Väittely- / tiede- / filosofiatopic

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tämä topic olisi siis varattu väittelytilanteille. Eli jos sinulla on mielessä jokin asia, josta olet varma mutta joka poikkeaa yleisestä käsityksestä, kirjoitappa äkkiä tänne.

Viestisi saa mennä hieman yli offtopic -rajan, kunhan viesti viittaa jollakin tavalla edelliseen viestiin eikä aihe karkaa kokonaan käsistä.

Ensimmäiseksi väittelynaiheeksi nostaisin että, kumpi on pahempi: tupakka vai alkoholi?

Kommentit (7)

Vierailija

Aika paha kysymys, mutta mielestäni alkoholi. Toki se on maltillisesti käytettynä täysin sallittava aine, mutta Suomen juomakulttuuri on yleensä kaikkea muuta kuin maltillista. Alkoholismi on myös verrattavissa huumeongelmiin. Juujuu, tupakka on epäterveellistä, tuhoaa sademetsät, rahtaus saastuttaa ja savu vahingoittaa myös ympärillä olevia. Tupakan aiheuttamaan keuhkosyöpään kuolevat ihmiset ovat kuitenkin tietoisia vaarasta, toisin kuin lapsiperhe, joka on matkalla kotiin särkänniemestä ja ajaa nokkakolarin jonkun rattijuopon kanssa.

/// Mulla oli muuten just eilen mieles että pitäs alottaa joku tämmöne topic : D

Vierailija

Tupakka. Punaviinihän on terveellistä kun sitä juo maltillisesti, mutta jos viinaa juo liikaa niin se on huono homma.

Tupakkahan on myös hengenvaarallista.

Vierailija

Itse en harrasta tupakkaa tai alkoholia kun pään voi saada sekaisin paljon luonnollisimmillakin keinoilla.

Hyvä esimerkki on esimerksi tuliset chilit. Kun syö pienen palan 10+ chiliä paljaaltaan tulee hieno tunne kun suusta (ja silmistä) valuu vettä holtittomasti ja kun tätä jaksaa sietää ~10min alkaa kivun myötä erittyä endorfiinejä jotka toimivat opiaattien tavoin ja näin ollen vähentävät kivuntunnetta samalla tehden hassun olon ;)

Sen lisäksi on olemassa useita psykedeelisiä aineita joita saa ihan perus elintarvikaupoista tai kukkakaupoista :)

Pajauttaja: Alkoholismi on myös verrattavissa huumeongelmiin.

Nojaa, osittain. Tiedäthän itsekkin eron niissä ;)

Vierailija

Noh, näkisin alkoholin noista kahdesta pahempana. Vaikka kumpikin on päihde ja aiheuttaa laajalti terveysongelmia, liittyy alkoholiin paljon muutakin.

Alkoholiriippuvaisuus on alkoholistin ja yhteiskunnan kannalta huonopi asia kuin tupakkariippuvuus. Tupakka kaikesta pahastaan huolimatta ei tee ihmisistä väkivaltaisia (korkeintaan ärtyneitä). Voimme osoitta monta alkoholisteja joilla menee huonosti alkoholin takia. Voimme osoittaa monta tupakoitsijaa joilla menee huonosti, mutta siitä harvemmin syytetään tupakointia.

Terveysvaikutuksista voin mainita sen verran, että uskon alkoholin aiheuttavan enemmän terveysongelmia kuin tupakka (ainakin suomessa). Toisaalta uskon myös, että tupakointi on yleisempää säännöllisesti alkoholia käyttävien keskuudessa, siispä ei alkoholin ja tupakan terveysvaikutuksia välttämättä voida helposti tulkita myöskään tilastoista.

Vaikka valitsinkin alkoholin, en tuomitse sitä missään nimessä. Alkoholin ongelmat perustuu liikakäyttöön ja addiktioon. Ikävä vain, että alkoholiriippuvuus on niin yleistä ja koko suomen alkoholikulttuuri perustuu väärinkäytökselle. Tyypillinen ihanneilta on sellainen, ettei siitä aamulla mitään muista. Tunnen syvää inhoa tätä tapaa kohtaan ja toivon että sukupolvi kerrallaan, oppii suomi eroon tästä typerästä tavasta joka edesauttaa riippuvuuden muodostumista ja vie kaiken ilon alkoholinkäytöstä.

Vierailija

Lainaus:
Re: Väittely- / tiede- / filosofiatopic

Puristuksissa - 28.06.11 08:08 (ID 784506)

Noh, näkisin alkoholin noista kahdesta pahempana...

Itse kiistän tämän. Jos alkoholia on hillitysti nautittu, haitta ja riippuvuus ovat paljon pienemmät kuin yhdelläkään tupakan poltolla. En kiista alleviivaamiasi alkoholin haittoja mutta kiistän alkaholin pahemmuuden.

Vierailija

Lainaus:
Itse kiistän tämän. Jos alkoholia on hillitysti nautittu, haitta ja riippuvuus ovat paljon pienemmät kuin yhdelläkään tupakan poltolla. En kiista alleviivaamiasi alkoholin haittoja mutta kiistän alkaholin pahemmuuden.

No kun tietää Suomen juoma (juoppo) kulttuurin, niin se ei tod. oo mitään hillittyä ;D

Eli Alcoholi on pahempaa. Se aiheuttaa väkivaltaa toisinkuin tupakka. Tosin en sano, etteikö tupakkakin olisi myrkkyä.

Vierailija

Voidaan kuitenkin lähteä siitä, että hyvä ja paha on aika subjektiivinen asia. Se, että yleisesti tuomitaan alkoholi ja tupakka "pahoiksi" aineiksi, ei välttämättä tarkoita että se kaikille niin olisi.

Varsinkin sanan hyvä ja paha käyttö on kyseenalaista, molemmat toki ovat haitallisia terveydelle ja taloudelle, mutta voidaanko tästä päätellä niiden olevan pahaa tai hyvää? Alkoholistit saattaa nauttia elämästään enemmän siten kun he sitä elävät, kaikista seuraamuksista huolimatta. Kanssaihmisille tämä tosin voi olla haitallista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat