Huom!Vain Rosa-ja Barksfaneille!Ei italialaisfaneille!

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Aloitetaanpas tästä.Oletteko huomanneet,että italialaiset tekevät kaiken maailman tusinatarinoita esim.Roope Ankasta,jotka ovat Rosan,ja Barksin(Itse hahmojen luojat,ja kunnonpiirtäjät)ovat mahdottomuuksia.Esim.ensimmäinen miljoona,3 miljoona jne...Roopenhan piti täydellisen aikajanan mukaan olla silloin pyörittämässä pankkia,eikä mitään hemmetin lottoa!Tai elokuvapelleilyä.

Ymmärsitte varmaan mitä haen takaa.Samalla italialaiset tekevät Roopesta liian pelkurimaisen.Jos ne kertovat "Roopen" nuoruudesta jotain,niin voi tulla esiin että se piestiin yms...Kuka on meinannut jo lähes seota tälläiseen.Sitten nämä italialaiset evät edes yhtään kunnioita hahmojen alkuperäisiä luojia.Esimerkiksi Barksia,Roopen luojaa,joka tietää Roopen elämästä enemmän kuin kaikki italialaiset ankan piirtäjät:DGavazzano sanoo,että Barksin ankat näyttävät oudoilta,liian yksinkertaisilta.Entä Rosan sitten,vieläkin pahemmilta?Jos jotkut sanovatkin,että esim.Barksin työt ovat olleet alku kaiken kauniin,miksi he piirtävät jotakin hemmetin naurattavia väärennksiä.Minusta tämä on vakava asia.Roopen pitäisi olla kunnon tervaskanto,jolla on hieno menneisyys.Sitten vielä kaikki Klondike-Katetkin...Jonkinlainen virallisuus saisi näille tarinoille tulla!Sitten vielä palataan "Barksin"outoon piirtotyyliin.Miksi italialaiset itse sitten piirtävät ankat melkein viivottimilla?Tympiikö ketään sellainen.Jos ei tympi,niin kyllä on kamalaa.En viitsi kirjoittaa enempää asiaa,mutta saitte taatusti jo langan kiinni,mitä tarkoitan.Ottakaa nyt vähän kantaa!

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Mun mielestä parhaat piirtäjät on Giorgio Cavazzano Romano Scartpa Giuseppe Perego Ottavio panaro Lara Molinari Fecchi ja monet muut.

Vierailija

tahvetti01 se ei ole Carl Marks vaan Carl Barks ja hän ei ole Italialainen vaan Amerikkalainen sitten vielä asiaan onko se oikeasti sinun mielestä niin kamalaa jos Jotkut Italialaiset eivät kaikki piirtävät vähän erilaisia Roope tarinita kuin Carl Bark ja Don Rosa se on niiden Italialaisten piirtäjien mielipide että minkä laiseksi Roopen piirtävät ei kaíkkien tarinoiden tarvitse olla kuin Barksilla ja Rosalla ja minä ainakin pidän niistä esim Roope-Setä kuudes miljoonani tarinoista ja se on mukavaa vaihtelua kuin lukea koko ajan jotain Barksin tai Rosan tarinoita.

Vierailija

Tää topickaan ei ole mun mielest hirvee hyvä vai onko?

Ja ei se oo nii kauheeta jos italiainen piirtää.Mun mielestä kaikki piirtäjät on hyviä muttei yhtä hyviä.

Gabi47
Seuraa 
Liittynyt2.6.2010

Noh,ei kaikkien pidä noudattaa samaa kaavaa kuin Barks ja Rosa.Silloinhan kaikki tarinat olisivat aivan samanlaisia , ja olisivat vähän kuin jatkoa toisilleen.Italialaiset piirtäjätkin voivat olla hyviä,esim Giorgio Cavazzano,sekä Marco Rota ovat ihan hyviä.Jos kaikki noudattavat omaa kaavaansa,siitä tulee juuri mukavan erialista,joten tämä on hieman turha topic,ei pahalla.

/;

Vierailija

Jaa... Tietysti jokaisella on mielipiteensä ja arvostan, jos joku on niin kova Barks ja/tai Rosa-fani, että ei kestä muita tarinoita, mutta silloin ei ehkä kannattaisi lukea ollenkaan taskukirjoja ja muita vastaavia, vaan pitäytyä Aku Ankka-lehdessä sun muissa. Itseänikin ärsyttää muutama italialaistekijä, kuten juuri tämän Roope Ankan -miljoonat tarinan tekijät. Mutta italialaistekijät ovat tehneet ankoille oman maailmansa ja siihen pitää vain totutella. Etenkin, kun italialaistekijät sijoittavat Ankkalinnan nykyaikaan toisin kuin Rosa teki.

En nyt niinkään kiistä mielipidettäsi, mutta yritän saada ymmärtämään, että pitää oppia vain kestämään, vaikka ristiriitoja tarinoiden välillä tapahtuukin.

>Risti

Vierailija

Minun mielestä Don Rosa tai Carl Barks eivät ole parhaita.... Paras on, äh! Pistän top 5 listan.

1. Al Taliaferro

2. Don Rosa

3. Carl Barks

4. Cavazzano/Romano Scarpa

5. Marco Rota/Korhonen

-HH!

Vierailija

On kyllä ihan pakko takertua tohon aloitusviestiin: Don Rosa ei keksinyt Roope Ankkaa vaan Carl Barks. Kun Rosa oli pieni Barks oli keksinyt jo Roopen ja monia muita hahmoja.

Italialaisilla on oma tyyli. Mukavan rentoja eikä mitään ''Metsästetään Kaarlo Qustaan aarre'' tyyppisiä. Olisi aivan hirveää jos Aku Ankassa kaikki tarinat olisivat esim Rosaa. Barksilla osaa olla semmotteita hieman vaihtelevia huumorillisia.

Muutenkin Rosalla on semmoinen hieman liian tarkka piirrostyyli mikä ei mielestäni oikein sovi kunnolla Disney sarjiksiin. Rosan piirrostyyli sopisi paljon paremmin esimerkiksi Tex Willereihin, Korkeaanjännitykseen... ynnämuihiinsellaisiin.

Mikäli pitää kuitenkiun seikkailu sarjoista Aku Ankassa, kannattaa lukea myös Romano Scarpan sarjoja. Ne ovat aika samantyyppisiä kuin Rosan mutta eri piirrostyyli. Scarpankin sarjoista löytää helposti kaikenlaisia piilovitsejä. ;)

Barksi on todella hyvä piirtämään ihan perus sarjoja, mutta seikkailut ja aarteenmetsästykset hieman tympii... = Saisivat olla pidempiä ja enemmän huumorillisia. Loppujen lopuksi täytyy sanoa että Barksi taitaa mestarillisesti ihan nämä Jalmarin ''Tusinatarinat''.

Vierailija

Barks on mun lempi piirtäjä, mut tykkään monista italialaisista piirtäjistä, mut kyl vähä tympii ku sellasii roopen feikki nuoruus sarjoja tehään.

Vierailija

Kuulkaa mulle ei oo väliä kuka tarinan on tehny tai koska kuhan se on hyvää luettavaa eli ihan vaan akkaria!!!En paljo välitä jostain italialaisten tai Barksin eroista barks on parempi mutta mulle kelpaa mikä vain.

Vierailija

En mäkää välitä kuka on piirtänyt tai käsikirjottanut tarinan, kunhan se on hyvä ja mukava lukea. Bernado se ei saa kuitenkaan olla, koska vihaan kyseistä piirtäjää

Vierailija

Minusta Italialaiset ovat parempia kuin Amerikkalaiset.Toki minä niitäkin arvostan, mutta Iatlaiset vievät voiton.Ja minusta se Roope Ankan miljoonat-sarja oli ihan hyvä, vaikka se ei ollut mukamas niin "Todellinen".Ja kaikki piirtävät Roopea eri tavalla.Pitäisikö muka kaikkien Roopien olla aivan samanlaisia kuin Barskin ja Rosan?

Vierailija

Tämä on sinänsä turha toppa jne. mutta kaikesta huolimatta, olen kanssasi samaa mieletä, jokseenkin se hieman poikkeaa tuosta sinun ns. vahvasti ilmaistusta mielipiteesä.

Mutta juu, vaikea sanoa, ovatko italialaiset sanoneet Barskin tyyliä kankeaksi, ja Rosan vielä huonommaksi, sillä en pidä mitään tarkkaa tilastoa siitä, mitä he sanovat tai ajattelevat.

Minusta he eivät kylläkään piirrää suunnilleen viivottimelle, katsopa hieman. Mutta se tosin riippuu näkökulmasta.

Itse pidän siinä mielessä italialais-piirtäjistä enemmän, sillä he ovat luoneet enemmän hahmoja, jotka ovat MINUN makuuni. (Esim. suosikki hahmoni, Taikaviitan ja sitä rataa.)

Mutta siinä todella olet oikeassa, että (edelleenkin) MINUN mielestäni vain Rosa osasi tehdä Roopen oikein, vaikka Barskhan Roopen alunperin loikin. Voin, sanoa, vaikka ostin kaikki tämän vuodet Taskarit, en lukenut, en edes vilkaissut yhtään Ensimmäinen Miljoona jne. -tarinaa, ihan siksi, koska se minun mielestäni 'väärin' tehty.

Jos italialais-piirtäjät olisivatki sanoneet Barskin tyyliä huonoksi, voin kyllä sanoa, että olen samaa mieltä. Ei tietenkään kaikessa määrin, mutta siinä suurinmassa kuitenkin. Jotkut tarinat - esim. Kulmikkaat munat on todella hyvin onnistunut - mutta jotkut tarinat vaativat ehkä kuitenkin hieman lisää hiomista. Tokihan sen ymmärtää, kun ajattelee ajankohtaa, (joskus silloin 50-luvulla, en muista tarkkaa aikaa) on tyyli kuitenkin upeaa? Onhan Barsk ollut tekemässä myös suurinman osan vanhoista Ankka -animaatoista.

No, asia joko tuli selväksi tai ei. Pidän silti yhtä paljon italialais- kuin myös amerikkalaiskäsikirjoittajista.

// Pakollakin tuli enemmänkin kuin vain yksi virhe.

~ Viitta on voimaa

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat