Miksi Don Rosan Aku Ankat on niin hianoa

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Mikä siinä sen piirrossa tekee sen niin hianoksi

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Ehken sisksi koska ne on tarkkaan piirretty ja ankat ovat hieman erillaisia kuin muiden ankkamestareiden kuvat. mutta ne ovat todella hienoja

Hermanni 313
Seuraa 
Liittynyt9.6.2008

Rosan sarjat ovat muuten hienoja, mutta tyyli on mielestäni liian pikkutarkkaa, ja ainakin minun lukiessani hänen tarinoitaan juutun yhteen ruutuun, toisin kuten vaikka, Heymansien tarinat luen erittäin nopeasti koska ne ovat melko selkeitä:):)

Vierailija

Yksityiskohtaset piirrokset , joissa on pieniä "piilovitsejä" ja mainittu pitkäjänteisyys.Lisäksi juonet on hienoi.

Vierailija

Itse pidän hänen piirroksista niitten yksityiskohtien vuoksi, ne on myös aika hauskoj:) siksi hän on suosikkipiirtäjäni

Vierailija

Arvostan häntä siksi että hän jaksaa väkertää niin yksityiskohtaisia piirroksi. Lisäksi hänen ankkansa ovat muutenkin hyviä. Tosin täytyy sanoa että hänen ennen vuotta 1991 tehdyt sarjat ovat huonosti piirrettyjä. Käsikirjoittajan hän on aina ollut loistava.

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Joku voi pitää Rosan piirroksia todella hienoina, itse asiassa lähes kaikki. Itse en kuitenkaan ole sitä porukkaa. Rosan piirrokset ovat keskinkertaisia. Yksityiskohdat luovat toki tunnelmaa, mutta kun katsoo ankkoja lähempää, niin eivät ne mitään erityisen hienoja mielestäni ole. Olen tuhat kertaa ennemminkin sanonut, etteivät noin tarkat piirrokset sovi mielestäni Disney-sarjakuviin, ainakaan Aku Ankkaan, mutta jokaisella on oma mielipiteensä.

samppa kirjoitti:´Hianoja` tarkoitatko hienoja. Hän on piirtänyt niitä niiiiiiiiiin kauan.

Hiano tarkoittaa hienoa. Olisiko ollut Tampereen murretta, en ole varma, korjatkoon joku jos olen väärässä.

En nyt sanoisi, että Rosa olisi kovinkaan kauan piirtäjien mittakaavassa ankkoja piirtänyt. Ainoastaan 18 vuotta, mikä on oikeastaan aika vähän. Esimerkiksi Luciano Gatto on aloitti vuonna 1957 ja piirtää edelleen, siinäkin jo kunnioitettavat 52 vuotta.

Kyllähän taidot piirtäessä kehittyvät, mutta kuitenkin se, paljonko niihin panostaa, ratkaisee. Esimerkiksi Tony Strobl saattoi piirtää viisi sivua päivässä esimerkiksi Don Rosan alle yhtä sivua vastaan. Siksi Tony onkin piirtänyt 17 000 sivua ja päälle, eikä tyyli ole niin tarkaa ja ankat hieman jäykkiä ja ilmeettömiä. Rosa panostaa ankkoihinsa kauan, ja sen ansiosta monet hänen piirroksistaan pitävät.

Vierailija

Rosan piirrosjälki on kaunista ja yksityiskohtaista, tarinat on erittäin tarkkaan mietitty ja pitkät sarjat ovat parhaita. Lisäksi Rosa saa hahmoistaan jotenkin paljon persoonallisempia tai syvällisempiä tai miten sen nyt sanoiskaan. Esim. Otetaan nyt Rosan Roope; Roopehan on pohjimmiltaan aivan lutuinen, vaikka muut piirtäjät lähes järjestään koettavat tehdä hänestä ahneen kitupiikin. Vaikka onhan hän tottakai pitkälti sellainen Rosan sarjoissakin, mutta silti...

Vierailija

judoka kirjoitti:

kisumisu98 kirjoitti:Koska hän piirtää niitä niin kauvan ja yksityiskohtaisesti.

Olen samaa mieltä Kisumisu98:):D

Niin minäkin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat