The legend Of Zelda: Twilight Princess

Seuraa 
Liittynyt22.10.2009

Hieno peli! Ite oon pelannu pari kertaa läpi. Loppu oli aika surullinen :(. On kuulunu huhuja että tulis luultavasti jonkun tapainen jatko osa nimeltä Dark Prince. Peli on julkaistu CameCubelle ja Wiille. Pelin ite pelasin Wiillä.

Kommentit (1)

McJuoru
Seuraa 
Liittynyt22.10.2009

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Kehittäjä Nintendo EAD

Julkaisija Nintendo

Suunnittelija Eiji Aonuma (ohjaaja)

Shigeru Miyamoto (tuottaja)

Yoshiyuki Oyama(vihollissuunnittelu)

Pelimoottori muunneltu The Wind Wakerinpelimoottori[1]

Julkaistu

Wii:

19. marraskuuta 2006

2. joulukuuta 2006

7. joulukuuta 2006

8. joulukuuta 2006

Malline:South Korea 27. Elokuu2009

GameCube:

2. joulukuuta 2006

12. joulukuuta 2006

15. joulukuuta 2006

19. joulukuuta 2006

Malline:South Korea 27. Elokuu2009

Lajityyppi toimintaseikkailu

Pelimuoto yksinpeli

Ikäluokitus ESRB: T (Teen)

CERO: B (12+)

PEGI: 12+

OFLC: M

USK: 12

Alusta Nintendo Gamecube

Wii

Tallennusväline optinen 8 cm:n levy (GameCube)

optinen 12 cm:n levy (Wii)

The Legend of Zelda: Twilight Princess (jap. ?????? ???????????, Zeruda no Densetsu Towairaito Purinsesu) on Nintendon EAD-osaston kehittämätoimintaseikkailupeli, jonka Nintendo julkaisi GameGubelle ja Wiille vuonna 2006. Peli kuuluu Nintendon arvostettuun The Legend of Zelda -pelisarjaan.

Twilight Princessissä pelin sankari, Link, on nuori karjapaimen, joka saa tehtävän lähteä edustamaan Ordonin kylää Hyruleen. Matkaan tulee kuitenkin esteitä vihollisten kaapattua Linkin kotikylän lapset. Link lähtee seikkailuun Midnan, pelisarjan uuden hahmon, kanssa tavoitteenaan pelastaa sekä lapset että Hyrule hämärän maailman uhalta.

Twilight Princess julkaistiin kahdelle Nintendon konsolille, Wiille ja Nintendo GameCubelle. Wii-version GameCube-versiosta poikkeavia ominaisuuksia ovat peilattu pelimaailma, Wii Remotella ohjaaminen, ja tuki 16:9 laajakuvalle sekä lomittamattomalle kuvalle.

Sisällysluettelo [piilota]

1 Pelaaminen

1.1 Kyvyt

2 Tarina

2.1 Hahmot ja maailma

2.2 Juoni

3 Musiikki

4 Kehitys

4.1 Twilight Princess Wiillä

5 Vastaanotto

5.1 Myynnit

6 Lähteet

7 Aiheesta muualla

[muokkaa]Pelaaminen

Twilight Princessin graafinen tyyli on Ocarina of Timen tapaan tyylitellyn realistista, mutta huomattavasti kehittyneempää, vaikka pelin moottorin pohjana onkin cel-shading-grafiikkaa käyttävän The Wind Wakerin pelimoottori.[1] Tämän vuoksi myös Twilight Princess hyödyntää joitain cel-shading-efektejä. Lisäksi Twilight Princessintarina on edeltäjäänsä synkempi ja päähahmo Link vanhempi.

Link ylittämässä Eldinin siltaa Eponalla ratsastaen (Wii-versio)

Link muuttuu sudeksi astuessaan ensimmäistä kertaa Hämärän maailmaan, joka on vallannut pelialueena toimivanHyrulen. Se ei ole erillinen alue A Link to the Pastin Pimeän maailman tapaan, vaan ainoastaan ulkoasultaan muuttunut Hyrule.[2]

Pelin Wii-versio käyttää Wii Remote - ja Nunchuk-ohjainten osoitus- ja liikkeentunnistusominaisuuksia hyödykseen. Näiden avulla esimerkiksi miekalla lyöminen tapahtuu Wii Remotea heilauttamalla. Jousiaseella ampuminen tapahtuu osoittamalla ohjaimella haluamaansa kohdetta, ja nuolen lähtiessä liikkeelle Wii Remoten sisäänrakennetusta kaiuttimesta kuuluu nuolen lentoon lähteminen. Kaiuttimesta kuuluu myös muita ääniä, kuten pieni musiikkipätkä aarrearkkua avattaessa. Jos kaiuttimen äänitason laskee nollaan, kaikki ääniefektit tulevat sen jälkeen suoraan television kaiuttimista.[3]

Pelin GameCube-versio käyttää samanlaista ohjausjärjestelmää kuin samalle konsolille julkaistu The Wind Waker. Ainoa eroavaisuus on pelaajan käytössä olevien esineiden määrän putoaminen kahteen, kun Z-näppäin on nyt varattu Midnankutsumiseen. C-tikulla vapaasti liikuteltava kamera on käytössä ainoastaan GameCube-versiossa.

Twilight Princessissä Linkin ihmis- ja susimuodon liikkeet ovat hyvin samankaltaisia keskenään. Esimerkiksi ihmismuodossa Link voi lopettaa taistelun lyömällä miekkansa maassa olevan vihollisen rintaan; susimuodossa hän voi repiä maassa olevilta Poe-olennoilta sielun pois heidän rinnastaan. Link voi puhua susimuodossa eläinten kanssa samalla tavalla kuin ihmismuodossa ihmisten kanssa. Sudeksi muututtuaan Linkin hajuaisti paranee huomattavasti, jonka seurauksena hän voi seurata tiettyjen ihmisten jättämiä hajuja paikantaakseen heidät. Uusi löydetty hajujälki kuitenkin korvaa vanhan, jolloin edellisiä hajujälkiä ei enää voi seurata. Link ei voi käyttää mitään esineitä, avata ovia tai kiivetä tikapuita ennen takaisin ihmiseksi muuttumista. Myös vihollisista saatujen osumien vahinko kaksinkertaistuu.

Link valmiina lyömään miekalla käyttäen L-lukittautumista pelin GameCube-versiossa.

Pelissä ei ole varsinaista ääninäyttelyä. Sarjan aikaisempien osien tapaan hahmot vain nauravat, huutavat tai päästävät muita ääniä tietyissä tilanteissa. Keskusteluissa Link pysyy kuitenkin aina hiljaisena, ja hänen reagointinsa puheisiin näkyvät vain muuttuvissa kasvojen ilmeissä. Link kuitenkin karjaisee lyödessään miekalla ja päästää hämmästelevän äännähdyksen nähdessään jotain odottamatonta. Ainoastaan Midna tekee ääninäyttelyssä poikkeuksen. Hänen dialoginsa on kokonaan ääninäyteltyä, vaikka se onkin fiktiivisellä kielellä puhuttua.

Ocarina of Timestä ja Majora's Maskista tuttu hevonen tekee myös paluun Twilight Princessissä. Hevosen oletusnimenä on aikaisemmissa peleissä käytetty Epona, ja sitä käytetään pelin alkuvaiheilla pitkien matkojen taittamiseen. Hevosen selässä voi myös käyttää useimpia aseita kuten miekkaa. Pelin myöhemmässä vaiheessa Eponan voi kutsua Horsecallilla.

Pelin tekoäly on paljon kehittyneempää kuin The Wind Wakerissa.[4] Viholliset reagoivat tapettuihin vihollisiin ja ohitse lentäviin nuoliin tai ritsan ammuksiin. Tekoäly voi havaita pelaajan myös paljon pidemmän matkan päästä kuin aikaisemmissa peleissä.

[muokkaa]Kyvyt

Susimuodossa Link voi nähdä ihmissilmälle näkymättömiä henkiä käyttämällä aistejaan (Wii-versio).

Pelin aikana Link oppii uusia miekkailutekniikoita tietyiltä alueilta. Tekniikoita oppiakseen pelaajan on löydettävä ensin joku Hyrulen alueella sijaitsevesta kuudesta ”ulvontakivestä”, jonka luona Linkin täytyy susimuodossaan ulvoa tietty sävelmä. Tämän jälkeen kultainen susi ilmestyy ja pyytää Linkiä saapumaan tämän luokse kartalle merkittyyn paikkaan. Merkityssä paikassa Linkin täytyy lähestyä kultaista sutta ihmismuodossa, jonka jälkeen hän pääsee pilvien päällä olevalle alueelle. Siellä susi muuttuu luurangoksi, joka pitää yllään vanhaa haarniskaa. Tämä opettaa Linkille seitsemän erilaista miekkailutekniikkaa, joita Link voi ensin harjoitella häntä vastaan. Ainoastaan ensimmäinen tekniikka pelissä on pakollinen, kun muut taidoista voi suorittaa vapaaehtoisesti.

Susimuodossa Link voi käyttää aistejaan, jonka avulla hän voi jäljittää tiettyjä hahmoja hajun perusteella. Sutena Link voi myös kaivaa kuoppia maahan, ja löytää näin maanalaisia luolia tai piilotettuja esineitä, kuten sydämiä tai rupioita. Link voi nähdä myös vaeltavat henget ja Poe-olennot ainoastaan aistiensa avulla. Susimuodossa Link voi myös puhua muille eläimille saadakseen niiltä neuvoja.

Peli on myös ensimmäinen 3D-Zelda, jossa ei ole taikamittaria. Pelissä saatava taikahaarniska kuluttaa taian sijaan pelaajan rupioita, eikä taikanuolia ole saatavilla. Vaikka valo- ja tulinuolet esiintyvät pelissä, Link ei voi käyttää niitä; pelaaja voi kuitenkin lisätä pommeja nuolten kärkiin,

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat