Pistepotti 3.0

Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Edellinen topic ehti olla olemassa vain vähän yli vuoden verran kun se valtaisen suosion johdosta tuli tiensä päähän kunnioitettavan 476 sivun palveluksen jälkeen. Nyt on aika jälleen kääntää uusi lehti tämän massiiviseksi paisuneen kilpailun historiassa - tässä on Pistepotti 3.0!

 

Vanhoja kausia pääset selailemaan kahdesta ensimmäisestä topicista alla olevien linkkien kautta.

 

Pistepotti (kaudet 1-68): http://www.akuankka.fi/keskustelu/22563/ketju/pistepotti/sivu/1

 

Pistepotti 2.0 (kaudet 69-99): http://www.akuankka.fi/keskustelu/57089/ketju/pistepotti_2_0/sivu/1

 

Mikä on Pistepotti?

 

Pistepotti on tuuriin perustuva kilpailu, jossa yksinkertaisimmillaan kilpailijat arvaavat sovitun määrän numeroita sovitulta väliltä (esim. 20 numeroa väliltä 1-100) ja saavat joka päivä yhden pisteen yhdestä oikeasta numerosta eli numerosta, joka löytyy myös päivän arvotuista oikeista numeroista. Kun sovittu määrä kierroksia on käyty, eniten pisteitä kerännyt kilpailija voittaa kyseisen kauden. Kunkin kauden kymmenen parasta saavat lisäksi ranking-pisteitä (lisätietoa alempana).

 

Tämä ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertaista, sillä useimmilla kausilla mukana on monenlaisia erityisominaisuuksia kuten bonusnumeroita, spesiaalinumeroita, teemoja, strategiointia, joukkuejakoja ja vaikka mitä muuta. Kaiken perustana on tuuri ja jokaisella kaudella kyllä arvataan numeroita, mutta suuri osa kausista sisältää paljon muutakin, mikä tekee jokaisesta kaudesta erilaisen, vaikka niitä sama perusidea yhdistääkin.

 

Jokaiselle kaudelle ilmoittaudutaan erikseen kun sen aika on noudattamalla annettuja ohjeita. Ilmoittautumisaika kestää kauden luonteesta riippuen yleensä 2-5 päivää, pitemmillä kausilla mahdollisesti kauemminkin. Kauden alettua ei kesken kaiken voi enää tulla mukaan.

 

Pistepotti-ranking

 

Ranking on Pistepotin kaikkien aikojen toplista. Listaa päivitetään joka toinen kausi, aina parillisen kauden jälkeen ja sen perusteella voidaan nähdä, ketkä ovat sillä hetkellä kaikkien aikojen menestyneimmät kilpailijat. Jokainen kilpailija, joka on edes yhdelle kaudelle joskus osallistunut, löytyy listalta. Jokaisen kauden kymmenen parasta saavat ranking-pisteitä seuraavan taulukon mukaisesti:

 

Voitto: 20 pistettä

Hopea: 15 pistettä

Pronssi: 10 pistettä

4. sija: 8 pistettä

5. sija: 6 pistettä

6. sija: 5 pistettä

7. sija: 4 pistettä

8. sija: 3 pistettä

9. sija: 2 pistettä

10. sija: 1 piste

 

Sijoitusveikkaus

 

Sijoitusveikkaus on Pistepotin "ennustuskilpailu", jossa halukkaat kilpailijat voivat arvata kunkin kauden kymmenen parhaan kilpailijan sijoituksia laittamalla heidät paremmuusjärjestykseen. Kuhunkin sijoitusveikkaukseen voi osallistua kunkin kauden alusta aina kauden kolmannen kierroksen tulosten ilmestymiseen saakka. 

 

Kauden jälkeen veikkaukset tarkistetaan ja ne pisteytetään siten, että täysin oikeasta arvauksesta saa kyseisen sijan täydet pisteet ja yhdellä sijalla heittävästä arvauksesta puolet kyseisen sijan pisteistä. Ykkössijan oikein arvaamisesta saa 10 pistettä, kakkossijasta 9, kolmossijasta 8 jne. Pisteet kerätään sijoitusveikkaus-rankingiin, joka päivitetään jokaisen veikkauksen jälkeen.

 

Ennätykset

 

Pistepotissa kirjataan ylös paljon erilaisia ennätyksiä, joita kilpailijat voivat saavuttaa kausien aikana. Tärkein ennätyksistä on kaikkien aikojen paras tulos, joka tämän topicin tekohetkellä on 11 oikein ja sen on ensimmäisenä saavuttanut Tuoppi 30. maaliskuuta 2014 kauden 81 neljännellä kierroksella. 

 

Kaikkien aikojen paras tulos -ennätys, sekä muut vastaavanlaiset ennätykset täytyy kuitenkin tehdä kausilla, jolloin käytössä on 20 numeroa väliltä 1-100 -systeemi eli perussysteemi. Muilla numerosysteemeillä tehtyjä ennätyksiä ei lasketa ennätyksiksi, paitsi niissä tapauksissa, jolloin ennätykset eivät liity tuloksiin (esim. eniten voittoja -ennätyksen tekemiseen ei vaadita vain perussysteemillä saavutettuja voittoja).

 

Ansiomitalit

 

Pistepotissa jaetaan ansiomitalit kymmenen kauden välein, aina tasakymmenkauden jälkeen. Ensimmäisen kerran ne jaettiin kauden 50 jälkeen ja ne ulottuivat koko Pistepotin historian ajalle, mutta sen jälkeen ne on jaettu viimeisten kymmenen kauden perusteella. Ansiomitalit ovat siis kilpailijoille myönnettyjä kunnianosoituksia heidän saavutuksistaan Pistepotissa. 

 

Ansiomitaleja on kahdenlaisia: äänestettäviä ja tilastollisia. Äänestettävät mitalit nimensä mukaisesti ovat kilpailijoiden äänestämällä toisilleen jakamia (kuten kovin juonittelija, paras uusi kilpailija yms.). Tilastolliset mitalit jaetaan tilastollisilla faktoilla perusteltavien suoritusten johdosta (esim. kovin ranking-nousija, mitalirohmu yms.).

 

Tasapelit

 

Melko harvoin, mutta toisinaan Pistepotti-kausi päättyy siihen, että sovittujen kierrosten jälkeen ensimmäisellä sijalla onkin useampi kuin yksi kilpailija. Tasapelit hyväksytään muilla sijoituksilla (myös hopealla ja pronssilla) mutta voittajia voi olla vain yksi per kausi, joten mikäli ykkössijalla tulee tasapeli, ratkaistaan voittaja alla olevien vaiheiden kautta.

 

1. Avoin bonuskierros: Kauden luonteesta riippuen joko myöhemmin samana päivänä tai seuraavana päivänä järjestetään kauden sääntöjen mukaisesti täysin normaali kierros, jonka aikana myös viimeisen virallisen kierroksen jälkeen alemmilla sijoilla olleilla on mahdollisuus nousta voittoon. Joskus avointa bonuskierrosta ei kauden luonteen takia voida järjestää lainkaan, jolloin hypätään suoraan kakkosvaiheeseen.

 

2. Suljettu bonuskierros: Mikäli avoin bonuskierros ei tuota tuloksia, järjestetään suljettu bonuskierros, joka on muuten normaali kierros, mutta siihen osallistuvat vain jaetulla ykkössijalla olevat ja muiden sijoitukset eivät enää voi muuttua.

 

3. Yhden numeron arvaus: Mikäli suljettukaan bonuskierros ei tuota tuloksia, jaetulla ykkössijalla olevat arvaavat kukin yhden numeron väliltä 1-10000 ja lähimmäksi arvottua oikeaa numeroa arvannut voittaa kauden. Tätä vaihetta ei topicin tekohetkellä ole jouduttu käyttämään vielä kertaakaan.

 

Pistepotti-sanastoa

 

Pistepotissa on vuosien varrella muodostunut muutamia yleisesti käytettyjä käsitteitä, jotka aktiivikilpailijat kyllä tuntevat, mutta jotka uusille kilpailijoille voivat tuntua hiukan hämäriltä. Tässä on selitettyinä muutamia yleisimpiä käsitteitä.

 

* Perussysteemi = Yleisin ja eniten käytetty numerosysteemi, jolloin arvataan 20 numeroa väliltä 1-100 ja jonka aikana tulosennätysten teko on mahdollista.

 

* Peruskausi = Suhteellisen yksinkertainen kausi, joka saattaa poiketa täysin pelkistetystä kaudesta, mutta joka ei sisällä kovin monimutkaisia elementtejä tai ns. teemaa, mutta voi kuitenkin nykyään olla nimetty.

 

* Teemakausi = Normaalia laajempi ja monimutkaisempi kausi, jolle on annettu oma nimi ja jolla on jokin teema, jonka ympärille kausi rakentuu. Teemakaudet sisältävät monesti myös strategiointia tuurin ohella.

 

* Vierailijan kausi = Kausi, jonka järjestää joku muu kuin Aku Vankkis eli jolloin joku muu on "vierailijana" pelinjohtajan paikalla. Tällaisia kausia järjestetään muutaman kerran vuodessa ja järjestäjältä vaaditaan kokemusta Pistepotista ja toimivaa kausi-ideaa, sekä tietysti aikaa tehdä tulokset päivittäin.

 

* Juhlakausi = Kausi, joka juhlistaa joko tasakymmentä (esim. seitsemäskymmenes kausi) tai muuta merkittävää tapahtumaa kuten Pistepotin syntymäpäivää. Juhlakausi on aina teemakausi ja yleensä niidenkin mittapuulla varsin suuri sellainen.

 

* Trilogiat = Jotkin erityisen suositut teemakaudet ovat myöhemmin saaneet jatko-osan, jossa edellisen osan "tarina" jatkuu ja joka on usein paranneltu versio edellisestä osasta. Nämä muodostavat usein kolmen osan mittaisen trilogian. Tällaisia ovat esimerkiksi kala- ja elementtitrilogia.

 

* Deadline = Tarkka kellonaika, johon asti kilpailijoilla on oikeus vaihtaa numeroitaan tai tehdä muita kauden sallimia siirtoja seuraavaa kierrosta varten. Deadline on yleensä läpi kauden sama (arkisin ja viikonloppuisin voi tosin olla eri aika) mutta poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Deadlinen jälkeen vaihdettuja numeroita tai tehtyjä siirtoja ei seuraavaa kierrosta varten huomioida lainkaan.

 

Yleisiä sääntöjä ja ohjeita kilpailua varten

 

* Kun ilmoittaudut mukaan uudelle kaudelle, laita ensimmäiset ohjeiden mukaiset numerosi jo ilmoittautumisviestiin ja laita ne numerojärjestykseen pienimmästä suurimpaan, muuten niitä ei oteta lainkaan huomioon. Ilmoittautumisviestistä tulee lisäksi löytyä kaikki muutkin kaudella vaadittavat asiat, esimerkiksi listasta valittava valtio maailmanvalloituksessa.

 

* Numeroiden vaihtaminen on sallittua jokaisen kierroksen välissä aina seuraavan päivän deadlineen saakka. Numerot voi laittaa kahdella tavalla: normaalisti allekkain tai x-y -tyylillä, mikäli numerosi ovat peräkkäisiä. Vältä kuitenkin ottamasta numeroita tällä tyylillä samalta väliltä, jonka joku muu on jo valinnut aikaisemmin.

 

* Kahdella kilpailijalla ei voi olla samaan aikaan samat numerot. Mikäli on, numerot ensimmäisenä valinneella on etuoikeus pitää ne ja jälkimmäisenä valinneen on vaihdettava numeronsa, mikäli haluaa mukaan kaudelle.

 

* Varmista, että numerosi todella ovat sääntöjen mukaiset. Mikäli sinulla on liikaa arvattuja numeroita, etkä huomautuksesta huolimatta niitä korjaa, voit joko jäädä kokonaan kauden ulkopuolelle tai saada kauden aikana ikäviä miinuspisteitä.

 

*****

 

Näillä ohjeilla jokainen pääsee alkuun tässä kilpailussa ja uudet kilpailijat ovat aina toivottuja ja tervetulleita. Aloittakaamme siis Pistepotin kolmas topic näissä merkeissä!

Sivut

Kommentit (5032)

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Ja nyt se sitten tulee. Luvassa on uuden topicin alkajaisiksi historian massiivisin ohjeviesti, jossa on luettavaa hieman pitemmäksikin aikaa kuin pariksi minuutiksi. Tärkeintä on kuitenkin löytää yhteenveto -osio, johon on summattu kaikki erilaiset numerot, jotka kautta varten on ilmoittautuessa arvattava.

 

Pistepotti C - Sadas näytös - Ilmoittautuminen

 

Johdanto

 

Vaikea sitä on todeksi uskoa. Pian tulee täyteen neljä vuotta Pistepottia, mutta se ei ole saavutus eikä mikään kun verrataan siihen, mikä on käsillä juuri nyt. Kuten kauden nimestä ja roomalaisesta järjestysluvustakin voidaan päätellä, haamuraja on saavutettu: tämä todella on Pistepotin SADAS kausi. Kyllä, luit oikein. Sadas.

 

Tätä historiallista virstanpylvästä juhlistetaan semmoisin menoin, että mitään vastaavaa ei Pistepotissa tulla enää milloinkaan tämän jälkeen näkemään. Tämä megalomaaninen juhlakausi nimittäin kestää kuukauden. Koko joulukuun. Kausi siis alkaa 1. joulukuuta ja voittaja selviää 31. joulukuuta, yhteensä 31 kierrosta siis. Tämä on siten myös selvästi kaikkien aikojen pisin kausi enkä usko, että tätä ennätystä tullaan ikinä rikkomaan.

 

Tämä hurja matka on puettu valtavan teatterinäytelmän muotoon ja se on jaettu seitsemään näytökseen (act), jotka jakautuvat kohtauksiin (kierrokset). Jokaista näytöstä varten arvataan omat numerot ja jokaisen näytöksen kulku on erilainen. Kokonaisuus ratkaisee sen, kuka on tämän kaikista suurimman kauden voittaja.

 

Se, mikä tekee tästä kaudesta myös hyvin erikoisen, on kilpailijoiden jako ryhmiin. Ryhmät eivät ole joukkueita, eivätkä ne kisaa toisiaan vastaan. Sen sijaan kilpailijat ryhmän sisällä kilpailevat toisiaan vastaan niin, että muiden ryhmien tapahtumat eivät vaikuta toisiin ryhmiin mitenkään. Ryhmät ovat siis kuin erillisiä kilpailuita, sillä kunkin ryhmän sisällä on oma pistetilanne. Kauden edetessä ryhmiä muunnellaan ja yhdistellään kunnes lopulta kaikki palaavat yhteen joukkoon.

 

Alla on tarkemmat selostukset kunkin näytöksen kulusta. Tärkeimmät asiat (millaiset numerot tulee arvata) on summattu ohjeviestin lopussa olevaan yhteenvetoon.

 

Act I: Prologue

 

Ensimmäinen näytös sisältää kolme kohtausta ja se käydään 1.-3. joulukuuta. Tätä näytöstä varten jokainen kilpailijoista arvaa 30 numeroa väliltä 1-150

 

Kilpailijat arvotaan neljään ryhmään, jotka ovat näyttelijät, orkesteri, tekninen tiimi ja yleisö. Rooli ei vaikuta kauden kulkuun muuta kuin siten, että saman roolin saaneet ovat samassa ryhmässä kilpailemassa toisiaan vastaan. Ryhmien koko pyritään pitämään mahdollisimman tasaisena, mutta mikäli kilpailijoiden lukumäärä ei ole neljällä jaollinen, joihinkin ryhmiin tulee yksi jäsen enemmän kuin toisiin.

 

Näytöksen jokaisessa kohtauksessa (kierroksella) arvotaan myös kaksi spesiaalinumeroa, jotka ovat tuplausnumero ja puolitusnumero, jotka nimiensä mukaisesti tuplaavat tai puolittavat päivän tuloksen. Mikäli kilpailija saa molemmat kerralla, ne kumoavat toisensa. Spesiaalinumeroita ei arvata erikseen, vaan ne täytyy löytyä varsinaisista arvatuista numeroista aktivoituakseen.

 

Kun kaikki kolme kohtausta on käyty läpi, jokaisen ryhmän paras saa 5 lisäpistettä ja toiseksi tullut 2,5 lisäpistettä. Tasatilanteessa kaikki ko. sijalla olevat saavat lisäpisteet.

 

Act II: Beginning

 

Toinen näytös sisältää viisi kohtausta ja se käydään 4.-8. joulukuuta. Kilpailijat arvaavat tätä näytöstä varten perussysteemin numerot eli 20 numeroa väliltä 1-100.

 

Samat neljä ryhmää jatkavat, mutta pisteet nollataan (vanhat pisteet kuitenkin säilyvät kokonaispisteissä).

 

Toinen näytös jäljittelee legendaarista Pistepotin ensimmäistä kautta ja on hyvin yksinkertainen. Yhdestä oikeasta numerosta saa yhden pisteen ja lisäksi joka kierros arvotaan yksi kolmen pisteen bonusnumero.

 

Viiden kohtauksen jälkeen jokaisen ryhmän paras saa 7,5 lisäpistettä, toiseksi paras 5 lisäpistettä ja kolmanneksi paras 2,5 lisäpistettä. Tasatilanteessa kaikki ko. sijalla olevat saavat lisäpisteet. Tämän jälkeen toisen näytöksen pisteet ja lisäpisteet lisätään kokonaispisteisiin.

 

Act III: Nostalgia

 

Kolmas näytös sisältää kahdeksan kohtausta ja se käydään 9.-16. joulukuuta. Tätä näytöstä varten kilpailijat arvaavat jälleen perussysteemin numerot eli 20 numeroa väliltä 1-100, mutta kyseessä täytyy olla eri numerot kuin toisessa näytöksessä ja niiden tulee olla jonkin kaavan mukaiset (esim. peräkkäiset numerot, kertotaulut, alkuluvut jne.). Korkeintaan kahta eri kaavaa on sallittua käyttää samoissa numeroissa (esim. ensin 10 alkulukua ja sitten 91-100).

 

Kolmannessa näytöksessä kilpailijat jaetaan uudelleen kolmeen ryhmään - pääosanäyttelijät, sivuosanäyttelijät ja kuoro - täysin satunnaisesti arpomalla. Lisäksi pisteet nollataan jälleen.

 

Jokainen kohtaus on erilainen siten, että jokaisella kierroksella "uusitaan" yksi vanha Pistepotti-kausi, eli toisin sanoen tehdään jostain ennestään tutusta kaudesta yhden kierroksen versio. Mukana voi siis olla kaikkea mitä Pistepotissa on koskaan ollut spesiaalinumeroista strategisiin siirtoihin ja ties mihin saakka. Se, mitä kausia milläkin kierroksilla uusitaan, paljastetaan vasta toisen näytöksen viimeisessä kohtauksessa.

 

Kun kaikki kahdeksan nostalgista kohtausta on suoritettu, kunkin ryhmän paras saa 10 lisäpistettä, toiseksi paras 7,5 lisäpistettä, kolmanneksi paras 5 lisäpistettä ja neljänneksi paras 2,5 lisäpistettä. Tasatilanteissa kaikki ko. sijalla olevat saavat lisäpisteet. Tämän jälkeen kaikki kolmannen näytöksen pisteet sekä lisäpisteet lisätään kokonaispisteisiin.

 

Act IV: Rivalry

 

Neljäs näytös sisältää kuusi kohtausta ja se käydään 17.-22. joulukuuta. Tätä näytöstä varten kilpailijat arvaavat 25 numeroa väliltä 1-125. Tämän lisäksi arvataan myös sivupistepotti eli 10 numeroa väliltä 1-50. Kummatkin numerot pysyvät samoina läpi näytöksen, eli niitä ei saa vaihtaa missään vaiheessa.

 

Kilpailijat jaetaan nyt kahteen ryhmään - sankarit ja konnat - täysin arpomalla. Pisteet nollataan jälleen kerran. Tämän jälkeen kummankin ryhmän sisällä tehdään jako kahteen joukkueeseen ja nämä joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan. Syntyy siis kaksi erillistä kahden joukkueen välistä kamppailua, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

 

Joukkueet taistelevat toisiaan vastaan erään vanhan joukkuekauden uudistetussa uusintaversiossa. Kyseistä kautta ei nähdä yhden kierroksen uusintana kolmannessa näytöksessä, vaan sille omistetaan koko neljäs näytös.

 

Te kilpailijat saatte 3-4 vaihtoehdosta äänestää, mikä on se joukkuekausi, jonka uudistettu uusinta nähdään kolmantena näytöksenä. Äänestys suoritetaan kolmannen näytöksen aikana ja vaihtoehdot julkaistaan myös silloin.

 

Näytöksen lopuksi kummankin ryhmän paras kilpailija saa 12 lisäpistettä, toiseksi paras 9 lisäpistettä, kolmanneksi paras 6 lisäpistettä, neljänneksi paras 3 lisäpistettä ja viidenneksi paras yhden lisäpisteen. Tasatilanteessa kaikki ko. sijalla olevat saavat lisäpisteet. Tämän jälkeen neljännen näytöksen pisteet ja lisäpisteet lisätään kokonaispisteisiin.

 

Act V: Feast

 

Viides näytös sisältää kolme kohtausta ja se käydään 23.-25. joulukuuta. Tätä näytöstä varten kilpailijat arvaavat 100 numeroa väliltä 1-500. Näiden numeroiden tulee kuitenkin olla yksi peräkkäisten numeroiden sarja (esim. 65-164).

 

Kilpailijat yhdistetään nyt yhdeksi isoksi porukaksi ja samalla pisteet jälleen nollataan.

 

Viides näytös juhlistaa sekä joulua että Pistepotin 4-vuotissyntymäpäivää, joka on 25. joulukuuta. Ensimmäisessä kohtauksessa (23.12) kilpailijat saavat neljäsosan oikeista numeroistaan pisteinä, toisessa kohtauksessa (24.12) puolet ja kolmannessa kohtauksessa (25.12) yhden pisteen per oikea numero.

 

Näytöksen lopuksi sen seitsemän parasta palkitaan lisäpisteillä parhaimmasta alkaen seuraavalla tavalla: 15p, 12p, 10p, 8p, 5p, 3p, 1p. Tasatilanteessa kaikki ko. sijalla olevat saavat lisäpisteet. Tämän jälkeen viidennen näytöksen pisteet ja lisäpisteet lisätään kokonaispisteisiin.

 

Act VI: Climax

 

Kuudes näytös sisältää viisi kohtausta ja se käydään 26.-30. joulukuuta. Tätä näytöstä varten kilpailijat arvaavat yhden numeron väliltä 1-25Pisteet nollataan jälleen näytöksen alussa.

 

Joka kohtauksessa arvotaan yksi oikea numero ja kilpailija menettää niin monta pistettä kuin hänen arvaamallaan numerolla ja oikealla numerolla on eroa. Pisteet menevät siis pakkasen puolelle kaikilla.

 

Mikäli kilpailija arvaa numeron täysin oikein, hän saa palkinnoksi antaa viisi miinuspistettä haluamalleen toiselle kilpailijalle.

 

Näytöksen lopuksi sen kymmenen parasta (eli vähiten pakkasella olevaa) saavat kukin puolet miinuspisteistään anteeksi. Tämän jälkeen miinuspisteet lisätään kokonaispisteisiin, eli kokonaispisteet vähenevät miinuspisteiden verran.

 

Act VII: Finale

 

Seitsemäs ja viimeinen näytös sisältää vain yhden kohtauksen, joka päättää suurimman show'n Pistepotin historiassa. Tämä kohtaus käydään 31. joulukuuta ja sitä varten jokainen kilpailija arvaa 1000 numeroa väliltä 1-5000. Kyllä, luit oikein: tuhat numeroa.

 

Helpotusta kuitenkin tuo se, että nuo tuhat numeroa arvataan viidessä 200 peräkkäisen numeron paketissa. Toisin sanoen yksi esimerkki arvatuista numeroista voisi olla vaikkapa seuraava: 261-460, 1222-1421, 2001-2200, 3890-4189 ja 4801-5000.

 

Tässä suuressa finaalissa arvotaan siis 1000 oikeaa numeroa myös ja niiden mukaan lasketaan oikeat numerot normaalilla tavalla.

 

Lopuksi tulosten perusteella kilpailijat jaetaan kolmeen ryhmään: A-, B- ja C-luokka. A-luokkaan pääsevät viisi parhaan tuloksen saanutta ja heidän kokonaispisteensä 1,30-kertaistetaan. B-luokkaan pääsevät sijoille 6-12 tuloksissa sijoittuneet ja heidän kokonaispisteensä 1,20-kertaistetaan. C-luokkaan pääsevät kaikki loput ja heidän kokonaispisteensä 1,10-kertaistetaan.

 

Tämän jälkeen kokonaispisteet kertovat koko suuren sadannen kauden lopputulokset.

 

Yhteenveto

 

Joten nyt kun sitten ilmoittaudut mukaan tälle kaikkien aikojen massiivisimmalle kaudelle (ja luonnollisesti ilmoittaudut, siitähän ei keskustella), ilmoittautumisviestistäsi tulee löytyä seuraavat asiat:

 

1) Act I: 30 numeroa väliltä 1-150

2) Act II: 20 numeroa väliltä 1-100

3) Act III: 20 numeroa väliltä 1-100 jonkin kaavan mukaan (ei samat kuin Act II:ssa, korkeintaan kaksi eri kaavaa)

4) Act IV: 25 numeroa väliltä 1-125 (perusnumerot) ja 10 numeroa väliltä 1-50 (sivupistepotti)

5) Act V: 100 peräkkäistä numeroa väliltä 1-500

6) Act VI: 1 numero väliltä 1-25

7) Act VII: 5 x 200 peräkkäistä numeroa väliltä 1-5000

8) Kaikkien numeroiden tulee olla järjestyksessä pienimmästä isoimpaan

9) Kaikkien numeroiden tulee olla selvästi erillään toisistaan, jotta järjestäjälle ei ole epäselvää, mitkä numerot kuuluvat mihinkin näytökseen

10) Pyri välttämään identtisiä numeroita muiden kilpailijoiden kanssa (poislukien Act VI)

 

Kaikkien eri numeroiden tulee löytyä yhdestä ja samasta viestistä, poikkeuksia ei tämän suhteen tehdä.

 

Sadas kausi siis alkaa maanantaina 1. joulukuuta oli kilpailijoita ilmoittautunut mikä määrä hyvänsä. Kahdeksan päivää aikaa ilmoittautua, joten älä missään tapauksessa missaa tätä, sillä sitä missausta tulet katumaan pitkään. Tällaista kautta ei tule enää koskaan uudelleen, vain kerran voi olla sadas kausi. Kaikki siis ehdottomasti mukaan, niin uudet tulokkaat kuin vanhat konkaritkin!

CottonJoel
Seuraa 
Liittynyt12.5.2011

Kiitos Touhis6 ja Aku Vankkis. Nyt minä ymmärrän.

Act I:den numerot:

2,

5,

9,

12,

22,

27,

29,

30,

34,

37,

41,

48,

55,

59,

64,

68,

70,

76,

77,

87,

91,

99,

105,

110,

123,

128,

136,

141,

145,

150.

Act II:den numerot:

1,

9,

10,

17,

18,

25,

32,

39,

40,

48,

53,

58,

61,

69,

73,

78,

82,

89,

94,

98.

Act III:men numerot: (Kahden kertotaulu.)

4,

8,

10,

16,

22,

28,

36,

40,

44,

46,

50,

58,

62,

66,

70,

78,

82,

88,

94,

98.

Act IV:jän numerot:

1,

5,

8,

11,

18,

19,

20,

23,

27,

31,

36,

37,

43,

44,

46,

55,

56,

57,

75,

88,

89,

100,

108,

111,

124.

Sivupistepotin numerot:

3,

7,

10,

19,

24,

28,

37,

41,

49,

50.

Act V:den numerot:

123-222.

Act VI:den numero:

16.

Act VII:män numerot:

99-298,

300-499,

764-963,

2002-2221,

3890-4089.

Pidän kivoista asioista.

Yo5hifan
Seuraa 
Liittynyt8.4.2014

CottonJoel: Jos ymmärsin oikein, kaikkien kohtausten numerot pitää laittaa nyt ainakin, jos ymmärsin tämän oikein.

Lainaus:
Vankkis: Kaikkien eri numeroiden tulee löytyä yhdestä ja samasta viestistä, poikkeuksia ei tämän suhteen tehdä.

Laitan omat numeroni kunhan saan tähän varmistuksen.

Olen edelleen Touhis, en vaan jaksa pitää nimeä :3 - TouhuAku6/Touhis6

YouTube channel: https://www.youtube.com/user/Yoshifan420
Gaming YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCGqp2mggTY4ksPS8t27wnYg
Jos kiinnostaa voit lisätä minut kaveriksi Steamissä: http://steamcommunity.com/id/Yo5hifan/

Ton Roza
Seuraa 
Liittynyt19.11.2010

1) Act I:

1

4

14

19

22

28

32

35

43

47

54

56

58

67

70

78

85

87

100

123

132

134

135

142

145

148

149

150

2) Act II:

1

2

11

12

21

22

31

32

41

42

51

52

61

62

71

72

81

82

91

92

3) Act III:

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

4) Act IV:

1

14

15

22

30

34

36

46

57

70

78

81

86

89

100

104

109

110

118

120

121

122

123

124

125

&

1

15

22

23

26

30

35

38

41

45

5) Act V:

324-423

6) Act VI:

13

7) Act VII:

3-202

420-619

1000-1199

3045-3244

4801-5000

//: Käyttäkää siihen ilmoittautumiseen aikaa, ei se mitään maksa, vaikka ette ehdikään heti ensimmäisellä minuutilla ilmoittautumaan.

On se hurja. On se hurja kaveri.

Sienilapsi
Seuraa 
Liittynyt7.2.2013

Jee sadas kausi, hypehype.

Act I

1

3

9

16

23

29

32

37

50

54

58

64

67

78

81

89

90

100

105

109

111

114

118

124

130

137

139

141

148

150

Act II

12-16

37-41

63-67

81-85

Act III

Kaavana neljän kertotaulu

4

8

12

16

20

24

28

32

36

40

44

48

52

56

60

64

68

72

76

80

Act IV

20-24

49-53

78-82

94-98

113-117

Sivupistepotti:

7

13

19

21

25

29

34

39

45

48

Act V

231-330

Act VI

17

Act VII

666-865

1998-2197

2703-2902

3561-3760

4620-4819

Sienilapsi sienestää sieniä sienimetsässä sienenmuotoisella sienikorilla.

Keisari Siika
Seuraa 
Liittynyt23.11.2014

Sieni pls veit mun kaavan, uutta viestiä en puhelimella kyllä kirjoita, voitko vaihtaa

I:

31-60

II:

1-20

III:

kaavana 3,5 kertotaulu pyöristettynä ylöspäin

4

7

11

14

18

21

25

28

32

35

39

42

46

49

53

56

60

63

67

70

IV:

26-50

3-12

V:

144-243

VI:

4

VII:

144-343

1444-1643

2444-2643

3444-3643

4444-4643

//:ffuuu puhelinta

///: no otetaan sit uus kaava

blöö

Muumi Ankka
Seuraa 
Liittynyt5.11.2013

Jooh Mukana!

Act 1 Numerot: 71-100

Act ll Numerot: 51-70

Act lll Numerot: 

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

60

65

70

75

80

85

90

95

100

Act lV Numerot: Perus: 101-125 Sivupotti: 21-30

Act V Numerot: 301-400

Act Vl Numerot: 19

Act Vll Numerot: 

1-200

801-1000

2201-2400

3401-3600

4601-4800

Muokkaan mmyöhemmin jos meni jotain väärin. :)

Kirjoitin tämän viestin åpuhelimella ~Qwhlrt 2013

LäPä7*
Seuraa 
Liittynyt1.11.2010

1): 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 51, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105, 109, 112, 119, 125, 131, 133, 140, 150

2): 1-20

3): 62, 64, 66, 68, 70, 72, 74, 76, 78, 80, 82, 84, 86, 88, 90, 92, 94, 96, 98, 100

4): 101-125 & 41-50

5): 1-100

6): 7

7): 1-200, 801-1000, 1901-2100, 3001-3200, 4801-5000

Yo5hifan
Seuraa 
Liittynyt8.4.2014

1st Act: 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

42

56

72

78

81

85

89

100

115

149

2nd Act:

21

24

33

36

42

45

49

51

53

56

61

68

69

73

75

76

81

89

94

100

3rd Act:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

4th Act:

101-125 (päänumerot)

40-49

5th Act:

321-420

6th Act:

13

7th Act:

1-200

420-609

1000-1199

2550-2749

4600-4799

//Numerot korjattu :D

///Uudelleen korjattu, hitsi olenpa vielä matikkaluokalla :|

////Ja lisää korjauksia

/////NYT PITÄISI OLLA KAIKKI VIRHEET KORJATTU!

//////Kuudes korjaus facepalmit minulle. Mutta nyt kaikki pitäisi olla kunnossa.

Olen edelleen Touhis, en vaan jaksa pitää nimeä :3 - TouhuAku6/Touhis6

YouTube channel: https://www.youtube.com/user/Yoshifan420
Gaming YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCGqp2mggTY4ksPS8t27wnYg
Jos kiinnostaa voit lisätä minut kaveriksi Steamissä: http://steamcommunity.com/id/Yo5hifan/

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

En ihan ymmärrä, miksi joillakin on niin hirvittävä kiire ilmoittautua, että se täytyy tehdä puhelimella. Uskokaa pois, numeroiden tarkistaminen on monin verroin helpompaa kun ne ovat allekkain. Tässä on kahdeksan päivää aikaa ilmoittautua, siinä ajassa melko varmasti ehtii saada aikaiseksi selkeän ilmoittautumisviestin.

Touhis on tosiaan oikeassa, eli kaikkien osioiden numerot samaan viestiin, ei mitään sinne tänne ripottelua.

Roza, sulta puuttuu sivupistepotti neljännestä näytöksestä.

Ja Touhikselle vielä siitä laskutaidosta, nimittäin sulla on lähes jokaisessa osiossa liikaa numeroita. 40-50 on 11 numeroa, 320-420 on 101 numeroa, 420-620 on 201 numeroa..... ei tuollaisilla kyllä osallistua voi.

Keisari Siika
Seuraa 
Liittynyt23.11.2014
Aku Vankkis

En ihan ymmärrä, miksi joillakin on niin hirvittävä kiire ilmoittautua, että se täytyy tehdä puhelimella. Uskokaa pois, numeroiden tarkistaminen on monin verroin helpompaa kun ne ovat allekkain. Tässä on kahdeksan päivää aikaa ilmoittautua, siinä ajassa melko varmasti ehtii saada aikaiseksi selkeän ilmoittautumisviestin.

Touhis on tosiaan oikeassa, eli kaikkien osioiden numerot samaan viestiin, ei mitään sinne tänne ripottelua.

Roza, sulta puuttuu sivupistepotti neljännestä näytöksestä.

puhelimella ihan vaan siks koska ip ban

ja ne oli allekkain mut puhelin bugasi

blöö

Härscka
Seuraa 
Liittynyt19.11.2014

Act I:

1-10

22

27

34

45

56

77

79

83

90

99

101

106

113

117

123

128

135

139

141

149

Act II

1-10

17

25

34

56

59

61

65

68

70

84

Act III

Kaavana viiden kertotaulu + 99 sadan korvikkeena

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

60

65

70

75

80

85

90

95

99

Act IV

Perusnumerot:

5-19

25

27

39

56

72

89

99

101

134

148

Sivunumerot:

2

5

8

11

12

17

21

23

26

28

Act V

25-124

Act VI

20

Act VII

249-448

1249-1448

2249-2448

3249-3448

4249-4448

 /Korjattu

Deabruarekin bat ezarri da 1411 edo 1412 jaio Ala urteko River Santuko orrian. Erregeak israeldarren baten ondoren He izeneko eta dirua zor zuen haur bati.

Ganducka
Seuraa 
Liittynyt26.7.2014

Act I: 59-78, 101-110

Act II: 

5

9

12

19

20

27

29

33

34

50

51

53

54

59

66

69

70

88

90

99

Act III: (kaavana luvut, joissa ei ole yhtään i-kirjainta)

3

4

8

9

10

34

38

40

43

44

48

49

83

88

89

90

93

94

98

99

Act IV:

(perusnumerot) 84-108

(sivupistepotti) 13-22

Act V:

398-497

Act VI:

16

Act VII:

467-566, 589-688, 1002-1201, 2001-2200, 4789-4988

Tässä on allekirjoitus. En keksinyt mitä kirjoittaa siihen.

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Härscka: Sama ongelma kuin Touhiksella oli ennen korjausta, eli useassa osiossa on liikaa numeroita. Jos laitetaan peräkkäiset numerot esim. 40-49, niin luonnollisesti myös se ensimmäinen numero lasketaan yhdeksi, eli tuossa on siis 10 numeroa huolimatta siitä että noiden kahden luvun erotus on vain 9. Tarkistetaan vaikka: 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49. Takuunvarmasti 10 numeroa.

Sen sijaan jos laitetaan 10-20 koska niiden välinen erotus on 10, tulee virhe, koska kun ensimmäinenkin numero luonnollisesti lasketaan, tuossa on 11 numeroa.

Toisin sanoen sulla on siis liikaa numeroita osioissa 4, 5 ja 7. Tämän lisäksi ekassa osiossa on peräti 10 numeroa liikaa. Nämä siis ehdottomasti korjaukseen mitä pikimmiten.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat