Lopettakaa spämmäys!!

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Arvoisat AA.fin käyttäjät.

Olen ollut tällä foorumilla vasta lyhyen ajan, mutta en ole voinut olla huomaamatta, miten laadutonta keskustelu paikoin on. Monet tasapainottoman oloiset/mieleltään heikohkot henkilöt yrittävät jatkuvasti ajaa foorumin kaaokseen. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa eilinen hyökkäys.

Otan vapauden kysyä suoraan: mistä tämä johtuu? Eikö olisi hienonpaa keskustella asiallisesti ja toisten mielipiteet huomioon ottaen? Siten kaikki saisivat mahdollisuuden iloita tästä upeasta foorumista.

Toivon, että topicissa syntyisi laadukasta ja monipuolista kesustelua spämmäyksen haitoista.

Kommentit (3)

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Olen samaa mieltä siinä, että spämmäys on väärin. Sitä ei pitäisi esiintyä etenkään lapsille ja nuorille suunnatulla sivustolla.

Mutta kuten sanonta kuuluu: Älä ruoki trolleja.

Trollit, spämmärit ym. sellaiset vain innostuvat lisää siitä että heidät huomataan ja huomioidaan. Onneksi foorumilla on ylläpitäjien lisäksi ahkeria käyttäjämoderaattoreita, jotka lukottavat turhat topicit ja poistavat aiheettomat viestit. Näin spämmäreiden toiminta vaikeutuu entisestään.

Monilla muillakin foorumeilla on spämmäreitä, mutta aktiivisimmilla foorumeilla niitä esiintyy eniten: He saavat enemmän tuhoa aikaan aktiivisilla foorumeilla kuin epäaktiivisilla. Koko ajan täällä Aku Ankan keskustelupalstalla tuntuu olevan 1-2 spämmäriä, eivät aina samat, vaan ne vaihtelevat. Onneksi foorumi on valvottu ja käyttäjät saavat ilmoittaa asiattomista viesteistä sivuston ylläpitäjille.

Nyt minun mielestäni voisikin olla hyvä hetki ottaa iso askel kohti parempaa foorumia ja käyttäjät voisivat lisätä asiattomien viestien ilmoittamista, ja muutenkin käyttäjiä, etenkin spämmäreitä voisi kannustaa olemaan kunnolla, lähettämättä turhia viestejä ja keskustelemaan muutenkin asiallisesti. Uusia käyttäjiä voitaisiin opettaa foorumiasioissa, esimerkiksi ettei saa lähettää tuplaposteja, ja muissa tällaisissa asioissa. En nyt mitenkään halua yleistää, että kaikki uudet käyttäjät muka olisivat jotenkin spämmäreitä. Ei, niin ei ole. Ja tuskin kaikki tahallaan "spämmäävät". Joukossa voi olla niitäkin, jotka eivät vielä ole oikein ymmärtäneet foorumin sääntöjä.

Itsekään en foorumin alkuaikoina ollut mikään paras käyttäjä, kerran jopa spämmäsin aika pahasti yhdessä topicissa. Kadun sitä, ja aion jatkossa olla entistäkin asiallisempi. Kun luen vanhoja viestejäni, pohdin välillä, onko tuon viestin todella kirjoittanut minä. Sen verran kirjoitusvirheitä ja muutenkin ei mitään parhaasta päästä olevia viestejä olen joskus kirjoittanut. Kuitenkin nyt, 12-vuotiaana, ymmärrän, että spämmäys on todellakin väärin.

Toivoisin että muutkin ymmärtäisivät, että spämmäys ei todellakaan ole muodissa, ei ole koskaan ollutkaan.

Monesti spämmäys johtuu myös siitä että spämmäri haluaa kasvattaa viestimääräänsä. Mielestäni koko viestimäärän näkyminen profiilissa on turha. Mitä sitten vaikka olisikin enemmän viestejä kuin muilla? Ei viestien määrä kerro niiden laadusta. "Viikon aktiivisimmat"-listan voisi poistaa täysin, siitä ei ole minun mielestäni juurikaan hyötyä. Se vain kannustaa käyttäjiä kirjoittamaan enemmän, ja sen seurauksena spämmäys lisääntyy.

Kiitos kaikille jotka jaksoivat lukea viestin loppuun asti.

-Ankkaetsivä

Agentti055
Seuraa 
Liittynyt23.7.2011

Tuo oli hieno viesti!

Voisit myös laittaa viestiisi, että mitä tarkoittaa spämmi ja spämmäri tai trolli niille jotka eivät tiedä ei sillä ettenkö minäkin voisi, mutta en oikein osaa selittää sitä. On hyvä opettaa uusia käyttäjiä kuten esimerkiksi minua olenhan vasta-alkaja vielä.

Puhut asiaa siitä, että viikon aktiivisimmat taulu olisi hyvä poistaa minäkin meinasin melkein vaan spämmätä sen toivossa, että saisin nimeni tauluun ja tehtäissin vaikka topci missä saa äänestää parasta käyttäjää (semoinen taitaa olla jo). Se olisi hyvä siloin han yritettäisiin olla mahdollisimman kilttejä. (toivottavasti en nyt aloittaut uutta adressia:D).

Ystävällisin mielin A055.

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Agentti055: Voisit myös laittaa viestiisi, että mitä tarkoittaa spämmi ja spämmäri tai trolli niille jotka eivät tiedä ei sillä ettenkö minäkin voisi, mutta en oikein osaa selittää sitä

Kaikille uusille käyttäjille tiedoksi:

Spämmi on turhia viestejä/topiceja. Spämmäys taas on niiden lähettämistä. Spämmäri/trolli tarkoittaa henkilöä joka spämmää.

-Ankkaetsivä

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat