Maaoravat

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Uusimpien tietojen mukaan nisäkkäille olisi annettu uudet suomenkieliset nimet. Onko kukaan kuullut tästä? Esim. Maaoraville on annettu uusi nimi: Tikutakut. Ajatelkaa! Tikutakut! Mitenkä nyt akkarissa? Lukeeko siellä nykyään, että Tiku ja Taku ovat tikutakuja maaoravien sijaan? Toivottavasti ei. Mitä mieltä te olette?

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

outoa. ei kyllä voisi uskoa kun en ole uutisissa, lehdissä ynnä muussa mediassa tollasesta kuullut pätkän vertaa. Pikkusiskoni sanoo kyllä hiiriä kolohiiruiksi mutta että siitä tulisi virallinen nimi.... Kummallista. Voisin melkein luulla etää tämä on joku vitsi

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Olen lukenut asiasta. Melkoinen keksintö. tikutakut... :o . netistä löysin sivun, jossa oli noita muunnoksia. laitoin googleen nimistötoimikunta ja toisiksi ylimmässä kerrottiin jotain.

Vierailija

Tuo tikutaku on ehkä vähän sensaationhakuinen nimitys, mutta ainakin helppo oppia, jos yhtään Disney-maailmaa tuntee. Mutta kysyn vain, tarvitseeko kaikkea nimetä uudelleen.

Vierailija

Missäs oon ollut, kun en oo kullut mitään tuollaista? Jaa kun orava hyppelee puussa voin sanoa Tikutaku siellä, koirani ymmärtää sanan kurre. Vai koskeeko tikutaku vain maaoravia?

Vierailija

Minäkään en ole kuullut tästä...Outoa.Mutta olen varma, että nuo ovat vain lajin "lempinimiä".Esim.Eihän ruotsalaisten viralliset nimet ole "hannuhanhet", tai jääkiekon ykköshyökkäysketju ole viralliselta nimeltään "TupuHupuLupu".Ne ovat mielestäni pelkästään lempinimiä.Mutta typerän kuuloista sanoa maaoravaa "tikutakuksi".Höh!

Vierailija

Juu, opettajamme otti jo asian puheeksi. Luulin asiaa joksikin pilaksi, naurettavia nimiä. Nimet tuskin muuttuvat.

Vierailija

Mäkin luulin sitä aluksi joksikin aikaiseksi aprilli-pilaksi, kun luin siitä lehdestä. Sitten kävikin ilmi että ne oli oikeesti menny muuttamaan jonkun myyrän kolokoloksi ja oravat tikutakuiksi.

Vierailija

Tonzy kirjoitti:Juu, opettajamme otti jo asian puheeksi. Luulin asiaa joksikin pilaksi, naurettavia nimiä. Nimet tuskin muuttuvat.

Tikun & Takun nimen tuskin muuttuvat*

Vierailija

Äidinkielen opettajamme pisti muutamia nimiä taululle ja kyseli '' Mitä nämä sanat tarkoittavat? Kaikki ovat suomenkielisiä sanoja. ''

Juu, opettajien pitäisi opetella joidenkin ELÄINTEN nimet uudelleen! Samoin jokaisen koululaisen, kunpa eivät tulisi virallisiksi.

Vierailija

Jaa-a. Eikös se mennyt niin, että yhteensä melkein 500 nisäkkään nimet laitettiin uusiksi. Nyt siellä on jotain kolohiiruja ja Hiirihamstrukkaita. Ihan kuin joku 3-vuotta vanha lapsi sanoisi, että ''äiti katso! Tuolla menee kolohiiru!''. :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat