Tony Anselmo (s. 18. helmikuuta 1960 Salt Lake City, Utah) on yhdysvaltalainen animaattori ja ääninäyttelijä, joka tunnetaan Aku Ankan ääniroolista.

Elämäkerta

Anselmo oli kiinnostunut jo nuorella iällä piirtämisestä ja 16-vuotiaana esitteli oman portfolionsa Ollie Johnstonille ja Jack Hannahille, jotka lähettivät hänet opiskelemaan 'California Institute of the Artsiin kolmeksi vuodeksi. Tämän jälkeen Anselmo työskenteli aluksi harjoittelijana ja myöhemmin animaattorina Disneylla 1980-luvulla, jolloin hän ystävystyi alkuperäisen Aku Ankan ääninäyttelijän Clarence Nashin kanssa.

Animaattorina

Animaattorina Anselmo on ollut tekemisissä Disneyn tuottamien elokuvien parissa, kuten Basil Hiiri, mestarietsivä, Oliver ja kumppanit, Leijonakuningas, Mulan sekä Nalle Puh ja möhköfantti. Hän oli myös 1990-luvulla mukana tekemässä Simpsoneihin hahmojen sommittelua. Saadessaan Akun roolin Anselmo on tehnyt vähemmän töitä piirtämisen parissa.

Ääninäyttelijänä

Vietettyään usein aikaa Nashin kanssa työpaikalla Anselmo kysyi huvikseen, miten Nash loi Akun äänen. Hän opetti Anselmolle käyttämiään tekniikoita. Aluksi hän ei osannut yhtään imitoida Akun ääntä, mutta pitkän harjoittelun tuloksena Anselmo kykeni imitoimaan Akua. Nashin joutuessa sairaalaan leukemian vuoksi vuonna 1985 Anselmo vieraili hänen luonaan. Nask kertoi haluavansa, että Anselmo jatkaa Akun roolissa. Anselmo onkin toiminut Akun äänenä vuodesta 1986 lähtien muun muassa Ankronikassa, Mikin juhlashow:ssa, Hopon poppoossa, Nokkapokkassa, Akun tehtaassa ja Mikin klubissa sekä muutamissa videopeleissä.

Ward Walrath Kimball on syntynyt 4. maaliskuuta vuonna 1914. Hän oli yhdysvaltalainen animaattori. Hän kuului Disneyn Nine Old Men -ryhmään.

Kimball oli etevä piirtäjä, mutta työskenteli itse mieluummin koomisten hahmojen kuin monimutkaisten ihmishahmojen parissa. Animointi oli Kimballille helppoa, ja hän pyrki jatkuvasti tekemään asiat eri tavoin kuin muut. Kimball on tunnettu myös osuvista karikatyyreistään.

Kimballin luomia klassisia Disney-hahmoja ovat muun muassa Pinokkion Samu Sirkka; Dumbon varikset; Tuhkimon hiiret ja Lucifer-kissa sekä Hullu Hatuntekijä, Irvikissa, Tittelityy ja Tittelitom elokuvasta Liisa Ihmemaassa. Kimball myös animoi kuuluisan musiikkinumeron elokuvassa Kolme Caballeroa.

1950-luvun puolivälissä Kimball siirtyi ohjaajaksi ja oli vastuussa Oscar-palkitusta lyhytanimaatiosta "Toot, Whistle, Plunk and Boom". Kimball sai Oscar-palkinnon myös toisesta lyhytanimaatiosta "It's Tough to Be a Bird" (1969).

Hän kuoli 8. heinäkuuta vuonna 2002 keuhkokuumeeseen Los Angelesissa, Kaliforniassa 88-vuotiaana.

Animaattori Richard "Dick" Lundy (14.08.1907–07.04.1990) loi Walt Disneyn keksimästä ja hahmottelemasta Aku Ankasta animaatio- ja sarjakuvahahmon.

Dick toimi animaattorina kaikkiaan 33 piirretyssä. Näistä ensimmäinen oli ensi-iltansa 18.11.1928 saanut Höyrylaiva Ville (Steamboat Willie) Se oli ensimmäinen piirroselokuva, johon oli lisätty ääni. Lundy loi myös Viisas Kana Kananen -elokuvan.