Suomi 100 vuotta - Kesäkisa

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Kesä on täällä! Suomen kesä on sateinen, vaikka kyllä aurinkoisia hellepäiviäkin riittää. Suomalaisten lempipuuhia näin kesäisin ovat esimerkiksi saunominen, kalastaminen ja grillaaminen. Äsken mainittujen puuhien parissa suomalaiset puuhastelevat varsinkin omalla mökillään, joka monesti sijaitsee järven rannalla keskellä suomalaista kaunista luontoa. Mutta miksi ihmeessä kerron teille itsestäänselvyyksiä? Kyllähän jokainen täällä tietää, minkälainen on Suomen kesä. Mutta mistä saunavihta keksittiin? Miten terminen "kesä" määritellään Suomessa? Mikä makkara on Suomen suosituin? Entä mikä kesä on ollut tähän asti kuumin 2000-luvulla? Tuntuuko, että tietäisit näihin kaikkiin vastauksen? Onko tietämyksesi Suomen kesästä huippuluokkaa? Äskeiseenkin kysymykseen saat vastauksen osallistumalla tähän kisaan, jossa mitellään Suomen suvesta eniten tietävän tittelistä!

Idea on tässäkin kisassa yksinkertainen: Eniten pisteitä saanut voittaa. Kisa-aika on 3.7.-14.8, jonka aikana kuka vain voi kysyä kysymyksen Suomen kesään liittyen, ilmoittaen samalla jaettavien pisteiden määrän, jonka on oltava 1-5 pistettä. Kysymykset voivat liittyä säähän, eläimiin, tapahtumiin, tapoihin tai itse asiassa mihin vain, minkä voi jollain tapaa liittää suomalaiseen kesään.

Lunttaaminen on tietysti ankarasti kiellettyä, ja jos joku epäilee jonkun lunttaavan, voi asian ottaa esille, jonka jälkeen muut voivat sanoa mielipiteensä, lunttaako kyseinen käyttäjä vai ei. Kun viisi ensimmäistä on kertonut mielipiteensä, käyttäjä joko jatkaa kisassa, tai saa kilpailukiellon koko kisan ajaksi.

Kahta vastausta ei saa arvata peräkkäin ennen kuin kysymyksen kysyjä on vahvistanut vastauksen oikeaksi tai vääräksi. Sama käyttäjä ei saa kysyä yli kahta kysymystä peräkkäin. Kisassa saa olla vain yksi kysymys auki kerrallaan. Seuraavaa kysymystä ei saa kysyä etukäteen, vaan vasta, kun edellinen kysymys on käsitelty kokonaan loppuun.

Ei sitten muuta kuin kisaamaan!
________________________________

Suomi 100 vuotta -keskustelusarja on minun keksimäni keino juhlistaa ensivuonna 100 vuotta täyttävää Suomea ja saada käyttäjät täällä aktiivistumaan. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi voidaan järjestää Suomeen liittyviä kisoja, leikkejä, keskusteluita jne, joiden otsikkoon on merkittävä "Suomi 100 vuotta" tai vaikkapa "S100", jotta tiedetään, että se liittyy tähän "projektiin". Kuka vain voi siis vapaasti käyttää ideaani ja tehdä satavuotista Suomea juhlistavia topiceja, jos jonkin hyvän idean aiheeseen liittyen sattuu keksimään.

Käy ehdottamassa, miten akuankka.fin "Haluatko miljonääriksi?"-visaa voitaisiin uudistaa:
http://www.akuankka.fi/keskustelu/43562/haluatko_miljonaariksi?page=3

Sivut

Kommentit (18)

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Hyväksytään Arskan vastaus. Kyseessä on Merisotakoulu, tosin Espoon Otaniemeen tässä lähiaikoina valmistunut sauna voi viedä suurimman puusaunan tittelin lähitulevaisuudessa.

Roboticalic: Pitäisi ilmoittaa tarkka vuosiluku, eikä viidenkymmenen vuoden tarkkuudella. Vuosi sijoittuu kuitenkin tuohon välikköön. Koska täällä ei paljon kävijöitä ole, sanotaan vielä, että 1900-luvun puolelle kyseinen vuosi sijoittuu. Muuten tämän kysymyksen vatvomiseen kuluisi ikuisuus. Ja pinta-alasta ei valitettavasti myöskään lähtenyt pistettä.

Käy ehdottamassa, miten akuankka.fin "Haluatko miljonääriksi?"-visaa voitaisiin uudistaa:
http://www.akuankka.fi/keskustelu/43562/haluatko_miljonaariksi?page=3

Robopoliisitron
Seuraa 
Liittynyt17.6.2014

Ok, no veikkaan että 1903.

Ja toinen villi veikkaus pinta-alasta (kun hädin tuskin tiedän normaalitalon neliömetrimäärää DX), 90 m2?

Ketsuppi voittaa sinapin kaksintaistelussa 100 000 - 0

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Vuosiluku on hieman suurempi ja pinta-ala vieläkin pienempi.

Ja siitä vaan S100-topicia tekemään, kunhan vain joku aihe löytyy! Ajattelin, että näitä sivuja ei saada aktiivisemmaksi vain jankkaamalla sitä, että sivuista pitäisi tulla aktiivisemmat, joten keksin sitten jonkin ajankohtaisen aiheen, jonka avulla kenties saataisiin lisää keskustelua aikaan. En nyt tiedä, oliko mikään paras mahdollinen idea, mutta Suomen 100-vuotisjuhla nyt tuli jotenkin ensimmäisenä mieleen.

Käy ehdottamassa, miten akuankka.fin "Haluatko miljonääriksi?"-visaa voitaisiin uudistaa:
http://www.akuankka.fi/keskustelu/43562/haluatko_miljonaariksi?page=3

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat