# Finias ja Ferb-hahmoista tietoa

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

# HAHMOT:

Finias Flynn (Phineas Flynn) on Ferbin velipuoli. Hänellä on punaiset hiukset ja siniset silmät, ja hän on pienikokoinen. Finias on luonteeltaan päättäväinen, ystävällinen, kekseliäs ja erittäin luova. Hänellä on positiivinen "tartu hetkeen"-elämänasenne, mikä saattaa olla syynä siihen että muut ihmiset pitävät hänestä. Hän keksii tylsimmillekin kesäpäiville tekemistä, ja on useimmiten se joka suunnittelee ja etenkin organisoi poikien ideat. Finiaksella on muutamia iskulauseita jotka toistuvat jaksosta toiseen, kuten "Hei, missäs Perry?" ja "Ferb, tiedän mitä tehdään tänään."

Ferb Fletcher on Finiaksen erittäin älykäs ja hiljainen velipuoli ja ystävä, joka tulee alunperin Britanniasta. Hän puhuu vähän, mutta asiaa. Tosin sekä Finias että Ferb itse ovat muutamassa jaksossa viitannut siihen, että Ferb puhuisi paljonkin. Ferb on se joka yleensä tekee suurimman osan rakennustöistä. Hän on kymmenvuotias ja hänen hiuksensa ovat vihreät. Hän on ihastunut Vanessa Tollontyöhön.

Candace Flynn on Finiaksen 15-vuotias sisko. Hänellä on oranssit, pitkät hiukset ja tummansiniset silmät sekä melko pitkä kaula. Candace yrittää todistaa äidilleen, että Finias ja Ferb rakentavat monimutkaisia ja vaarallisiakin laitteita, mutta ei ikinä onnistu siinä, sillä aina laitteet ja rakennelmat katoavat juuri ennen kuin Candace saa äitinsä paikalle. Candace on ihastunut Jeremyyn ja hänellä on hyvä lauluääni. Toisinaan tytöllä on vaikeuksia asettaa tärkeysjärjestykseen ihastuksensa Jeremyyn ja halunsa nalkittaa Finias ja Ferb.

Nokkaeläin Perry (Perry the Platypus) on Finiaksen ja Ferbin perheen lemmikki, jolla on salainen henkilöllisyys Agentti P:nä eläinagenttijärjestössä, jota johtaa Majuri Sähkeinen. Agentti P:nä Perryn homma on pysäyttää Tohtori Tollontyön pahat juonet, mutta Flynn-Fletcher -perheen lemmikkinä sen pitää esittää aivotonta eläintä etteivät nämä saa vihiä sen salaisesta henkilöllisyydestä. Ratkaiseva ero Nokkaeläin Perryn ja Agentti P:n välillä on ruskea hattu, jota ilman esimerkiksi Tollontyö ei koskaan tunnista tätä arkkivihollisekseen.

Tohtori Tollontyö (Doctor Heinz Doofenshmirtz) on Perryn arkkivihollinen. Hän on hullu tohtori (tohtorinpaperit ovat tosin netistä ostetut), joka on aina pahanteossa. Hän rakentaa toinen toistaan hullumpia vempeleitä, joiden nimessä on aina -naattori. Usein hänen juoniinsa liittyy jokin traaginen menneisyyden trauma. Hänellä on tytär nimeltä Vanessa Tollontyö, ja hänen ex-vaimonsa nimi on Charlene Tollontyö.

Linda Flynn on Finiaksen ja Candacen äiti ja Ferbin äitipuoli. Hänellä on oranssit hiukset ja siniset silmät, ja hän on kiinnostunut antiikista. Hän oli nuorempana suosittu poppitähti, "yhden hitin ihme" Lindana. Hän on hyvin kärsivällinen jopa silloin, kun Candacen pakkomielle nalkittaa veljensä on pahimmillaan. Linda ei usko tyttärensä tarinoihin Finiaksen ja Ferbin rakentelusta, sillä hän ei ole koskaan nähnyt niistä yhtään. Hän kuvittelee, että pojilla on vain vilkas mielikuvitus.

Lawrence Fletcher on Ferbin isä, sekä Finiaksen ja Candacen isäpuoli, mutta nämä kutsuvat häntä silti isäksi. Lawrence tulee Isosta-Britanniasta, jossa koko perhe vieraileekin toisinaan. Kuten Linda, Lawrencekin on kiinnostunut antiikista.

Isabella Garcia-Shapiro on Finiaksen ja Ferbin hyvä ystävä, joka auttaa heitä usein suunnitelmien toteuttamisessa. Hän on meksikolais-juutalainen, hänellä on tummat, pitkät hiukset ja hän pukeutuu pinkkiin ja valkoiseen. Isabella on hyväkäytöksinen ja fiksu partiolainen, ja hän johtaa Korpityttöjen ryhmää 46231. Isabella on ihastunut Finiakseen, mutta Finias ei yleensä tunnu edes huomaavan ystävänsä ihastusta. Isabellan iskulause on Finiakselle (ja Ferbille) suunnattu "Mitäs puuhaat?" Isabellalla on chihuahua nimeltä Pinkki, joka on Perryn tavoin salainen agentti.

Jeremy Johnson on Candacen ihastus; vaaleatukkainen ja sinisilmäinen poika joka on töissä pikaruokalassa. Hän on rento ja hauska, eikä tunnu säikähtävän Candacen välillä hyvin pakkomielteistäkin käytöstä veljiensä suhteen. Hän tuntee samoin Candacea kohtaan kuin tyttö häntä, ja sarjan myöhemmissä jaksoissa he ovatkin virallisesti pari. Parin ensimmäinen suudelma tapahtui erikoisjaksossa Summer Belongs To You.

Suzy Johnson on Jeremyn pikkusisko, joka pompottaa ja kiusaa Candacea aina Jeremyn ollessa paikalla. Jeremy uskoo kuitenkin, että hänen siskonsa on suloinen ja viaton pikkutyttö.

Stacy Hirano on Candacen yksi parhaimmista ystävistä. Hän on japanilaista syntyperää.

Jenny on Candacen toinen hyvä ystävä.

Vivian Garcia-Shapiro on Isabellan äiti.

Vanessa Tollontyö on tohtori Tollontyön tytär, joka yrittää saada isänsä kiinni itse teossa (mutta epäsäännöllisemmin kuin Candace veljensä). Hänen hiuksensa ovat ruskeat ja hän pukeutuu kokomustiin vaatteisiin ja liikkuu gootti- ja punkrock-tyyppisissä porukoissa. Luonteeltaan Vanessa on erittäin sarkastinen, ja hän joutuu joskus häpeämään isäänsä, joka ei tunnu aina tajuavan että hän on jo teini-ikäinen eikä pikkutyttö enää. Vanessa kuitenkin tuntuu pitävän isästään, ainakin silloin kun tämä ei keskity vain töihinsä. Vanessalla on poikaystävä nimeltä Johnny, ja hän osaa myös laulaa.

Baljeet on älykäs lapsi joka on tullut Intiasta Amerikkaan ja on Finiasin ja Ferbin ystävä. Hän pitää koulunkäynnistä ja opiskelusta ja haluaa hyviä numeroita. Hänen pahin pelkonsa onkin saada hylätty kokeesta.

Buford Van Stomm on isokokoinen poika, joka kiusaa muita lapsia. Hän on yleensä eniten Baljeetin kimpussa, mutta muutkin saavat joskus osansa kiusaamisesta. Buford tulee rikkinäisestä kodista, ja hänen paras ystävänsä on kultakala nimeltä Biff (joka on nimetty hänen äitinsä mukaan).

Majuri (Kauno) Sähkeinen (Major (Francis) Monogram) on eläinagenttijärjestön johtaja ja näinollen Agentti P:n eli Perryn työnantaja. Hänellä on avustajanaan yliopisto-opiskelija apurinsa nimeltä Carl. Perry on nokkaeläin joka hiiviskelee salapaikkaan.

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat