The possible destruction of the world from pollution.

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tämä keskustelu nimensä mukaisesti käsittelee saasteita joista maailman tuho voi aiheutua ennen auringon posahdusta. (Räjähdystä.) Itse olen hieman huolestunut... VAIKKA EHKÄ SE EI AIHEUTA KUOLEMAN VAARAA AIKANAMME SE VOI TUHOTA IHMISKUNNAN MYÖHEMMIN... Juu isolla kirjoitin. Enkä vahingossa... Juu uskokaa pois caps lock ei jäänyt vahingossa päälle. Tässä keskustelussa on tarkoitus käydä tälläisia asioita läpi:

1. Miten saasteet vaikuttavat?

2. Voivatko ne aiheuttaa vaaraa?

3. Miten niitä voidaan välttää?

4. Haluaisitko itse vähentää saasteita?

Eli pohdiskelua tämänlaisita asioista... Ei mielestäni mikään turha aihe mutta jos ei kiinnosta niin klikkaa vain tuosta: Aloita uusi viestiketju/Palaa foorumin etusivulle kohdasta. Jaah... Klikkasit tästä koska et opiskele Englantia ja halusit tietää mitä lause tarkoitti... Noh kenenkään ei ole pakko vastata...

SÄÄNNÖT:

1. Ei spämmiä.

2. Ei kiitos liian lyhyille viesteille.

3. Lue säännöt.

4. Jos ei kiinnosta niin antaa olla.

HE ~ Halki elämän ja nettisivujen.

Kommentit (10)

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Vastaanpa noihin kysymyksiin.

1.Miten saasteet vaikuttavat? Vastaus: No nehän tuhoavat luontoa tietenkin.

2.Voivatko ne aikeuttaa vaaraa? Vastaus: Ainakin tulevaisuudessa, ellei saasteiden käyttöä lopeteta.Ja tuskin lopetetaan.Silloin ei voisi kulkea autot, ja kaikki olisi vaikeampaa.Sillä ei oikeastaan voi paljoa mitään.Joskus myöhemmin maapallo varmaan tuhoutuu saasteiden vuoksi.

3.Miten niitä voidaan välttää? No niin ettei ole olemassa autoja, tehtaita, eikä paljoa mitään.Niin kuin jo sanoin kaikki olisi silloin paljon vaikeampaa.

4.Haluaisitko itse vähentää saasteita? Vastaus: Välillä en mutta joskus kyllä.

~Daniel, Ankanpoikien ehdoton fani.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

oho,ei näemmä juurikaan ketään kiinnosta.

Roskien lajittelu ja roskien vieminen roskikseen saattaa tuntua rasittavalta mutta se on tärkeä asia.

Yksinään ei voi pelastaa maailmaa mutta jos tarpeaksi moni veisi roskat roskikseen ja kierrättäisi,Menisi treeneihin pyörällä,Sammuttaisi elektroniikkalaitteet kun niitä ei enää käytä,vetäisi laturin irti seinästä kun sitä ei tarvitse..

Tälläisiä yksin kertaisia asioita!

Ovatko lähes kaikki tosiaan niin laiskoja että eivät voi suorittaa näitä asioita.

Siis jokainen nyt varmistaa ettei latureita ole turhaan seinässä jne.

Ja sitten vastaukset kysymyksiin..

1.tuhoavat luontoa ja aiheutta ilmaston lämpenemistä josta seuraa merialueiden ehtyyminen,jäätiköiden sulaminen..

2.KYLLÄ

3.Mainitsin sen alussa

4.Kyllä.Ehdottomasti!

Vierailija

Olen itsekin huolestunut maapallon kannasta. Kuitenkin jonkin tutkimuksen mukaan nykyiset tai tulevat saasteet eivät tuhoa Maapalloa, mutta yritetään välttää silti saasteiden ja roskien levittämistä, että rakas Telluksemme olisi mukavampi paikka asua, jookos?

Liika hiilidioksidi, jota tulee esim. autoista, kerääntyy ilmakehään, ja kerää auringon lämpöä niin, että ilmasto lämpenee. Roskien heittäminen maahan hankaloittaa kasvien kasvua, eivätkä ne maadu, jos materiaali ei ole biohajoavaa. Roskat myös rumentavat maisemaa, ja hiilidioksidi, häkä, tuhkapilvet, musta savu ja muut saasteet tuhoavat taivaan, ja hankaloittavat esim. lentokoneiden kulkemista, hengittämistä ym. Mieltäni kalvavat eniten laivojen öljyvuodot, jotka sotkevat meren ja tappavat miljoonia kaloja sekä lintuja.

Saasteet voivat aiheuttaa vaaraa. Kuten jo ylemmässä kappaleessa sanoin, ne voivat aiheuttaa ilmaston lämpenemisen ja estää kasvien kasvun, tuhota eläimiä jne.

Mielestäni voisimme vähentää sähkön, veden ja bensan käyttöä. Esimerkiksi nykyään kuljemme paljon autolla, jopa lähikauppaan, jonne ei ole edes kilometriä. Silti vältämme jättämästä valoja päälle, laitamme pesukoneen mahdollisimman täyteen ja muuta, mutta autoa käytetään liian usein. Sen käyttöä voisi vähentää, sähköä voisi tuottaa luonnonvoimin(tuulivoimalat, aurinkokennot yms)enemmän. Sähköautoja kannatan, sillä ne eivät päästä saasteita ilmaan ja ovat paljon hiljaisempia. Tosin sitäkin vain, jos sähkö autoihin tehdään tuulivoimaloissa, ja tavalliset autot otettaisiin käytöstä kokonaan pois.

Tahtoisin todella vähentää saasteita, koska ne tuhoavat paljon ympäristöä.

JKP
Seuraa 
Liittynyt29.5.2008

Tämä asia tosiaan puhuttaa paljon ainakin tällä hetkellä. Mielestäni tosiaan koko ajan mennään oikeastaan huonompaan suuntaan, vaikka ilmastonlämpenemistä ja muuta sellaista onkin yritetty hidastaa, mutta silti hiilidioksidipäästöjen määrä on yhä aivan liian suuri, koska ihmiset käyttävät liikaa autojaan. Öljyäkin useiden ennusteiden mukaan riittää vain 50 vuodeksi ja sen takia etanolia onkin ruvettu lisäämään bensiinin joukkoon, jotta bensaa ei tarvittaisi niin kamalia määriä.

Laivojen öljyvuodot ovat tosiaan aivan kamala asia niin kuin Roussa jo sanoikin. Roskaamisenkin pitäisi loppua ja sitä voisimme vähentää niinkin yksinkertaisella asialla kuin sellatteella periaatteella, että keräämme ainakin yhden roskan joka päivä. Vaikutus on pieni, jos vain muutamat ihmiset tekevät näin, mutta jos kaikki alkaisivat kerätä roskan päivässä ero saattaisi jo näkyä selvänä roskaamisen vähentymisenä.

Eli kaikki vaan mukaan tuohon "Roska päivässä" -tempaukseen!

Sitten toki kaikenlainen muukin luonnon tuhoaminen, kuten vaikkapa hiuslakan käyttö on oikeastaan aika väärin ja sitä kannattaisi rajoittaa hieman. No enpä tästä aiheesta nyt ainakaan kovin paljon enempää keksi, kun tuli pieni ajatuskatkos, mutta kaikki vaan mukaan tuohon "Roska päivässä!" juttuun. Yhden roskan kerääminen päivässä ei nimittäin ole suuri homma, vaan harvinaisen pieni homma.

~JKP Ilmaston puolesta

Vierailija

Noh nostetaanpa tämäkin roska ylös täältä sivulta neljä. Itse olen varsin huolestunut tästä asiasta koska haluan tehdä sille jotain mutta aina jätän valot päälle johonkin huoneeseen tai muuten vain tuhlailen huolettomasti luonnonvarjoja. Vettä lorisee hanasta litratolkulla ja muuta vastaavaa. Siis olen itse huolestunut mutta minun on hankala tehdä mitään. No yksin ei maailmaa kukaan valloita. Menee sanonta mutta yhdessä sen voi sama pätee maailman pelastamisessa. Joten riittää jos saisin levitettyä kaikille sanomaa: Älkää tuhlatko luonnonvaroja holtittomasti. Itse alan pyrkiä siihen. Jos haluamme pelastaa maailman saasteilta keksikäämme keinoja saasteiden vähentämiseksi. Nyt voimme vain olla tuhlaamatta holtittomasti luonnonvaroja. PS. Mielestäni tämä on tärkeä aihe koska tilanne on päällä joka maassa. SAASTEITA ON LIIKAA.

HE ~ Halki elämän ja nettisivujen.

Vierailija

Hieno topic HE! Tässä on todellakin kyseessä sen verran arvokas aihe, että kyllä aiheelle oma topic suodaan.

Roskaushan on yksi pahimmista tavoista huonontaa ilmastoa. Itsekkin olen siihen (valitettavasti) syyllistynyt, enkä vain kerran, vaan ihan useitakin kertoja. Voin rehdisti sanoa tuon, sillä kun nyt myöhemmin ajattelen tekemääni, pidän itseäni täysin tyhmänä. Eikä se, ole valitettavasti ainoa tapa jolla olen ilmastonmuutosta nopeuttanut. Omalta osaltani voin siis sanoa, että olen aikamoinen ilmaston vihulainen.

1. Valitettavan monella tavalla. Esimerkiksi napojen jäätilanteeseen ja ilmaan jota tälläkin hetkellä (toivottavasti) hengitämme.

2. Sen monet varmasti tietävät, sillä onhan niihin toimenpiteisiin jo ryhdyttykkin. Kuitenkin, jossain vaiheessa tyhmyytemme varmasti kostautuu. Sitä ei kuitenkaan kukaan tiedä, miten.

3. Ensinnäkin vähentämällä autoilla ajamista ja kulkea vaikkapa pyörällä. Muutenkin polttoaineiden kulutusta pitäisi vähentää tai keksiä esimerkiksi joku bensaa vastaava neste, joka ei kuitenkaan ole haitallinen ilmastolle. Roskaus tietenkin on asia, jota jokainen voi itse miettiä ja vähentää halutessaan.

4. Haluaisin, mutta en yleensäkkään siihen pysty. En vain osaa tehdä mitään mikä hyödyttäisi ilmastoa, vain sitä vastaan. Koitan ainakin tulevaisuudessa vähentää omaa roskaustani ja yrittää myös hillitä muiden roskan heitelyä. Omalta osaltani ilmasto ei ole ainakaan parantunut. Sen voi rehdisti sanoa.

>XRoke>

Vierailija

Lainaus:
Eli kaikki vaan mukaan tuohon "Roska päivässä" -tempaukseen!

Vastustaakseni tekopyhyyttä heitän roskan päivässä maahan.

Vierailija

Hieno aihe, ihme ettei porukka ole hirveästi innostunut!

1. Saasteet, noh, nehän vaikuttavat lukuisilla eri tavoilla. Kaikkea ei vielä edes tiedetä, eikä mielestäni koskaan tulla tietämäänkään. Luontoon ja eläimiin ne vaikuttavat kaikista näkyvimmin kantojen kutistumisella (elinympäristöiden pieneneminen, hedelmöittymisongelmat, liian saastuneet olosuhteet, tappavat myrkyt ja mutaatiot), mutta pikku hiljaa ne vaikuttavat myös ihmiseen. Aivan samalla tavalla kuin luontoonkin, suurin osa ei vain halua myöntää sitä itselleen.

2. Kuten yllä jo sanoin, kyllä, ne aiheuttavat kaikenlaista vaaraa sairauksien, mutaatioiden ja muiden ei-toivottujen asioiden muodossa.

3. Välttää? Nykyään saasteita ei oikeastaan voi välttää. Edes vetäytyminen metsän siimekseen puuvajaan ei auta, sillä teollistuminen on edennyt pitkälle, myrkyt kulkevat vähintään maaperässä. Niitä voi (ja kannattaa) lähinnä vältellä parhaansa mukaan.

4. Totta kai, mietin asiaa lähes joka päivä. Pyrin matkustamaan arkena jalan tai pyörällä jokaisen mahdollisen matkan. En ole hankkinut minkäännäköisiä ajokortteja enkä aiokaan, sillä en aio hankkia omia kulkuneuvojakaan, joukkoliikenne kunniaan. Sen käyttäminen säästää luontoa.

Lähi-, luomu-, ja kasvisruoan syöminen on myös hyvin ympäristäystävällistä ja turhia pakkausmateriaaleja pitäisi välttää, kaikki mahdollinen kierrättää ja ainakin lajitella oikeisiin jäteastioihin!

Myös turha kemikaalien (shampoo, meikit yms.) käyttö kannattaa jättää, sillä suurinta osaa kemikaalien vaikutuksista ihmiselle EI ole tutkittu kunnolla ja riittävästi. Ihmiseen kulkeutuukin päivän aikana ilman saasteiden ja ihan hygienia- tai kauneuskemikaalien takia useita tuhansia, ellei miljoonia, tuntemattomia ja tutkimattomia kemikaaleja. Vältän myös turhia sellaisia.

Pitää kuitenkin kaikessa ympäristötietoisuudessakin muistaa, ettei kukaan voi tehdä kaikkea itse. Kukin tekee osansa, sekin vaikuttaa jo hyvin paljon. :) Kaikki yhdessä, silloin jotain myös tapahtuu!

Vierailija

Ilmaston muutos on tietääkseni jo vakavimman vaiheensa käynyt jo läpi ainakin tältä kerralta, mutta ei se pysähtynytkään ole, vaikkakin monet ihmiset niitä hiljentävätkin. Tehtaat päästävät eniten päästöjä, etenkin ydinvoimatehtaat (miksi siis sellaisia rakennetaan lisää)... Autot ovat tietääkseni vain murto osa tehtaiden päästömäärästä.

1. Eivät saasteet tietenkään hyvin vaikuta, riippuu toki, mikä saaste on kyseessä, mutta tuskin mikään saaste maapallolle hyödyksikään on...

2. Eivät saasteet välttämättä aiheuta suria vaaroja, mutta pikkuhiljaa ne tietysti vaikuttavat, ja mahdollisesti voi jotain vaaraakin aiheuttaa.

3. Niitähän voidaan välttää monin keinoin...

4. No, tietenkin aina jonkun verran tulee sitä haluttuakin.

Vierailija

1. Saasteethan tuhoavat parhaillan Otsonikerrosta. Kun sitä ei enää ole, auringon UV-säteilyt pääsevät maahan.

2. Kuten tuossa jo sanoin, ne aiheuttavat vaaraa. UV-säteilyt ovat todella vaarallisia ihmisille.

3. Käytetään vähemmän autoja.. Niitä keinoja on monta, mutta tähän hätään en keksi paljoa.

4.Tietenkin haluan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat