Mikä ammatti aikuisena?

Seuraa 
Liittynyt22.10.2009

Elikkä miksi aiot akuisena? Minä aion päästä liikennelentäjäksi. Koulutukseen tarvitsisi rahaa yli 100,000e :(.Hävittäjälentäjäksi armeijan palvelukseen menisin jos olisi hyvä näkö ja siihen koulutus olisi ilmaista :).

Kommentit (14)

Vierailija

Minäkin haluaisin AA:ta piirtämään, mutta en oikein osaa piirtää. Toinen toiveammatti olisi historian opettaja tai joku semmonen.

-Mehvisto,jo vuodesta 08-

Vierailija

Monia on, tässä joitain:

Apinoiden tutkia

Maisema-arkkitehti

Laulaja

Kirjailia

Meribiologi

Näytteliä

Malli

Vaate-suunnittelia

Riippuu vähän

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Jaa-a.. Tässäpä onkin hyvä kysymys. Menin lukioon, sillä halusin lisää miettimisaikaa eikä mikään amiskoulutuksista tuntunut omalta. En ole mitenkään käytännönläheinen tai muutenkaan kova tekemään varsinaisesti käsin mitään (kuvista ei nyt lasketa), enemmänkin lukijatyyppiä, siinä toinen syy.

Tarkoitus olisi kirjoittaa ensi vuonna, ja toki niillä aineilla, mitä kirjoitan, on luultavammin jotain merkitystä jatko-opiskeluille ja sitä kautta tulevaan ammattiin. Tähän mennessä oon päättänyt kirjoittaa äikän, enkun, ruotsin ja pitkän matikan, mahdollisesti myös bilsan. Saksaa en ole oikein ajatellut kirjoittaa, mutta kuitenkin käyn ne kaikki kurssit..

Tiedän kamalasti ammatteja, joihin en halua, mutta en keksi yhtään, mitä haluaisin. Jokin äikkään tai kuvikseen (tai vaikka molempiin, aina parempi) liittyvä työ olisi siitä kiva, että tykkään niistä eniten ja olen ainakin semihyvä niissä. Opiskelemisessa ei ole mulle varsinaista ongelmaa, joten voi olla, että menen tästä yliopistoon ja samalla jatkan tätä pähkäilyä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeampaa on yrittää keksiä itselleen ammattia.:'D

Pitkän matikan ja kuviksen takia saan kaikenmaailman testeistä ja eri ihmisiltä palautettua, että arkkitehtihän susta tulee. Jotenkin en vaan näe itteäni piirtelemässä rumia kerrostaloja elannokseni.: P Ei arkkitehti kyllä missään häntäpäässä listoillani ole, kun taas esim. lääkäriä tai tarhatätiä musta ei saa tekemälläkään.

Vierailija

Se on ollut selvä jo pitkään!

Minusta tulee kirjailija! Nytkin suunnittelen jo kirjoja. Sarjaa. Eihän sillä leiville lyö, joten pitää olla myös oikea, kunnon ammatti.

Opettajan työ, tai jonkinlainen insinööri-homma kiinnostaisi. En tiedä, mitä opettaisin, tai millainen insinööri olisin, mutta onhan tässä vielä aikaa miettiä! :P

Mutta kirjailijaksi tulen, vaikka se olisi viimeinen tekoni käsi sydämellä! (:

OP kuittaa.

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Opettaja,tutkija,toimittaja. Siinä ovat top3-ammattivaihtoehdot. Opettajaksi,jos aion,niin ajattelin biologian ja maantiedon opettajaa tai sitten ruotsin opettajaa. Ja yläasteelle tai lukioon, mutta mihinkään ala-asteen opettajaksi en halua mennä.

Tutkijalla tarkoitan biologia, mutta en tiedä,että tulisiko tästä ammatti vai harrastus. Eniten kiinnostavat linnut eli ornitologia, mutta myös perinnöllisyystiede eli genetiikka on hyvin mielenkiintoista.

Jos olisin toimittaja,niin voisin vaikka mennä toimittamaan Akkaria..heh,heh! Tai jos en sinne pääse,niin ehkä jotain tiedelehteä.

Kirjailijan ammattikin on ihan hieno, mutta en ehkä haluaisi tehdä pelkästään kirjailijan töitä,että tekisin jotain toista työtä siinä kirjailijan hommien sivussa.

Vierailija

En tiedä sitten yhtään, miksi haluaisin todella ryhtyä! Onhan tässä toki vielä useampi vuosi aikaa miettiä, mutta nyt en ainakaan millään osaa päättää, mille alalle tahtoisin.

Parhaat numeroni ovat äidinkielessä ja muissa kielissä, ja olen kiinnostunut niiden aineiden lisäksi historiasta, maantiedosta, musiikista ja kuvataiteesta, mitäköhän näillä eväillä voisi tehdä : D Ehkäpä harkitsisin toimittajan tai opettajan uraa...?

Kaukaisissa haaveissani olisivat sitten muusikon, graafikon/kuvittajan, kirjailijan tai ankantekijän (piirtäjän tai käsikirjoittajan siis) urat - ne ovat kyllä hieman epävarmoja ammatteja, mutta jos pystyn toteuttamaan unelmani, kaipa voisin yrittää hankkia sivutyön tai jotain :')

No, pitää ensin opiskella ja harjoitella ahkerasti ...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat