Valokuvaus

Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Oma topic valokuvaukselle. Kaikki varmaan tietävät, mitä se on? : D

Tässä topicissa puhutaan nimensä mukaisesti valokuvauksesta. Keskusteluun osallistuakseen ei tarvitse olla mikään ammattikuvaaja tai edes valokuvauksen aktiiviharrastaja, riittää, että on joskus kuvannut kameralla. : ) Eli leppoista keskustelua aiheesta.

Pari kysymystä, jotta päästään alkuun:

- Mitä yleensä valokuvaat? Kuvaatko jotain tiettyjä kohteita (esim. luonto, autot) vai monia erilaisia asioita?

- Miksi valokuvaat?

- Millainen kamera sinulla on?

- Kuinka kauan olet harrastanut valokuvausta?

--------------------------------------------------

Itse olen käyttänyt kameraa vuosikausia, mutta varsinaisesti olen alkanut harrastaa valokuvausta vasta tänä vuonna. Kuvaaminen on minusta todella mukava ja rento harrastus, joskin se vaatii myös rahaa, jos joutuu itse kustantamaan kameransa ja mahdolliset lisävarusteet (jalusta, objektiivit yms...). Itse pidän hyvänä puolena myös sitä, että kuvaaminen on hyvin vapaata. Saa itse päättää, missä, milloin ja mitä kuvailee.

Itse kuvaan kaikenlaista laidasta laitaan. Eniten tulee otettua erilaisia luontokuvia. Lentokoneita tulee myös bongailtua kameran kanssa silloin tällöin. Toki erilaisissa juhlissa yms. kotona tulee usein kameraa käytettyä.

Itse olen kuvannut pääasiassa kahdella kameralla. Ne ovat Canon PowerShot S5 IS - kompaktikamera (eli normaali digikamera) sekä Canon EOS 500D - digijärjestelmäkamera. Piakkoin olen varmaankin siirtymässä Canonilta Nikonin "talliin", kun tarkoituksena olisi hankkia Nikon D5000-järjestelmäkamera.

Aloittelevalle kuvaajalle normaali digikamera on huomattavasti helpompi väline, mutta valokuvauksen aktiivisemmalle harrastajalle suosittelen kyllä järjestelmäkameran hankkimista. Järkkärin kuvaustoiminnot ja erilaiset kuvanmuokkausmahdollisuudet ovat paljon normi digikameraa paremmat.

Nyt vain keskustelemaan! Toivottavasti juttua syntyy edes vähän. : )

//pari nettisivua aiheeseen liittyen:

digitaalikuvaus.com

digifaq.info

Kommentit (6)

vikke98
Seuraa 
Liittynyt20.4.2010

Itse pidän valokuvauksesta paljon. Se on mukavaa ja on kiva valokuvata esim. luontoa. Kuvaan yleensä eläimiä (: D aika sekoa) ja luontoa. Mulla on ihan tavallinen kamera ja olen valokuvannut jo parisen vuotta. Kamerani nimeä en saa päähäni.Valokuvaan aina joskus, en mitenkään aktiivisesti. ; )

Vierailija

Minäkin pidän valokuvauksesta, mutta aikani ei aina tahdo riittää. Tykkään kuvata luontoa. Meiltä löytyy Canonin 500D digijärkkäri ja joku Canonin perus filmijärkkäri. Lisäksi meillä on myös sitten Canonin FS100 Videokamera, mutta siitä ei sen enempää. Minäkään tosiaan en valokuvaa kovin aktiivisesti.

Vierailija

Itsekin kuvaan.

Olen kuvannut parisen vuotta, ja kuten edelliset, tykkään kuvata luontoa.

Kamerani nimeä en muista, mutta se on uusi...

Viitatar2 - Kiitos ja kumarrus!

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Lainaus:
roope setä: http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/viestiketju/16986/kamera_kuva...

Olkaapa hyvät.Eipä tullut tuo topic vastaan, kun suoritin muutaman haun, jotta en tekisi topicia jo olemassa olevasta aiheesta. Mutta niin on näemmä päässyt käymään ja olen itsekin tuohon aikaisempaan kuvaustopiciin vastannut.

Mitenkähän sitten on, pitäisikö tämä topic lukita vai jatketaanko keskustelua täällä? Mitä mieltä moderaattorit ovat?

Vierailija

Enimmäkseen kuvaan eläimiä ja luontoa. Minulla on oma kamera. Se on Canon digital ixsus 9515. Tosi hyvä kamera! Jos toinen kuvaus topic on jo, niin eikö tämä pitäisi laittaa lukkoon? Sain sen syntymäpäivä lahjaksi iskältä joskus ennen elokuuta tänä vuonna. En kuvaa kauhean aktiivisesti, mutta välillä tulee sitä käytettyä.

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat