Trollit ja matkijat. (ilmoittakaa jos tälläinen keskustelu on jo ollut)

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tässä hieman yleistä tietoa näistä niinsanotuista "netti sivujen rikollisista".

1.Trollit ovat henkilöitä jotka häiriköivät sivustoilla, esim. haukkuvat, ärsyttävät ja kiroilevat. Matkijat ovat niitä jotka matkivat toisia esim Mc Spetic 2nd/:tä (toivottavasti nimi meni oikein) matkiva Mc Spetik 2st.

2.Trollit ovat täällä vain pilaamassa toisten ilon, kun taas matkijat koittavat saada huomiota, tosin joskus joillain on vain vahingossa sama nimi tai samantapainen nimi.

Kertokaa ne jotka ovat joutuneet matkinnan kohteeksi tai joiden mielestä olen oikeassa.

Sivut

Kommentit (50)

Vierailija

adz kirjoitti:Onneksi joo, ja ei oo djjlordiakaan näkyny? Ehkä trollit ovat rauhottuneet syksyn myötä.

aaivan!

Vierailija

Monta näitä keskusteluja on ollut. Minua ei ole haukuttu, kiusattu, eikä matkittu näillä sivuilla. (en ainakaan ole huomannut)

Vierailija

Mikä on netti sivu? tunnen nettisivun mutta...?

Huoh, ja MaDi puhuu asiaa, näitä on ollut jo vaikka kuinka paljon...

Noo, tässä sitten trollitietoa ei minulta vaan Wikipediasta:

Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä, jonka tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa. Trolliksi voidaan kutsua myös henkilöä, joka kirjoittaa tällaisia viestejä.

Trollaus (suomennokseksi on ehdotettu peikkoilua ja troolaamista) on trollien kirjoittamista uutisryhmiin, keskustelupalstoille, irkkiin tai wikeihin. Vaikka trollaus saattaakin joskus kirvoittaa rakentavaa keskustelua, yleensä sitä pidetään lähinnä ärsyttävänä, joten sitä on parempi välttää. Termin alkuperä ei kuitenkaan ole skandinaavisten kielten peikkoa tarkoittava sana, vaan se juontuu vetouistelua merkitsevästä englannin sanasta trolling. Trollaava henkilö ikään kuin vetää viehettä saalisparven läpi toivoen että joku tarttuu siihen. Myös viestejä, jotka näyttävät kokemattoman tai lapsellisen kirjoittajan postaamilta, on syytä epäillä, sillä tyhmää esittämällä trollaavia esiintyy varsinkin irkissä jatkuvasti. Trollit voivat myös massapostittaa foorumeille tahallaan useita samoja puheenvuoroja toisten keskustelijoiden ärsyttämiseksi foorumeilla.

Eli tuo oli Wikipediasta.

Sanaa käytetään usein väärin tahattomasti, mutta joskus myös tahallisesti lyömäaseena toisia kirjoittajia vastaan. Pelkkä kritiikki tai eriävä mielipide, radikaalikaan sellainen, ei vielä ole trolli, ellei tavoitteena ollut ihmisten ärsyttäminen. Vaikka ärsyyntyminen olisikin lopputulos, trollista ei ole kyse, ellei se myös ollut kirjoittajan ainoa tavoite. Trolli on erotettavissa provosoivasta väittelijästä myös siitä, että trolli harvoin osallistuu itse keskusteluun.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

adz kirjoitti:Onneksi joo, ja ei oo djjlordiakaan näkyny? Ehkä trollit ovat rauhottuneet syksyn myötä.

Ei ole näkynyt tosiaan...mistähän johtuu...

Vierailija

"""Mr C00L""" kirjoitti:Eihän näitä ole ollut vasta, kuin 100. Trolleista ei kannata tehdä aiheita, koska siitä ne pitävät. Trolleja vain pukaa lisää, lisää ja aina vain lisää, jos niistä tehdään aiheita.:^)<br />

TV:ent Mc skeptik 2nd/<br />

Ps: Vaihdoin prof.kuvani samaan syssyyn nimi-merkin kanssa.

KÄÄK!!! Taydan vaihtaa kohdetta...

Vierailija

Mua ei moo matkittu haukuttu tai kiusattu ja oon puolustanu niitä ketä on haukuttu Kaikilla olis tosiaan kivempi olla täällä jos tääl ei olis trollei

Vierailija

Argh! Näitä keskusteluja on ollut muutama miljoona.

Asiaan, elikkä suoraan sanottuna trolli on idiootti + aivoton apina. En peittele mielipidettäni, mutta pakko sanoa että trolleja on ihan liikaa, ja ei ne häirikötkään ole mukavia. Häirikkö ja trolli on eri asia.

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat