Vanha ja uusi Roope

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Oletteko kiinnittäneet huomiota Barksin sarjojen ja nykyajan käsikirjoittajien Roopen erilaisuuksiin? Esimerkkeinä vaikkapa Kun taivaalta satoi rahaa ja Mayakeisarin kruunu. Mitäs luulette, jos jonkun nykypäivän käsikirjoittaja olisi tehnyt samanlaisen aloituksen kuin sarjassa Kun taivaalta satoi rahaa, mitä kitupiikki olisi tehnyt? Itse ainakin luulen, että Roope olisi huolestunut, ja lopuksi ilahtunut ja tehnyt tämän huomion, mutta tässä tarinassa Roope oli tyyni kuin viilipytty. Mayakeisarin kruunussa taas visukinttu sanoo(ainakin yhdessä suomennoksessa): "En kai ain voi olla ajattelematta rikkauksia." Nykyajan Roopelle se olisi selvää kuin pläkki. Kummasta pidätte enemmän, itse pidän enemmän "vanhasta" Roopesta. Mitäs ajattelette asiasta? Mielipiteitä kiitos! Huom! Haukkuminen lailla kielletty! Jos on turha keskustelu, älkää kirjoittako tänne, vaan antakaa sen vajota keskustelujen pohjattomaan mereen.

Kommentit (4)

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

No, kun nopeasti viestisi luin, olen samaa mieltä. Joissakin Barksin sarjoissa esim. Roope sanoo jotain, mitä ei nykysarjohin pistettäisi, koska se on "itsestäänselvää". Juuri tämän takia Barks on ehkä suosikkini. Tai on tietenkin myös muita syitä. Pari esimekkiä ovat, että Barksin piirrostyyli on ainutlaatuinen, klassinen. Hän on myös kehittänyt mainioita hahmoja, joista parhaat ovat ankanpojat. Barksin tarinat ovat mainioita. Paras Barksin tarina on mielestäni Takaisin Klondikeen. Sekin on kumma kyllä Roope-tarina. Vasta sen jälkeen, kun tarina julkaistiin 2008 akkarissa, niin se nousi listani kärkeen. Olin lukenut sen niin kauan aikaa sitten, että en enää muistanut sitä niin hyväksi. No, vanha Roope on siis ylivoimasesti parempi.

ps. Sama pätee Mikkiin...!:)

Vierailija

Minäkin pidän tuosta Takaisin Klondikeen. Oikeastaan siinäkin on erilaisuuksia "nykyRoopeen" verrattuna, voi olla, että jos jollakin tämänpäiväisellä kirjoittajalla olisi sama alku, luulen, että loppu olisi voinut olla hyvinkin erilainen, Roope olisi ehkäpä mennyt itse kaivamaan neljän kiven keskeltä(tai unohtaanut ottaa pillerin: )).

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat