Taavi Ankka (Ludwig von Drake) on professori, joka tietää lähes kaikesta kaiken. Hän on erittäin viisas. Taavilla on kollegoitaan ärsyttävä tapa korjailla heidän tietämistään kesken luennon.

Taavi on Don Rosan mukaan naimisissa Matilda MacAnkan kanssa. 1960-luvulla Taavi esiteltiin Aku Ankka -lehdessä Akun enona. Silloin Taavi oli vain tullut Akun ja poikien luokse kylään. Walt Disneyn Ihmeellinen maailma -televisiosarjassa Taavin ensiesiintymisen yhteydessä Walt Disney kertoi, että Taavi on Akun eno isän puolelta, eurooppalaista sukuhaaraa, joten onhan Ankkalinnassa joku meikäläinenkin!

Taavi on "kaikkien alojen asiantuntija", hänellä on n. 1 000 eri tutkintoa ja useita oppiarvoja. Hänen kirjastonsa on laaja ja ehtymätön tiedonlähde, jonka avulla Roope Ankka usein onnistuu hankkiutumaan joko aarteen ääreen tai vaikeuksiin. Kirjaston kirjamäärä tuottaa Taaville joskus ongelmia. Lähdeteoksien raahaaminen eri konferensseihin ja tutkimusmatkat aiheuttavat päänvaivaa.

Taavi on myös tunnettu erittäin pitkistä luennoistaan. Taavin lempiruokaa on wieninleike jota hänen äitinsä lähettää hänelle viikon välein. Taavin mukaan jos hän ei saisi viikon välein wieninleikettä, niin hän joutuisi muuttamaan takaisin Itävaltoihin. Voinemme siis päätellä, että Taavi on kotoisin sieltä.

Taavi kuvataan usein hajamielisenä professorina, joka luottaa mieluummin vanhanaikaisiin ja hyväksi havaitsemiinsa tieteellisiin menetelmiin ja kirjoihin kuin nykyaikaiseen tietojenkäsittelyyn. Hän auttaa Akua kertomalla tälle saarista, joille Aku voi paeta Roopea. Taavi Ankkaa voi pitää toisena hyvänä tiedemiehenä. Pelle Peloton ja Taavi Ankka ovat joissakin tarinoissa yhdessä auttamassa Roopea pulmissa, joissa tarvitaan keksintöjä sekä tiedettä ja historiaa.

Carl Barks ei ikinä erityisemmin pitänyt Taavista, koska hänen mielestään hahmo yhdisteli liikaa Roopen ja Pellen piirteitä. Niinpä Barks käytti tarinoissaan Taavia ainoastaan yhden kerran. Duckmania- ja Don-McDuck -sivustojen fanihaastattelussa Don Rosa kertoi, ettei saa käyttää Taavi Ankkaa sarjakuvissaan, koska tämä on "virallisesti kuollut". Rosa vilautti kuitenkin Taavia tarinassa Kaikkein mieluisin lahja (A Little Something Special) sivulla 10, ruudussa 5, ala-kulmassa oikealla.
Taavin loi Walt Disney. Taavi esiintyi ensimmäisen kerran TV-animaatiossa An Adventure in Color. Taavi esiintyi animaatioissa vielä useamman kerran 60-luvulla ja myöhemmin myös 80- ja 90-luvuilla. Taavi on esiintynyt harvoin myös Ankronikka-nimisessä animaatiossa professorina ja joskus jopa Pellen apuna Pikku apulaisen sijassa.

Taavi sai vuosina 1961-1962 Yhdysvalloissa oman sarjakuvalehtensä (Ludwig von Drake), joka ilmestyi vain neljä kertaa huonon maineensa takia. Niinpä lehdestä on tullut superharvinainen.

Taavi Ankka on myös harras diplomien keräilijä, hänellä on kokonainen hyllyllinen diplomeita. Esim. yhdessä jaksossa hänen diplominsa eivät enää mahdu hyllyyn, joten hän pyytää Pellen apuun.

Eräässä tarinassa Taavi Ankalla mainitaan olevan 999 tutkintoa, mutta tuhannes jäi homeiden takia esittelemättä (tietysti kyseinen tutkinto käsitteli homesieniä). Taavi Ankka on kerännyt kaikki diplominsa vanhanaikaisin menetelmin eli ilman tietokoneita, romppuja jne. Tätä tuhannetta tutkintoa käsittelevässä tarinassa Taavi mm. maalasi valokuvaamisen sijasta (homesieniä). Samassa tarinassa Taavi myös kertoi kirjoittavansa kaiken kirjoituskoneella ja kopioivansa tekstiä käyttäen kalkeeripaperia. Tarina loppui siihen, että Taavi osti Aku Ankalta paljon nykytekniikan laitteita, mm. tietokoneen.

Tuntomerkit: Vihreä takki, isot pulisongit (yleensä harmaat), silmälasit, tummat kulmakarvat ja punainen kravaatti. Taavi haluaa usein Roopea rahoittajaksi hankkeisiinsa.

Taavin lempiruoka: Taavin lempiruoka on Wieninleike, jota hän saa Wienissä asuvalta äidiltään.

Taavi on tunnettu suomessa aikaisempina vuosina myös nimellä Pekko Ankkala. Pekko Ankkala oli Tupun, Hupun ja Lupun opettaja, joka yritti perustaa tietämättömien aikuisten koulun, koska monien oppilaitten vanhemmat korjasivat oikein tehdyt koulutehtävät vääriksi. Koulu lopetti yhtä nopeasti kuin oli aloittanutkin.

Taavi muilla kielillä

    Englanti: Ludwig von Drake

    Ruotsi: Ludwig von Anka

    Venäjä: Людвиг фон Дрейк# (Ludviq Von Dreik)

    Ranska: Proffeseur Donald Dingue

    Italia: Pico de Paperis

    Saksa: Primus von Quack

    Kroatia: Staja Patak

    Norja: Raptus von Rupp

    Tanska: Raptus von And

    Espanja: Ludwing von Pato

    Portugali: Professor Ludovic

    Suomi: Taavi Ankka

    Indonesia: Professor Otto

    Hollanti: Otto van Drakenstein

Aku Ankka, José Carioca ja Panchito Pistoles kutsuvat "tiimiään" kolmeksi caballeroksi. toisaalta Panchito kutsuu Akua Aguelloksi ja José Aquelliksi.

"Kolme caballeroa" onkin aika osuva nimi heille, sillä nämä kolme rämäpäätä osaavat todellakin hankkiutua hankaluuksiin ja ennen kaikkea selviytyä niistä.

Panchito, José ja Aku ovat hyviä ystäviä, joilla on kaikilla yhteistä, esimerkiksi rahaongelmat. He asuvat kaikki kaukana toisistaan: José asuu Brasiliassa, Aku Calisotan osavaltiossa Ankkalinnassa ja Panchito taas Meksikossa Chihuahuassa. José ja Panchito pitävät Akua vähintäänkin veroisinaan toisin kuin useimmat ankkalinnalaiset. Kaikki kolme, Aku, Panchito ja José pitävät seikkailuista yleensäkin jännityksestä.

Panchito Pistoles: Panchito on kukko, jolla on hevonen. Hänen hevosensa nimi on Señor Martinez. Ehkä tunnetuimmat Aku Ankka -lehden tarinat, joissa Panchito esiintyy, ovat Don Rosan "Kolmen caballeron paluu" ja "Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa", joissa Panchito kutsuu Akua Aguelloksi. Panchiton tähdittämiä sarjoja julkaistaan Suomessa pääasiallisesti Aku Ankka Ekstrassa.

José Carioca: José on brasilialainen papukaija. José esiintyi ensimmäistä kertaa elokuvassa Saludos Amigos vuonna 1942 ja toisen kerran elokuvassa Kolme caballeroa vuonna 1944. José Cariocan ystäviä ovat  Akun ja Panchiton lisäksi myös Nestor ja Pedro, jotka tavataan Josén tavoin tuon tuosta Aku Ankka Ekstra -lehdessä. José Carioca tunnetaan Brasiliassa tavallisesti nimellä Zé Carioca. José ei voi vastustaa Rosabellaa, Rositaa ja muita söpöliinejä. Brasiliassa Josè Carioca on suosittu sarjakuvahahmo. Vuonna 1989 julkaistu Aku Ankan taskukirjan erikoisnumero José Carioca on omistettu José Carioca -sarjakuville.

Aku Ankka: Akun kaikki tunnemmekin jo. Hän on ankkalinnan kenties epäonnisin kaveri, jolla on huollettavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, sekä vielä koira ja toisinaan jopa kissa. Akun tyttöystävä on Iines Ankka. Aku on äkkipikainen, riidanhaluinen ja epäonninen.

Aku Ankan suku tulee kolmesta suvusta: Ankanpään suvusta, MacAnkan Klaanin suvusta ja Ankkojen suvusta.

Hannu Hanhi on esimerkiksi sukua Aku Ankan kanssa tällä tavalla: Aku Ankka on Hortensia MacAnkan ja Aaron Ankan lapsi, Aaron Ankka on Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) ja Hepsu Ankan lapsi, Hepsu ja Kaino-Vieno saivat myös kaksi muuta lasta, Unto Ankan ja Dora Ankan. Sitten Dora Ankka ja Hjalmar Hanhi saivat lapsen, Hannu Hanhen.

Kaino-Vieno ankka (Mummo Ankka) on taas Julle Ankanpään lapsenlapsi, Kaino-Vieno Ankka (Mummo Ankka) on Olga Ankanpään ja Kornelius Ankanpään lapsi. Kaino-Vienolla on myös veli nimeltä Konrad Ankanpää. Hän meni naimisiin Gerda Hanhen kanssa. He saivat lapsen nimeltä Hanna Hanhi. Gerda Hanhella oli myös toinen lapsi Serkku Kiljuhanhi. Hanna Hanhi ja Martti Hanhi saivat lapsen ja nimesivät hänet Hansu Hanheksi.

Palataanpa ankkojen sukuun. Kaino-Vieno Ankan (Mummo Ankan) lapsi, Unto Ankka meni naimisiin Aino Ankan kanssa. He saivat kaksi lasta Touho Ankan ja Sisuvius Ankan.

Sitten MacAnkan klaanin suku. Sekin polveutuu kahdesta suvusta, muuta pian yhtyy: Ensimmäiset suvut olivat Kananjalan suku ja tietysti MacAnkan suku. Kananjalan suvusta oli ensimmäinen Ritari Kananjalka. MacAnkan suvusta ensimmäinen oli Sir Rahakas MacAnkka. Lordi Ohrapää Kananjalka muutti heti sukunsa nimeksi MacAnkka. Lordi Ohrapää MacAnkka sai lapsen Sir Mahakas MacAnkan, Sir Rahakas MacAnkka sai lapsen nimeltä Julius MacAnkka. Sir Mahakkaan lapsi oli Joonas MacAnkka. Oli myös Malcolm MacAnkka, mutta hänellä ei ollut lapsia. Richard Ankanmielellä hänellä oli yksi lapsi, Molli Mac Ankka, joka aikoinaan meni naimisiin Kalle Ankanpään kanssa. He saivat lapsia; Fergus MacAnkka, Jake MacAnkka ja Angus Hiidenkirnu MacAnkka. Fergus MacAnkka ja Lauha MacAnkka saivat lapsia; Matida MacAnkka, Roope MacAnkka ja Hortensia MacAnkka. Ja niin kuin alussa sanottiin, niin Hortensia MacAnkka ja Aaron Ankka saivat kaksi lasta; Della Ankka ja Aku Ankka. Della ja (etunimi tuntematon) Ankka ovat Tupun, Hupun ja Lupun isä ja äiti.

Oletko kiinnostunut Ankkain suvun juhlakirjasta? Voit tilata sen Aku Ankan kaupasta.