Taikaviitan piilopaikka sis. juonipaljastuksia Kelmien kerhosta

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Teemenumero 17 (Kelmien kerho) tarinassa Salakäytävä, käytävä johtaa Akun kellariin. Eikö Taikaviitan piilo ole juuri siellä?

Kommentit (11)

Vierailija

Itse asiassa se ei ole Akun kellarissa, vaan Akun kellarissa on kaikkea vesiputkea ja turhaa tavaraa.. Alunperin piilopaikka sijaitsi autotallin alla, mutta sen jälkeen se muutettiin kellarin alle. Piilopaikkaan pääsee vaatekaapin hissillä/autotallin salakäytävästä.

Tupu&Hupu&Lupu
Seuraa 
Liittynyt2.6.2008

KanadaX kirjoitti:Itse asiassa se ei ole Akun kellarissa, vaan Akun kellarissa on kaikkea vesiputkea ja turhaa tavaraa.. Alunperin piilopaikka sijaitsi autotallin alla, mutta sen jälkeen se muutettiin kellarin alle. Piilopaikkaan pääsee vaatekaapin hissillä/autotallin salakäytävästä.

Sama juttu (en jaksanu kirjottaa joten tein näin)

Vierailija

on se kellarissa tai jossain vastaavassa ja Aku yritti päästä sinne kaivamalla,mutta turhaan koska sehän oli kadonnut.

Salwer1st/
Seuraa 
Liittynyt6.5.2008

voikukka kirjoitti:Eikö piilopaikka kuitenkin ole kellarissa? Akuhan yritti kerran päästä sinne kaivamalla.

Kellarissa on, mutta sinne mennään sillä hissillä.

Vierailija

Mutta kerranpa (ehkä kaksikin kertaa) Roope oli tekemässä vararahasäiliötä Akun talon alle ja Aku pelkäsi Taikaviitan salahuoneen paljastuvan. Tämäkin asia lienee sellainen, josta on eri näkemyksiä eri tekijöillä. Ehkä käsikirjoittaja ei halunnut Taikaviittaa Salakäytävä-tarinaan mukaan. Eihän Taikaviittaa muutenkaan yleensä mainita, ellei kyseessä ole Taikaviitta-tarina. Veikkaanpa, että italialaiset näkevät asian niin, että, jos tarina ei ole Taikaviitta-tarina, se ei sisällä mitään Taikaviittaan viittaavaa. Se on kuin oma maailmansa. Ei Aku-tarinatkaan sisällä mitään Mikki-tarinoille ominaista, ellei tekijä sitten halua yhdistää niitä. Harvoin näkee edes ankkahahmoja Mikki-tarinoissa, joissa sivuhenkilöt ovat muutenkin monipuolisempaa eläinlajistoa. Tekijät halusivat tehdä tarinan, jossa Akun kellaria hyödynnetään salakäytävänä ja he eivät aikoneet tehdä Taikaviitta-tarinaa, joten he jättivät Taikaviitan salahuoneen kokonaan pois. Tekijöillä tuntuu olevan muutenkin eri näkemys Taikaviitasta. Yleinen näkemys on se, että piilo on talon alla ja sinne pääsee vaatekaappihissiä pitkin (monet tekijät ovat kuitenkin laittaneet Taikaviitta-tarinoihin useampia sisäänkäyntejä piiloon ja yleisimpänä salaluukku pihamaalla ja tarinassa, jossa sellainen salatie on niin silloin ei piilo taatusti ole kellarissa). On turha miettiä, että italialaisten ankkamaailma olisi yhtäläinen. Don Rosa on lähes ainoa tekijä maailmassa, jonka ankkamaailmassa kaikki on yhtäläistä (Barks ja Pat & Carol McReal toki myös). Kellari tai ei, kaikki riippuu tekijästä. Itseäkin mietitytti Salakäytävä-tarinan Taikaviitan piilon puuttuminen, mutta hyväksyin sen, että kyseisessä tarinassa Taikaviittaa ei ole olemassakaan, piste. Hyvä huomio silti, harva tekijä ryhtyy aivan omanlaista ankkamaailmaa tekemään.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat