Väärinkirjoitus

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Väärinkirjoitus on alkanut ärsyttää minua siitä lähtien kun olin kirjoittanut tänne 100 viestiä. Kirjoitatko väärin? Ei hätää, jos kirjoitat väärin, koska minäkin olin alussa melkoinen väärinkirjoittaja, mutta nyt minä suorastaan vihaan väärinkirjoitusta. En ole ainakaan huomannut tällaisia aiheita. Jos näitä on jo ollut, niin en kaipaisi tänne kyllä valitusta. Ja jos tämä on jonkun mielestä turha aihe, niin ei sitten tarvitse kirjoittaa tähän aiheeseen, jos tämä aihe ei kelpaa.

Kommentit (15)

Taikisfani
Seuraa 
Liittynyt2.7.2008

Minä luen aina viestini ennen kuin lähetän sen, mutta toisaalta pitkiä viestejä ei ihan jaksa tavuuttaa niin tarkasti, ettei tulisi virheitä.

Valta vaatii itsehillintää. Valta vaatii arvostelukykyä. Se on voimien mitta ja määrä.
- Xadhum (TK 12/2000)

Salwer1st/
Seuraa 
Liittynyt6.5.2008

Kirjoitusvirheitä saattuu kaikille, mutta jos niitä on yli 5 per viesti alkaa se olemaan jo liikaa. Myös ylenpalttisesti käytetty kirjaTTOmuuskieli ärsyttää. Toivottavasti "värinkirjoittajat" huomaavat pian asian ja oikolukevat kirjoitelmiaan. Onneksi "väärinkirjoittajat" ovat kuolleet lähes sukupuuttoon, ainakin verrattuna maaliskuuhun.

Vierailija

No, en pidä sellaisista viesteistä jotka ovat ihan hutaistuja ja epäselviä ja täynnä virheitä. Tällanen puhekieli ei haittaa, itsekin kirjoitan sitä vällillä. Mutta puhekieli ja kirjoitusvirheet ovat eri asia.

Vierailija

Ei se ärsytä, jos tekstistä saa selvää, ja ne virheet on vaan jotain ylimääräisiä kirjaimia. Tokihan sitä kannattaa tarkastella kun kirjoittaa, mutta eihän sille voi mitään jos on lukihäiriö tai jokin muu vastaava vika jolloin ei huomaa kirjoitusvirheitä.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Minua ei kirjoitusvirheet aivan kamalasti ärsytä, mutta kyllähän ne haittaa. Itsellänikin on joskus tullut jokunen pieni kirjoitusvirhe, mutta juuri niiden estämiseksi aina luen kertaalleen nämä viestini ettei niissä olisi virheitä.

Joskus olen "törmännyt" sellaiseenkin viestiin, jossa yhdessä lauseessa oli melkein joka sanassa kirjoitusvirhe.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Välillä on vaikea ymmärtää viestin tarkoitusta, jos se on kirjoitettu epäselvästi, mutta kaikille sattuu virheitä. Ei se inua haittaa jos vähän kirjoittaa väärin, mutta olen myös sitä mieltä, että pitäisi olla jonkinlainen oikeinkirjoitus. Itse yritän kirjoittaa niin oikein kuin on mahdollista ja mihin omat taitoni riittävät.

Vierailija

Jos mää kirjotan väärin yritän korjata ja laitan otsikoksi Siruosaakirjottaa.com en voi sil vaan mitään eli ei ärsytä

Vierailija

Mutta jos sanasta tulee kirjoitusvirheen myötä sana jolla on ihan eri tarkoitus niin sitten viestiä saattaa olla vaikea lukea. Esim jos pitäisi kirjoittaa jotain porttikiellosta niin saatetaan kirjoitta vaikka pirttikiellosta. Kannatan isojen kirjainte sun muitten käyttöä.

Vierailija

Samanlaisia aiheita on kyllä jo ollut ainakin yksi, mutta ei se näitä sivuja kaada. Toki vihaan väärinkirjoitusta, jokainen voisi viestin kirjoittamisen jälkeen tarkistaa tekstinsä kirjoitusvirheiden varalta, eikä vain suin päin lähettää täysin ala-arvoisesti kirjoitettua viestiä, jossa on kymmeniä kirjoitusvirheitä. Minullekin sattuu kirjoitusvirheitä välillä, mutta ne johtuvat useimmiten virhepainalluksista. Myös turha hymiöiden käyttö ärsyttää.

Vierailija

Kirjoitusvirheitä sattuu itse kullekin. Isot alkukirjaimet ja pisteet, pilkut sekä yhdyssanat voisivat tehdä hyvää tälle sivustolle. Itse aion kirjoittaa tulevaisuudessakin sujuvasti, niin kuin (vai oliko niin kuin sittenkin yhteen?) olen tähänkin asti tehnyt. Pienet virheet eivät minua haittaa, mutta jos virheitä on toistuvasti ja pisteet puuttu monesta paikasta, silloin se jo haittaapi.

-93Hurtta93

Vierailija

Ei se minua haittaa muuten, jos kirjoittaa näin "mil loinh olleet saanutdonrosalata nimmarin" kKuhan siitä saa selkoa!

Ja tunnustan en itse edes osaa kirjoittaa oikein.

Vierailija

Ei se haittaa, että kirjoittaa väärin. Kaikki kirjottaa joskus väärin. Jos kuitenkin tietäää, että on huono kirjoittamaan, voisi mainita asiasta. Muistetaan myös, että kaikki hölynpöly (tahallinen väärinkirjoittaminen) on kielletty.

Vierailija

Olen täysin samaa mieltä Mattii:n kanssa. Jokainen tekee virheitä, mutta kunhan tekstistä saa selkoa, niin hyvä on. Itselleni käy usein niin, että hymiö tulee ihan vahingossa johonkin kohtaa tekstiä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat