Ilotulite. Vuoden turhake vai ei?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Suomen luonto- lehti leimasi ilotulitteen vuoden turhakkeeksi. Mitä mieltä olette asiasta?

Miusta ilotulite ei ole turhake, vaan on ilo silmälle (paitsi jos ei käytä suojalaseja ja semmonen sattuu napsahtamaan silmään)ja kaiken lisäksi kauniita. Turhanpuoleiset pikkupapatit vois kyllä mielestäni poistaa.

Sivut

Kommentit (52)

Vierailija

Niin ilotulitukset uutenavuotena on kivoja. Ne on siiden näkösiä, ja ne pikkupapatit (oon samaa mieltä kanssas) pitäis poistaa.

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Onhan niistä iloa, mutta... Mitä jos ajatellaan ihan järjellä? 1) Menet kauppaan ja ostat isolla rahalla ilotulitteita 2) Menet ja ammut ne ja näet muutaman sekunnin ajan upean valonvälähdyksen. Jippii! Ihan sama kuin ottaisi setelin ja polttaisi sitä. Ja tuo Vuoden turhake-äänestys toteutetaan Suomen Luonto-lehdessä,joten siinä voi katsoa myös luonnon kannalta. Suurin osa ilotulitteiden ampujista jättää ilotulite-roskat maahan eikä korjaa niitä roskiksiin.

Ja se,että ilotulitteet on kivan näköisiä ja niistä on iloa ei poista niitä turhake-listalta.

Sitten on jotain vähä-älyisiä pojankloppeja,jotka ampuvat ilotulitteita yksinään ilman suojalaseja ja saavat jonkun silmävamman ja ruuhkauttavat silmäklinikan. Tämäkin olisi vältetty,jos pojat olisivat olleet järkeviä ja laittaneet suojalasit päähän. Tässäkin tapauksessa ilotulite on voitu nimetä vuoden turhakkeeksi.

Vierailija

JD:n luokkafrendi puhuu asiaa! Tähtisädetikut on ylivoimasia ;D

Mutta, täytyypi tässä teille kertoa viime vuoden tapahtumista. Yksi poika, joka oli meillä uutena vuonna. Me ammutiin jätti-raketti nimeltään "Kultakaivos". Siitä tuli tietysti hienosti alas kullan näköisiä...Ööh...Kullan näköistä sadetta? ;P Mutta, sen pojan silmään tuli niitä "rakeita" siitä raketista. Ei hänellä tietenkään ollut mitään suojalaseja.

Mutta, olisi hänen pitänyt olla vähän kauenpana.

Selvä. Tässä nyt tämä stoori.

Vastauksia! ;D

EDIT// Sohvaperuna, me siivotaan aina ilotulite-roskat maasta. Isä komentaa siivoamaan, ja me olemme orjia :P

Vierailija

Oot oikeessa sohvaperuna, Mutta tyhmiähän maailmassa riittää. itse käytän suojalaseja ja kerään ilotuliteroskat maasta seuraavana päivänä tulitusten jälkeen.

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Lainaus:
Ilotulite. Vuoden turhake vai ei?

?CuteFunny? - 21.12.09 03:58 (ID 421357) EDIT// Sohvaperuna, me siivotaan aina ilotulite-roskat maasta. Isä komentaa siivoamaan, ja me olemme orjia :P

Hyvä näin. En tiedä muualla Suomessa, mutta täällä Helsingissä näkee paljon ilotuliteroskia ympäri katuja uudenvuoden jälkeen.

Jotkut korjaa ja jotkut ei, mutta yleensä se ettei korjata on pelkkää laiskuutta.

Ps.Tällä sivulla on paljon fiksuja käyttäjiä ja uskon,että kaikki tai ainakin toivon mukaan suurin osa teistä korjaa ilotuliteroskat roskiin.

Vierailija

Ilotulitteet ovat kyllä kivoja. Ärsyttää, kun jotkut eivät siivoa niitä räjäyttämisen jälkeen. Itse olen siivonnut ne aina. Mielestäni on tyhmää, kun ilotulitteet kielletään alaikäisiltä ja se on niiden tyhmien syytä jotka eivät ole varovaisia, leikkivät niillä ja pitävät niitä käsissä. Niiden takia minunlaiseni vastuulliset ja järkevät kaverit eivät voi ampua niitä. Alin ikäraja voisi olla vaikka 15 vuotta joillekin niistä kuten tankeille.

Tali
Seuraa 
Liittynyt13.5.2009

Lainaus:
Re: Re: Re: Ilotulite. Vuoden turhake vai ei?

Late 98 - 21.12.09 04:09 (ID 421387)

Hei muute. valattekko te tinaa uutenavuotena? se on aika katoava kansanperinne.

olen ehdottanut siitä vanhemmille, mutta ne eivät ole innostuneet siitä ideasta.

Vierailija

Sama juttu, vingeri. en oo valanu tinaa ku yhtenä vuonna serkkujeni luona. pitää ehotta äitille tai isälle et voitais valaa tinaa tänä vuonna. :D

Hyvää Uuttavuotta!

nahtis
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Ilotulite on paras juhlatapa uutenavuotena.

Jos oikein ajatellaan autot, kaikki tehtaat, ja muut vastaavaat saastuttavat ja roskaavat 500 kertaa enemmän, kuin kaikki ilotulitteet yhteensä per vuosi!

Ilotulitteita ei edes saattasi olla turhakkeena, jos kaikki ihmiset osaisivat käyttää niitä oikein!, ja, jos

ihmiset osaisivat kerätä ROSKAT!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat