Mini vs Jumbo

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

kummat on parenpii minit vai jumbot?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

En pidä oikein kummastakaan. Jumboissa on aika huonoja tarinoita melkein kaikki, mutta kuitenkin paljon tavaraa. Minit tuntuvat jotenkin suoraan villitykseksi tehdyiltä ja siltä, että niitä ostetaaan vain sen takia koska ne ovat vasta alkaneet ja kaikki voivat kerätä koko sarjan. EI! En usko että minejä ei valmisteta tai ei ainakaan kunnioiteta 10 vuoden päästä. Taskarit ovat ikuisia. Minit ovat vain teennäinen villitys.

Vierailija

Jumboja on mukavampi lukea, mutta minarit on kätevämpiä käsitellä ja ne soveltuu hyvin luettavaksi esim. koulutunilla.

Nimimerkillä kokemusta ei löydy :D

Vierailija

Minareita on hauskempi kerätä, mutta Jumboja hauskempi lukea, koska Jumboissa on enemmän luettavaa. tasaveetaisia taskarisarjoja molemmat.

En oo lukenut yhtäkään Jumboa, mutta Minejä oon. Lainasin koulukirjastosta Jumbo 13: Kultakylpy. Ehkä Jumbot on kuitenkin hiukan parempia sillä niisä vaikuttais olevan enemmän sarjoja. Ei ne minitkään oo yhtään huonoja.:)

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Minit ovat passelin kokoisia, ja mitähän muuta hyvää niissä olikaan?? No, hinta on samanlainen kuin normitaskareissa (4,50 euroa), mutta sivujakin on enemmän, yli 300. Ruudut ovat pieniä, toki selvän saa, mutta en pidä oikein. Olen ostanut tuon uusimman, eli Eläköön Mikki!, joskus kuukausi sitten, enkä ole vieläkään aloittanut. Ostan kuitenkin todennäköisesti huhtikuussa ilmestyvän minitaskarin, Rinta Rottingilla. Plussaa vielä mineissä olevista hahmoesittelyistä. Esim. uusimmassa esitellään Eka Vekara ja Mikki Hiiri.

Jumbot ovat kalliita (8,90 euroa kpl), mutta niissä on enemmän lukemista, mukavampi lukea isojen ruutujen tekstejä ja muutenkin ulkoasultaan hienoja. Lisäksi tarinat tulevat pääosin muualta kuin Italiasta, ja henkilökohtaisesti pidän enemmän "ei-italialaisista" tarinoista. Niitähän tulee taskareissa ja Roope-sedissä tarpeeksi. Jumboissa on toki aiemmin Akkareissa julkaistuja tarinoita, mutta minä en ole niitä lukenut. Jumbojakin omistan vain yhden, Kokkisota, eli uusin sekin. Mutta niitä kerään lisääkin.

Joten: Kokonaisuudessaan Jumbo voittaa minin.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Touhula kirjoitti: Niitähän tulee taskareissa ja Roope-sedissä tarpeeksi.

Korjaan. Siis niitä tulee italialaissarjoja tulee tarpeeksi taskukirjoissa. Tuo jäi edellisessä viestissäni näyttämään, että "ei-italialaisia" tulee taskareissa ja sedissä tarpeeksi.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat