miksi Kaino-Vienoa eli mummo Ankkaa sanotaan Roopen sisareksi?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Miksi mummo ankkaa sanotaan usein sarjakuvissa että se olisi Roopen sisko, vaikka se on hänen ystävänsä,eikä sisko.

ärsyttääkö teitä? minua ainakin.

Kommentit (11)

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Jaa, se voi ärsyttää, mutta ei se kuitenkaan niin vakava asia ole. Totta, tosiaan joissain sarjoissa käy niin. Johtunee siitä, että niiden sarjojen käsikirjoittajat eivät ole kovinkaan paljon katselleeet Rosan sukupuuta tarinoita tehdessään.

Vierailija

Joo eihän se totta ole mutta virheitä sattuu ja Akuhullu97 on oikeassa että Rosan sukupuu on kyllä jäänyt syrjään kun käsikirjoittajat ovat niitä sarjoja ovat tehneet

Vierailija

oikeastihan mummo on sukunimeltään ankanpää ja roopen macankka mitä sukua ne muka on? sanon vaan että mummo on vaan roopen sisaren miehen äiti eli ei mitään sukua

Rosa4tehwin
Seuraa 
Liittynyt28.6.2008

Tuo tarina, missä Roopea ja Mummoa väitettiin sisaruksiksi, oli luultavasti italialainen. Muistan joskus piempänä lukeneeni toisenkin tarinan, jossa heitä väitettiin sisaruksiksi. Sekin taisi olla Italiasta peräisin.

Italiassahan nimittäin todella uskoteltiin, että Roope ja Mummo ovat sukua toisilleen. Rosan laatima sukupuu aiheutti siellä suurenkin kohun tällä "hurjalla paljastuksellaan".

Elävätpä he missä olettamuksessa tahansa, eivät Roope ja Mummo ole mitään verisukua keskenään.

Vierailija

Voi johtua siitä, että alussa ajateltiiin näin, vaikka nykyyään käsitys on erilainen, ja ennen tuskin pidettiin muutenkaan kovin tarkkaa lukua sukulaissuhteista. Itse elän ankkamaailmassa suunnillen Rosan sukupuun mukaan, ja epätodelliset asiat voi kuvitella vaikkapa huhuksi.

Vierailija

Itse luulen tietäväni tähän vastauksen.Itse ainakin Aku Akan satukirjoissa Mummoa sanotaan Roopen sisareksi.Se johtuu osin siitä, että kirjat ovat ilmestyneet kaaauan ennen Rosan sukupuuta, ja Suomalaiset eivät ole tähän vaikuttaneet, sillä erilaiset suomentajat eivät ole Akun toimittajia tai varsinaisia Ankisteja. Ainakin jossain sarjakuvassa, Aku löytyy maasta munana, joka on tippunut emonsa pesästä.Aku kuoriutuu, ja Mummo ja Roope löytävät hänet maasta.Siiloin Roopea virheellisesti nimitettiin Mummon sisarukseksi.Ne päättävät adoptoida Akun, mikä olisi suuri sensaatio Ankan suvussa, sillä Roope sanoo Akussa ja pojissa olevan "Macankkain verta", mikä olisi virheellistä Akun osalta.Mutta teoria on tietääkseni todistettu vääräksi, sillä Akun virallisessa elämänkerrassa ei ole todistettu tätä oikeaksi Akun synnyintarinaksi.

Eli mielestäni Aku on ihan puhtaasti Hortensian poika.Ehkä tuo on ns.fantasiakertomus Akun syntymästä, eikä mitenkään puhdas elämäntarina.Eli Roopea on virheellisesti nimitetty Mummon sisarukseksi ihan käännösvirheestä(?), tai tuon sarjakuvan johdosta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat