Don Rosa vs. Paco Rodriques

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Siispä, kummasta pidät enemmän?

Minä pidän kummistakin yhtä paljon...

mutta ehkä sittenkin himpun verran enemmän Pacosta.

Sivut

Kommentit (19)

Taikisfani
Seuraa 
Liittynyt2.7.2008

Tykkään enemmän don Rosasta, mutta ei Rodriqueskaan ole huono.

Valta vaatii itsehillintää. Valta vaatii arvostelukykyä. Se on voimien mitta ja määrä.
- Xadhum (TK 12/2000)

Vierailija

Kummatkin ovat hyviä, mutta kyllä Paco Rodriques on hieman parempi koska Don Rosan tarinat ovat yleensä aika "synkkiä". Pacon taas vitsikkäitä.

Vierailija

Paco Rodriquesin piirrostyyli on mielestäni ilmeikkäämpää, vauhdikkaampaa ja venyvämpää. Donin piirrostyyli kattaa hauskoja yksityiskohtia, vaikka hahmot ovatkin jäykähköjä. Kallistun silti Rosan puolelle. Kannattaa muuten ajatella tässä tapauksessa vain piirrostyylejä, sillä Rosan tarinat voivat vaikuttaa paremmilta, koska ne ovat hauskempia. Kysymys ei ole nimittäin nyt tekijän mielikuvituksesta: Paco ei itse pääse päättämään piirtämiensä sarjojen juonesta. Rosan tarinat ovat lisäksi huomattavasti pitempiä, joten hänellä on aikaa vitsailla enemmän. Pacon ja hänen käsikirjoittajiensa täytyy mahduttaa kaikki 12 sivuun.

Vierailija

He molemmat osaavat piirtää oikein taitavasti. Rosa se kuitenkin on parempi piirtäjä. Rodriques tekee hahmoista oikein kivan ja tosiaan, söpön näköisiä. Kun hänen piirroksiaan katselee, ainakin minusta tuntuu, että hänellä on ollut erittäin kivaa piirtäessään. Mutta Don Rosa on niin kovin pikkutarkka ja hyvä piirtäjä, että minä pidän hänen piirtotyylistään enemmän. Se, että annan Rosalle ääneni, voi osittain johtua myös siitä, että esim. koulussa kun tehdään ryhmätöitä joissa piirretään, minulle valitetaan siitä, että olen muka ihan liian tarkka. Jään aina muista jälkeen, koska teen työni kuulemma niin tarkasti. Tarkkaa työtä kun tekee, niin hyvää jälkeä tulee. Ja näin tekee Don Rosa.

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat