (mitä epäilen) tasaluku. Tällöinhän Milton on ajatellut ihan oiken?

Ja minusta on turhaa hiketystä kimpaantua vuosiluvuista ja vielä tollaisesta seikasta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat