2 kadonnutta Rosan sarjaa

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tuli nyt jonkinlaisena muistikuvana mieleen joistain viittä vuotta ja siitä eteenpäin vanhemmista sarjoista joista en kirjaimellisesti muista kuin sarjakuvaruutuja. Kolusin kaikki löytämäni ullakolle varastoimani akkarit läpi enkä löyänyt niistä pientäkään viittausta. Toivon siis, että minua harjaantuneempi ankkakansa löytää mitä pikimmin edes toisen sarjoista. Niitä on toistaiseksi kaksi kappaletta ja haeskelen tässä nyt niiden nimiä. Kuvailen niitä mahdollisimman hyvin muistini mukaan. (Ei siis turhaa noottia jos tiedätte miten menee oikeasti)

Sarja1:

Tästä en ole edes varma, oliko se juuri Disneyn sarja! Joka tapauksessa jos se Ankkaa on niin sitten se oli lehdessä. Tapahtumat sijoittuvat avaruuteen jossa Roope, Aku ja pojat matkaavat Pelle Pelottoman(tai jonkun muun) rakentamalla avaruusaluksella hakemassa en muista mitä. Tietyssä vaiheessa he päätyvät vetämään avaruusaluksellaan jotain kääpiöplaneettaa(ja minkähän takia!?) jossa myöhemmin selviää olevan elämää. Muistan myös sen, että se on jatkosarja.

Sarja 2:

Tästä minulla on jo paljon virkeämpi ajatuskartta ja uskon, että se on se sarja joka tulee selvitetyksi edellistä aiemmin. Tällä kertaa Roope, Aku ja pojat ovat jossain viidakonpeitteisessä laaksossa joka suorastaan vilisee hirmuliskoja. Kyseessä saattaa olla aikamatka. Hakivat todennäköisesti tässä kuten varmaankin myös edellisessäkin sarjassa jotain aarretta, sillä Roope on mukana. ;) Tämäkin on jatkosarja ja se julkaistiin Aku Ankka-lehdessä joskus 1990-luvun lopulla tai 2000-luvun alussa. Näistä lehdistä minulla on kuitenkin sattumoisin harmillisesti pulaa enkä siis löytänyt mitään osista.

Ihmistietoa on kuitenkin se, että kummatkin sarjat on käsikirjoittanut ja piirtänyt kukapa muukaan kuin itse mestari Don Rosa. Muut piirtäjät ei tuollaisia aiheita turhaan kuluta! :) Selvittäkää siis sarjan suomenkielinen ja alkuperäinen nimi, uskon pärjääväni niillä tiedoilla. Kiitos jo etukäteen avusta!

//Kyllä olisi ollut eri ääni kellossa ainakin vuosi sitten. Sitä paitsi mikä tässä meni väärin? Viesti on asiallisesti kirjoitettu, noudattaa sääntöjä ja kaikki varmasti ymmärtää mistä on kyse. Mutta annetaan moderaattorien päättää. Sitä(kin) varten he ovat täällä.

///

Lainaus:
Re: 2 kadonnutta Rosan sarjaa

Joona31 - 09.09.10 01:50 (ID 627012) ...sitä paitsi on jo olemassa Kadonneet sarjat topicci.


Kiitos. Lukkoon.

Kommentit (7)

Vierailija

Sarja 2 varmaankin pako Kadonneesta Laaksosta. Ja sama homma muidenkin kanssa että järjetön topic ja sitä paitsi on jo olemassa Kadonneet sarjat topicci.

Vierailija

Lainaus:
Re: 2 kadonnutta Rosan sarjaa

i.k 2000 - 09.09.10 01:39 (ID 627000)

mitä järkee täs topicis on??????????

Samat sanat. Tämän vois minun mielestä pistää jo lukkoon..tosin enhän minä sitä päätä. =) Mutta ei varmaankaan kannattais luoda uutta topicia tämmösen takia..voisit kysyy sitä jossain toisessa keskustelussa..!

-Napu

Ankkafani315
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Re: 2 kadonnutta Rosan sarjaa

Joona31 - 09.09.10 01:50 (ID 627012) ja sitä paitsi on jo olemassa Kadonneet sarjat topicci.


Haluaisin vielä linkin sinne ennen sulkemista, kiitos. En nimittäin löytänyt aihetta edes Kääkle-haulla.

//Apua saisi silti herua, vaikka aiheeni rikkoisi sivuston kaikkia sääntöjä. Tai omahan on asianne. Ja unohtamatta moderaattoreja.

///Sarja 2 on nyt vahvistettu. Se on "Pako kielletystä laaksosta".

Santtu99
Seuraa 
Liittynyt1.12.2009

No niin, selasin tässä Don Rosan kirjoja ja löysin yhden kyseisen etsimäsi tarinaa. Tämä ensimmäinen tarina on Kaksisilmäisten avaruushirviöiden hyökkäys jonka voit löytää helposti Musta Ritari ja muita Don Rosan parhaita kirjasta.

Eli siinä siis.

Ankkafani315
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Re: Re: Re: 2 kadonnutta Rosan sarjaa

Santtu99 - 09.09.10 04:01 (ID 627112)

No niin, selasin tässä Don Rosan kirjoja ja löysin yhden kyseisen etsimäsi tarinaa. Tämä ensimmäinen tarina on Kaksisilmäisten avaruushirviöiden hyökkäys jonka voit löytää helposti Musta Ritari ja muita Don Rosan parhaita kirjasta.

Eli siinä siis.


Tattista. :) Toivottavasti sarja on oikea. Kiitos myös linkistä, tallennan sen suosikkeihin, sillä minulla on pari muutakin sarjaa mielessä mutten muista niitä niin kunnolla että pystyisin kuvaamaan niitä. Kiitos vielä kerran.

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat