Don Rosa tekee aika hankalia tarinoita.

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Olen huomannut, että jotkut Don Rosan tarinat ovat aika "hankalia" esimerkiksi nuoremmille lukijoillle, jotka eivät ole vielä lukeneet Akkaria paljoltikaan.Tarkoitan lähinnä sitä, että juoni saattaa olla hankala ymmärtää varsinkin jos perustuu johonkin Car Barksin tarinaan. Itse sain juuri käsiini Don Rosan tarinan Takaisin Andeille. Huomasin, että en ollut itsekkään aivan kärryillä kaikista asioista koko ajan, koska se pohjautui niin pitkälti Carl Barksin tarinaan. Olin kuitenkin lukenut Barksin tarinan monesti. Joten saatan kuvitella miten "hankala" tarina on jollekin kahdeksan vuotiaalle. Itse en älynnyt alkunkaan kahdeksanvuotiaana Rosan tarinaa Unelmoiden läpi elämän. Sekin pohjautui paljolti Carl Barksin tarinoihin, joita en ollut vielä lukenut. Nyt tarina kuuluu suosikkeihini. Ja nykyään Rosa onkin suosikki piirtäjäni, mutta silloin hän oli inhokkipiirtäjäni, koska hänen tarinansa olivat yksinkertasesti niin vaikeaselkoisia sen ikäiselle.

Tarinoissa on myös paljon semmoista huumoria joita kaikkein nuorimmat lukijat eivät ymmärä, mutta mikää toisaalta tekee Rosasta vanhempien lukijoiden keskuudessa suositun.

Niin kirjoitin tämän siis siksi, että ihmiset ehkä ymmärtäisivät paremmin niitä, jotka eivät pidä Don Rosan tarinoista. Itse kyllä niistä pidän.

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

krede kirjoitti:Olen juuri samaa mieltä, itsekkin pidän paljon Rosan tarinoista, mutta pienempänä niitä piti lukea muutaman kerran että tajusi jotakin. :D

totta

Vierailija

Minusta Don Rosan sarjakuvissa on hienoa se, että nuoremmat voivat lukea ne vain kivoina ankka-tarinoina ja vähän varttuneempina löytää niistä uusia ulottuvuuksia; Barks-viittauksia, D.U.C.K-omistuksia, kätkettyjä Mikki Hiiriä, lainauksia kirjoista tai elokuvista... Tämän vuoksi Rosan tarinoita jaksaa lukea useampaan kertaan.

Vierailija

Olen samaa mieltä. Barksin sarjoihin pohjautuvat ja historiaa täyteen ahdetut tarinat ovat välillä tosi hankalia ymmärtää niin että saa jo muutaman minuutin pohtia että "Täh?"! Mutta ne kyllä siitä aikanaan selviävät. Itse pidän enemmän kommellussarjoista kuten: Aku Ankka puutarhurina (tai jotain sinnepän), Ajan pysäyttävä kello (tai jotain sinnepäin) ja Paino-ongelmia. :D

Vierailija

Eskarissa en ymmärtänyt rosan tarinoita alkuunkaan niinpä jätin kaikki rosa tarinat lukematta mutta nyt rosa on suosikki piirtäjäni.

Vierailija

Minulla ei ole koskaan tuota ongelmaa ollut.Lähinnä siitä yksinkertaisesta syystä, etä katsoin vain kuvat.(Nykyään sisaret syyttävät että katselen vain kuvat, vaikka olen vain nopea lukemaan xD)Ensimmäisellä luokalla luin kyllä Akuja luokkakavereideni kanssa, mutta Carl Barksin tarinoihin pohjautuneisiin tarinoihin en mitenkään reagoinut outona lukukokemuksena.Don Rosan tarinat olivat minulle vain kivasti piirrettyjä ja hauskoja kuvia, jolle nauroin aina luokkakavereideni kanssa.Itse en koskaan kovinkaan pudonnut kärryiltä Akua lukiessa,(mutta kumma kyllä, Marco Rotan jatkosarjoissa putoan AINA kärryiltä)sillä en kovinkaan kiinnittänyt huomiota juonen kulkuun,(eh?)vaan pidin sellaisista ns."sivukohtauksista".Eli missä Akulle käy monta kertaa hyvin tarinan aikana kun auttaa ihmisiä uuden työn ansiosta, jne.

Minua ei ainakaan ole koskaan haitannut nuo Carl Barksin tarinoihin pohjautuvat juonet.Ainahan tarinan aikana kerrotaan, onko kaveri tuttu,(Carl Barksin hahmo)ja näytetään hänen "ensiesiintymisensä".Mutta myönnän, Donin tarinoissa oli hieman sitä monimutkaisuutta.Mm.Näytettiin Kultu Kimallusta, ja lukija miettii, että kukas hän on.Mutta yhdessä Rosan tarinassa putosin kyllä kärryiltä.(luen usein nopeasti)Se missä Roope vasta tapaa sukulaisensa.Luulin että onko Roopella joku dementia(xD)kun ei muista rakkaista sukulaisiaan.Eikä missään edes kerrottu, että oli aika, jolloin Roope ei ole vielä kovinkaan tavannut sukulaisiaan.Mutta eivät ne nyt niin monimutkaisia ole, etteivät seitsemän-vuotiaat niitä ymmärtäisi, sillä useimmat heistä katsovat vain kuvat.Ja Rosan kuvissa riittää ihailtavaa.

Vierailija

Minulla itselläni ei ole hankaluuksia ymmärtää Rosan tarinoita,mutta ymmärrän hyvin,että pienemmillä lukijoilla on.Välillä on tarinoissa jotain pienemmille outoja nimiä/paikannimiä yms. ja jossei joku tiedä esim. mikä on Graalin malja tms..niin onhan tarinan kulkua/juonta vähän hankalaa seurata!

Vierailija

Kyllä Rosan tarinat saattavat olla hieman hankalaa luettavaa nuoremmille Akkarin lukijoille. Kun olin pieni enkä osannut lukea, minä KATSOIN Rosan sarjakuvia enkä näin ollen paljoa viisastunut. Tämä nyt on eri asia, mutta ainakin se liittyy epä-ymmärrykseen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat