Etelä vai pohjoinen?

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tässä topicissa puhutaan siitä, että kummassa osassa Suomea asuu, Pohjois-Suomessa vai Etelä-Suomessa. Siihen ei ole pakko vastata, mutta se on kuitenkin yksi olennaisista asioista tälle topicille. Toinen keskustelun aihe on se, että haluaisiko asua vaikka etelän sijasta pohjoisessa tai päinvastoin. Ja vielä kolmantena aiheena on se, että oletko tyytyväinen omaan asuinseutuun.

Itse asun pohjoisessa.

Kyselyn tilanne kolmen ensimmäisen sivun jälkeen:

Etelä 14 - 6 pohjoinen.

Entäs te?

Tekin saatte muuten kysyä tähän topicciin liittyen, jos näätte tarvetta.

//: Niin tuohon minun kysymykseen annan helpotukseksi sen asian, että Pohjois-Suomeksi luetaan ainakin yleensä mielestäni Vaasasta pohjoiseen oleva Suomi.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Kommentit (44)

Vierailija

Ma oon pohojolan tyttösii. =)

Minulla oli kerran tällainen motto :

"Kaikki Etelä-suomalaiset ovat urpoja."

Joten anteeksi etelässä asustelevat... : ) Mutta tuosta motosta on jo aikaa..

Vierailija

Minä asun täällä Pohjois-Suomessa. Kiva paikkahan täällä on asua, mutta talvella täällä on aika kylmä. Mutta en mistään hinnasta vaihtaisi etelään, koska etelässä ei aina ole kunnolla lunta.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Etelä vai pohjoinen?

A-E1 - 18.12.10 08:13 (ID 676482) äläselitänyt! Etelässä on enemmän.

Ai luntako? Siinä olet kyllä väärässä! Esimerkiksi ihan pohjoisessa Lapissa voi hiihtää vielä huhtikuussakin, koska lumi ei tietääkseni ole silloin vielä kokonaan sulanut!

Vierailija

Etelässähän minä poika asustelen. En haluaisi muuttaa täältä, täällä on tarpeeksi lunta ja ei ole mitään paukkupakkasia. Etelä RULES!

-AlienTHEduck, joulua odotellessa

Kalamies
Seuraa 
Liittynyt22.6.2008

Lainaus:
Etelässähän minä poika asustelen. En haluaisi muuttaa täältä, täällä on tarpeeksi lunta ja ei ole mitään paukkupakkasia. Etelä RULES! -AlienTHEduck, joulua odotellessa

Terve etelän toveri. Itse siis asun etelässä, vaikka asun länsi suomessa.

Kalamies aina kalastamassa.

Kalamies aina kalastamassa.

Ankkarock
Seuraa 
Liittynyt14.5.2008

Eiköhän se ole ihan tosiasia, että pohjoisessa on enemmän lunta kuin etelässä.

Itse asun siis pohjoisessa, jos Vaasa todellakin lasketaan pohjois-Suomeen.

Omasta mielestäni Vaasa kuuluu kumminkin etelä-Suomeen.

Ihan kivahan täällä on asua. Ruattalaisia täällä nyt tuppaa olemaan, mutta minkäs teet.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Miksi vain kaksi vaihtoehtoa, etelä ja pohjoinen? Olisi helpompaa, jos otettaisiin mukaan myös Keski-Suomi, ja mahdollisesti Itä- ja Länsi-Suomikin. Mutta mikäli Vaasan kohdalla menee Donaldin mielestä raja, niin sittenhän asun etelässä. Itse en kuitenkaan miellä itseäni etelässä asuvaksi, koska sen verran keskellä Suomea kuitenkin asun.

Niin ja jos joku ei vielä sattunut tietämään, niin asun Etelä-Pohjanmaalla. Etelä-Pohjanmaa on tunnettu mm. Duudsoneista, Provinssirockista, Suomen suurimmasta kyläkaupasta, Powerparkista, Ähtärin eläinpuistosta ja Lappajärven kraaterijärvestä. Niin ja mm. Alvar Aalto on syntynyt yhdessä Etelä-Pohjanmaan kunnassa. Eli nähtävää riittää.

Pohjoisin paikka mihin voisin muuttaa on Vaasa. Tuskin sitä pohjoisemmaksi ainakaan koskaan muuttaisin asumaan. Toki on pohjoisemmassakin on tullut käytyä, mm. Kuusamossa nuorempana ja muutama vuosi sitten Torniossa. Etelässä on tullut käytyä mm. Helsingissä ja Turussa sen takia, koska niistä lähtee laivoja. Myös Kouvolassa, Haminassa, Lahdessa ym. eteläisissä kaupungeissa olen käynyt, mutta ei niissä ole mitään sen ihmeellisempää kuin täällä. Toki kauppoja on enemmän, eikä tarvitse ajaa monta kilometriä, että löytää lähimmän kaupan.

// En asu Seinäjoella, mutta lähellä kuitenkin : )

Ankkarock
Seuraa 
Liittynyt14.5.2008

Duudsonit on kyllä hauska ohjelma. Ettei lordi vain olisi Seinäjoelta.

Alahärmässäkin on tullut käytyä parisen kertaa kesällä lähinnä Powerparkissa käynnillä ja sukulaisten kattelussa.

On tullu kyllä käytyä monessa kaupungissa autolla. Ainoa kaupunki mihin voisin kuvitella muuttavani Etelä-Suomessa on Lahti/Orimattila/Pertunmaa-alue.

Lahdessa vietin sellaset 3 vuotta natiaisena, Orimattilassa taas on tullu käytyä sukulaisilla monta kertaa ja Pertunmaalla meillä on mökki.

Meni ehkä hieman offiksi, mutta kyllä se Etelä-Suomikin on ihan hyvä alue asua. Itse en ainakaan haluaisi muuttaa pk-seudulle. Kääk!

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Eteläisin paikka missä minä olen käynyt Suomen rajojen sisällä ollessani on Hanko, jossa kävimme yhdellä kesälomareissulla muutama vuosi sitten, kun oli niin läkähdyttävän kuuma, mutta niin upea ilma kuitenkin silloin Hanko näytti Suomen kauneimmalta paikalta. Pisteet siitä Hangolle.

Ja sitten vastaavasti pohjoisin paikka missä minä olen Suomessa käynyt on Kittilän Levi. Sielläkin on tullut kesällä käytyä. Mutta paikka jossa tuolloin yövyimme siellä suunnalla, ei todellakaan ollut mikään paras mahdollinen. Huoneessa oli muistaakseni vain pöytä ja kaksi kerrossänkyä. Huoneita oli sisällä viisi, ja ulkoa terassilta mentiin suoraan yhteen, kuudenteen huoneeseen.

Sitten yksi todella mukava paikka kaikin puolin on Tampere! Se on minun ykkössuosikki kun kysytään parasta paikkaa Vaasan eteläpuolisessa Suomessa. ;)

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Kyllä täytyy nyt kehua sen verran omaa kotikaupunkiani Espoota ja sanoa että se on kyllä loistava paikka asua! Asun siis etelässä. : ) Ei yhtä ruuhkaista ja vilkasta kuin Hesassa, mutta kaikki palvelut ovat kuitenkin lähellä ja kaikenlaistahan täältä löytyy. xD

Helsingissä (ainakaan keskustassa) en oikein haluaisi asua. Mutta sielläkin on kiva käydä etenkin kesäisin.

Tamperekkin on ihan mukava paikka, tosin en ole siellä enää vuosiin käynyt. Lappeenranta, Mikkeli, Lahti yms ovat tietysti mukavia kaupunkeja. Sitten itä-Suomen pikkukunnat, missä on järviä, metsää ja mökkejä ovat kesällä viihdyttäviä. Samoin kuin merelliset paikat, kuten Hanko jne.

Vierailija

moi, minä taas täällä!!

mä asun etelässä päin jos mä nyt oon varma näistä ilmanssuunnista! :D:D :D :D

vinkkinä kaupungkista voin antaa sen että mä ausn suomen pääkaupunkis päätelkää siitä!! toivottavasti tiedätte suomen pääkaupunkigin!! :D :D :D

-ankkafani etelästä :D :) :D

Vierailija

Lainaus:
Otto Ankka: Kyllä täytyy nyt kehua sen verran omaa kotikaupunkiani Espoota ja sanoa että se on kyllä loistava paikka asua! Asun siis etelässä. : ) Ei yhtä ruuhkaista ja vilkasta kuin Hesassa, mutta kaikki palvelut ovat kuitenkin lähellä ja kaikenlaistahan täältä löytyy. xD Helsingissä (ainakaan keskustassa) en oikein haluaisi asua.Minäkin asun Espoossa : ) Olen samaa mieltä Hesasta sekä Espoosta. En haluaisi muuttaa täältä ikinä johonkin muuhun kaupunkiin (Suomen sisällä olevaan).

Vaa_ri
Seuraa 
Liittynyt7.4.2009

Lainaus:
noor:
Lainaus:
Otto Ankka: Kyllä täytyy nyt kehua sen verran omaa kotikaupunkiani Espoota ja sanoa että se on kyllä loistava paikka asua! Asun siis etelässä. : ) Ei yhtä ruuhkaista ja vilkasta kuin Hesassa, mutta kaikki palvelut ovat kuitenkin lähellä ja kaikenlaistahan täältä löytyy. xD Helsingissä (ainakaan keskustassa) en oikein haluaisi asua.
Minäkin asun Espoossa : ) Olen samaa mieltä Hesasta sekä Espoosta. En haluaisi muuttaa täältä ikinä johonkin muuhun kaupunkiin (Suomen sisällä olevaan).


Voisin yhtyä tähän vaikka lahtelainen olenkin. Espoon ainut huono puoli on se että se on porvareiden asuinaluetta eikä tällaisella tyhjätaskulla ole ikuna sinne asiaa. 8'D Tampere voisi siis olla todennäköisempi vaihtoehto sitten joskus kun tämän emäjunttilaperäkylän kykenen taakseni jättämään. Helsinkiin en itsekään muuttaisi vaikka sieltä työtä tarjottaisiin, ehkä johonkin lähelle mutten ikinä Helsinkiin.

Eli etelässä periaatteessa asun juu, ja ihan kiitettävästi täälläkin on lunta sekä pakkasta talvisin kun ei keskustan saasteissa asu. Onhan tässä lähennelty tänäkin talvena -30:ntä joka on mielestäni ihan riittävästi.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Re: Etelä vai pohjoinen?

AlienTHEduck - 18.12.10 08:18 (ID 676486) Etelä RULES!Juuri tuon takia sen moton värkkäsinkin. >_< Etsusuomalaiset ovat aina ylpeilemässä, miten siistiä siellä on asua. Huokaus.

// En tarkoita teitä kaikkia.

//

Lainaus:
mutta kesällä täällä on paljon lämpimämpää kuin pohjoisessa, se on kylmä fakta.


Kuinka monta astetta siellä on ollut? Viimekesänä täällä oli lämpimin aste suunnilleen +39 tai jopa 40 tai yli, en nyt tarkkaan muista. Kyllä me pohjoisessa asuvatkin saamme nauttia lämmöstä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat