Kuinka monta tarinaa Carl Barks oikein on tehnyt?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

En tiedä oikeaa vastausta mutta haluaisin tietää:) Eikös Barksilla ole jo ainakin 20 kovakantista kirjaa?

Kommentit (13)

Vierailija

En tiedä tarkkaa lukua, mutta eiköhän se reilusti yli sadan mene, Barksilla on niin paljon yksisivuisiakin, jotka lisäävät tarinamäärää reilusti. Voisi ehkä selvittää tuon luvun jostain, sillä ainakin minua se kiinnostaa.

Akuhullu-97
Seuraa 
Liittynyt23.6.2009

Jeps... Tuo luku riippuu aivan siitä, tarkoitetaanko pelkästään Barksin piirtämiä tai käsikirjoittamia tarinoita, vai kokonaan hänen itsensä tekemiä sarjoja.

Kun hetken tietoa hain, niin löysin tiedon. Osuin aika lähelle veikkaustani (noin 600), vastaukseksi sain sellaiset luvut, että Barks on käsikirjoittanut 632 tarinaa ja piirtänyt 682 tarinaa, jos yksisivuisia ei edes oteta mukaan. Ne mukaan lukien hänen piirtämiä tarinoita olisi kyllä ainakin 700.

Itse omistan kai jopa lähes 600 Barks-tarinaa, aika paljon siis. Ainakin 86 prosenttia hänen tuotannostaan minulta löytyy, siitä saa sitten laskea...

-Akuhullu

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Kuinka monta tarinaa Carl Barks oikein on tehnyt?

Akuhullu-97 - 13.08.09 01:19 (ID 333628) Jeps... Tuo luku riippuu aivan siitä, tarkoitetaanko pelkästään Barksin piirtämiä tai käsikirjoittamia tarinoita, vai kokonaan hänen itsensä tekemiä sarjoja. Kun hetken tietoa hain, niin löysin tiedon. Osuin aika lähelle veikkaustani (noin 600), vastaukseksi sain sellaiset luvut, että Barks on käsikirjoittanut 632 tarinaa ja piirtänyt 682 tarinaa, jos yksisivuisia ei edes oteta mukaan. Ne mukaan lukien hänen piirtämiä tarinoita olisi kyllä ainakin 700. Itse omistan kai jopa lähes 600 Barks-tarinaa, aika paljon siis. Ainakin 86 prosenttia hänen tuotannostaan minulta löytyy, siitä saa sitten laskea... -Akuhullu
Vau! Kylläpäs Barks on ahkeroinut, ja vieläpä erinomaisia tarinoita! Barks, Rosa ja Vicar on mielestäni hhhyviä piirtäjiä, ja heidän tarinoitaan mieluiten luen.

Akuhullu-97
Seuraa 
Liittynyt23.6.2009

Lainaus:
Re: Re: Kuinka monta tarinaa Carl Barks oikein on tehnyt?

antsu95 - 16.08.09 03:52 (ID 334514) Sivumäärä on varmaan huikea.Tiedätkö Akuhullu-97,kuinka paljon sivuja Barks on piirrellyt?
Jaahah... Joidenkin lähteiden mukaan Barks on piirtänyt hieman yli 6200 sivua sarjoja. Käsikirjoituksia häneltä löytyy lähemmäksi 6300 sivua. Sivumäärä on tosiaan huikea, mutta Barks on eniten piirtäneissä vasta sijalla 17.

Monet italialaiset, kuten Scarpa, De Vita, Gatto, Cavazzano, Chierchini, Carpi ja Scala on häntä enemmän piirtänyt. Kuten myöskin Vicar, Bancells ja muutama muu kuin italialainen on Barksin edellä. Tilastoa johtaa päälle 17000 sivua piirtänyt yhdysvaltalainen Tony Strobl. Mutta kun ajattelee sitä, miten hienoja ja mahtavia sarjoja Barks on saanut aikaiseksi, niin tuo luku on todellakin aivan käsittämätön.

-Akuhullu

Vierailija

Yksisivuisia Barks on tehnyt ainakin 162, ja kaikenkaikkiaan hänen kokonaan itse tekemiä on 659 (ainakin melko luotettavan lähteen mukaan). Ja käsikirjotuksia niiden lisäksi. Sivumäärä on noin 6 500.

Ja nämä hän teki pääosin 25 vuoden aikana, eli tarina noin joka toinen viikko. Eli aika huima tahti, ja se valitettavasti näkyy joissain tarinoissa. Ties mitä hän olisi saanut aikaan Don Rosan työtempolla. Mutta heidän työskentelymetodit olikin aika erilaiset...

Vierailija

17000 sivua piirtänyt yhdysvaltalainen Tony Strobl.

Tuo Usalainen on kova piirtämään Mikki-sarjoja.

Kiitos tiedoista Akuhullu

Vierailija

Barksin , Don Rosan & Marco Rotan tarinat on parhaita.. Toi Marco Rota piirtää niin tyylikkäästi minun mielestäni, ja Don Rosa niin pikku tarkasti ja hyvin! Ja Barks... Enpä tiedä miten kuvaille.. ;(

Vierailija

En kyllä osaa sanoa. Luulen, että ainakin hän on reilusti yli sata tarinaa tehnyt, kun kaikki yksisivuisetkin lasketaan.

StarWarsSamppu
Seuraa 
Liittynyt9.5.2010

En tiedä. Vois olla kyllä 100-300. Mutta kyllä se on minulle aivan sama vaikka en tietäisikään tarkkaa lukua. Tarinoitahan on kiva lukea vaikka piirtäjän tarinoita olisi vähän.

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Vastaus kysymykseen on jo saatu, joten topic menee lukkoon.

Lainaus:
Barks on käsikirjoittanut 632 tarinaa ja piirtänyt 682 tarinaa, jos yksisivuisia ei edes oteta mukaan. Ne mukaan lukien hänen piirtämiä tarinoita olisi kyllä ainakin 700.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat