Carl Barks vs. Don Rosa

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Laittakaa tänne mielipiteenne kumpi on parempi?

Mun mielestä Don Rosa.

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Minun mielestä heistä ei voi sanoa kumpi on parempi. Kummallakin on hyvät puolensa Barksilla hyvät juonet ja Rosalla humoristisuus ja yksityiskohtainen piirtäminen.

Vierailija

Mun mielestä Barks, sillä useimmat Rosan tarinat liittyy Barksin tarinoihin. Ja nämä tarinat ovat siksi hyviä. Ilman Barksia Aku Ankka ei olis niin suosittu. (Kuinkahan monta kertaa tuokin on sanottu? Heh...)

Vierailija

Paha sanoa koska ilman Barksia Rosankin tyyli ja tarinat olisivat todennäköisesti erilaisia... Lahjakkaita ihmisiä kumpikin! Ankkavaarin kuolemasta on muuten kohtsillään jo 8 vuotta...

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Kyllä tämäkin tästä. Mielestäni Don Rosa on parempi, ja ne iänikuiset perusteluthan ovat ne, että hänen piirrostyylinsä on niin tarkkaa ja realistista sekä yksityiskohtia ja huumoria pursuavaa. Don Rosan tarkka piirrostyyli selittynee sillä, että hän on koulutukseltaan rakennusinsinööri. Itse juonenkin eteen hän tekee paljon töitä etsiessään kaikenmaailman historiallisia faktoja tarinaansa varten. Mielestäni todellinen mestari. (Mutta mielipiteille annettakoon vapaus.) Mutta toki myös Carl Barkskin on/oli hyvä. Hän antoi Ankoille ja muille niiden nykyisen olemuksen ja keksi koko Ankka-imperiumin. Siitä tulikin mieleeni, että muistan joskus kuulleeni, että kehittäessään Ankkalinnaa hän piti Ankkalinnan esikuvana Amerikan länsirannikolla sijaitsevaa Eureka-kaupunkia.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Tämä on perin vaikea kysymys. Carl Barks on monien hahmojen luaja, ja ilman häntä Aku Ankka olisi paljon yksitoikkoisempi. Don Rosa taas on kovin tarkka ja hänen sarjakuvansa ovat perin huumorin täytteisiä. Mutta näin sanon minä: hyvä Carl Barks, kiitos kaikesta, jolla olet värjännnyt Aku Ankkaa. Mutta kiitos kaunis myös Don Rosalle, joka tekee todella hienoa työtä. Rosalle menee ääneni. Ja ilman häntä minä ja isosiskoni "Acnex" emme olisi ikinä lukeneet isin kanssa sängyssä hänen tarinoitaan. Kiitos!

Vierailija

Rosa on parempi piirtäjä, mutta hän on ottanut kaikki tarinoidensa ideat Carl Barksilta koska ihailee häntä.

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat