Mikä on teiän lempikieli?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Mun lempikieli on Saksa tai Japani.

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Suomi ja Englanti. Siis niinkun niistä mitä osaan puhua. Ranska menettelee...

Saksaa en osaa mutta se kuulostaa hauskalta! Vähän samaa kun Rnaska...:D

Vierailija

No, tässä oma top 4-listani. Suomen kieltä ei lasketa, koska se on äidinkieleni.

1. Ruotsi

2. Englanti

3. Venäjä

4. Saksa

Vince
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Paras on kyllä tää vanha tuttu suomi, koska sitä puhunkin yleensä. Toiseksi paras on ehdottomasti englenti (yllätys, yllätys), koska se on niin cool ja voittaa jonkun vammaisen ruotsin. Anteeksi Sohvaperuna. Mulla vaan on tapana puhua suoraan, ettei jää asiat epäselviksi.

Vierailija

Ruotsi on siinä mielessä helpompi kuin englanti, että siinä on selvemmät ääntämissäännöt. Mutta ruotsin kielessä joutuu taivuttamaan jokaisen sanan oikeaan muotoon ja kielioppi on muutenkin tiukempaa. Saksassa taas aivan kaikkeen sisältyy sääntö. Ja joka sääntöön kymmenen poikkeusta...Vähintään.

Ja venäjässä sitten ainoa hankaluus on lähinnä kirjainten opettelu. Ääntämissääntöjä on enemmän kuin ruotsissa, mutta vähemmän kuin englannissa. Lisäksi sanojen suvut on helppo erottaa venäjän kielessä.

Vince
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Re: Mikä on teiän lempikieli?

Budjettivaje - 15.10.09 06:25 (ID 359830)

Ruotsi on siinä mielessä helpompi kuin englanti, että siinä on selvemmät ääntämissäännöt. Mutta ruotsin kielessä joutuu taivuttamaan jokaisen sanan oikeaan muotoon ja kielioppi on muutenkin tiukempaa.


sillee mä muistelinkin, ruotsi vähän hankalampi. Onhan se hyvä osata ruotsiakin, varsinkin jos vaikka joskus joutuis seikkailemaan tai työskentelemään siellä. Mutta ei voi mitään kun tykkään enemmän englannista. Piukassa ovat minun makuasiani.;):D

Hermanni 313
Seuraa 
Liittynyt9.6.2008

Lainaus:
Saksassa taas aivan kaikkeen sisältyy sääntö. Ja joka sääntöön kymmenen poikkeusta...Vähintään.

Niin... ja se on minulle vähän liiankin tuttua, sillä olen sitä samaa yrittänyt päntätä jo 4,5 vuotta päähän ja vieläkin on saksan numero 7:@

On opiskeltu Datiivia Akkusatiivia, perfekstiä, ja niin montaa muuta kielioppisääntöä, ja säännön poikkeusta, ja poikkeuksen poikkeusta, että alkaa jo saksan kieli pikkuhiljaa tympiä;)!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat