Mihin aikoihin teet läksyt vai teetkö edes läksyjä? :D

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Noh, tuli mieleen tämä topic, kun olin Off-topicissa..

Eli siis, mihin aikoihin te teette läksyt? Mä teen ite joko koulun jälkeen tai sitten yöllä / aamulla..

Mun läksyjen tekeminen riippuu siitä, että jaksanko tehdä ne.. Mutta kyllähän minä teen kuitenkin läksyt.

HUOM! Sanokaa, jos täällä on toinen tämmöinen topic!

Sivut

Kommentit (35)

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Omalla kohdallani on tullut selkeästi tullut tavaksi, että läksyjen teko aika on siinä 17.00-18.30 väilillä. Tuolloin ei ole liian myöhään, että kerkeää vielä tehdä jotain muutakin loppupäivällä, mutta pystyy myös unohtamaan kouluntulon jälkeen hetkeksi ne kouluasiat ja ajatella ihan muita sioita. Tämä järjestely sopii minulle kyllä kaikkein parhaiten ja se kuuluu arkiseen päivärytmiin:). Mitäs sitä alkaa sotkemaan...

Itse en ymmärrä ihmisiä, jotka eivät tee läksyjä tai tekee ne koulussa juuri ennen tunnin alkua, joko välkällä tai odottaessaan opettajaa. Minusta sellaisesta pitäisi ehdottomasti antaa jo merkintä, kun ei läksyjä kerkeä tehdä kotona ja sitten ne tuherretaan käytävällä tai välkällä. Läksyjähän annetaan siksi, että oppilas kävisi asian vielä kotonaan mieleen, kun on omassa rauhassa ja pystyy keskittymään siihen aiheeseen mitä koulussa on viimeisellä tunnilla käyty. Kotona ne asiat vielä omaksuu hyvin, mutta ei niitä enään voi tajuta, kun tekee nopeasti viime hetkillä. Kokeessa sitten viimeistään huomataan kuka on tehnyt läksynsä ja kuka jättänyt tekemättä tai tuhertanut jotain muuta.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Totta, Hiidenkirnu, mutta meidän luokassa systeemi on toinen. Eli siis viis siitä jos joku tekee läksyt välkällä tai sillein.. Saatko sinä tehdä 17.00-18.30 välillä? :o Minä en saa :( Iskäni kieltää sen, mutta olisi todella mukavaa jos voisin tehdä läksyt vaikka siinä 18.30 maissa, eikä heti koulun jälkeen tai aamulla taiko yöllä.

Hermanni 313
Seuraa 
Liittynyt9.6.2008

Lainaus:
Re: Mihin aikoihin teet läksyt vai teetkö edes läksyjä? :D

"Hiidenkirnu": Itse en ymmärrä ihmisiä, jotka eivät tee läksyjä tai tekee ne koulussa juuri ennen tunnin alkua, joko välkällä tai odottaessaan opettajaa. Minusta sellaisesta pitäisi ehdottomasti antaa jo merkintä, kun ei läksyjä kerkeä tehdä kotona ja sitten ne tuherretaan käytävällä tai välkällä.

Joo, en minäkään usien tee, mutta jos olen unohtanut tehdä kotona jonkin tehtävän, niin teen sen sitten välkällä.

Hermanni 313
Seuraa 
Liittynyt9.6.2008

Lainaus:
Mihin aikoihin teet läksyt vai teetkö edes läksyjä? :D

AkutykkääIineksestä - 26.10.09 04:23 (ID 368492) Totta, Hiidenkirnu, mutta meidän luokassa systeemi on toinen..

Ota huomioon, että systeemi on erilainen esim ylä ja ala-asteella, sillä yläasteella touhu on paljon vapaampaa.

Lukiossa se onkin sitten vielä erilaisempaa.

Anteeksi tuplapostaus, mutta kirjoitin jotakin tähänkin sitten, niin ei tule spämmiä;)!)

Vierailija

Aika noloa nytten kyllä sanoa, mutta itsekin teen joskus :D Kun joskus mulla käy sillein, että ajattelen koulun jälkeen: ääh! en jaksa tehä nytten, teen sitten illalla. No, sitten kun on ilta ajattelen: eih en jaksa! teen ne sitten aamulla. Noh, sitten aamulla: en jaksa tehä, teen ne sitten koulussa välkällä! Kerran kun tein läksyt välkällä, kaikki ohikulkijat katso mua sillein aika oudosti :D

Vierailija

Ei se mitään, Hermanni!

Niin.. kai se on erijuttu sitten yläasteella! Mutta meidän luokassa riittää se, että yrittää tehdä läkysyjä! Ei tarvitse olla tehty tai olla oikein, kunhan on yrittänyt!! :) Mutta kaipa se sitten yläasteella muuttuu asian laita..

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tottakai saan tehdä läksyt mihinaikaan vaan kunhan se ei mene ihan myöhäseksi ja tällä tarkoitan noin klo 21.00.

Sinulla kaikki johtuu varmaan motivaation puutteesta. Joskus itseä todella kannattaa ottaa niskastakiinni ja raahautua ajoissa läksyjen tekoon. Ymmärrän kyllä, että ei huvita tehdä läksyjä heti kun tulee koulusta kotiin. Ei minuakaan kiinnosta, mutta miksi ihmeessä et saa tehdä läksyjä siihen aikaan, kun haluat esim. 18.30? Sinun kannattaisi todella keskustella vanhempiesi kanssa asiasta, koska eiköhän heille ole tärkeää, että teet läksysi kotona kuin koulussa juuri ennen tuntia?

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Kyllähän minä aina läksyt teen ja koulukirjoja luen. Mutta se, että mihin aikaan, se vaihtelee jonkun verran päivästä riippuen.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Ehei Hiidenkirnu! Sinä et tunne sukulaisia.. Minä pelkään omaa ISÄÄNI! Ja Iskä on sanonut, että koulun jälkeen pitää tehdä, mutta ketut minä teen välttämättä aina.. Jos väitän Iskääni vastaa, hän suuttuu vielä.

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tuo sinun tilanteesi alkaa kuulostamaan pahalta:S. Jos oma vanhempisi ei anna tehdä läksyjä silloin, kun haluaa, kun tekisi läksyt kuitenkin ajoissa niin se kuulostaa todella pahalle ja oudolle. Kun siirryt yläasteen puolelle voi tuo järjestelmä koitua vielä menestymisen kannalta todella pahaksi, sillä eihän siinä kun tekee lähsyt koulun jälkeen saa oikein sitä harjoitusta, kun vasta vähänaikaa, sitten sitä ainetta on ollut ja opit on vielä liiankin hyvin muistissa. Kun tekee ne silloin hieman myöhemmin iltapäivällä niin kiire on kerennyt unohtua ja voi alkaa keskittymään rauhassa läksyihin ja muistelemaan mitä muistaa päivän opinannista. Näin ainakin itse opin parhaiten. Asutkos sinä sitten ainoastaan isäsi kanssa?

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat