Car Barks VS Don Rosa. Suuri äänestys!

Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

No niin, on vihdoin aika selvittää suurella äänestyksellä kumpi on parewmpi, Rosa vai Barks! Päivitän aina kun ehdin, mutta jos minä emn ehdi päivittää, niin joku muu voisi tehdä sen minun puolestani! äänestysaikaa on 23.7.2010-31.7.2010 aikaa. Äänestys alkaaa....NYT!:D

****HUOM!!****

UUSIA SÄÄNTÖJÄ:

* Ei spämmiä esim "juuri näin!"-viestejä!

* Ei haukuta molempaa tekijää, ettei joku loukkaannu, tai synny liikaa häslinkiä.

* Äänestää saa vain yhden kerran.

* Viestejä saa lähettää maksimissaan kolme tähän Topiciin.

* Äänestysaikaa on 31.12.2011 Asti tai myöhempäänkin.

* Jos olet trolli, häivy heti!!

Sivut

Kommentit (177)

Vierailija

Tämä on turha topic.. Olisit voinut laittaa VS-topaan.

Barks on parempi, Rosa pilkkaaa Mikkiä ja ei ole niin hyvä piirtäjä. Käsikirjoittajana on kyllä hyvä.

Vierailija

Koska Rosa pilkkaa mikkiä niin ääneni menee Barksille.Olen itse iso mikki fani.Mut kyl DonRosa piirtää paremmin.

Vierailija

Lainaus:
Re: Carl Barks VS Don Rosa. Suuri äänestys!

kuukai - 23.07.10 01:10 (ID 593705)

Mutta koska tämä on äänestys se muuttaa asian.Aha.. Jos näin on, kaikki tajuavat että ei haittaa jos tekee kaikista tekijöistä jonkun äänestyksen? Siis VS-topic on tätä varten.

Modeeeeet, mitä mieltä olette?

DONUONTYHMÄ
Seuraa 
Liittynyt11.7.2010

Kumpikaan ei ole mikään suurin suosikkini, mutta periaatteessa vihaan Rosaa eniten. Tällöin mielestäni parempi on siis Carl Barks.

Itse en pidä Rosan tyylistä piirtää, sillä hänen piirtämänsä hahmot ovat luonnottoman jäykkiä, ja vaikuttaa siltä, että häneltä kuluu yhden ruudun piirtämiseen ainakin kuukausi. Se myös tekee siitä jäykän. Rosan olisi pitänyt ottaa piirrostyyliinsä mukaan enemmän lennokkuutta tuovia elementtejä, niin hänen piirroksistaan olisi voinut tulla edes hieman parempia.

Barksin piirrostyylistä pidän enemmän, sillä se on paljon vapaampaa ja lennokkaampaa (varsinkin 60-luvun piirrokset). Eikä hän upota ruutuihin turhia yksityiskohtia vaan pitää ne sarjakuvamaisen luonnollisina.

Molempien käsikirjoitukset sen sijaan ovat mestarillisia. Niistä löytyy niin toimintaa kuin huumoriakin (tosin Rosa on keskittynyt enemmän huumoripuoleen, Barks vain viattomiin hupisarjoihin). Rosan käsikirjoitukset ovat siis hauskempia, mutta Barksin nostalgisempia ja "legendaarisia", ja ne ovat jännittävempiä kuin Rosan kynäilyt. Ehkä pitäisikin puhua piirrostyylin sijasta käsikirjoituksista?

Santtu99
Seuraa 
Liittynyt1.12.2009

Don Rosa on lempisuosikkini johon voi viitata parhaaseen piirtelyyn, hauskoihin sketseihin ja pidempiin jatkotarinoihin. Barksilta taas on vanhan aikaiset piirustuskyvyt, monia sarjoja, strippejä ja on saanut mainetta hetkessä.

Ääneni menee siis.....Don Rosalle.

Vierailija

Olen sanonut mielipiteeni joissain muinaisissa Don Rosa-aiheissa, mutta kertaanpa vielä:

Itse en oikeastaan pidä Rosan piirroksista, koska ne ovat niin elottomia. Vaikka tarkka jälki tekeekin joihinkin vaikutuksen, mielestäni ainakin joissakin Rosan tarinoissa piirrosjälki on jo aivan liian tarkkaa. Käsikirjoituksissa Rosa vie selvästi kaikkia. Parhaiten hänestä muistuttaa ainakin minua Roope Ankan elämä ja teot-sarja sekä Kirje kotoa-tarina, joka on koskettava jälleennäkeminen rosamaiseen tyyliin.

Barksin osalta piirrokset ovat tietysti hieman suttuisia, mutta siihen aikaan nähden selvästi piirtäjien parhaimmistoa. Käsikirjoitukset ovat kekseliäitä ja niin 10-sivuiset vitsisarjat kuin 30-sivuiset seikkailusarjat ovat suosikkejani. Ilman kaikkia Barksin käsikirjoituksissa luomia hahmoja olisivat Aku Ankan nykyiset tarinat itseääntoistavia 3-sivuisia "päläpälä"-tarinoita.

Vaikka Rosa viekin käsikirjoituksissa, päädyn lopulta kuitenkin äänestämään Barksia.

___Aku Ankka___
Seuraa 
Liittynyt17.6.2008

Äänestän omaa suosikkiani eli Don Rosaa. Hänen tarinoissaan on aina jotain huumoria. Hänellä on siis myös näitä lyhyitä vitsi sarjoja, mutta enimmäkseen hän tekee pitkiä ja enemmän vakavia sarjoja. Silti melkein kaikissa pitkissä on jotain huumoria mukana, minkä ei tarvitse liity millään tavalla koko sarjaa, esim. jos Ankat kävelevät puistossa, voi puistossa taustalla tapahtua jotain humoristista. Joten minä olen herra Rosan puolella.

Tämmöinen vanha sivujen käyttäjä joka täällä käy piipahtamassa silloin tällöin!

Vierailija

Näitä on aika paljon. Kannattis kuitenki aina ennen kuin alkaa tekemään mitään niin varmistaa ettei niitä ole muita, tai ainakaan kovin montaa. Vastaan tällä kertaa kuitenkin kysymykseesi, eli ääneni menee melkein tasan, mutta Don Rosa vie kuitenkin voiton. Hän osaa piirtää paremmin.

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat