Tietokoneohjelmat ja -sovellukset

Seuraa 
Liittynyt7.4.2009

Eli, sain ehdotusta sekä kannatusta tietokoneohjelmiin keskittyvästä topicista, joten tänne yleistä pulinaa ohjelmistoista ja sovelluksista sekä niiden käytöstä tai toimimattomuuden aiheuttamista harmaista hiuksista.

Täällä saat siis keskustella muiden kanssa kiinnostavista tulevista tai jo julkaistuista ohjelmista, kysellä niiden ominaisuuksista, neuvoa ongelmatilanteissa ja varoittaa tuntemistasi "bugeista" eli porsaanrei'istä ohjelmassa jotka saattavat aiheuttaa ongelmia. Myös käyttöjärjestelmät sekä ajurit ja muut laitteiston vaatimat softat kuuluvat asiaan, joten niistäkin voi kysellä. Pidetään keskustelu asiallisena, mielenkiintoisena ja ennen kaikkea aiheeseen liittyvänä. Täällä ei keskustella peleistä. Korkeintaan niiden toimivuutta koskien, mutta yleinen joutava jorina kaikista peleistä aihetta käsittelevään topiciin, kiitos.

Mikäli oma suoritin (pääkoppa) lagaa, seuraavassa pari apukysymystä jutun juuren itämistä edistämään:

Haluatko jakaa kokemuksiasi jonkin ohjelman parissa muiden kanssa? Avaa sanainen arkkusi!

Onko sinulla tietoa jota muut tarvitsevat? Vastaa ihmeessä!

Tiedätkö jotain tulevia, mahdollisesti mielenkiintoisia uutuuksia joista muidenkin olisi hyvä olla perillä? Kerro meille!

Painitko jonkin ongelman parissa johon muilla saattaisi olla vastaus? Kysy heiltä!

Mikäli olet kyselemässä neuvoa jonkin ohjelman tai sovelluksen toimimattomuutta tai yhteensopivuutta koskien, on suositeltavaa ilmoittaa laitteistosi kokoonpano. Mikäli et kuitenkaan ole perillä koneesi sisällöstä, kerro edes sen merkki ja malli, jolloin siitä on huomattavasti helpompi ottaa selvää. Niille jotka ovat paremmin perillä ruoskansa sielunelämästä, tiedoksi että kokoonpanon luetteloinnissa avainkohtia ovat suoritin, näytönohjain sekä keskusmuisti. Suorittimesta olisi hyvä tietää sen nimi ja kellotaajuus (esim. Intel Core 2 Quad Q9505 @ 2.83GHz), joka on helposti tarkistettavissa Windowsin ohjauspaneelin järjestelmä-kohdasta. Näytönohjaimesta tulisi selvittää piirin (esim. nVIDIA GeForce GTX295) lisäksi kellotaajuus, tai vaihtoehtoisesti kortin valmistaja, kuten Asus tai Club 3D ja kyseessä oleva malli. Keskusmuistin valmistajalla ei juuri ole merkitystä, mutta sen määrällä ja kellotaajuudella kylläkin. Muista myös kertoa onko kyseessä DDR, DDR2, DDR3 jne.

Lopuksi vielä tärkeä yksityiskohta: Tänne EI tulla puhumaan mistään laittomista latauksista. Kaikesta tekijänoikeuksien loukkaamiseen tähtäävästä toiminnasta keskustelu on kielletty!

Sivut

Kommentit (184)

Tali
Seuraa 
Liittynyt13.5.2009

Kannattaa ladata Firefox, jos sinulla ei ole ennestään sitä. Firefox on nopea ja turvallinen nettiselain, ja ennenkaikkea Ilmainen!

Google Crome

on taas Googlen oma nettiselain tietokoneelle. Se on turvallinen ja luotettava.

Opera 10.00

on myös luotettava, mutta minun mielestäni raskas selain..

Msn Messingerin

korvaajia on monta, mutta Pidgin niminen ohjelma korvaa Msn messingerin ja monen muunkin pikaviesti palvelun. Se on turvallinen ja täysin ilmainen. (jopa suomen kielinen)

Nokia pc suite

On taas nokian kapuloihin tarkoitettu sovellus,joka asennetaan tietokoneelle. Sillä voi tallentaa kuvia kännykästä koneelle, ja lähettää viestejä, tehdä varmuuskopioita puhelimestasi, päivittää puhelimesi ohjelmiston, asentaa sovelluksia ja monia muitakin toimintoja.

CCleaner

On tietokoneelle saatavissa oleva siivous ohjelma, jolla voi siivota tarpeettomia tiedostoja turvallisesti koneelta.

Google Earth

On ohjelma joka näyttää koko maapallon sateelliitti kuvina. Se myös näyttää kuun ja marssin kuvia.

Nokia Ovi suite

On taas päivitetty versio Nokia pc suitesta. Kokeilin sitä kerran ja totesin että Nokian vanha versio on vielä parempi.

En voi laittaa lataus linkkejä, koska foorumin säännöt kieltävät sen.

Vierailija

Varmasti menestyy hyvin tämä toppa, jos on tarpeeksi pulistavaa. Itse en paljon tiedä tietokoneohjelmista ja -sovelluksista, jotain kuitenkin. ;D

Lainaus:
Vingeri: Kannattaa ladata Firefox, jos sinulla ei ole ennestään sitä. Firefox on nopea ja turvallinen nettiselain, ja ennenkaikkea Ilmainen!


Tulikettu on ihan hyvä selain, mutta Google Chrome on nopeampi. Ilmainen sekin. Ja suomenkielinen totta kai.

// Itse tuon mesen sijaan käytän Xfireä. On mulla mesekin silti, mutta en käy usein siellä. Xfire on pelaajille suunnattu pikaviestinohjelma ja sitä pysyy käyttämään kesken pelin. (Vain jos Xfire tukee kyseistä peliä. Xfire tukee n.1200 peliä) Xfiren pysyy lataamaan osoitteesta xfire.com, ja se on ilmainen. Xfiressä pysyy lähettäämää dataa, mutta siinä ei ole avataria. (Paitsi nettisivuilla) Lisäksi Xfire tallentaa kuinka kauan olet pelannut mitäkin peliä, määrän pystyy katsomaan Xfiren nettisivuilta. Xfireen pysyy tekemään killan.

//2 Tuli semmonen juttu mieleen, että kun meinasin muutama päivä sitten päivittää toisen koneemme näyttiksen ajurit, huomasin, että näyttis on niin vahna, että NVIDIAn sivuilla ei ollut sopivia ajureita! En tiedä kuuluiko enää aiheeseen, mutta tulipa kumminkin.

Vaa_ri
Seuraa 
Liittynyt7.4.2009

Lainaus:
VaDe511: Tuli semmonen juttu mieleen, että kun meinasin muutama päivä sitten päivittää toisen koneemme näyttiksen ajurit, huomasin, että näyttis on niin vahna, että NVIDIAn sivuilla ei ollut sopivia ajureita!
Mikähän näyttis mahtaa olla kyseessä? Ei näin äkkiseltään tule mieleen niin vanhaa jota ei kykenisi päivittämään mutta tulisi vielä nykypäivänä toimeen. Muistinkin juuri etten itsekään ole päivittänyt ajureitani aikoihin, ja sallittaneen tällainenkin keskustelu kun kyseessä on kuitenkin softa hardwarelle. Ohjelmistopuolta siis periaatteessa, mutta lisään vielä erikseen aloitusviestiin.

Vierailija

Hetkonen, se ei ole tämän koneen näyttis, niin pitää hiukan pinnistellä, että muistan sen. Taisi olla NVIDIA GeForce 2 MX/MX 400, jos tarkkaan muistan.

Ja suositten sinullekkin, Vingeri, Xfiren käyttöä, kannattaa kokeilla, sitä on helppo käyttää.

// Poistun tältä päivältä, joten jatketaan huomenna aiheesta.

Vierailija

Mitä käyttöjärjestelmää te käytätte? Itselläni on Windows 7 Home Premium joka sain eilen. Mielestäni ihan kohtuu hyvä, vaikkei ulkomuodolta poikkea Vistasta juuri ollenkaan.

Vaa_ri
Seuraa 
Liittynyt7.4.2009

Lainaus:
VaDe511: Taisi olla NVIDIA GeForce 2 MX/MX 400, jos tarkkaan muistan.
Hah, tuttu palikka! : D Eräässä nyt jo yli kymmenen vuotta vanhassa koneessani oli sama, ja tällä hetkellä se löytyy tuosta vierestä muistona ajoista jolloin niinkin yksinkertaisella piirillä pyöri vielä Half Life 2:kin... Mutta siitä ajuripäivityksestä, ei tosiaan löydy enää noin vanhaan vaan pitää tyytyä nykyiseen. En usko että päivitykseen olisi tarvettakaan, ei sillä kuitenkaan toimisi mikään nykypäivän vaatimuksia omaava ohjelma joten etköhän pärjää ihan nykyiselläänkin. ;D

// Itse käytän vielä vanhaa kunnon XP-Winukkaa, mutta seiska on ollut harkinnassa jo tovin. Nyt sen saisi alan opiskelijana ilmaiseksikin, joten pitää jaksaa kokeilla jossain vaiheessa. Vista oli floppi, sitä en koneeseeni koskaan yrittänytkään syöttää. Kyllähän sen kanssa nykyään toimeen tulee, mutta raskaus häiritsee etenkin pelatessa sekä vanhemmalla raudalla tai läppäreillä. Seiska on kuin kevennetty Vista, ulkoasu ja ominaisuudet vastaavat aikas tavalla toisiaan. Periaatteessa Windows 7 tuli ennen aikojaan juuri Vistan takia, mutta koodi on jälleen kokonaan uutta joten bugeja voi löytyä reilustikin. Kuitenkin uskon että Vistan ongelmat on saatu kuriin, saas nähdä mitä saimme tilalle. ; )

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Hyvä keskustelunaihe. Sydäntäni lähellä ovat kaikki tietokoneisiin liittyvät jutut.

Lainaus:
Re: Re: Re: Tietokoneohjelmat ja -sovellukset

PATU159 - 30.12.09 06:45 (ID 428933)

Mitä käyttöjärjestelmää te käytätte? Itselläni on Windows 7 Home Premium joka sain eilen. Mielestäni ihan kohtuu hyvä, vaikkei ulkomuodolta poikkea Vistasta juuri ollenkaan.


Käytössäni on kannettava kone, jossa on Windows Vista. Hyvin on toiminut, vaikka monet ovat Vistaa haukkuneet huonoksi. Ja pöytäkone kotonani on Windows 7-käyttöjärjestelmällä. Aiemmin oli Xp, mutta se oli jo sen verran vanha, että uusi kone piti hankkia.

Vierailija

Hei, kertokaapa kumpi on teidän mielestänne parempi? Mozilla firefox vai Internet Explorer? Sinänsä meillä Explorer on nopeampi mutta kaverini ovat sanoneet että siitä saa enemmän viruksia, mutta Firefox on älyttömän hidas.

Voiko tässä esim kysyä: ''Voinko pelata [peliä] Vistalla?'' ja ''mitä tarvitsen että voin pelata [peliä] Vistalla''.

Siis nuohan nyt vain olivat esimerkkejä mutta ajattelimpa vain kysyä.

Joo tota... meillä on Window XP tässä ja vanhalla koneella.

Onko se vista siis huonompi pelikäyttöjärjestelmä? Saan ehkä jonkun ajan päästä kannettavan ja ajattelöin että kumpaan on helpompi asentaa... : P

//PS: Tätä topicia olen odottanut!!!

///

Lainaus:
Vaari: Pidetään keskustelu asiallisena, mielenkiintoisena ja ennen kaikkea aiheeseen liittyvänä. Täällä ei keskustella peleistä. Korkeintaan niiden toimivuutta koskien, mutta yleinen joutava jorina kaikista peleistä aihetta käsittelevään topiciin, kiitos.

Tuota tarkoitinkin.

Vierailija

Lainaus:
Re: Tietokoneohjelmat ja -sovellukset

Vaa_ri - 30.12.09 06:37 (ID 428906)
Lainaus:
VaDe511: Tuli semmonen juttu mieleen, että kun meinasin muutama päivä sitten päivittää toisen koneemme näyttiksen ajurit, huomasin, että näyttis on niin vahna, että NVIDIAn sivuilla ei ollut sopivia ajureita!
Mikähän näyttis mahtaa olla kyseessä? Ei näin äkkiseltään tule mieleen niin vanhaa jota ei kykenisi päivittämään mutta tulisi vielä nykypäivänä toimeen. Muistinkin juuri etten itsekään ole päivittänyt ajureitani aikoihin, ja sallittaneen tällainenkin keskustelu kun kyseessä on kuitenkin softa hardwarelle. Ohjelmistopuolta siis periaatteessa, mutta lisään vielä erikseen aloitusviestiin.

Voisit vielä Vaari lisätä tuohon selityksiä näistä softista sun muista teiitämättömille. Esim. minulle. Tipun kyydistä heti kun ruvetaan puhumaan näyttikistä, softwareista ja lyhenteistä. Voisit selitää niitä aloitusviestissä.

Tali
Seuraa 
Liittynyt13.5.2009

Lainaus:
Re: Re: Re: Re: Re: Tietokoneohjelmat ja -sovellukset

range osku - 01.01.10 05:44 (ID 430702)

Hei, kertokaapa kumpi on teidän mielestänne parempi? Mozilla firefox vai Internet Explorer? Sinänsä meillä Explorer on nopeampi mutta kaverini ovat sanoneet että siitä saa enemmän viruksia, mutta Firefox on älyttömän hidas.

Voiko tässä esim kysyä: ''Voinko pelata [peliä] Vistalla?'' ja ''mitä tarvitsen että voin pelata [peliä] Vistalla''.

Siis nuohan nyt vain olivat esimerkkejä mutta ajattelimpa vain kysyä.

Joo tota... meillä on Window XP tässä ja vanhalla koneella.

Onko se vista siis huonompi pelikäyttöjärjestelmä? Saan ehkä jonkun ajan päästä kannettavan ja ajattelöin että kumpaan on helpompi asentaa... : P

//PS: Tätä topicia olen odottanut!!!

///

Lainaus:
Vaari: Pidetään keskustelu asiallisena, mielenkiintoisena ja ennen kaikkea aiheeseen liittyvänä. Täällä ei keskustella peleistä. Korkeintaan niiden toimivuutta koskien, mutta yleinen joutava jorina kaikista peleistä aihetta käsittelevään topiciin, kiitos.

Tuota tarkoitinkin.

Meillä on juuri päinvastoin. Firefox on nopeampi kuin Explorer.

Don McAnkka
Seuraa 
Liittynyt26.10.2009

IE on sanoakseni syvältä! Firefox on nopeampi ja parempi!

Eivätkös monet XP: n kanssa yhteensopivat pelit ole myös yhteensopivia Vistan kanssa? Tietääkö kukaan tarkemmin?

Meillä on pöytäkoneessa käyttöjärjestelmänä alkuperäinen XP ja nettiselaimena tietenkin se surkea IE... Näyttö on vanha, en edes tiedä mallia, mutta se on ohuempia versioita, ei vanhoja kuvaputkiruutuja.

EDIT// Kyllä 95-98: n pelit toimivat meilläkin, niitä ei vain ole asennettu tähän uudempaan koneeseen, vanhaan oli.

Tali
Seuraa 
Liittynyt13.5.2009

Lainaus:
Tietokoneohjelmat ja -sovellukset

Don McAnkka - 01.01.10 06:36 (ID 430737)

IE on sanoakseni syvältä! Firefox on nopeampi ja parempi!

Eivätkös monet XP: n kanssa yhteensopivat pelit ole myös yhteensopivia Vistan kanssa? Tietääkö kukaan tarkemmin?

Meillä on pöytäkoneessa käyttöjärjestelmänä alkuperäinen XP ja nettiselaimena tietenkin se surkea IE... Näyttö on vanha, en edes tiedä mallia, mutta se on ohuempia versioita, ei vanhoja kuvaputkiruutuja.

Kyllä niiden pitäisi toimia. Minun yksi lapsuuden cd peli, joka oli varmaan windows 95-98 sissa toimii yhä meidän xp koneessa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat