Pulivari (engl. Bolivar) on Akun laiska ja suurikokoinen bernhardinkoira. Sen on luonut Al Taliaferro, ja se esiintyi ensimmäisen kerran 17.3.1938 Homer Brightmanin käsikirjoittamassa ja Taliaferron piirtämässä stripissä.

Pulivarilla on myös pentu, mutta sitä ei sarjoissa juurikaan näe. Eräässä sarjassa Pulivarilla oli kolme veljeä. Suurikokoisesta koirasta on ollut Akulle suurta apua esimerkiksi auton vetämisessä. Eräässä toisessa sarjassa Pulivari toimi myös pelastuskoirana. Pulivari on jo aika vanha, eikä se ole kovin vilkas. Aku osti Pulivarin pentuna eräältä vanhalta sedältä. Pulivarin alkuperäinen nimi Bolivar on peräisin venezuelalaiselta vapaustaiteilijalta Simon Bolivarilta. On väitetty, että hänen nimensä käyttäminen Aku Ankan bernhardilaisesta loukkaa häntä.

Pulivari pitää ankanpoikien kanssa leikkimisestä, ja on myös pelastanut nämä monta kertaa pulasta. Aku on yrittänyt saada Pulivaria liikkumaan ja vie tämän monesti ulos. Yleensä Aku eksyy ja taas Pulivari on apuna. Joskus Pulivari myös onnistuu saamaan Akun pahalle tuulelle. Silloin kun Aku on vihainen Pulivari yleensä masentuu. Ankanpojat yrittävät kuitenkin aina lohduttaa sitä parhaansa mukaan. Joskus Pulivari karkaa suututettuaan isäntänsä ja silloin yleensä käynnistetään suuretsinnät. Pulivari ei kuitenkaan koskaan ole mennyt kauas, sillä se ei halua olla kaukana isännästään, vaikka tämä olisikin vihainen. Tämä osoittaa Pulivarin kiintymyksen Akuun.

Pulivarin veljiä ovat mm. Ilkka ja Zapata. Pulivarin ensimmäinen lelu Akun luona oli Harri-pupu, jota Pulivari riepottelee usein. Yhdessä tarinassa Pulivari on masentunut ja karkaa. Kun Aku ja pojat etsivät Pulivaria, he löytävät Harri-pupun pusikosta ja tajuavat, että tämä oli masentunut Harrin kadottua. Pulivari kuitenkin löytyi, ja järjestys palautui Ankkojen perheeseen.

Pulivari eri kielillä

Englanniksi: Bolivar, Bornworthy

Italiaksi: Bolivar

Saksaksi: Bernie, Bulivar, Barbarossa

Ruotsiksi: Bolivar, Pärlan, Bamse

Tanskaksi: Bernhard, Hannibal

Norjaksi: Bolivar

Ranskaksi: Bolivar

Espanjaksi: Tormenta, Ursus, Palomar, Lubas

Puolaksi: Maluch, Futrzak, Bolivar

Aku Ankka, José Carioca ja Panchito Pistoles kutsuvat "tiimiään" kolmeksi caballeroksi. toisaalta Panchito kutsuu Akua Aguelloksi ja José Aquelliksi.

"Kolme caballeroa" onkin aika osuva nimi heille, sillä nämä kolme rämäpäätä osaavat todellakin hankkiutua hankaluuksiin ja ennen kaikkea selviytyä niistä.

Panchito, José ja Aku ovat hyviä ystäviä, joilla on kaikilla yhteistä, esimerkiksi rahaongelmat. He asuvat kaikki kaukana toisistaan: José asuu Brasiliassa, Aku Calisotan osavaltiossa Ankkalinnassa ja Panchito taas Meksikossa Chihuahuassa. José ja Panchito pitävät Akua vähintäänkin veroisinaan toisin kuin useimmat ankkalinnalaiset. Kaikki kolme, Aku, Panchito ja José pitävät seikkailuista yleensäkin jännityksestä.

Panchito Pistoles: Panchito on kukko, jolla on hevonen. Hänen hevosensa nimi on Señor Martinez. Ehkä tunnetuimmat Aku Ankka -lehden tarinat, joissa Panchito esiintyy, ovat Don Rosan "Kolmen caballeron paluu" ja "Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa", joissa Panchito kutsuu Akua Aguelloksi. Panchiton tähdittämiä sarjoja julkaistaan Suomessa pääasiallisesti Aku Ankka Ekstrassa.

José Carioca: José on brasilialainen papukaija. José esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Saludos Amigos vuonna 1942 ja toisen kerran elokuvassa Kolme caballeroa vuonna 1944. José Cariocan ystäviä ovat  Akun ja Panchiton lisäksi myös Nestor ja Pedro, jotka tavataan Josén tavoin tuon tuosta Aku Ankka Ekstra -lehdessä. José Carioca tunnetaan Brasiliassa tavallisesti nimellä Zé Carioca. José ei voi vastustaa Rosabellaa, Rositaa ja muita söpöliinejä. Brasiliassa Josè Carioca on suosittu sarjakuvahahmo. Vuonna 1989 julkaistu Aku Ankan taskukirjan erikoisnumero José Carioca on omistettu José Carioca -sarjakuville.

Aku Ankka: Akun kaikki tunnemmekin jo. Hän on ankkalinnan kenties epäonnisin kaveri, jolla on huollettavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, sekä vielä koira ja toisinaan jopa kissa. Akun tyttöystävä on Iines Ankka. Aku on äkkipikainen, riidanhaluinen ja epäonninen.

Aku Ankan suku tulee kolmesta suvusta: Ankanpään suvusta, MacAnkan Klaanin suvusta ja Ankkojen suvusta.

Hannu Hanhi on esimerkiksi sukua Aku Ankan kanssa tällä tavalla: Aku Ankka on Hortensia MacAnkan ja Aaron Ankan lapsi, Aaron Ankka on Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) ja Hepsu Ankan lapsi, Hepsu ja Kaino-Vieno saivat myös kaksi muuta lasta, Unto Ankan ja Dora Ankan. Sitten Dora Ankka ja Hjalmar Hanhi saivat lapsen, Hannu Hanhen.

Kaino-Vieno ankka (Mummo Ankka) on taas Julle Ankanpään lapsenlapsi, Kaino-Vieno Ankka (Mummo Ankka) on Olga Ankanpään ja Kornelius Ankanpään lapsi. Kaino-Vienolla on myös veli nimeltä Konrad Ankanpää. Hän meni naimisiin Gerda Hanhen kanssa. He saivat lapsen nimeltä Hanna Hanhi. Gerda Hanhella oli myös toinen lapsi Serkku Kiljuhanhi. Hanna Hanhi ja Martti Hanhi saivat lapsen ja nimesivät hänet Hansu Hanheksi.

Palataanpa ankkojen sukuun. Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) lapsi, Unto Ankka meni naimisiin Aino Ankan kanssa. He saivat kaksi lasta Touho Ankan ja Sisuvius Ankan.

Sitten MacAnkan klaanin suku. Sekin polveutuu kahdesta suvusta, muuta pian yhtyy: Ensimmäiset suvut olivat Kananjalan suku ja tietysti MacAnkan suku. Kananjalan suvusta oli ensimmäinen Ritari Kananjalka. MacAnkan suvusta ensimmäinen oli Sir Rahakas MacAnkka. Lordi Ohrapää Kananjalka muutti heti sukunsa nimeksi MacAnkka. Lordi Ohrapää MacAnkka sai lapsen Sir Mahakas MacAnkan, Sir Rahakas MacAnkka sai lapsen nimeltä Julius MacAnkka. Sir Mahakkaan lapsi oli Joonas MacAnkka. Oli myös Malcolm MacAnkka, mutta hänellä ei ollut lapsia. Richard Ankanmielellä hänellä oli yksi lapsi, Molli Mac Ankka, joka aikoinaan meni naimisiin Kalle Ankanpään kanssa. He saivat lapsia; Fergus MacAnkka, Jake MacAnkka ja Angus Hiidenkirnu MacAnkka. Fergus MacAnkka ja Lauha MacAnkka saivat lapsia; Matida MacAnkka, Roope MacAnkka ja Hortensia MacAnkka. Ja niin kuin alussa sanottiin, niin Hortensia MacAnkka ja Aaron Ankka saivat kaksi lasta; Della Ankka ja Aku Ankka. Della ja (etunimi tuntematon) Ankka ovat Tupun, Hupun ja Lupun isä ja äiti.

Oletko kiinnostunut Ankkain suvun juhlakirjasta? Voit tilata sen Aku Ankan kaupasta.