Kertokaa kaikki Don Rosasta

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Hei Rosa fanit haluaisin tietää tietää kaiken iki ihanasta DON ROSASTA. Siis kertokaa kaikki tietonne.

Kommentit (7)

Vierailija

Keno Don Hugo Rosa (taiteilijanimeltään Don Rosa, syntynyt 29. kesäkuuta 1951) on yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija. Rosa on tunnetuimpia Disneyn sarjakuvamaailman piirtäjiä. Koulutukseltaan Rosa on rakennusinsinööri.

Rosa on tunnettu yksityiskohtaisesti piirretyistä tarinoistaan ja tarkoista historiallisista viittauksistaan. Hänen historiaan ja mytologiaan kytkeytyviin töihinsä lukeutuu myös Kalevala-aiheinen Aku Ankka -sarjakuva Sammon salaisuus (engl. The Quest for Kalevala), jossa Roope Ankka etsii Sampoa, Kalevalassa esiintynyttä taikaesinettä. Rosan ensimmäinen Aku Ankka -sarjakuvatarina oli Auringon poika (Son of the Sun) vuodelta 1987 ja ensimmäinen Suomessa julkaistu tarina oli Aku Ankka -lehden numerossa 1 vuonna 1990 julkaistu Jos metsään haluat mennä nyt... (Mythological Menagerie).

Rosa tunnetaan myös Carl Barksin ihailijana ja hänen elämäntyönsä jatkajana. Barksin itsensä väitetään tosin sanoneen, ettei Rosan piirrostyyli sovi Aku Ankka -sarjakuviin, mutta Rosa itse epäilee lausunnon olevan peräisin pikemminkin Barksin managereilta.[4] Rosa on tehnyt useita jatko-osia Barksin tarinoihin ja luonut 12-osaisen Roope Ankan elämä ja teot -sarjan, joka kertoo Roope Ankan elämän vaiheista Barksin luomien tietojen perusteella. Sarjaa pidetään Rosan tärkeimpänä teoksena ja hänet palkittiinkin siitä Eisner-palkinnolla.

Ennen Aku Ankka -sarjakuvia Rosa piirsi collegensa lehteen, The Kentucky Kerneliin, The Pertwillaby Papers -nimistä seikkailusarjakuvaa, joka sai jatkoa paikallisessa sanomalehdessä julkaistusta The Adventures of Captain Kentucky -sarjakuvasta. Monet Disneyn eläinmaailmaan sijoittuvat tarinat ovat olleet uusintoja Rosan vanhoista tarinoista, ja norjalainen kustantamo Gazette Bok julkaisi näistä sarjakuvista The Don Rosa Archives -kokoelman, jota on ollut saatavilla englanninkielisenä myös Suomessa.

Lähde: Wikipedia. Ja lisää tietoa löytänet osoitteesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Don_Rosa

Sami-96

Vierailija

Tuohon Samin copy-pastetukseen lisäisin: Don Rosa lopetti Aku Ankan piirtämisen, käsikirjoittamisen ja muunkin 2008 kesällä. Hänen viimeisiksi töikseen jäivät Aku Ankassa vuonna 2007 julkaistut Roope Ankka keräilykuvat.

Vierailija

buke44 kirjoitti:Tuohon Samin copy-pastetukseen lisäisin: Don Rosa lopetti Aku Ankan piirtämisen, käsikirjoittamisen ja muunkin 2008 kesällä. Hänen viimeisiksi töikseen jäivät Aku Ankassa vuonna 2007 julkaistut Roope Ankka keräilykuvat.

En tiennytkään kiitos kun kerroit.

Vierailija

pelle pennonen kirjoitti:Surkea piirtäjä, maanvaiva, amatööri. Siinä oikeaa tietoa. :):):D

Kuules nyt,voit ihan hyvin kirjoittaa "En oikein pidä tästä piirtäjästä,ei minun mieleeni. JA MINUN LEMPI PIIRTÄJÄÄNIHÄN EI SANOTA AMATÖÖRIKSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Anteeksi,liioista huukkareista)

Vierailija

No, no, pelle pennonen, vaikka ei tykkääkkään jostakin piirtäjästä tai muutenkaan jostain, ei sitä tarvitse noin haukkua. Olist voinut laittaa muotoon "Ihan hyvä, mutta ei minun makuuni" esimerkiksi.

No, asiaan. Don Rosasta löytyy paljon tietoa Akupediasta ja myöskin wikipediasta. Sieltä kannattaa katsoa. Itse en kuitenkaan paljoonkaan wikipediaan taikka akupediaan niinkään paljoa kirjoita saati lukea muuta kuin omista mielihahmoista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat