Mårdon Smet vai Bernado?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Elikkä kumpi on parempi?Itse tykkään enemmän Mårdon Smetistä koska hän piirsi Taikaviitta tarinan Ääni ja vimma.

Kommentit (12)

Vierailija

Kummatkin.. Sillä sama syy miksi pidän Smetistä, mutta Bernadosta sen takia sillä hänhän teki yksi ensimmäisen tarinan Superhessusta..? Olenko oikeassa? :)

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tällaiset piirtäjä/käsikirjoittajavertailut ovat aika turhia. Näihin ei oikein voi saada erityisen hyvin perusteltua vastausta, kun avain on oikeastaan siinä, että sanoo vain kumpi on parempi. Ihan yksittäisen topicin Mårdon Smetistä voi aina kyllä tehdä, jos sellaista ei ole. Siinä saadaan paremmin keskustelua itse piirtäjästä, eikä vain vertailua, että onko hän parempi kuin joku toinen.

Lainaus:
AkutykkääIineksestä: ...mutta Bernadosta sen takia sillä hänhän teki yksi ensimmäisen tarinan Superhessusta..? Olenko oikeassa? :)
No et nyt aivan. Superhessun on luonut Paul Murry, jo ihan 1960-luvun alussa, muistaakseni. Bernado syntyi vuonna 1965, eikä näin ollen voi olla ihan ensimmäisiä piirtäjiäkään.

Kyllä minun mielestäni Mårdon Smet on parempi. Vaikka hän on tehnyt ainoastaan neljä tarinaa, niin hän on tehnyt pienen vaikutuksen minuun. Smetillä on erityinen piirrostyyli, joka muistuttaa hieman Taikaviitta 2000-sarjojen piirroksia, mutta on mielestäni parempi ja selvempi.

Bernadolla on minun mielestäni keskinkertainen piirrosjälki. Hahmot ovat ikävän jäykän ja suoraselkäisen näköisiä, ja tuo taipumus on Bernadolla vain pahentunut ajan myötä. Ei aivan minun makuuni tämä tekijä.

Näitä piirtäjiä yhdistää kuitenkin se, että he eivät käsikirjoituksia ole työstäneet, vaan ovat ainoastaan piirtäjiä. Eli käytännössä heitä on hyvä verrata, vaikka Smetillä onkin niin paljon vähemmän tarinoita.

//Sankarin perintö on tuon tarinan nimi, Vaa_ri. Käsikirjoittaja on Andreas Pihl, oikein hieno tarina. Se on julkaistu Suomessa Taskukirjassa 308. =)

-Akuhullu

Vaa_ri
Seuraa 
Liittynyt7.4.2009

Kuten Akuhullu jo mainitsi, on hieman hankala verrata näin erityylisiä piirtäjiä keskenään. Huomattavasti helpompaa olisi keskustella hepuista erikseen, mutta vastaanpa kuitenkin kysymykseen, eli pidän enempi Smetin käsialasta. Hänen tuotoksiaan on muun muassa eräs Andreas Pihlin kirjoittama Taikaviittatarina, jossa itse Fantom Ankka päättää ottaa selvää, miten hänen seuraajansa selviää hommasta. Akuhullu voi myöhemmin kertoa sarjan nimen, en sitä nyt tähän hätään muista. ; )

Bernadon tyyli ei ole koskaan liiemmin miellyttänyt, vaikka pieniä yhtäläisyyksiä Brancaan ja Gattinoon onkin havaittavissa. Kuitenkin piirrosjälki on liian tönkköä, ja mies tuntuu kierrättävän samoja ilmeitä ja asentoja jatkuvasti.

Smet vie siis voiton omalla kohdallani selkeästi, ei olisi uskonut että God's Word Wasted on Lars -teoksen luojalta tulisi myös ankkoja... ; D

// Khiithosta Akuhullulle. : D Siitä onkin jo aikaa kun tuon joskus rahapulassa tsekkasin eräässä antikvariaatissa... ; D

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat