Nyt selvitetään kumpia täällä sivuilla on enemmän Rosa vai Barks faneja

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Noniin eli tarkoitus olisi selvittää onko näillä sivuilla enemmän Rosa vai Barks faneja itse olen Rosa fani.Pahoittelen jos joku on tehnyt samanlaisen keskustelun itse en ole ainaskaa nähnyt tai muista nähneeni.

Sivut

Kommentit (55)

Vierailija

Ankkarock kirjoitti:Todella helppo kysymys! Carl Barks on parempi piirtäjä!<br />

Ja niin on myös isoveljeni mielestä! eli nyt tuli 2 ääntä lisää!

samaa mieltä carl barks keksi aku ankat joten se on parempi

Vierailija

jarkko ankka kirjoitti:

samaa mieltä carl barks keksi aku ankat joten se on parempi

Carl Barks ei keksinyt Aku Ankkaa.

Vierailija

Rosan äänestäjät eivät ajattele niin pitkälle, että Rosa ei välttämättä piirtäisi, ei ainakaan niin hyvin, sillä Barks innosti hänet piirtämään, mutta nyt Rosa on ehkä jopa lopettanut piirtämisen, joten kääntykää Barksin, todellisen mestarin leiriin.

Vierailija

Jaa... Kyllä kallistun minäkin Barksin puolelle, hänellä kun on niin mielikuvitukselliset tarinat tarinat. Fanitan silti kumpaakin

Vierailija

Rosan piirrostyyli on sanoinkuvaamattoman hulvaton. Barks ei yllä tässä asiassa samaan. Käsikirjoitusten saralla miehet ovat täysin tasoissa. Molempien kymmensivuiset hupailut ovat loistavaa katsottavaa. Mutta se Carl Barksin ääretön mielikuvitus, se lapsenmielisyys tekee hänestä paremman. Ne kaikki hänen keksimänsä hahmot ovat kaikki oma lukunsa. Rosa taas on kehitellyt vain Mustan Ritarin, joka on hauska sinänsä, mutta ei välttämätön ankkamaailmassa. Olisi vaikea kuvitella nykypäivän sarjoja ilman sitä kolmen kuutioeekkerin valtaisaa säästölipasta tai Akun onnekasta tuuriserkkua. Valintani on Carl Barks.

Vierailija

Barks on parempi. Rosa ei vain osaa piirtää sarjakuvia, vaikka kyllä hänen piirrostyylissään joku vetää puoleensa. Eli Barks.

Rosa4tehwin
Seuraa 
Liittynyt28.6.2008

Itse pidän Rosan tarinoista paljon enemmän. Ei sillä, etten kunnioittaisi/pitäisi Barksin legendaarisista tarinoista, mutta Rosan piirrostyyli on se, joka ratkaisee.

On totta, että Barksin sarjat innoittivat Rosaa piirtämään Ankkoja. Mutta Rosa olisi joka tapauksessa piirtänyt. Ei ehkä juuri Ankkoja, mutta piirtänyt kumminkin.

Pääpointti koko Rosan uralla on ollut se, että hän omistaa jokaisen (paitsi yhden, tiedättekös minkä?) Barksille. Hän itse oli suurin Barksin fani ja piti tätä parhaana.

Jos joku väittää, että Rosa hyödynsi/varasti Barksin tarinoiden ideat ja juonet, niin se ei pidä paikkaansa. Sillä Rosa teki ne sarjat yhdestä ja ainoasta syystä: hän piti Barksin tarinoita niin hyvinä, että ne suorastaan vaativat jatko-osia. Rosan tarinat perustuivat Barksin tuotantoon juuri yhden syyn takia; kunniotuksen.

Oikeastaan en pidäkään kuin kahdesta piirtäjästä, jotka ovatkin (tässä järjestyksessä) Rosa ja Barks. Muiden piirtäjien tarinoista puuttuu kaikki. Ne on tehty vain siksi, että pitäsi jotain tehdä. Juonet ovat huonompia, kuin keskinkertaisia ja melkein aina väen vängällä väännettyjä. Pienistäkin yksinkertaisuuksista tehdään suuri seikkailusarja.

Missä on se valtava mielikuvitus ja intohimo, mitä Rosa ja Barks edustavat? Missä ovat ne hulppeat seikkailutarinat, jotka ovat suosituimpia Ankka-tarinoita? Ei ainakaan nykypiirtäjien päässä, sillä melkein joka ikinen tarina jurraa paikallaan sen kymmenisen sivua, tai niihin on joku "ilkeä" "rosvo" pistetty jotain niiden sivujen ajaksi sähläämään.

Kamalaa, sanonpahan vaan.

Vierailija

Mac Ducky kirjoitti:Muistakaa hyvät ankistit, että Rosan useimpien tarinoiden juoni pohjautuu Barksin tarinoista tai usein se on myös jatkoa. Ilman Barksia Rosa tuskin edes piirtäisi ankkoja. Akukaan ei olisi tälläinen millainen hän on nyt eikä Roopeakaan olisi olemassa eikä puhettakaan Milla Magiasta!...

tuo on kyllä totta ilman Carl barksia Don rosa ei olis varmaa ees aku piirtäjä

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat