ALA-ASTE VS. YLÄ-ASTE

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Eli mietin vaan kun oon menossa syksyllä ylä-asteelle. Tästä on todella monia mielipiteitä ja siksi perustin tälle oman topicin. Tämmöistä en tiedä olevan ennestään. Ei kiitos sitten mitään "OFF-TOPIC" ja "OFF-TOPIC". Siellä se vain hukkuisi viestitulvaan ja kukaan ei jaksa jotain vastausta kahlata tuhansien viestien seasta. Off-topic on hyvä topic pikkuasioille mutta sen ei täydy olla ainoa topic pulina-osiossa.

Niin, ja tämä on siis myös yleiseen pulinaan ylä- ja ala-asteesta.

Kommentit (15)

Vierailija

U. Naakka97: Onnea vaan yläkouluun ensi syksynä, itse olen kokenut viime syksynä saman muutoksen elämässäni.

Topicin nimeen liittyen täytyy sanoa, että molemmissa kouluissa on omat hyvät puolensa, eikös? :)

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Kummassakin on hyvät puolensa, mutta kyllä minä sanoisin,että yläaste vie voiton tässä tapauksessa. Perusteluita en osaa oikein sanoa,koska kyllä ala-asteessakin on omat hyvät puolensa, mutta sanottakoot vaikka,että yläasteella tulee uusia aineita ja siellä ei olla koko ajan saman opettajan kanssa, vaan on erilliset aineopettajat, kun taas ala-asteella sama opettaja opetti suunnilleen kaikkia aineita.

Vierailija

Ylä-aste vie voiton. Itsekkin menen ylä-asteelle ensivuonna ja pääsen ala-asteelta. Ala-asteella on koko ajan yhden ja saman opettajan kanssa ja kaikki opettajat koko ajan kyttäävät, että onko karkkia, puhuuko toisen selät takana pahaa yms. Onhan ala-asteessa kyllä hyvätkin puolensa, mutta ylä-aste vie joka tapauksessa voiton, jos minulta kysytään. :)

Vierailija

Omasta mielestäni Ylä-aste on parempi koska siellä ei ole niin paljon samoja sääntöjä kun ala-asteella ja sitäpaitsi sitä tuntee itsensä itsenäistyneeksi kun siellä käy ;).

Lillen-Positiivisuus on voimaa-

Vierailija

Ylä-asteessa on kyllä omat puolensa, mutta taidan silti vastata ala-aste.

Ala-asteella on vaan niin paljon rennompaa kuin ylä-asteella; päivät lyhyempiä, kokeita vähemmän, oppitunnitkin ehkä vähän kivempia.

Toki ei yläastekaan kaikilta osin ihan huono ole. :)

Vierailija

Ylä-aste,tietenkin.Paljon rennompaa eikä nipottajia joka kulman takana.Siirryn itse sinne ensi syksynä.Toivottavasti saan uusia kavereita.

Vierailija

Lainaus:
Jazuka: Ylä-aste,tietenkin.Paljon rennompaa eikä nipottajia joka kulman takana.Siirryn itse sinne ensi syksynä.Toivottavasti saan uusia kavereita.

Meillä taas oli niin, että ala-asteella oli rennompaa ja siellä ei ihan joka asiasta nipotettu. :^O

// Ja lainaus ei toimi.

Vierailija

Ylä-aste on parempi.Vaikka tietenkin päivät ovat pidempiä ja kokeita enemmän,niin minä olen ainakin jo tottunut siihen.

Vierailija

Oi, oi! Ihana aihe. Itsekin menen yläkouluun syksyllä ja odotan sitä innolla. Pääsee pois alakoulusta. Ihanaa!

Minusta yläkoulu on parempi. Olen kuullut siitä paljon veljiltäni joista toinen on siellä edelleen ja toinen jo käynyt sen vaiheen läpi. Yläkoulussa on vapaampaa kuin alakoulussa mikä on ehdotonta plussaa. On ärsyttävää kun alakoulun opet hengittää niskaan ja muistuttaa että "kännyköitä ei saa tuoda kouluun" (en kyllä tajuu miks ei saa) tai "muistakaa pestä kädet ennen ruokailua" tai jotain muuta. Kyllä me muistetaan, koska mä en ainakaan haluaisi käsieni kautta mitään mahatautia, mutta kännykkää pidän koulussa mukana vaikka se onkin kielletyä. Se on äänettömällä taskussa tunneilla joten ei siitä mitään haittaa kenellekkään oo.

Se on mun mielipide. Yläkoulu ehdottomasti parempi kuin alakoulu!:D

*Nöösi, nauru naamalla*

Vierailija

Lainaus:
Re: ALA-ASTE VS. YLÄ-ASTE

Otto Ankka-94 - 25.02.10 11:36 (ID 474674)
Lainaus:
Jazuka: Ylä-aste,tietenkin.Paljon rennompaa eikä nipottajia joka kulman takana.Siirryn itse sinne ensi syksynä.Toivottavasti saan uusia kavereita.
Meillä taas oli niin, että ala-asteella oli rennompaa ja siellä ei ihan joka asiasta nipotettu. :^O // Ja lainaus ei toimi.

Oho.Vai oli teillä ala-asteella rennompaa.Minä taas tulen kohta hulluksi ala-asteella.Vali vali vali vali joka ikisestä asiasta:(Vielä monta kuukautta...Järkyttävää...

Vierailija

Kummastakin on jo selvitty, mutta yläasteesta nautin: meillä oli ihana luokka ja opettajat ymmärsivät ihan eri tavalla, miksi kaikkia ei koulu kiinnosta ja elämä tuntuu potkivan päähän. Ala-asteelta en jäänyt kaipaamaan yhtään mitään.

Ai niin, valinnaisaineet ovat myös ehdoton plussa. Ja läksyä oli yläasteella paljon vähemmän :D

Don McAnkka
Seuraa 
Liittynyt26.10.2009

Muistakaahan oikeat termit!

Vastaan yläkoulu, koska pääsen ensi vuonna takaisin entiseen kouluuni kavereiden luokse, kun siirryn yläluokille. Yläkoulussa on paljon mielenkiintoisempia aineita kuin alakoulussa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat