Kumpi on tärkeämpää, käsikirjoitus vai piirrokset?

Seuraa 
Liittynyt11.7.2010

Tällainen aihe tällä kertaa.

Eli voitte kertoa täällä, onko käsikirjoitus piirroksia parempi tarinassa vai kenties toisinpäin?

Omasta mielestäni käsikirjoitus on paljon tärkeämpää kuin piirrokset tai piirtäjät ylipäätään, sillä vailla hyvää käsikirjoitusta ei tarinakaan ole kovin innostava, oli ne piirrokset kuinka hyviä tahansa.

Mutta toisaalta myös erinomaiset ja innostavat (joskus myös omaperäiset) piirrokset luovat oman särmänsä tarinaan, joidenka avulla tarinaa jaksaa lukea paremmalla innolla, esim. Bancells, Fecchi ja Alberto Lavoradori ovat tällaisia piirtäjiä.

Asetun silti käsikirjoituksen taakse, koska ilman sellaisia huipputekijöitä kuin Rune Meikle, Guido Martina tai Bruno Concina, ei piirroksetkaan voi huonoa tarinaa pelastaa.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

No minun melestä käsikirjoitukset ovat tärkeämpiä sillä ilman hyvää käsikirjoitusta joka sopii hyvin ruutuihin niin kuvat jäävät jotenkin tönköiksi mutta ei sillon jos käsikirjoitus on hyvä minun mielestä Marco Rotan käsikirjoitukset sopivat todella hyvin kuviin ja etenkin hänen itse käsikirjoittamissa ja piirtämissä tarinoissa.

Vierailija

molemmat ovat tärkeitä.jos ei olisi käsikirjoitusta

ei olisi juonta,jos piirrokset olisivat huonoja/kautta niitä ei olisi se ei olisi kunnon sarjis/se ei olisi sarjis ollenkaan!käsittättekö mitä tarkoitan?

___Aku Ankka___
Seuraa 
Liittynyt17.6.2008

Molemmat ovat korvaamattomia, en keksi mikä olisi tärkeämpi.

Käsikirjoitus on siitä tärkeä että ilman sitä ei olisi koko sarjaa. Sitten kun sellainen on, täytyy siinä olla hyvä juoni tai "punainen linja" niinkuin meidän yksi opettajistamme sanoo, ja sen täytyy liittyä itse tarinan aiheeseen. Ilan hyvää juonta tulee tarinasta tylsä ja sen jälkeen eivät ihmiset enään kauhean kauan luekkaan tämän käsikirjoittajan tarinoita.

Piirtäjätkin ovat omalla tavallaan tärkeita koska ilman piirroksia, ei tarinasta tule muuta kuin tylsä luettava versio. Kun piirtäjä on hommattu täytyy esim. osata piirtää juoneen kuuluvat ilmeet, esim. jos tarina on humoristinen saa siinä olla vähän enemmän "vapautta" miten naamat piirtää, mutta jos tekee jonkun dekkarin täytyy ilmeet olla vähän vakavemmat. Myöskin, jos hän ei osaa pirtää kunnolla ei ihmiset jaksa lukea tarinaa loppuun asti vaan saattavat jättää sen kesken vaikka käsikirjoitus olisikin hyvä.

En tosiaankaan osaa vieläkää sanoa kumpi on tärkeämpi, sillä jos toinen on huono, ei tarinasta takuulla tule hyvä.

Tämmöinen vanha sivujen käyttäjä joka täällä käy piipahtamassa silloin tällöin!

Vierailija

Mä ainakin käsitän.Jos ei ole piirrustusta ei ole sarjakuvaa.Jos ei ole käsikirjoitusta ei ole kunnon sarjakuvaa.Joten molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Vierailija

Lainaus:
kuukai: Mä ainakin käsitän. Jos ei ole piirrustusta ei ole sarjakuvaa. Jos ei ole käsikirjoitusta ei ole kunnon sarjakuvaa. Joten molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Näin asia on. Itsekin olisin vastannut juuri näin. : )

Mr Roope Ankka

Vierailija

Kyllä ne ovat yhtä tärkeitä. Vaikka olisi kuinka hyvä käsikirjoitus, se menettää hohtonsa huonon piirtäjän käsissä. Ilmeettömät naamat tai tyhjät seinät ilman yksityiskohtia piilottavat käsikirjoituksen nerouden, ja koko sarjakuva on pilalla. Ehkä pistäisin kuvat käsikirjoituksen edelle, tai sitten päinvastoin. Ei niitä voi verrata. Huonolla käsikirjoituksella ja huonolla piirtäjällä saadaan kuolettavan huono tulos (esim. ankkatarina Lähikuvia). Huonolla käsikirjoituksella ja hyvällä piirtäjällä saadaan hieman parempi tulos, mutta periaatteessa se on sama asia. Molempia tarvitaan.

Vierailija

Mielestäni molemmat ovat yhtä tärkeitä, mutta ilman kelvollista tarinaa tai juonta ei edes hyvällä piirrosjäljellä saa hyvää tai hauskaa tarinaa. Eli kallistuisin kuitenkin kässärin puolelle.

Vierailija

Mielestäni molemmat ovat yhtä tärkeitä, koska molemmat seikat vaikuttavat siihen tarinaan. Käsikirjoituksen pitää olla selkeä ja helposti ymmärrettävä. Piirroksien täytyy sopia siihen tarinaan, joten siihen kohtaan sitten astuu piirtäjä kuvaan. Käsikirjoitus ja piirrokset ovat mielestäni siis yhtä tärkeitä.

-Scrooge McD, World the richest duck and King of the Klondike-

Gabi47
Seuraa 
Liittynyt2.6.2010

No,ilman kässäriä,ei olisi juonta,mutta kyllähän se piirtäjäkin on usein sitä juonta keksinyt.

Mutta jos on pakko sanoa,niin vastaan piirrokset,koska vaikka käsikirjoittaja tekeekin juonen,alkuperäistä tekstiä ei kuitenkaan julkaista suomessa,vaan se käännetään.Joten meillä se ei siis ole ihan niin aito,mutta kyllähän se suomennos on tärkeä,koska ei olisi kivaa lukea Akua esim Japaniksi.

Ja suomentajat yrittävät kuitenkin mahdollisimaan paljon kopioida alkuperäisestä käsikirjoituksesta.

/;

Vierailija

No molemmat ovat yhtä tärkeitä. Kuvitelkaa vaikka piirrokset ilman käsikirjoitusta tai käsikirjoitus ilman piirroksia.

DONUONTYHMÄ
Seuraa 
Liittynyt11.7.2010

Lainaus:
Re: Kumpi on tärkeämpää, käsikirjoitus vai piirrokset?

gh3 fani - 22.07.10 12:30 (ID 592626)

No molemmat ovat yhtä tärkeitä. Kuvitelkaa vaikka piirrokset ilman käsikirjoitusta tai käsikirjoitus ilman piirroksia.


En kyllä tarkoittanut kysymystä aivan noin. Totta kai käsikirjoitus ja piirrokset täytyy olla, mutta onko parempi, että käsikirjoitus on hyvä ja piirrokset huonot? Vai toisinpäin?

Vierailija

On se kuitenkin kivaa että AkuAnkoissa on käsi kirjoittajat ja piirtäjät.Jos jompi kumpi niistä puuttuisi en tilaisi AkuAnkkaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat