Donna ja Iines Ankka; Sama hahmo, vai erihahmo?

Seuraa 
Liittynyt8.2.2011

Tämän viikon akkarissa Toimitus oli laittanut aloitus-sivulle tiivistelmän Donna Ankasta. Toimitus kertoi ja kysyikin tästä hahmosta pari kysymystä tiivistelmässään. Toimitus kertoikin ajatuksensa Donna Ankasta aivan tiivistelmän lopussa, ja kysyikin, ovatko Donna Ankka ja Iines Ankka mahdollisesti yksi ja sama hahmo.

Eli tässä topicissa keskustelemme Donna,- ja Iines Ankan mahdollisesta yhtenäisyydestä. AI Taliferrohan hämmensi lukioita vuonna 1951 piirtämällä Donna Ankan ja Iines Ankan samaan tarinaan. Toimitus miettikin tiivistelmässään voivatko nämä kaksi hahmoa esiintyä samassa tarinassa, samassa kuvaruudussa yhtä aikaan?

Sivut

Kommentit (42)

Vierailija

Donna Duck oli Iineksen ensimmäinen englanninkielinen nimi mutta myöhemmin se vaihdettiin Daisy Duckiksi. Joten Finnis Duck Mafia ei puhunut totta.

-LkA

Vierailija

eri hahmo kai erillaisethan ne ovat mutta kai joku ajatteleekin että ne on sama hahmo ja voihan niin olla mutta ne oli yhtä aikaa samassa ruudussa eli mielipiteeni on eri hahmo

:s

Vierailija

Oops.... Tuli pieni virhe sillä Donna Duck oli joskus sillon kun ekan kerran Iines esiintyi niin se oli vielä sama hahmo Iineksen kanssa.

LäPä7*
Seuraa 
Liittynyt1.11.2010

Akupedia sanoo näin: http://www.akuankka.fi/akupedia/3636/donna_ankka#3636

Sen sijaan Akupediassa Iineksessä kerrotaan näin:

"Itseasiassa ihka ensimmäisen kerran Iines nähtiin kauniina ankkaneitosena Walt Disneyn lyhytfilmissä Don Donald." ( http://www.akuankka.fi/akupedia/2692/iines_ankka#2692 )

Eli kun en tätä 'Don Donald' elokuvaa ole nähnyt, niin tämän perusteella (jos Iines ei siinä ole ollut) Donna ja Iines ovat sama henkilö.

~LäPä :]

käyttäjä-614
Seuraa 
Liittynyt19.5.2011

Periaatteessa onja periaatteessa ei, piirretyssä don donald on donnan näköinen tyttö mutta toimitus on joskus sanonut että iines teki ensiesiintymisensä piirretyssä don donald joten tähän on vaikea vastata.

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Edelleen, kaikki kommentointi topicin tarpeellisuuteen liittyen saavat rivikäyttäjiltä jäädä pois. "Tälläinen on jo" kommentit eivät muutenkaan auta yhtään mitään, joten olkaa puuttumatta asiaan, älkää vastatko mitään ellei teillä ole jotakin topicin aiheeseen liittyvää asiaa.

Täytyy kyllä myöntää, että ennen tämän päivän lehteä olen aina luullut Iineksen tehneen ensiesiintymisensä Don Donald animaatiossa Donna Ankka nimellä, mutta näköjään olin väärässä. Tuosta Taliaferron sanomalehtistripistä en aiemmin ollut kuullut, mutta todistaako lopulta yksi sarjakuvastrippi sitten lopulta sen, että kyseessä on kaksi eri hahmoa? Toki eri nimestä, pienoisesta ulkonäön erosta ja kansalaisuudesta voi sanoa olevan kyseessä kaksi eri hahmoa, mutta onhan noita muutoksia tullut muissakin hahmoissa.

Yleinen luulo on kuitenkin ollut pitkän aikaa, että kyseessä on yksi ja sama hahmo, jonka nimeä vain ajansaatossa hieman on muutettu. Tekeekö siis tämä nyt muutoksen asiaan? Luulen, että näin ei tule käymään vaan edelleen useimmat varmasti pitävät Donnaa Iineksen alkuperäisenä painoksena, kuten useat vanhemmat Akkarin lukijat luulevat edelleen Roopen ja Mummon olevan siskoksia, Don Rosahan kumosi tämän käsityksensä sukupuussa. Vanhan luulon tilalle on vaikea tunkea noin vain uutta.

Mikäli Donna on todella eri hahmo kuin Iines, on Wikipediassa sitten väärää tietoa asiasta. ; )

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Hyvin Iines ja Donna samaan tarinaan lehdessä 13/2012 mahtuivat. Minun puolestani saavat jatkaa erillisinä hahmoina yhdessä edelleenkin.

Mitä tulee Mummon ja Roopen sisaruuteen, olen lukenut ainakin 1 tarinan, jossa Mummo muistuttaa Roopelle, että he ovat sisaruksia, ja vanha sukupuu väitti samaa, mutta enää en muista milloin tämä tarina ja sukupuu ilmestyivät. Niin ne näemmä ankkasuhteet aikojen saatossa muuttuvat.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat